Vítkovice – K. Vary 3:2 (2:1 po s.n.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (kon.)
Chomutov – Pardubice 5:6 (po pr.) | Hradec Králové – Sparta Praha 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 7:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
HC Sparta Praha
cz Utorok 27.09.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 7. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:31
    Hradec hraje bez gólmana!
     
    58:00
    Poslední dvě minuty základní hrací doby!
    57:10 Rudolf ČERVENÝ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak pozor! V Hradci možná ještě bude drama! Stanislav Dietz napálil puk před bránu, kde do kotouče plácl Andris Džerinš, až doputoval k RUDOLFU ČERVENÉMU, jenž měl před sebou úplně prázdnou bránu. Asistence: Andris Džerinš, Stanislav Dietz.
     
    55:34
    Dnešní utkání sleduje 5453 diváků.
     
    53:04
    Eminger od modré čáry vystřelil a Kacetl po zákroků vůbec netušil, kde je puk! Ten mezitím obloučkem doplachtil za jeho bránu.
     
    48:34
    Vladimír Eminger dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, ale Ondřej Kacetl si proti němu výborně povyjel a připsal si dobrý zákrok!
    47:44 Stanislav DIETZ - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece! Hradec se vrací do boje o body! Na modré čáře si na dlouhou hokejku zpracoval puk STANISLAV DIETZ a poté zápěstím poslal černou pryž naprosto přesně do sítě Sparty! Asistence: Ryan Potulny.
     
    47:18
    Červený v jasné šanci na brankovišti! Tohle už hraničí s bezmocí. Mountfield šance má, ale nedaří se mu dostat puk na místo určení.
     
    46:56
    Blaž Gregorc dvakrát vypálil z velmi dobré pozice, ale obě rány chytil Pöpperle!
     
    46:46
    Jarůšek našel při přechodu modré čáry nastartovaného Šimánka, který byl zahákován Lukášem Pechem. 23 sekund přesilové hry 5 na 3 pro Mountfield!
     
    45:10
    Další trest pro Spartu. Dvě minuty dostává Jan Švrček za držení protihráče.
     
    44:14
    Plášil nahazoval kotouč, který mířil hodně mimo bránu, ale Rudolf Červený do něj dobře vložil hokejku a úplně změnil směr letu. Bohužel pro Mountfield to nestačilo k tomu, aby střela mířila na bránu.
     
    42:00
    Rastislav Dej dostal skvěle nabito od Jaroslava Bednáře, ale trefil pouze připraveného gólmana Sparty!
     
    41:30
    Tomáš Netík je vyloučen za sekání. Hradec tedy dostává šanci dostat se zpátky do zápasu.
     
    40:43
    Ondřej Kacetl si myslel, že má střelu po sebou, ale kotouč vyplaval za ním a zůstal ležet v brankovišti! Obrana Mountfieldu jej nakonec dokázala dostat mimo nebezpečné území.
     
    39:25
    Dobrá teč těsně před Kacetlem zamířila těsně vedle!
     
    39:14
    Zdeněk Čáp odchází na trestnou lavici, protože podle rozhodčích podrazil svého soupeře. Podle mínění hradeckých fanoušků se jednalo o čistý bodyček, ale rozhodčí si stojí za svým.
     
    28:50
    A Ondřej Kacetl se hned uvedl fantastickým zákrokem! Kotouč už byl na brankové čáře, ale hradecký gólman si ještě dokázal poradit a udržel alespoň jiskru naděje pro domácí tým.
     
    27:44
    Jaroslav Pavelka je ve své domácí premiéře střídán Ondřejem Kacetlem.
    Jiří ČERNOCH - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanští hokejisté jsou dnes šikovnější než ti hradečtí. Jeden hostující hráč obral dva domácí z čehož vznikla přesilová situace. Tu vyřešil JIŘÍ ČERNOCH, ke kterému se dostal kotouč, celkem nekompromisně a narval puk za Pavelku. Asistence: Štefan Ružička, Juraj Mikuš.
    26:10 Brian IHNAČÁK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je pro Hradec kruté! V době, kdy by lepší než Sparta, se prosazuje opět BRIAN IHNAČÁK! Pobídka Petra Kumstáta trefila Lukáše Pecha, od kterého se odrazila příhodně na hůl právě k sparťanskému útočníkovi a ten z velké blízkosti zvedl puk lehce nad beton Pavelky. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kumstát.
     
    23:37
    Dobrý tlak hradeckých hokejistů v přesilové hře! Žádná střela se však neujala.
     
    22:25
    Z hradeckého tlaku rezultuje přesilová hra. Dominik Uher putuje za katr na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    22:10
    Jaroslav Bednář opět ukázal něco ze svého umění, když připravil šanci pro Rastislava Deje, ale ten trefil sparťanského gólmana pouze do hrudního koše!
    19:47 Brian IHNAČÁK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka Štajnocha 13 vteřin před koncem znamená první branku pro Spartu! Hradecký obránce chtěl založit útočnou akci, ale byl připraven o touš, takže BRIAN IHNAČÁK si Pavelku pouze roztáhl a šoupl mu puk mezi betony. To je tedy povedený návrat do FORTUNA arény pro exhradeckého forvarda. Bez asistence.
     
    18:51
    Síly na ledě se vyrovnají. Jiří Šimánek u mantinelu podržel svého soupeře, což neuniklo pozornosti hlavních arbitrů.
     
    17:45
    První vyloučení dnešního zápasu! Na trestnou lavici putuje Jiří Černoch, který trefil vysokou holí protihráče.
     
    16:10
    Velká šance Formana, který byl ve velmi dobré pozici mezi kruhy, ale nastřelil pouze hradeckého obránce, kolem kterého se snažil střelu procpat!
     
    12:16
    Před Bedřichem Köhlerem zívala prázdná brána, ale ve změti hokejek to měl velmi těžké. Nakonec se černá pryž doklouzala těsně vedle sparťanské brány!
     
    12:10
    Jarůšek se rozjel pomalu a na poslední chvíli si stáhl puk na forhend a zkusil střelu někam do horní poloviny brány. Zařízení však netrefil, možná došlo i k zásahu Pöpperleho, a tak stav zápasu zůstává stále 0:0.
     
    12:10
    Richard Jarůšek obral posledního obránce o kotouč, namířil si to přímo na bránu a byl faulován! Dostane příležitost k trestnému střílení. Provinilcem je Petr Kumstát.
     
    10:13
    Jaroslav Pavelka měl teď velký problém s nahozením z rohu kluziště, protože bylo tečováno! Jeho levý beton však zaúřadoval a FORTUNA aréna si oddechla.
     
    06:20
    Obrovská příležitost hostujícího týmu! Andrej Kudrna dostal puk před odkrytou klec, ale místo střely z první čekal, na což skvěle zareagoval Jaroslav Pavelka a výborně se přesunul!
     
    03:25
    Špatná rozehrávka Hradeckých. K puku se dostal kapitán Sparty Petr Vrána. Napoprvé pálil vysoko nad. Při druhém pokusu už dokonce zvedal ruce nad hlavu, ale jednak Pavelka puk udržel, jednak se pískalo postavení útočícího hráče v brankovišti.

    Lukáš Foff

    Góly a asistencie: 48. Dietz (Potulny), 58. Červený (Džerinš, Dietz) – 20. Ihnačák, 27. Ihnačák (Pech, Kumstát), 28. Černoch (Ružička, Mikuš)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Kacetl) – Štajnoch, Gregorc, Čáp, Dietz, Pláněk, Vydarený, Plášil – Bednář (C), Džerinš, Dej – Jarůšek, Potulny, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Červený – Bulík, T. Knotek, Dvořák.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (F. Novotný) – Kalina, Čajkovský, Nedomlel, Eminger, Piskáček, Hrbas, Mikuš, Švrček – Forman, P. Vrána (C), Uher – Netík, Černoch, Ružička – Ihnačák, Pech, Kumstát – Kudrna, Cingel, Martin Procházka.

    Rozhodca: Hradil, Pavlovič – Barvíř, Blümel

    Diváci: 5453