Astana – YB Bern 0:0 (kon.) | Qäbälä – Mainz 2:3 (kon.) | Amsterdam – Liége 1:0 (kon.)
Vigo – Panathinaikos 2:0 (kon.) | Gent – Konyaspor 2:0 (kon.) | Doneck – Braga 2:0 (kon.)
Schalke – Salzburg 3:1 (kon.) | FK Krasnodar – Nice 5:2 (kon.) | Fiorentina – Karabach 5:1 (kon.)
Liberec – Solún 1:2 (kon.) | Sparta Praha – Inter 3:1 (kon.) | Zürich – Osmanlispor 2:1 (kon.)
FCSB – Villarreal 1:1 (kon.) | Be'er Sheva – Southampton 0:0 (kon.) | Fenerbahce – Feyenoord 1:0 (kon.)
Manchester United – Zorja Luhansk 1:0 (kon.) | Olympiakos – APOEL 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – Anderlecht 1:1 (kon.)
Zenit – Alkmaar 5:0 (kon.) | Dundalk – Tel Aviv 1:0 (kon.) | Austria – Plzeň 0:0 (kon.)
AS Rím – Giurgiu 4:0 (kon.) | Bilbao – Rapid Viedeň 1:0 (kon.) | Genk – Sassuolo 3:1 (kon.)
koniec
Dundalk FC
1:0 (0:0)
Maccabi Tel Aviv
cz Štvrtok 29.09.2016, 21:05 • Tallaght Stadium (kapacita 6.000 diváků), Dublin, Irsko • Európska liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Možná to byla již trošku frustrace, když Tal Ben Haim sestřelil kousek za půlkou s míčem postupujícího Ciarana Kilduffa, který si tímto výkonem říká o základ v dalším utkání. Žlutá pro hostujícího hráče.
     
    89
    Chris Shields fauloval zhruba třicet, pětatřicet metrů od vápna téměř na středu soupeře a je z toho slibný přímý volný kop pro hosty.
    86. Po akci Horgana mohlo být rozhodnuto.
     
    86
    Krásná akce Dundalku a nyní je třeba pochválit i sudího, který po faulu Peretze na Finna ponechal výhodu. Finn totiž vyskakoval na míč, když ho povalil bek hostí na zem. Odražený míč se dostal na levou stranu pro Daryla Horgana, který jej zatáhl do vápna a předkládla před branku na Mountneyho, před kterým ukopli míč obránci Maccabi. A to se ještě hodně hlasitě hlásil o míč z druhé vlny Kilduff, který by možná měl lepší prostor k zakončení.
     
    85
    Poslední střídání domácích. Z placu jde Robbie Benson, který dnes také odehrál výborný zápas, a na jeho místo nastupuje Deann Shiels.
     
    84
    Tuhle situaci jsme dneska už jednou viděli, a to na Spartě. Hosté rychle rozehráli přímý volný kop, nečekali na hvizd sudího – který nemusí vždy přijít – a Medunjanin vyslal do vápna kolmici na Baraka Itzhakiho, do jehož střely sklouzl jeden z beků domácích a blokuje jí!
     
    81
    A kartonek žluté barvy pro Tala Ben Haima byl tím posledním, čím se útočník zapsal do statistik zápasu. Na posledních zhruba deset minut přepouští místo na hřišti pro Yossi Benajouna, dalšímu z bývalých světových hráčů.
     
    81
    Tal Ben Haim v obraně zasáhl na středové čáře za pomyslnou brzdu, když v začínajícím rychlém protiútoku Dundalku zastavil skvěle hrajícího Kilduffa. Jasná žlutá, o tom žádná.
     
    76
    A mohlo být vymalováno, jenže nyní to Ronan Finn uspěchal. Dostal krásnou uličku po levé straně do vápna, potáhl si míč a zkusil vystřelit v okamžiku, kdy Rajkovićovi přeběhl před brankou Horgan, jenže mířil hodně vedle.
     
    75
    Stejně reagují také hosté, pro které by dnešní bodová ztráta byla v rámci dalšího pokračování hodně špatným znamením. Z placu jde kapitán Gal Alberman, jenž dnes – na rozdíl od zápasu proti Zenitu – nebyl prakticky vidět a nahrazuje ho Barak Itzhaki.
     
    75
    Domácí krátce po oslavě gólů střídají. Patrick McEleney přepouští místo na hřišti Johnu Mountneymu.
    72. Ciaran KILDUFF - 1:0
     
    72
    Dundalk právě vstřelil branku!
    Nyní ale předvedl KIARAN KILDUFF naprosto odvrácenou tvář. A to hodně pozitivně. Míč na levé straně přebral Horgan a poslal jej krásným lahůdkovým obloučkem přímo do malého vápna, kde osmadvacetiletý irský útočník ve výskoku poslal míč pod levou ruku padajícího Rajkoviće. Kilduff je pohárový střelec Dundalku, minulé kolo srovnával v 89. minutě na konečných a nečekaných 1:1 v Alkmaaru. Asistence: Daryl Horgan.
    69. Nepovedené zakončeí Kjartanssona
     
    69
    Vidar Kjartansson, šestadvacetiletý útočník Islandu, nyní svoje střelecké schopnosti nepotvrdil. Po hezké kombinaci Ben Haima se Scarionem jej druhý jmenovaný našel ve vápně zadovkou, jenže Islanďanovi zakončení naprosto nesedlo.
    65. Kilduff zakončuje po pár vteřinách na hřišti těsně nad
     
    65
    A Ciaran Kilduff se mohl stát po pár vteřinách pobytu na placu hrdinou Dundalku. Ben Harush totiž na levé straně poblíž vápna dostal lekce s názvem "Pojď sem – kam jdeš" a Finn poslal nádherný centrovaný míč do vápna, přímo na penaltu, odkud hlavičkoval právě Kilduff, jenže mířil nad branku.
     
    65
    Třeba tomu pomůže střídání, první také na straně domácích. Dneska takřka neviditelného Davida McMillana střídá Ciaran Kilduff.
     
    59
    Po téměř hodině hry přichází první střídání, a to na straně Maccabi. Nigérijský záložník Nosa Igiebor jde z placu a jeho místo zaujme čtyřiadvacetiletý obránce Dor Miha.
     
    59
    Ronan Finn napřáhl kousek za vápnem po tom, co se k němu dostal odražený míč. Jenže řádně namasíroval záda jednomu z beků Maccabi.
    33. Horganova ukvapená střela
     
    33
    Ronan Finn hraje prostě skvěle. Nyní dal na hranici vápna míč pro Daryla Horgana, který se nacházel na hranici ofsajdu. Nicméně hrálo se dál a Horgan se možná trošku ukvapil, když si mohl potáhnout míč blíže k brance. Místo toho hned střílel a Rajković neměl až tak složitou práci, jak se mohlo na první pohled zdát.
    31. Hezkou domácí kombinaci nezakončil Horgan dobře
     
    31
    K míči se opět dostávají domácí, kteří předvedli fantastickou kombinaci. Jen to zakončení, to je bída převeliká. Robbie Benson zatáhl míč do vápna, kde jej naprosto nezištně předložil Ronanu Finnovi. Ten nestřilel, ale ještě našel krátkou kolmici Daryla Horgana, který ale mířil jen do připraveného Rajkoviće.
    25. Scarioneho střela z otočky
     
    25
    Tohle rozhodně nebyla špatná kombinace Maccabi! Na levé straně vápna odcentroval míč Kjartansson. Centr útočníka hostí odhlavičkoval Robbie Benson jen na hranici vápna, kde z otočky vystřelil Ezequiel Scarione a balon šel těsně vedle tří tyčí Rogerse.
    21. Posuďte sami. Penalta - ano či ne?
     
    21
    No, tak tohle bylo hodně na hraně. Za odraženým míčem pospíchal Robbie Benson, do balonu šel tak trošku šlapákem obránce Omri Ben Harush, což bylo tedy ve vápně hodně nebezpečné. I přes velký pískot se sudí Treimanidis neodhodlal zapískat penaltu.
     
    7
    Přišlo, a tohle tedy nebylo vůbec špatné. Peretz převzal na středu soupeřovy poloviny míč a zamířil si to blíže k vápnu. Z dobré pozice vystřelil, ale mířil zhruba dva metry nad břevno Rogerse.
     
    2
    Hned ve druhé minutě přichází velká šance hostí. Z levé strany utekl Patrick McEleney, dostal se až na vápno a zkusil obstřelit brankáře, který jeho pokus schoval v rukavicích.

    Tomáš Lysý

    Góly: 72. Kilduff (Horgan)

    Karty:   89. Shields (DAK) – 81. Ben Haim (MTA), 90+1. Ben Haim (MTA)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:12.
    Dundalk FC: Rogers – Gannon, Gartland, Boyle (C), Massey – Benson (85. Shiels), Finn, Shields, Horgan – McEleney (75. Mountney), McMillan (65. Kilduff).
    Náhradníci: Sava – Mountney, Grimes, Barrett, Kilduff, Shiels, Meenan.

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – D. Peretz, Ben Haim, Tibi, Ben Harush – Igiebor (59. Miha), Alberman (C) (75. Itzhaki), Medunjanin – Scarione, Kjartansson, Ben Haim II (81. Benajoun).
    Náhradníci: Lifshitz – Ben Basat, Itzhaki, Miha, Filipenko, Golasa, Benajoun.

    Rozhodca: Treimanis (HR) – Gudermanis, Spasjonnikovs (AR) – Tatriks (4R) – Anufrijevs, Golubevs (BR)