Trenčín – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Podbrezová – Ružomberok 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 0:2 (kon.)
Senica – Trnava 0:1 (kon.) | Michalovce – Myjava 3:2 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:3 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
3:1 (1:0)
MFK Ružomberok
Sobota 24.09.2016, 19:00Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Len málokto by pred štartom povedal, že práve toto stretnutie bude z pohľadu boja o čelo tabuľky tak dôležité. V minulej sezóne tímy zo spodných miest sú teraz na druhom, respektíve treťom mieste. Pôjde o veľa, pretože víťaz bude po tomto kole na druhej pozícií. Ak však vyhrá aj Myjava, porazený tím klesne na štvrtú priečku.

    Oba tímy sú samozrejme vo veľmi dobrej forme a skvelo naladené na dôležitý súboj. Domáca Podbrezová je veľkým prekvapením súťaže a jediným celkom, ktorý v tomto ročníku ešte neokúsil chuť prehry. Naposledy remizoval v Senci proti Dunajskej Strede, ale kolo pred tým si priviezol tri body z Prešova.

    Ružomberok má síce na konte dve prehry, ale tá posledná prišla ešte na konci augusta proti Trenčínu, čo znamená, že MFK neprehral tri ligové stretnutia v rade a štyri na domácim trávniku. Obe prehry ale zaznamenal von,. Okrem spomínaného Trenčína nestačil ani na vedúcu Žilinu. V poslednom kole si však zgustol proti Zlatým Moravciam pomerom 6:1.

    Oba tímy sú na tom v strieľaní gólov rozdielne. Zatiaľ čo Podbrezová ich dala deväť a rozložila medzi šiestich strelcov (Podio /2/, Viazanko /2/, Breznaník /2/, Bernadina, Krivák, Šafranko), Ružomberok až 22. Postarali sa o ne dvanásti futbalisti. Najviac dal český forvard Mareš (6) a za ním je trojgólová dvojica Maslo – Chrien. Erik Daniel dal dva.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Djordjevič, Kostelný (C), Krivák, Turňa – Vajda, Podio – Breznaník, Kochan, Šafranko – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Viazanko, Migaľa, Magda, Peševski, Kupčík, Kuzma.

    MFK Ružomberok: Macík – Kupec, Kružliak, Maslo, Maslo – Gál-Andrezly, Chrien, Kolčák, Daniel – Ďubek – Mareš.
    Náhradníci: Hajdúch – Faško, Nagy, Kudlička, Menich, Sapara, Lačný.

    Rozhodca: Kružliak – Mókoš, Žákech – Somoláni.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Podbrezová po svojej rozohrávke loptu v súbojoch na útočnej polovici stráca, po aute pokračujú hráči hostí.
     
    2
    Mareš sa snažil pätičkou cez dvoch súperov poslať dopredu Ďubeka, ale lopta pre kapitána MFK bola pridlhá. Skončila len u Kuciaka.
     
    3
    Dlhý nákop Kružliaka na hrot ofenzívy mal nájsť Mareša, lenže prihrávka presná nebola. Lopta zas pristála pri Kuciakovi.
     
    4
    Po peknej kombinácií pred šestnástkou hostí sa Matej Kochan dostal do streleckej pozície. Jeho strela nebola vôbec zlá, ale našla len pozorného Macíka.
     
    5
    Podio s Djordevičom sa nedohodli v strede poľa, kto zoberie loptu a tak do využil Daniel, ktorý zaútočil po krídle. Akcia Ružomberku ale k ničomu neviedla.
     
    6
    Po dlho aute do šestnástky hostí sa lopta odrazila na dosah brankára Macíka, ktorý ju odvrátil pred Bernadinom. Útočník Podbrezovej navyše fauloval.
     
    7
    Kochan sa veľmi pekne preštrikoval až k šestnástke súpera, kde posunul loptu doľava na Djordeviča, avšak jeho center skončil v náručí Macíka.
     
    8
    Breznaník využil zaváhanie Masla a získal od neho v šestnástke súpera loptu. Centrom ešte hľadal Bernadinu, lenže tomu hlavička nesadla a nedokázal poriadne zakončiť.
     
    9
    Kolčák v strede poľa fauluje Kochana, čo znamená, že Pablo Podio si už chystá loptu a bude centrovať pred bránu Macíka.
     
    10
    Argentínčan ale odcentroval iba na hlavu jedného z hráčov v oranžovom a od neho sa lopta odráža za postrannú čiaru.
     
    11
    Ružomberku sa nedarí dostať od svojej šestnástky, pretože domáci veľmi dobre napádajú. Hostia to teda skúsili nákopom, lopta skončila u Kuciaka.
     
    12
    Ďalší priamy kop pred domácich a ďalší, ktorý rozohral Podio. Jeho center smeroval do brány, ale nik z domácich ho nedokázal usmerniť lepšie, takže Macík zakročil.
     
    13
    Patrik Vajda využil otvorený priestor, takmer cestu do brány Macíka, ale vystrelil spoza šestnástky veľmi prudko. Brankár MFK vyrazil aspoň na roh.
     
    14
    Podbrezová skúsila oklamať súpera signálom, ale po prihrávke Podia po zemi na malé vápna bude nasledovať iba ďalší roh.
     
    15
    Prudký center sa veľmi nebezpečne odrazil na malé vápno, kde bol Kochan, lenže tomu sa loptu nepodarilo zakončiť. Od hráčov RK sa následne odrazila na tretí roh v krátkom slede.
     
    15
    Tentoraz Macík len vyráža na domáce kopačky, avšak následný center späť bol veľmi prudký a nepresný.
     
    16
    Bernadina sa nenatlačil cez dvoch súperov k lopte po kolmici do šestnástky, ale domáci pri nej aj naďalej ostávajú.
     
    17
    Podbrezová zakopla loptu po tom, ako na zemi ostal Daniel. Hostia ju športovo vracajú.
     
    18
    Djordevič predĺžil loptu do krídla, odkiaľ ju odcentroval Breznaník, ale po jeho pase Ružomberok nebezpečenstvo zažehnal.
     
    19
    Kochanova prudká strela zmenila smer po teči Bernadinu tesne pred bránou, lenže Macík predviedol veľmi dobrý reflexívny zákrok.
     
    20
    Dopredu sa osmelil aj Ružomberok, ale center zľava od Kupca nebol presný, Kostelný loptu odkopol.
     
    21
    Po ďalšom centri na malé vápno ale takmer zaváhal Krivák, ktorému zobral loptu Mareš, ale český útočník to spravil len za cenu faulu.
     
    22
    Po kombinácií na ľavej strane v podaní Djordeviča s Breznaníkom sa k zakončeniu tlačil Šafranko, ale v súboji s Maslom si pomohol faulom.
     
    23
    Djordevič síce prešiel cez dvoch obrancov protivníka, ale center už neposlal, pretože od súpera sa lopta odráža od obranu domácich a za čiaru.
     
    25
    Maslov nákop zo stredu poľa na krídle síce nenašiel Andrezlyho, ale Turňa poslal loptu na aut. Následný pas do šestnástky pristál pri Kuciakovi.
     
    27
    Kombinácia hostí na pravom krídle sa končí stratou, pretože Daniel nedokázal spracovať prihrávku vzduchom. Dopredu ide Podbrezová.
     
    28
    Šafranko si veľmi pekne posunul loptu pätou okolo Kupca a mohol pokračovať dopredu, ale ten ho fauloval. Priamy kop, pri lopte Podio.
     
    29
    Pretiahnutý center sa ešte snažil poslať do ohňa Breznaník, lenže našiel iba oranžové dresy a títo hráči poslali loptu preč.
     
    29
    Ďubek zastavil prenikajúceho Breznaníka, odobral mu loptu a vydal sa dopredu, no práve spomínaný Breznaník ho následne fauloval.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Šimon Kupec (MFK Ružomberok).
     
    31
    Podbrezová dala gól!

    Priamy kop z povedľa šestnástky Ružomberku zahral PABLO PODIO a to takým spôsobom, že center prudko napálil k vzdialenejšej tyči. Aj keď loptu nik netečoval, tá na prekvapenie hostí zapadla do siete. Gól je len logickým vyústením doterajšieho tlaku Podbrezovej.
     
    34
    Breznaníkov center najskôr trafil len do nôh Vajdu, ale záložník dostal druhú možnosť. S tou naložil oveľa lepšie, no na vzdialenejšej žrdi chýbali Šafrankovi k zakončeniu z veľmi dobrej pozície centimetre.
     
    35
    Kostelný veľmi dobre predskočil Mareša a loptu za seba nepustil. Ružomberok sa teraz chce tlačiť dopredu, ale cez pozornú defenzívu Podbrezovej to bude ťažké.
     
    36
    Podio sa dostal k zakončeniu z hranice šestnástky, lenže svoju prudkú ranu nasmeroval iba do nôh protihráčov. Lopta sa už neodrazila tak, aby mohol dorážať niekto iný z domácich.
     
    37
    Ďubekov center nevyšiel vôbec, pretože nastrelil jediného pred sebou stojaceho protihráča. Dopredu môže ísť Podbrezová.
     
    38
    Aj sa vydala do protiútoku dvoch proti trom, lenže prihrávka na Breznaníka sa neujala, nakoľko išla do ofsajdu.
     
    40
    Šafranko sa najprv síce na krídle zamotal, ale potom si riskantne hodil loptu medzi dvoch. Získal priamy kop vedľa šestnástky súpera.
     
    41
    Po prihrávke na krátko prišla strela Kochana z rohu šestnástky, ale za pomoci teču sa dostala mimo nebezpečných pozícií. K lopte sa dostali hostia.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Kostelný (ŽP Šport Podbrezová).
     
    42
    Po Ďubekovom centri z priameho kopu do šestnástky nastal mierny zmätok, pretože lopta sa odráža všelijako, až ju rezolútne odkopol Breznaník.
     
    43
    Chrien sa v strede poľa zrazil s Vajdom, takže loptu domáci zakopli za čiaru, nakoľko obaja ostali otrasení. Budú však schopní pokračovať v hre.
     
    44
    Breznaník hľadal v šestnástke centrom Bernadinu, ale ten sa cez Masla až do zakončenia nedokázal pretlačiť.
     
    45
    Šafranko sa cez Kupca nedostal, ten mu loptu odkopol na aut. Podbrezová ale naďalej ostáva v ofenzíve.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Šimon Kupec, prichádza Martin Nagy.
     
    47
    Turňov pekný center sprava hľadal na malom vápne Bernadinu, čo sa aj podarilo, ale od holandského útočníka sa lopta len odrazila k Macíkovi.
     
    48
    Podbrezová dala gól!

    Pavol Šafranko sa krásne uvoľnil na krídle cez protihráča a voľný priestor využil skvelo. Neunáhlil sa, ale počkal a prihrávkou po zemi objavil voľného MATEJA KOCHANA, ktorý sa oprel do lopty, prudko vystrelil a aj za pomoci teču prekonal Macíka.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Jakub Mareš (MFK Ružomberok).
     
    51
    Djordevič si v strede poľa vypýtal faul a Vajda sa snažil okamžite rozohrať, avšak lopta bola v pohybe, takže sa vrátila na miesto priestupku.
     
    51
    Podbrezová aj tak zahrozila. Kochan ešte nevystrelil, lebo mal loptu pod telom, ale Djordevič už áno. Bránu však minul.
     
    52
    Kružliak si to zo stredu poľa s loptou na kopačke nasmeroval takmer pred šestnástku Podbrezovej. Získal priamy kop, ale na strelu je to ďaleko.
     
    53
    Mareš si zbehol na prihrávku po zemi do miest, kde nik iný nebol. Rýchlo sa otočil, ale trafil len do bočnej siete.
     
    54
    Ďalší zo Šafrankových prízemných centrov. Tentoraz sa dostal cez celý rad hráčov až k voľnému Breznaníkovi, lenže zakončenie tohto futbalistu z hranice päťky trafilo iba Masla do nôh.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Patrik Vajda (ŽP Šport Podbrezová).
     
    56
    Kristián Kolčák mal prvú lepšiu možnosť hostí v stretnutí. Pred šestnástkou dostal dosť priestoru a tak si to narovnal na strelu, ale brvno tesne minul. Inak to bola dobrá strela.
     
    58
    Podbrezová dala gól!

    Center Pabla Podia z priameho kopu našiel úplne voľného PATRIKA VAJDU, ktorý sa hlavičkou zblízka presadzuje a strieľa už tretí gól Podbrezovej v tomto stretnutí. Ružomberok ale spravil veľkú chybu pri bránení, až traja domáci boli úplne voľní.
     
    59
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Jakub Mareš, prichádza Miloš Lačný.
     
    61
    Ďubek stihol takmer stratenú loptu, ktorú poslal pred bránu na Chriena, avšak toho domáca defenzíva dokázala zablokovať. Následne chcel prejsť dopredu Kochan, ale faulom ho zastavil Kolčák.
     
    62
    Prácu ale budú mať lekári, pretože Ďubek, Chrien a aj Vajda ostali ležať na zemi. Dúfajme, že všetci traja budú v poriadku.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Kristián Kolčák (MFK Ružomberok).
     
    63
    Všetci traja sú v poriadku a pokračujú v hre. Podbrezová medzitým získala roh, pretože nepresný center zbytočne tečoval Maslo.
     
    64
    Rohový kop domáci nevyužili a tak dopredu vyrazili hostia, ale pokračovať budú po autovom vhadzovaní.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (ŽP Šport Podbrezová).
     
    68
    Šafranko sa pokúsil nájsť na malom vápne Bernadinu, toho v páde zastavil Maslo a odkopol na roh.
     
    69
    Roh ale hostia dokázali odvrátiť a navyše prišiel ofenzívny faul. Pokračovať sa bude po rozohrávke Macíka.
     
    70
    Daniel síce veľmi rýchlo vošiel až do šestnástky Podbrezovej, ale spätnú prihrávku neposlal presne. Následný center odvrátil hlavou Kostelný.
     
    71
    Dnešné stretnutie sleduje 1845 divákov.
     
    72
    Djordevič sa opäť krásne dostal až do šestnástky súpera, ale jeho prihrávka po zemi pred bránu Bernadinu ani Breznaníka nenašla. K zakončeniu nedošlo.
     
    73
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Michal Breznaník, prichádza Dejan Peševski.
     
    74
    Ďubek si vytvoril streleckú parketu pred šestnástkou Podbrezovej a tvrdo vypálil k žrdi. Martin Kuciak musel rýchlo na zem, všetko zvládol a vyrazil na roh.
     
    75
    Rohový kop pre hostí nedopadol dobre. Najskôr domáci loptu odkopli a následne, keď sa vrátila späť, prišla nepresná prihrávka.
     
    77
    Kochan sa v strede poľa po súboji s Chrienom ocitá na zemi, Podbrezová pomaly kráča k trom bodom.
     
    78
    Ďubek pekne potiahol kontru svojho tímu a už sa zdalo, že pošle Lačného prihrávkou vzduchom do veľkej šance, ale skvele zasiahol Kostelný, ktorý do dráhy prihrávky vložil hlavu.
     
    78
    Kostelný si opäť zastal svoje miesto, tentoraz na roh odvrátil kolmicu pred Kuciaka. Rohový kop navyše nepriniesol nič, prišiel ofenzívny faul.
     
    79
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Matej Kochan, prichádza Kamil Kuzma.
     
    80
    Šafranko poslal prekvapivý, ale krásny pas medzi obrancov a Macíka, ktorým našiel Bernadinu, avšak Holanďan zakončil len do brankára. Bude to roh.
     
    81
    Podiov dlhý center nikoho nenašiel, takže sa bude iba odkopávať od brány Macíka.
     
    82
    Bernadina rybičkou zakončil center Šafranka, ale bol veľmi ďaleko od brány, takže kým lopta prišla k Macíkovi, nemala dostatočnú razanciu.
     
    85
    Kuzma potiahol akciu z polovice až do šestnástky súpera, kde vyslal tvrdú strelu. Tú Macík vyrazil len k Bernadinovi a jeho hlavička skončila na brvne.
     
    86
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Pavol Šafranko, prichádza Lukáš Migaľa.
     
    86
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Michal Faško.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Kamil Kuzma (ŽP Šport Podbrezová).
     
    90
    Ružomberok dal gól!

    V závere ešte protiútok hostí a v brejku dvoch proti Kuciakovi sa presadzuje MILOŠ LAČNÝ.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu. (20:48:58)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 31. Podio, 48. Kochan (Šafranko), 58. Vajda (Podio) – 90. Lačný

    Karty:   41. Kostelný (POD), 55. Vajda (POD), 65. Turňa (POD), 88. Kuzma (POD) – 31. Kupec (RUZ), 50. Mareš (RUZ), 62. Kolčák (RUZ)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Vajda, Podio – Šafranko (86. Migaľa), Kochan (79. Kuzma), Breznaník (73. Peševski) – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Viazanko, Migaľa, Magda, Peševski, Kupčík, Kuzma.

    MFK Ružomberok: Macík – Maslo, Kružliak, Maslo, Kupec (46. Nagy) – Daniel, Chrien, Kolčák, Gál-Andrezly – Ďubek (86. Faško) – Mareš (59. Lačný).
    Náhradníci: Hajdúch – Faško, Nagy, Kudlička, Menich, Sapara, Lačný.

    Rozhodca: Kružliak – Mókoš, Žákech – Somoláni

    Diváci: 1845