Petrohrad – Vladivostok 3:2 (1:0 po s.n.) | Togliatti – Dinamo Minsk 2:3 (kon.) | Kazaň – Helsinki 4:2 (kon.)
Nižnekamsk – Riga 3:1 (kon.) | D. Moskva – Viťaz 3:0 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Jokerit Helsinki
cz Streda 28.09.2016, 18:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    52:06 Jesse JOENSUU - 4:2
     
    52:06
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Emil Garipov vyrazil střelu Miky Niemiho z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, prot následné dorážce JESSEHO JOENSUUA z úhlu už byl ale bezmocný. Jokerit využívá přesilovou hru a při hře bez brankáře se vrací na dostřel dvou branek. Asistence: Mika Niemi a Peter Regin.
    47:43 Andrej ČIBISOV - 4:1
     
    47:43
    Kazaň vstřelila branku!
    ANDREJ ČIBISOV předvedl před bránou obrovský důraz, a přestože Riku Helenius jeho první střelu z levého kruhu pro vhazování pravým ramenem vyrazil, proti jeho následné bekhendové dorážce už byl bezmocný a puk zamířil vedle jeho betonu k levé tyči. Bez asistence.
    41:27 Jiří SEKÁČ - 3:1
     
    41:27
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je bomba! Kazaň využívá svou třetí přesilovou hru v zápase a výrazný podpis pod ní má český útočník JIŘÍ SEKÁČ, který nádhernou střelou bez přípravy vymetl z prostoru mezikruží po přihrávce Vasilije Tokranova z levého křídla pravý horní roh brány. Asistence: Vasilij Tokranov a Justin Azevedo.
    36:25 Alexandr SVITOV - 2:1
     
    36:25
    Kazaň vstřelila branku!
    Vladimir Tkačjov nádhernou přihrávkou z ostrého úhlu našel na vzdálenější pravé tyči ze druhé vlny najíždějícího Justina Azeveda, jehož střelu bez přípravy mířící pod břevno brankář Riku Helenius skvělým zákrokem vyrazil, proti následné dorážce ALEXANDRA SVITOVA už byl ale bezmocný. Asistence: Justin Azevedo a Vladimir Tkačjov.
    30:25 Michael KERÄNEN - 1:1
     
    30:25
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit vyrazil v závěru dvojnásobné přesilové hry do rychlého protiútoku a po nádherné diagonální přihrávce Villeho Lajunena z pravého křídla na vzdálenější levé tyči uklidil puk do prázdné brány MICHAEL KERÄNEN. Asistence: Ville Lajunen a Joey Hishon.
    14:16 Justin AZEVEDO - 1:0
     
    14:16
    Kazaň vstřelila branku!
    Kazaň vyhrála v pravém kruhu pro vhazování klíčové vhazování, po kterém domácí hokejisté přenesli hru po ose Vasilij Tokranov – Vladimir Tkačjov doleva a JUSTIN AZEVEDO poté nádhernou diagonální střelou z levého kruhu pro vhazování vymetl vzdálenější pravý horní roh brány. Kazaň rychle využila přesilovou hru a ujala se vedení 1:0. Asistence: Vasilij Tokranov a Vladimir Tkačjov.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 15. Azevedo (Tokranov, Tkačjov), 37. Svitov (Azevedo, Tkačjov), 42. Sekáč (Tokranov, Azevedo), 48. Čibisov – 31. Keränen (Lajunen, Hishon), 53. Joensuu (Niemi, Regin)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – S. Zacharčuk, Abrosimov, Tokranov, Čerepanov, D. Musin, Sidorov, Ohtamaa, Čibisov – An. Popov, Glinkin, Žukov – Tkačjov, Lukojanov, Svitov – Azevedo, Sekáč, Varnakov – M. Lazarev, Malychin, Obuchov.
    Jokerit Helsinki: Helenius (Zapolski) – Jaakola, Rissanen, Ch. Genoway, Jalvanti, Lajunen, Jensen, Rautanen – Salminen, Joensuu, Regin – Huhtala, O'Neill, Hishon – Niemi, Anttila, Keränen – Mäki, Wirtanen, Mäkinen – Talaja.

    Rozhodca: Mikhail Buturlin, Antonín Jeřábek. Čároví: Dmitry Goljak, Ivan Dedjulja