Florida – Nashville 4:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 3:2 (po pr.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.)
NY Rangers – NY Islanders 5:2 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 4:0 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 4:2 (kon.)
Montreal – Washington 5:2 (kon.) | Tampa Bay – Carolina 2:3 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:4 (kon.)
Winnipeg – Calgary 0:3 (kon.) | Anaheim – Arizona 1:2 (kon.) | San Jose – Vancouver 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Buffalo Sabres
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Ottawa Senators
cz Streda 28.09.2016, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:32 Jake MCCABE - 3:2
     
    61:32
    Sabres právě vstřelili branku!
    Nyní už byl ale i Matt O'Connor krátký a Buffalo slaví vítězství. Hosté si vůbec nepohlídali JAKA MCCABA, který si to od modré čáry namířil před bránu a po obdržení přihrávky už si před O'Connorem věděl rady! Asistence: Derek Grant, Daniel Catenacci
     
    61:15
    Nicholas Baptiste mohl rozhodnout! Nabruslil si před O'Connora, avšak svižným zakončením minul. Hra je přerušena a počet hráčů se nyní srovná na 3/3.
     
    60:18
    Velká šance Buffala! O'Connor pouze vyrazil bombu Zacha Bogosiana, ale poté si lapačkou počíhal na dorážku Tylera Ennise a triumfálně zvedl rukavici vzhůru.
     
    58:49
    Hoffman nejprve z dobré pozice minul a tak se dopředu vydal Ennis. V souboji s ním si nepočínal ideálně Matt Bartkowski (OTT), který v závěru dostává dvě trestné minuty za podražení.
    55:19 Derek GRANT - 2:2
     
    55:19
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí nyní dobře motali obranu soupeře a znovu máme vyrovnáno! Fasching skvěle pracoval za O'Connorovou bránou odkud zadovkou našel Baptista. Střelec první branky Sabres tentokrát nezakončoval, ale celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na DEREKA GRANTA, jenž zakončoval prakticky do prázdné brány. Asistence: Nicholas Baptiste, Hudson Fasching
     
    54:08
    Krásná akce Bobbyho Ryana! Útočník Senátorů se zleva protáhl kolem zkoprnělého obránce a před Lehnerem se ještě pokusil o blafák. Ten se zcela nepovedl a švédský gólman díky tomu dokázal zastavit velkou šanci soupeře.
     
    52:15
    Domácí předvedli rychlý výpad a obrovský tlak do brankoviště. během chvilky se u O'Connora zjevili hned tři domácí hráči, nicméně ani jeden neprotlačil kotouč do sítě.
     
    48:18
    Další šance Senátorů. Tentokrát si do dobré pozice nabruslil Hoffman, jehož bekhend však Lehner rovněž dokázal pokrýt.
     
    47:36
    Krásná akce a ještě hezčí zákrok! Dzingel se protáhl podél mantinelu téměř až za bránu, ale ještě před zajetím za Lehnera dokázal křížnou přihrávkou najít Turrise, jenž pálil z první! Švédský gólman se natáhl na brankové čáře a schoval puk v lapačce!
     
    45:42
    Někteří hráči Ottawy už zvedali ruce, ale po zakončení Bobbyho Ryana sudí razantně rozpažil! Nutno říci, že z opakovaných záběrů bylo vidět, jak se kotouč z výstroje Robina Lehnera vykutálel zřejmě až za brankovou čáru. Video v přípravných utkáních ale není k dispozici a tak se pokračuje za stavu 1:2.
    40:25 Derick BRASSARD - 1:2
     
    40:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Výborný vstup do třetí části z pohledu Sens. Záhy po vhazování v útočném pásmu šel puk na hůl Bobbyho Ryana, který kotouč od mantinelu nahodil na Lehnera. Švédský brankář sice dokázal zasáhnout, ale k dorážce se dostal DERICK BRASSARD a ten již zblízka nezaváhal. První branka tohoto útočníka od jeho letního přestupu z New Yorku Rangers. Asistence: Zack Smith, Bobby Ryan
     
    40:01
    Máme tady změnu v brankovišti hostujících Senátorů. Třetí periodu zápasu odchytá Matt O'Connor!
    38:56 Nicholas BAPTISTE - 1:1
     
    38:56
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí zcela po zásluze vyrovnávají. Cornel ve středním pásmu rozjel rychlou akci, na levé straně našel volného Granta a ten ve finální fázi naservíroval puk NICHOLASI BAPTISTOVI, jenž zakončil do brány přesunujícího se Hammonda. Asistence: Derek Grant, Eric Cornel
    35:33 Chris NEIL - 0:1
     
    35:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Naprosto zničehonic přichází úvodní branka zápasu. U mantinelu v útočném pásmu dobře zapracoval hostující Chris Kelly, jenž získal puk a okamžitě ho nahodil na Lehnerovu bránu. Tam se v souboji s Bennettem pohyboval CHRIS NEIL a právě od něj šel kotouč za zmateného Lehnera. Asistence: Chris Kelly
     
    31:06
    Okposo zprava skvěle posílal puk před bránu, Ennis touš dokázal líznout čepelí hole, ale k jeho smůle si to kotouč namířil těsně vedle!
     
    29:59
    Jenže Cody Ceci (OTT) měl velké problémy s Grantem a nakonec přeci jenom dostane dvě trestné minuty. Proviněním ottawského beka bylo hákování.
     
    28:37
    Puempel to nyní udělal velmi šikovně, když zakopl o nohu Codyho Fransona (BUF). Ten je za nedovolené bránění poslán na trestnou lavici.
     
    27:43
    Přesilovou hru si zahraje znovu Buffalo. Ryan Dzingel (OTT) totiž za Lehnerem krosčekoval jednoho ze soupeřů.
     
    27:34
    Nejprve si to do střelecké pozice chtěl namířit Okposo, ale byl odzbrojen a na druhou stranu se vydal Dzingel! Ten ranou při přečíslení přestřelil.
     
    21:37
    Teď už ale přichází trestné minuty pro Diona Phaneufa (OTT). Hostující obránce nejprve sekl soupeře a poté měl ještě nějaké poznámky, za což dostává celkem čtyři trestné minuty.
     
    15:35
    Druhá přesilová hra pro Ottawu. Hoffman chtěl ujet soupeři, avšak Brady Austin (BUF) ho zasáhl vysokou holí a jde si odsedět dvouminutový trest
     
    11:29
    Přesilovou hru si zahrají také domácí borci. Šest vteřin se bude hrát ve čtyřech, ale poté se vrátí vyloučený Fasching a při vyloučení Zacka Smithe si Buffalo vyzkouší početní výhodu.
     
    09:35
    Smith si šikovně sjížděl před bránu, Hudson Fasching (BUF) si před Lehnerem pomohl lehkým háčkem a dostává dvě trestné minuty.
     
    03:19
    Na druhé straně se uvedl Kyle Okposo, jenž dostal skvělou přihrávkou mezi kruhy a bránu Andrewa Hammonda minul jen o centimetry.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 39. Baptiste (Grant, Cornel), 56. Grant (Baptiste, Fasching), 62. McCabe (Grant, Catenacci) – 36. Neil (Kelly), 41. Brassard (Smith, Ryan)


    Buffalo Sabres: Lehner (Kasdorf) – Franson, McCabe, Burgdoerfer, Bogosina, Austin, Bennett – Ennis, Girgensons, Okposo – Deslauriers, Grant, Moulson – Rodrigues, Dupuy, Fasching – Cornel, Catenacci, Baptiste
    Ottawa Senators: Hammond (od 41. O'Connor) – Phaneuf, Methot, Ceci, Bartkowski, Claesson, Lajoie, Erkamps – Turris, Ryan, Smith, Brassard, Kelly Neil Puempel, Dzingel, Robinson, Hoffman, Gagne, Chlapík

    Rozhodca: Lewis, Charron – Kovachik, Nowak

    Diváci: 17 868