Třinec – Chomutov 5:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Hradec Králové 4:3 (po pr.)
Olomouc – Liberec 2:1 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (po pr.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
Sparta Praha – Zlín 5:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Dynamo Pardubice
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
cz Piatok 30.09.2016, 18:00 • Tipsport arena • Tipsport extraliga (ČR) • 8. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:16 Vojtěch NĚMEC - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    64:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! V prodloužení se šťastnějším týmem stali hosté, konkrétně VOJTĚCH NĚMEC, jenž dostal kotouč od Kvapila přímo před branku a zcela osamocený měl mnoho času na to, aby si položil Štěpánka a následně rozhodl zápas blafákem do bekhendu! Asistence: Marek Kvapil a Peter Trška.
     
    63:28
    Na druhé straně ostrý příklep vyslal Tomáš Bokroš, Vejmelka chytá! Prodloužení o třech hráčích na každé straně je opravdu atraktivní záležitost.
     
    63:16
    V Pardubicích by měli nechat postavit Jakubu Štěpánkovi sochu! To co teď domácí brankář předvedl proti střele Ondřeje Němce, to bylo něco neskutečného. Brněnský bek už pálil do odkryté pardubické brány, ale Štěpánek předvedl neuvěřitelný poziční zákrok a puk vyrazil!
     
    61:45
    Jerome Leduc udělal neskutečnou chybu v obranném pásmu a Martin Nečas stál tváří v tvář Jakubu Štěpánkovi, který předvedl bezesporu nejdůležitější zákrok tohoto utkání.
    59:11 Tomáš ROLINEK - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:11
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V Pardubicích vybuchl gejzír radosti! Kapitán TOMÁŠ ROLINEK dostal přihrávku přímo před branku, krásně se uvolnil, rozhodil Vejmelku a zakončil přesně! Asistence: Petr Hubáček.
     
    57:45
    A tohle už je hodně špatné. Hůl Tylera Redenbacha vyletěla v souboji před bránou do obličeje jednoho z brněnských hráčů a Dynamo bude hrát ještě přes půl minuty ve třech.
     
    57:45
    Kometa Brno si vyžádala oddechový čas.
     
    56:20
    Tohle nevypadá pro Dynamo vůbec dobře. Tři minuty a čtyřicet vteřin před koncem třetí třetiny je za hákování vyloučen David Tomášek.
     
    55:40
    Marcel Haščák se ocitl před takřka odkrytou pardubickou bránou, ale Štěpánek vytáhl ze svého repertoáru vynikající zákrok betonem, kterým udržel svůj tým ve hře.
     
    51:33
    Dynamo znovu chybovalo v rozehrávce, čehož využil Marcel Haščák a řítil se na Štěpánka, místo hattricku ale minul!
     
    49:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    To byla hrubka jako hrom! Pardubičtí obránci ztratili puk v mezikruží svého obranného pásma a k puku se dostal JAN HRUŠKA, který střelou švihem trefil mezírku pod rukou Jakuba Štěpánka. Bez asistence.
    49:01 Jan HRUŠKA - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    46:50
    Tomáš Klimenta se objevil v další velké šanci! Tyler Redenbach mu poslal přesný pas přímo před braku a pardubický křídelník trefil pouze přesunujícího se Vejmelku.
     
    39:43
    Martin Erat s Markem Kvapilem se teď řítili na Štěpánka, ale pardubický brankář situaci vyřešil bravurně! První jmenovanému vložil do přihrávky směřující do druhé vlny svou hůl a bylo po šanci.
     
    35:45
    Dynamo mohlo jít znovu do vedení! Nicholas Schaus zavezl puk do útočného pásma způsobem sobě vlastním a přihrávkou zpoza brány našel volného Petra Sýkoru, který ale trefil pouze tyč!
    35:21 Marcel HAŠČÁK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Když to pořádně sedne, brankář je většinou bez šance! To teď potvrdil MARCEL HAŠČÁK, který dostal přesnou přihrávku na kruh pro vhazování a zápěstím vymetl levý horní růžek Štěpánkovy branky. Asistence: Jozef Kováčik.
     
    33:29
    Lukáš Nahodil v souboji s brněnským útočníkem viditelně ztrácel, pomohl si nedovoleným způsobem a míří na trestnou lavici, kde odpyká dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    32:33
    Schaus opět vytvořil zajímavou příležitost pro své spoluhráče! Našel před brankou volného Tylera Redenbacha, ale kanadský útočník nedokázal procpat kotouč do branky!
     
    30:43
    Jan Štencel pálil od modré čáry a kotouč po sérii zvláštních odrazů orazítkoval tyč Štěpánkovy klece!
     
    30:13
    Jan Ščotka sváděl souboj u mantinelu, když Tomáš Klimenta zbytečně úplně mimo hru poslal k ledu Martina Nečase. Jasné napadení.
     
    29:59
    Sýkora s Klimentou opět v situaci dva na jednoho! První jmenovaný ale neprocpal kotouč přes ležícího obránce Komety.
     
    26:56
    Další závar před Štěpánkem! Martin Dočekal posílal kotouč před odkrytou branku na Jana Káňu, ale pardubický brankář se opět stihl přesunout a zabránil vyrovnání.
     
    26:37
    Nás snad mate zrak! Marek Kvapil našel křižným pasem úplně volného Martina Erata, ten střílel do zcela odkryté pardubické brány, ale jako blesk z čistého nebe se před ním zjevil Jakub Štěpánek, který předvedl neuvěřitelný zákrok lapačkou. Hotová pastva pro oči!
     
    24:57
    Tyler Redenbach si při zastavování pronikajícího Haščáka pomohl hokejkou – hákování.
    24:26 Tomáš ROLINEK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po nevydařené přesilovce se Pardubice přece jen dostávají do vedení! Alexandre Mallet vyslal z rohu hřiště kotouč před branku, kde číhal TOMÁŠ ROLINEK a trochu se štěstím dostal kotouč do branky přes Vejmelkův beton. Asistence: Alexandre Mallet a David Tomášek.
     
    24:13
    Třemi zásahy z posledních dvou utkání namotivovaný Petr Hubáček pláchl podél mantinelu a ostrým příklepem orazítkoval hrudník Vejmelky!
     
    21:09
    Dynamo si zahraje další přesilovou hru. Dvě minuty za vysokou hůl inkasuje Martin Dočekal.
    20:45 Marcel HAŠČÁK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tenhle gól měl myšlenku! Jozef Kováčik zachoval chladnou hlavu a od modré čáry vyslal před bránu Dynama střílenou nahrávku. MARCEL HAŠČÁK do ní poté pouze vložil hůl a šikovně puk usměrnil za záda dezorientovaného Jakuba Štěpánka. Asistence: Jozef Kováčik, Martin Zaťovič.
     
    19:43
    Sýkora s Klimentou se řítili dva na jednoho, ale zpětná přihrávka Petra Sýkory projela Klimentovi pod hokejkou a skončila ve středním pásmu.
     
    16:55
    David Tomášek byl při postupu na branku seknut Martinem Dočekalem a Dynamo bude hrát první přesilovou hru.
    12:03 Petr HUBÁČEK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:03
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně ještě krásnější úřad Dynama Pardubice! Nicholas Schaus se rozjel s kotoučem prakticky přes celé hřiště, prokličkoval mezi všemi hráči Komety, poslednímu obránci nasadil "housle" a našel před bránou úplně volného PETRA HUBÁČKA, jenž zametl kotouč do prázdné branky! Asistence: Nicholas Schaus a Michal Bárta.
     
    11:22
    To byla šance jako hrom! Martin Erat vykouzlil pro svého kolegu z útočné formace Martina Nečase krásný pas před odkrytou pardubickou klec, ale do střely brněnského dorostence obětavě padl Nicholas Schaus, který tak zachránil jasný gól.
     
    07:50
    Mallet v souboji u mantinelu vybojoval kotouč a procpal jej do útočné třetiny na Tomáše Rolinka, ten ale se svým svižným pokusem objet branku a překvapit Vejmelku neuspěl!
     
    03:47
    A pardubický junior následně předvedl obrovskou chybu a daroval puk napadajícímu Leoši Čermákovi, který ale trefil pouze rameno Jakuba Štěpánka.
     
    03:09
    Petr Hubáček sprintoval do pásma a našel před brankou volného Lukáše Nahodila, ale ten kotouč usměrnil jen těsně mimo!

    Marek Votke

    Robert Novotný

    Góly a asistencie: 13. Hubáček (Schaus, Bárta), 25. Rolinek (Mallet, Tomášek), 60. Rolinek (Hubáček) – 21. Haščák (Kováčik, Zaťovič), 36. Haščák (Kováčik), 50. Hruška, 65. V. Němec (M. Kvapil, Trška)


    HC Dynamo Pardubice: Štěpánek (Maxwell) – Schaus, Ščotka, Leduc, Ovčačík, Bokroš, Havlík, Nedbal – P. Sýkora, Redenbach, Klimenta – Bárta, Nahodil, Hubáček – Mallet, Tomášek, Rolinek – Zadina, T. Kaut, Rapáč.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Slavíček) – O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Vágner – M. Erat, Nečas, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič – Dočekal, Čermák, J. Káňa – T. Vondráček, Hruška, Dymáček – F. Dvořák.

    Rozhodca: Hradil, Pavlovič – Barvíř, Blümel

    Diváci: 8 083