Astana – YB Bern 0:0 (kon.) | Qäbälä – Mainz 2:3 (kon.) | Amsterdam – Liége 1:0 (kon.)
Vigo – Panathinaikos 2:0 (kon.) | Gent – Konyaspor 2:0 (kon.) | Doneck – Braga 2:0 (kon.)
Schalke – Salzburg 3:1 (kon.) | FK Krasnodar – Nice 5:2 (kon.) | Fiorentina – Karabach 5:1 (kon.)
Liberec – Solún 1:2 (kon.) | Sparta Praha – Inter 3:1 (kon.) | Zürich – Osmanlispor 2:1 (kon.)
FCSB – Villarreal 1:1 (kon.) | Be'er Sheva – Southampton 0:0 (kon.) | Fenerbahce – Feyenoord 1:0 (kon.)
Manchester United – Zorja Luhansk 1:0 (kon.) | Olympiakos – APOEL 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – Anderlecht 1:1 (kon.)
Zenit – Alkmaar 5:0 (kon.) | Dundalk – Tel Aviv 1:0 (kon.) | Austria – Plzeň 0:0 (kon.)
AS Rím – Giurgiu 4:0 (kon.) | Bilbao – Rapid Viedeň 1:0 (kon.) | Genk – Sassuolo 3:1 (kon.)
koniec
FK Krasnodar
5:2 (2:1)
OGC Nice
cz Štvrtok 29.09.2016, 19:00 • Stadion Kubaň, Krasnodar. Kapacita: 32,000 diváků. • Európska liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Ari (KRS) - 5:2
     
    90+3
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Tohle je pro Nice trochu kruté, domácí totiž přidávají už pátou branku! Hosté už zřejmě vyhlíželi hvizd hlavního sudího a zcela zapomněli bránit standardní situaci svého soupeře. Po pravé straně se až k centru propracoval Laborde, který přesně našel na penaltovém puntíku číhajícího ARIHO a ten z první zamířil přesně pod břevno Cardinaleovy pokladnice!
    87. Žlutá karta

     
    87
    Vstřelení své branky se brazilský útočník Ari rozhodl oslavit svlečením dresu, vzápětí mu tedy byla udělena žlutá karta.
    86. Ari (KRS) - 4:2
     
    86
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Krasnodar přidává už čtvrtou trefu a dle mého názoru je o vítězi tohoto mače rozhodnuto! Hosté veškeré zbylé síly vrhli do útoku, o balon ale přišli, a svému soupeři tak nabídli možnost další protiakce, na jejímž konci nahrál Joãozinho ARIMU, který nekompromisní ranou do protipohybu propálil Cardinalea!
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Vincent Koziello, přichází Rémi Walter.
     
    74
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Vjačeslav Podběrezkin, přichází Ricardo Laborde.
    71. Wylan Cyprien (NIC) - 3:2
     
    71
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, ještě není rozhodnuto – za svou aktivitu z posledních minut bylo Nice odměněno druhou vstřelenou brankou! Míče se ujal Eysseric a počkal si na ideální moment pro přihrávku, pak jej na milimetr přesně předložil pro sprintujícího WYLANA CYPRIENA, který se v souboji tváří v tvář Kricjukovi nezmýlil!
     
    70
    Po Koziellově faulu zahrávali domácí přímý kop, tento verdikt sudího se ale vůbec nezamlouval brankáři Cardinaleovi, který za své nevhodné slovní doprovody obdržel žlutou kartu.
    69.
     
    69
    A z něj se fotbalistům OGC znovu málem podařilo dostat na dostřel svému soupeři! Přetažený centr v podání Seriho brankář Kricjuk opravdu hodně podcenil, před hlavičkujícím Pléou zívala z více jako poloviny odkrytá svatyně, hostující útočník ale trefil tyč!
     
    66
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Dalbert, přichází Wylan Cyprien.
    65. Joãozinho (KRS) - 3:1
     
    65
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Ztracený dvoubrankový náskok si domácí berou zpět, a mílovými kroky se tak přibližují dalšímu tříbodovému zisku! K pokutovému kopu se postavil Brazilec JOÃOZINHO, který balon poslal přesně do protipohybu brankář Cardinalea, a vsítil tak už svou druhou branku v tomto duelu!
    64. Žlutá karta
     
    64
    Žlutou kartu dostává Paul Baysse (OGC Nice).
     
    64
    Tak pozor, domácí se zničehonic vrhli kupředu, na konci jejich protiakce zahrál kapitán Nice Baysse ve vlastním pokutovém území rukou, následovat tedy bude penalta!
     
    59
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Odil Achmedov, přichází Jurij Gazinskij.
     
    55
    Ou, tohle byl nepříjemný zákrok! Domácí kapitán Granqvist do souboje s Belhandou přilétl jako smyslu zbavený a svého soka nekompromisně poslal k zemi – žlutá karta je na místě.
     
    52
    Nedlouho nato se však do dobře vypadající příležitosti dostali i fotbalisté z jihu Francie! Domácí obrana úplně pozapomněla na nehlídaného Pléu, který se zjevil sám před Kricjukem, ten ale své spoluhráče podržel a vytáhl parádní zákrok!
     
    50
    Sudí je dnes poprvé nucen udělit žlutou kartu také jednomu z domácích borců, oním hříšníkem je stoper Naldo, který nepříjemně zajel do Koziella.
     
    46
    Mario Balotelli sice v úvodu prvního poločasu snížil, do toho druhého ale ze zdravotních důvodů nenastoupí. Na hrotu útoku jej vystřídá Alassane Pléa.
     
    45+1
    V samotném závěru prvního poločasu se tvrdého zákroku vůči Ebouemu dopustil Jean Michaël Serri, a stává se tak prvním držitelem žlutého kartónku v tomto duelu.
    43. Mario Balotelli (NIC) - 2:1
     
    43
    Nice právě vstřelilo branku! S tvrzením o bezchybnosti domácích v obranné činnosti jsem to asi zakřikl, Nice se totiž podařilo snížit a výrazně k tomu přispělo právě zaváhání krasnodarské defenzivy! Ta nejprve nedokázala odvrátit balon do bezpečí po rohovém kopu, následný centr navíc doputoval k volnému Sarrovi, který sklepl pro MARIA BALOTELLIHO, na jehož krásnou ránu k zadní tyči Kricjuk nedosáhl!
     
    35
    Den otevřených dveří v defenzivě Nice pokračuje! Do celého zmatku se nyní zapojil i brankář Cardinale, který místo Nalda nahrál nehlídanému Joãozinhovi, ten si balon píchl na svou silnější levačku a vypálil na poloprázdnou svatyni soupeře, hostující gólman se ale stihl vrátit včas!
    33. Joãozinho (KRS) - 2:0
     
    33
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic prosazují podruhé! Jednalo se o velice nenápadnou situaci, po Kricjukově výkopu obrana Nice totálně selhala při komunikaci a hlavně zásluhou chybující Danteho balon doputoval až k volnému JOÃOZINHOVI, který si pohrál s vybíhajícím Cardinalem a svůj samostatný únik bez zaváhání proměnil!
     
    29
    Je tomu skutečně tak, Fjodor Smolov už není schopen v tomto zápase pokračovat a ani po třiceti minutách opouští hrací plochu. Nahradí jej Ari.
     
    26
    Krasnodar mohl vést už o dvě branky! Fantastickou sóloakcí téměř přes polovinu hřiště se prezentoval Odil Achmedov, který se na konci své parády zbavil Sarra a tvrdou ranou na přední tyč prověřil Cardinalea, ten ovšem stačil balon vytěsnit na roh!
    22. Fjodor Smolov (KRS) - 1:0
     
    22
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Krátce nato už ale domácí byli úspěšní, a ujímají se tak vedení! Kaboré balon poslal k osamocenému Achmedovi, jenž zvětřil mezi obránci si sbíhajícího Jędrzejczyka a právě jemu kulatý nesmysl předložil. Polský zadák zachoval chladnou hlavu a z první našel na hranici malého vápna číhajícího FJODORA SMOLOVA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 22. Smolov (Jędrzejczyk), 33. Joãozinho, 65. Joãozinho (pen.), 86. Ari (Joãozinho), 90+3. Ari (Laborde) – 43. Balotelli (M. Sarr), 71. Cyprien (Eysseric)

    Karty:   50. Naldo (KRS), 55. Granqvist (KRS), 87. Ari (KRS) – 45+1. Seri (NIC), 64. Baysse (NIC), 70. Cardinale (NIC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13.
    FK Krasnodar: Kricjuk – Jędrzejczyk, Granqvist (C), Naldo, Torbinskij – Eboue, Podběrezkin (74. Laborde), Kaboré – Ahmedov (59. Gazinskij), Smolov (29. Ari), Joãozinho.
    Náhradníci: Sinicyn – Izmajlov, Martynovič, Gazinskij, Ari, V. Kalešin, Laborde.

    OGC Nice: Cardinale – Ricardo, Baysse (C), Dante, M. Sarr, Dalbert (66. Cyprien) – Belhanda, Koziello (79. Walter), Seri, Eysseric – Balotelli (46. Pléa).
    Náhradníci: Hassen – Souquet, Lusamba, Pléa, Walter, Donis, Cyprien.

    Rozhodca: Ivan Bebek – Tomislav Petrović, Miro Grgić (všichni Chorvatsko)