Tisková konference fotbalové reprezentace U21 (kon.) | Tisková konference fotbalové reprezentace (kon.)
Tisková konference k hodnocení Světového poháru (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

cz Utorok 27.09.2016, 11:00Tlačové konferencie
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (11:17:04)
     
    Nominace českého týmu:
    Brankáři: Drobný (Werder), Koubek (Sparta), Vaclík (Basilej).
    Obránci: Gebre Selassie (Werder), Kadeřábek (Hoffenheim), Novák (Midtjylland), Sivok (Bursaspor), Suchý (Basilej), Sýkora (Liberec).
    Záložníci: Dočkal (Sparta), Frýdek (Sparta), Hořava (Plzeň), Krejčí (Boloňa), Pavelka (Kasimpasa), Petržela (Plzeň), Skalák (Brighton)
    Útočníci: Kadlec (Sparta), Schick (Sampdoria), Vydra (Derby County)
     
    V neděli ve Vítkovicích navíc bude trénink otevřený pro veřejnost.
     
    Do Německa si mohou fanoušci nakupovat vstupenky přes server fotbal.cz do čtvrtka, v Ostravě zbývá ještě 6 000 vstupenek k prodeji.
     
    Jarolím o derby: Derby se mi moc nelíbilo, protože ve Spartě jsem měl své kandidáty pro reprezentaci. Slavia mě příjemně překvapila, byly tam dobré individuální výkony. Aspiranti ze strany Sparty mě ovšem zklamali.
     
    Jarolím před Německem: Zatím se mi spí dobře, otázkou je, jak se na to podaří reagovat na hřišti. Zmapované je máme, čím více je sleduju, tím více mě rozčilují. Věřím ale, že jim nevytvoříme nejoptimálnější podmínky pro to, co jim bude vyhovovat.
     
    Jarolím o Krejčím: Sleduju ho, mám z něj radost. Je nebezpečný a doufám, že se prosadí i gólově.
     
    Jarolím o středu zálohy: Láďa Darida nám to zkomplikoval, byl by v základu. Na druhou stranu věřím tomu, že to bude výzva pro ostatní hráče.
     
    Jarolím: Zatím máme v sestavě dva stopery a doplníme to po víkendu. Jakub Jugas je nominaci blízko, společně s Hájkem hrají výborně.
     
    Jarolím o Gebreselassiem: Novák na levém obránci odehrál se Severním Irskem velmi dobrý zápas, akorát se mu nepovedlo dát branku. Ale více alternativ pro defenzivu je lepší.
     
    Jarolím o Rosickém: Zatím jsem se s ním nebavil. Čekal jsem po prvních dvaceti minutách od Boleslavi, ale pak se už na hřišti neobjevil.
     
    Jarolím o Petrželovi: Nominoval jsem ho na základě výkonů. Když je v pohodě, a to momentálně je, je rozdílovým hráčem. Je ale schopný jít na plac jako žolík, také mu to nedělá problém a je schopný něco ovlivnit.
     
    Jarolím o nominaci: Nebylo to jednoduché. Vláďa Darida je jasný člen základní sestavy, to je citelný zásah do sestavy, ale nějak se s tím musíme vypořádat.
     
    Jarolím o Kadeřábkovi: Víme, že ho můžeme použít i na druhou stranu. Je to ale typologický pravý obránce.
     
    Jarolím o Schickovi: Byl jsem ho sledovat v kvalifikačním utkání jednadvacítky v Belgii. Byl bych rád kdyby víc nastupoval v Itálii. Je to ale typologicky jiný útočník než Škoda nebo Necid.
     
    Jarolím: Někteří hráči při prvním srazu k dispozici nebyli nebo byli zranění Někteří nám zase pro zranění vypadli. Otevřeli jsme si ale čtyři místa pro doplnění. Měli by snad nastoupit v nejbližších zápasech.
     
    Na tiskové konferenci oznámí reprezentační trenér Karel Jarolím nominaci na nejblizší reprezentační sraz. Českou fotbalovou reprezentaci čeká 8. října kvalifikační utkání na MS 2018 v německém Hamburku a 11. října v Ostravě proti Ázerbajdžánu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Radek Barkman