Lorient – Lyon 1:0 (kon.) | Bordeaux – Caen 0:0 (kon.) | Bastia – Guingamp 1:0 (kon.)
Dijon – Rennes 3:0 (kon.) | Monaco – Angers 2:1 (kon.)
koniec
AS Monaco
2:1 (0:0)
Angers SCO
cz Sobota 24.09.2016, 20:00 • Stade Louis II. (Monaco) • Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes je na programu sedmé kolo francouzské Ligue 1 a my v jeho rámci budeme prostřednictvím našeho online přenosu sledovat utkání mezi týmy AS Monaco FC a Angers SCO.
     
    AS Monaco FC

    Domácí fotbalisté jsou na tom zatím velmi dobře. V tabulce jsou na třetím místě se ziskem třinácti bodů s tím, že na první Nice ztrácí jeden bod a s pařížským velkoklubem Paris Saint-Germain mají shodný počet bodů. Monaco dokázalo PSG porazit hned ve třetím ligovém kole 3:1. Ale i po odchodu Zlatana Ibrahimoviče z PSG je pařížský tým stále velmi silný. Takže se dá očekávat, že bude stále na špičce tabulky. Monaco, aby si svou pozici minimálně udrželo, mělo by i dnes doma bodovat. V zápase s Angers bude rozhodně favoritem.
     
    Angers SCO

    Angers jsou zatím jedenáctí, když si doposud připsali devět bodů za tři výhry a tři prohry. Hosté mají třízápasovou šňůru, kdy třikrát po sobě dokázali zvítězit. Postupně sebrali všechny body Dijonu, Bordeaux a Caenu. Vlnou euforie budou určitě chtít bodovat i na hřišti silného Monaca, ale sami vědí, že to nebude nic jednoduchého. Ale třeba zaskočí dnešního favorita, zápas začíná od nuly a rozhodně se může stát cokoli. Necháme se tedy překvapit, jak dnešní duel obou soupeřů dopadne.
     
    Vzájemná utkání

    Letos v lednu se oba týmy spolu utkaly také v rámci Ligue 1 a úspěšnější byli fotbalisté Angers SCO, kteří doma zvítězili 3:0. Domácí tak mají svému soupeři dnes určitě co vracet.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
    Kabina domácího celku je už připravena.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Mendy, Glik, A. Diallo, A. Touré – B. Silva, Moutinho, N'Doram, Traoré – Carrillo, Germain (C).
    Náhradníci: De Sanctis – Fabinho, Raggi, Boschilia, Lemar, Jean, Mbappé Lottin.

    Angers SCO: Michel – Manceau, I. Traoré, Thomas, P. Martinez – N'Doye (C), Santamaría, Mangani – Capelle, Diédhiou, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Petrić – Pavlović, Bourillon, D. Nwakaeme, Wissa, Jean Tahrat, Dore.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Moreau, Lombard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč mají na kopačkách domácí fotbalisté a už s ním míří na polovinu soupeře. Mendy ho rozehrál před velké vápno, ale nabíhající Germain na něho nedosáhl.
     
    2
    Na druhé straně to zkoušel Pierrick Capelle, ale svou střelu poslal pouze vysoko nad domácí branku. Následovat bude odkop Michela.
     
    3
    Hosté udrželi polovinu soupeře a zahrávali rohový kop. Jenže po jeho rozehrání míč odhlavičkovala domácí obrana do bezpečí.
     
    4
    Znovu operovali fotbalisté Angers před domácí brankou, ale nic kloudného opět nevymysleli. Po delší době tak jdou do útoku také fotbalisté Monaca.
     
    5
    Ale ani tentokráte neudrželi domácí fotbalisté balón na svých kopačkách a Baptiste Santamaría se z druhé vlny dostal k dobré střele z dvaceti metrů. Míč ale končí znovu pouze nad brankou Monaca.
     
    7
    Famara Diédhiou se napřáhl k mohutné střele z levé strany, když se ocitl v blízkosti domácí brány. Brankář Danijel Subašić musel vytasit pohotový zákrok a podržel svůj tým.
    7. Šance Famary Diédhioua skončila na rukavicích domácího brankáře.
     
    9
    Hosté jsou zatím rozhodně aktivnějším týmem, ale nyní přišli sami o míč na vlastní polovině. Monaco tak mohlo jít do dalšího útoku.
     
    9
    A hned z toho byla šance na vstřelení branky. Valère Germain se proháčkoval obranou hostů před velké vápno, odkud poslal míč na Michela, jenž také svůj tým podržel přesným zákrokem.
    9. I Germain na domácí straně si připsal dobrou šanci. Ale brankář hostů byl připraven.
     
    11
    Nyní se hra trošku uklidnila a probíhala ve středu hřiště. Před chvílí se ale do další šance dostali znovu domácí fotbalisté, ti ale mířili mimo tři tyče.
     
    13
    Hráči Monaca se nyní snaží projít obranou Angers, zatím se jim to ale nedaří. Nyní už ale byli v úniku před hostující bránu, kde uvnitř vápna střílel Adama Traoré, ale míč letěl jen vedle pravé tyče Michelovy branky.
     
    15
    Hosté si nyní v rozehrávce moc neporozuměli. Pierrick Capelle centroval balón na Thomase Manganiho, ale druhému jmenovanému se ho nepodařilo zpracovat. K míči se tak dostávají opět domácí.
     
    16
    Kamil Glik pálil z velké dálky, přesto musel brankář Angers zasahovat. Míč tak ukryl do svých rukavic a bude ho odkopávat od své vlastní brány.
     
    17
    Baptiste Santamaría nacentroval míč od rohového praporku na hlavu Baptisty Santamaríaho, ale balón si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    19
    Benjamin Mendy na opačné straně hřiště pálil z levé strany. Jeho střelu ještě tečoval Kamil Glik, který změnil dráhu letu míče, ale znovu z toho nic nebylo.
     
    22
    Fotbalisté Monaca začínají čím dál více vystrkovat růžky a dostávají se do více šanci. Nyní se do pokutového území přiřítil Valère Germain, ale jeho následná střela zamířila pouze do náruče Michela.
     
    23
    Baptiste Santamaría poslal k zemi Joãoa Moutinha a ten tak bude rozehrávat volný přímý kop. Je to ale za polovinou hostů, takže tato standardní situace příliš mnoho šancí nenabízí.
     
    24
    Nakonec se míč dostal směrem k brance Angers a tam si na hlavičku po centru svého spoluhráče vyskočil Guido Carrillo, ale hostující brankář nemusel vůbec zasahovat. Balón letěl pouze vedle jeho branky.
     
    26
    Hosté na druhé straně zahrozili, když z hranice velkého vápna pálil Pierrick Capelle, proti němu ale zasáhla hlavička Bernarda Silvy, který akci Angers zastavil pozorným obranným zákrokem.
     
    28
    A hosté u míče zůstanou i nadále, domácí totiž zakopli míč do zámezí a je tu autové vhazování pro fotbalisty Angers.
     
    29
    Dalekonosná střela z kopačky Famary Diédhioua skončila na brankáři domácích, který bude míč odkopávat směrem k brance Angers.
     
    31
    Pablo Martinez se při hlavičkovém souboji se svým soupeřem srazil a nyní je mírně otřesen. Následovat bude menší ošetření a pak už budeme pokračovat zpět ve hře.
     
    33
    Famara Diédhiou byl znovu hodně aktivní a dostal se až těsně na hranici velkého vápna, odkud vyslal jedovatou střelu na domácího brankáře. Ten nemusel zasahovat. Míč totiž mířil jen vedle levé tyče.
     
    34
    I domácí se dostali do vápna Angers, kde střílel z pravé strany znovu Valère Germain. Ale míč se nakonec zakutálel těsně vedle hostující brány.
     
    35
    Benjamin Mendy střílel z levé strany na branku Angers a donutil tak Michela k dalšímu zákroku. Brankář hostů uspěl a znovu podržel svůj tým a neinkasuje.
    35. Střela Mendyho končí na brankáři hostů Michelovi.
     
    37
    Po této šanci domácích se také prezentovali dobrou střelou hosté, když střílel z dobrých dvaceti metrů na domácí branku Pierrick Capelle, ale také brankář Monaca byl mezi třemi tyčemi pozorný a připraven.
     
    39
    Pablo Martinez byl ošetřen a až nyní se vrací na hrací plochu. Vypadá to, že je tedy už v pořádku.
     
    41
    Benjamin Mendy centroval míč do pokutového území, ale jeden z hostujících obránců ho poslal za zadní čáru. Následovat bude rohový kop pro domácí fotbalisty.
     
    42
    Balón, který se snášel na území hostů odhlavičkovala obrana Angers a nedovolila tak domácím, aby se dostali k míči a zahrozili více před jejich brankou.
     
    43
    Znovu byl aktivní na polovině Angers Benjamin Mendy, jenž vyslal další prudkou střelu na Michela, jenže ten konečky svých prstů vytěsnil balón do bezpečí.
     
    45
    Opět Mendy, jenž vybojoval další rohový kop. Ten rozehrál Valère Germain, ale hlavička Adama Traorého zamířila pouze vysoko nad branku Angers.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví první poločas o jednu minutu.
     
    45+1
    Míč mají na svých kopačkách hosté a už se nikam neženou. Za chvíli rozhodčí tohoto utkání svou píšťalkou ukončí první poločas tohoto duelu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. K vidění byl pohledný fotbal z obou stran, oba týmy si vytvořily několik příležitostí, které však zatím ke vstřelení branky nevedly. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně ve 21:05.
     
    Střely na branku: 2 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Adama Traoré, přichází Gabriel Boschilia.
     
    47
    Gabriel Boschilia se hned po příchodu na travnatou plochu prezentoval střelou z dvaceti metrů, míč ale odvrátila obrana hostů mimo ohrožení jejich branky.
     
    48
    Pierrick Capelle na druhé straně odvrátil hrozbu v podobě nebezpečné akce domácích, když míč odhlavičkoval do zámezí. Bude tak následovat autové vhazování pro Monaco.
     
    49
    Další akci hostů vystřídala také akce domácích, kteří se hnali znovu do velkého vápna. Ale střela Valère Germaina skončila jen na pozorné hostující obraně.
     
    51
    Mathieu Michel zlikvidoval další akci domácích, když doslova ukradl míč jednomu z domácích, který se chystal ke střele.
     
    52
    Hosté vsítili, jenže byl jim odmáván ofsajd. Proto nemohla být trefa hostů uznána. Domácí tak stále mají šanci s utkáním ještě něco udělat.
    52. Neuznaná branka hostů.
     
    55
    Angers právě vstřelilo branku!
    Tak to byla krásná akce hostů, kteří se ujímají vedení. Karl Toko Ekambi pálil na domácí branku a před ní byl dobře postavený FAMARA DIÉDHIOU, který dopíchl balón do odkryté branky Monaca. Hosté se tak nakonec ujímají vedení. Asistence: Karl Toko Ekambi.
    55. Famara DIÉDHIOU - 0:1
     
    58
    Domácí Monaco je ale stále jako opařené, na trefu hostů se jim zatím nedaří najít odpověď. Naopak hosté jsou více aktivní a cítí šanci na další branku.
     
    60
    Domácí se dostali znovu do blízkosti hostující branky, ale ta je pro ně dnes snad zakletá. Dobrá střela Mendyho skončila znovu na pozorné obraně hostů.
     
    65
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Thomas Lemar.
     
    65
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Pablo Martinez, přichází Mateo Pavlović.
     
    66
    Monaco právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop, míč se snesl do velkého vápna a po několika dotecích hráčů se k němu dostal KAMIL GLIK, který takřka z pokutového území trefil svou vzdušnou střelu přesně mezi tři tyče.
    66. Kamil GLIK - 1:1
     
    69
    Hosté po inkasované brance znovu ožili a tlačili se před branku Monaca. Tu ochránil domácí brankář Subašič, který chytil míč po střele Capelleho do svých rukavic.
     
    72
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází João Moutinho, přichází Fabinho.
     
    72
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Famara Diédhiou, přichází Dickson Nwakaeme.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Fabinho (AS Monaco FC).
     
    74
    Michel se musel znovu prezentovat dalším zákrokem, když zlikvidoval nenápadnou střelu Gabriela Boschiliaho. Domácí tak začínají více útočit a zkouší strhnout vedení na svou stranu.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Dickson Nwakaeme (Angers SCO).
     
    76
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Spasitel domácího týmu. Kamil Glik pálil na brankáře hostů, který míč vyrazil pouze před sebe a s odrazem od nohy DIKSONA NWAKAEMEHO se míč nakonec došoural za brankovou čáru. Díky vlastní brance hostů tak jdou domácí do vedení a otáčejí tak stav utkání na svou stranu.
    76. Dickson NWAKAEME - 2:1 - vlastní branka
     
    79
    Hosté jsou nyní v jiné roli. Najednou prohrávají o jednu branku a domácí Monaco naopak znovu útočí. Uvidíme ještě nějakou branku v tomto utkání?
     
    82
    Kamil Glik znovu založil slibnou akci pro domácí tým, ale tentokráte z toho nic nebylo. Hosté tak mohou zamířit do dalšího útoku a pokusit se vyrovnat.
     
    84
    Domácí fotbalisté se už pomalu soustředí spíše na obranu, neradi by totiž inkasovali vyrovnávací branku. Zatím mají šest minut před koncem řádné hrací doby blíže ke třem bodům.
     
    86
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Férébory Dore.
     
    87
    Danijel Subašić si nyní připsal fantastický zákrok. Po střele hostů míč mířil k jeho pravé tyči, ale pozorným zákrokem domácí brankář zabránil pohromě. Hosté budou mít k dispozici rohový kop.
    87. Šanci hostů zlikvidoval domácí brankář.
     
    89
    Domácí drží balón co nejdále od vlastní branky a znemožňují tak hostům dostat se ještě to nějaké šance, která by jejich branku ohrozila.
     
    90
    Hosté zahrávají rohový kop. Jedna z posledních šancí, jak branku Monaca ohrozit.
     
    90
    Ismaël Traoré se dostal k centrovanému míči a málem ohrozil branku Monaca. Balón ale nakonec skončil pouze vysoko nad sítí domácího celku.
     
    90
    Zápas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Kamil Glik střílel z hranice velkého vápna, ale pouze do připravené hostující obrany.
     
    90+2
    Po nepřesné střele hostů bude od své branky míč odkopávat domácí brankář a zápas se tak už opravdu chýlí ke svému konci.
     
    90+3
    Dalekonosný pozdrav vyslal na branku hostů Gabriel Boschilla, ale brankář hostů byl připraven. Za chvíli už ale rozhodčí ukončí tento zápas. Hosté tak moc času na srovnání opravdu nemají.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí otočili nepříznivý stav na svou stranu a nakonec potvrzují roli favorita, když zvítězili 2:1. Hosté ale hráli velmi dobře a rozhodně by si zasloužili alespoň bod. Nicméně se tak nestalo a ze tří bodů se tak radují domácí fotbalisté.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 11:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše, přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (21:53:19)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 66. Glik, 76. D. Nwakaeme (vla.) – 55. Diédhiou (Toko Ekambi)

    Karty:   73. Fabinho (ASM) – 75. D. Nwakaeme (AGR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 11:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9.
    AS Monaco: Subašić – Mendy, Glik, A. Diallo, A. Touré – B. Silva (65. Lemar), Moutinho (72. Fabinho), N'Doram, Traoré (46. Boschilia) – Carrillo, Germain (C).
    Náhradníci: De Sanctis – Fabinho, Raggi, Boschilia, Lemar, Jean, Mbappé Lottin.

    Angers SCO: Michel – Manceau, I. Traoré, Thomas, P. Martinez (65. Pavlović) – N'Doye (C), Santamaría (86. Dore), Mangani – Capelle, Diédhiou (72. D. Nwakaeme), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Petrić – Pavlović, Bourillon, D. Nwakaeme, Wissa, Jean Tahrat, Dore.

    Rozhodca: Miguelgorry – Moreau, Lombard