Manchester United – Leicester 4:1 (kon.) | Bournemouth – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Hull City 5:1 (kon.)
Middlesbrough – Tottenham 1:2 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Swansea – Manchester City 1:3 (kon.) | Arsenal – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:0 (1:0)
Everton FC
Sobota 24.09.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    AFC Bournemouth

    Hovorí sa, že pre nováčika je ťažšia druhá sezóna, ako tá premiérová a zdá sa, že "Cherries" budú práve týmto príkladom. V minulom ročníku sa očakával zostup, bola z toho pokojná záchrana, ale tento vyzerá úplne inak. Momentálne posledný nezostupujúci tím má na konte jedinú výhru. Tá prišla pred polmesiacom proti WBA. Bournemouth však nestačil okrem Manchestru City či jeho rivala United, ani na hrateľné tímy WBA alebo Crystal Palace, tu však získal aspoň bod. Veľká posila Jack Wilshere z Arsenalu sa ešte poriadne neukázal, možno sa prejaví práve v tomto stretnutí.

    Everton FC

    Ronald Koeman sa zdá, že prináša do kabíny liverpoolského tímu nový vietor a aj keď bol tento celok v posledných rokoch považovaný za taký, ktorý môže súperiť s najlepšími, nikdy to nedotiahol do konca sezóny. Táto ale môže byť iná o čom momentálna druhá priečka ligovej tabuľky len nasvedčuje. Everton je spoločne s prvým Manchestrom City a tretím Tottenhamom Hotspur v trojke tímov, ktoré v tomto ročníku PL ešte nespoznali chuť porážky a to má za sebou zápas napríklad aj so spomínaným londýnskom klubom, ktorý je známy pod prezývkou "kohúti." Naposledy ale "Toffies" neuspeli v Ligovom pohári a po domácej prehre vypadli s už druholigovým Norwichom. V lige však prišli víťazstvá nad Middlesbrough, Sunderlandom, Stoke aj WBA!
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Francis (C), Daniels – Stanislas, Arter, Wilshere, Surman, Ibe – C. Wilson.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Aké, Afobe, Gradel, B. Smith, Mousset.

    Everton FC: Stekelenburg – Coleman, Jagielka (C), A. Williams, Oviedo – Gueye, Barry – Bolasie, Barkley, Mirallas – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Deulofeu, Lennon, Cleverley, E. Valencia, Ra. Funes Mori, Holgate..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali domáci hráči, ktorí začínajú postupnou rozohrávkou zo zadných radov. Po nákope do stredu poľa o loptu prichádzajú.
     
    2
    Bournemouth sa však znova dostal k lopte a to na ľavej strane. Prvý center Danielsa sa odrazil naspäť, no ten ďalší takmer poslal Wilson hlavou do siete. Loptu mierne tečoval a len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    4
    Bolasieho nepodarený center sprava nebol pre defenzívu domáceho tímu veľkým problémom. Francis poľahky odkopol do bezpečia.
     
    5
    Everton ostáva v ofenzíve, lenže po nepresnosti v podaní Lukakuho sa neujal ani pridlhý center Ovieda.
     
    5
    Daniels sa vrhol Bolasiemu pod nohy a nedovolil mu s loptou nič vymyslieť. Hostia pokračujú v ofenzíve vďaka autu.
     
    6
    Bolasie sa po ňom dostal až k zakončeniu, ale priestor troch žrdí neohrozil, nakoľko jeho strela bola zablokovaná.
     
    7
    Stanislas sa na pravom krídle cez kostarického obrancu Bryana Ovieda nedostal, tento zadák loptu zrazil na autové vhadzovanie.
     
    7
    Surman okamžite po strate lopty od svojho tímu ostro vletel sklzom pod Barryho, no čistým spôsobom možnosť o kontru zastavil.
     
    8
    Bolasie si hodil dlhú loptu, pri ktorej bol skôr Surman a Afričan tohto záložníka domáceho tímu navyše fauloval.
     
    8
    Wilson predĺžil dlhý nákop až do šestnástky protivníka pre Stanislasa. Ten sa navyše uvoľnil cez Jagielku, lenže lopta nakoniec doputovala k Stekelenburgovi.
     
    10
    Barkley poslal skvelý center do šestnástky Bournemouthu, ktorý našiel na hranici päťky hlavu Lukakuho, ale jeho výbornú hlavičku neuveriteľným reflexívnym zákrokom na bránkovej čiare zneškodnil Boruc. Následne prišli od hostí nepresné dorážky.
     
    11
    Barkley vypálil z prvej po tom, ako mu Lukaku poslal loptu proti nohe, avšak zakončenie prišlo spod tela, takže mladý Angličan nenamieril presne.
     
    12
    Obrovská možnosť aj na domácej strane. Protiútok Bournemouthu sa dostal až do šestnástky, lenže Wilshere aj vďaka teču súpera v skvelej pozícii trafil iba do brvna.
    12. Jack Wilshere (BTH)
     
    13
    V ďalšom zakončení sa ocitol Ibe. Jeho strela zvnútra šestnástky končí vďaka teču vedľa brány Stekelenburga.
     
    14
    Arter sa pred šestnástkou otočil a chcel vyslať strelu, ktorý sa počas letu zmenila na prihrávku. Wilson už loptu nedokázal zachytiť a zakončiť.
     
    15
    Williams si počkal na Stanislasov center z diaľky a dokázal ho odpratať do bezpečia pred Wilsonom. Domáci naďalej ostávajú pri lopte.
     
    17
    Ibe sa už po niekoľkýkrát rozbehol po svojom ľavom krídle a cez Colemana, keď už neprešiel, získal aspoň rohový kop.
     
    18
    Sám ho aj zahral, ale Jagielka loptu odvrátil. Nič to ale nemenilo na fakte, že Bournemouth pri nej ostal. Po strele Artera z hranice šestnástky chýbali lopte k ceste do siete iba centimetre, pretože tesne minula tyčku.
    18. Harry Arter (BTH)
     
    20
    Adam Smith ostáva po nešťastnom zákroku ležať na zemi a nevyzerá to s ním vôbec dobre ani po tom, ako k nemu pribehol klubový lekár. Po odovzdaní lopty stúpil anglickému obrancovi verme že nechtiac na pätu Mirallas.
     
    21
    Smith bude schopný pokračovať v stretnutí, Mirallas kartu nedostane.
    Junior Stanislas (BTH) - 1:0
     
    23
    Tím Bournemouth práve strelil gól!
    Arterova presná prihrávka pred hranicu šestnástky Evertonu našla nohu JUNIORA STANISLASA, ktorý sa pohotovo oprel do lopty, využil dostatok priestoru a zaznamenal krásny gól.
     
    26
    Gueye v strede poľa fauloval svojho protivníka, ale Bournemouth z akcie nič nevyťažilo, prišlo iba k nepresnému zakončeniu vedľa brány.
     
    27
    Everton po inkasovanom góle márne hľadá cestu, ako sa dostať do stretnutia. Zatiaľ je jednoznačne lepším tímom ten pod vedením Eddieho Howea a nezdá sa, že by sa niečo chystalo zmeniť.
     
    28
    Gareth Barry chcel podvihnúť zástavu svojho tímu a tak tvrdo vypálil spoza šestnástky smerom pod brvno. Boruc loptu vytesnil nad.
     
    29
    Mirallas centrom z rohu hľadal Lukakuho, ktorého hlavička bola zrazená a následný závar ukončený odkopom.
     
    30
    Calum Wilson na hrote loptu proti presile súperov neudržal, takže Oviedo môže vhodiť aut, ktorým sa Everton bude chcieť dostať dopredu.
     
    31
    Prudký center Colemana sprava sa dostal až na druhú stranu šestnástky, odkiaľ prišiel ďalší, avšak ten Francis odvrátil preč. Lopta sa dostala až ku Stekelenburgovi.
     
    33
    Po Barryho faule v strede poľa chcel faulovaný Wilshere rýchlo rozohrať a nakopnúť loptu dopredu, ale to si rozmyslel a radšej počkal.
     
    33
    Ďalší faul v strede od hostí, tentoraz sa previnul Gueye voči Arterovi. Toto už bude aj so žltou kartou.
     
    34
    Cook poslal k zemi nedovoleným spôsobom Bolasieho a tak sa bude musieť domáci tím brániť štandardke. Pravdepodobne pôjde o center pred Boruca.
     
    35
    Barkley ho aj poslal, avšak nenašiel dobre postaveného spoluhráča Williamsa. Ten sa dostal k hlavičke, ale v ťažkej pozícií mieril dosť nepresne.
     
    36
    Po Ibeho rohu sa lopta od Jagielku odrazila späť do malého vápna, avšak Arter nebol natoľko pohotový, aby prekvapivý odraz poslal za bránkovú čiaru.
     
    38
    Bolasieho kľučky na dvojicu obrancov domáceho celku neplatili, takže Afričan sa cez nich nikam, konkrétne do šestnástky, nedokázal dostať.
     
    41
    Everton je stále takmer bezzubý a nedarí sa mu odpovedať na gólový tromf Bournemouthu.
     
    42
    Teraz síce získal priamy kop, ale po zrazenom centri prichádza nepresná strela Belgičana Mirallasa.
     
    44
    Bournemouth si dobre stráži svoj náskok a zdá sa, že hostia ho už do polčasu nebudú mať čas nijak ohroziť.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+1
    Ofenzívny faul Evertonu končí akciu tohto tímu. Bezradný výraz jeho trénera Ronalda Koemana hovorí za všetko.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden manažér nestriedal. V druhom polčase sa môžeme tešiť na sledovanie toho, či sa Everton dostane do zápasu a či s ním dokáže niečo urobiť, ale dobre hrajúci Bournemouth dokráča k trom bodom.
     
    47
    Barkleyho center do šestnásty domáceho celku starosti nenarobil, obrancovia "Cherries" ho bez problémov dostali do bezpečia.
     
    49
    Stanislasov zaujímavý center letiaci do malého vápna odvrítil Jagielka a tým ponúkol Cookovi možnosť na nožničky. Ten ich aj predviedol, ale bránu minul.
     
    50
    Ďalší nepríjemný center Stanislasa sprava, tentoraz našiel Barryho, ktorý odkopol iba na kopačky hráčov súpera.
     
    51
    Coleman cez seba Danielsa k centru do šestnástky Evertonu nepustil a navyše to vyriešil tak chytro, že to bude iba odkop od Stekelenburgovej brány.
     
    53
    Oviedo prihrávkou pred šestnástku súpera spoluhráčov nenašiel ale ani domácim sa nepodarila snaha o protiútok. Pokračovať sa bude po Smithovom aute.
     
    54
    Center z krídla našiel Lukakuho na hranici päťky domáceho tímu, ale jeho zakončenie priestor troch žrdí minulo.
     
    55
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gareth Barry, prichádza Tom Cleverley.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Bryan Oviedo (Everton FC).
     
    58
    Stanislasov center do šestnástky Evertonu je odvrátený pozornými obrancami "Toffies", nasledovať bude rohový kop.
     
    59
    Ani roh sa ale neujal, pretože opäť vo vzduchu kraľovali futbalisti v modrých dresoch. Lopta už putuje smerom do stredu poľa.
     
    60
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Kevin Mirallas, prichádza Gerard Deulofeu.
     
    61
    Arter vyskúšal zakončiť z veľkej diaľky po tom, ako ho presnou prihrávkou našiel protihráč Oviedo, avšak zakončenie záložníka domáceho tímu presné parametre nemalo.
     
    63
    Lukaku sa snažil spraviť si pozíciu pred šestnástkou súpera, ale v poslednej chvíli stratil loptu po skvelom a čistom sklze. Barkleyho aktivita ale priniesla rohový kop.
     
    64
    Práve spomínaný Barkley roh aj sám zahral, lenže nízky center domáci odvrátili. To však neznamená, že Everton poľavuje v snahe. V ďalšej šanci opäť Barkley, tentoraz namieril priamo do súpera.
     
    66
    Prechod domáceho celku k šestnástke súpera nevyšiel podľa predstáv, pretože prihrávka po hranici pokutového územia bola zachytená hráčmi v modrých dresoch.
     
    67
    Veľmi nepríjemný center Colemana sprava sa znášal smerom do brány Boruca, ten ale loptu vytiahol spod brvna mimo šestnástky, čím zabránil hroziacemu nebezpečenstvu.
     
    68
    Barkley síce zamotal na hranici šestnástky Smitha, cez ktorého sa mu podarilo dostať k centru, avšak ten nasmeroval len nad priestor troch žrdí.
     
    70
    Ibe stratil loptu a aj napriek veľkej snahe sa mu ju už nepodarilo získať späť pre svoj tím. Everton ale iba nakopol dopredu, čím o ňu prišiel tiež.
     
    71
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jordon Ibe, prichádza Max-Alain Gradel.
     
    73
    Rýchly prechod Evertonu dopredu sa dostal až na pravé krídlo, odkiaľ Deulofeu hľadal v šestnástke centrom Lukakuho, avšak pred ním dobre zakročil a odvrátil loptu do bezpečia Cook.
     
    75
    Williams našiel na krídle Deulofeua, ktorého center sa už ale do šestnástky nedostal, pretože dobre zakročili obrancovia domáceho celku.
     
    76
    Bolasie zakončoval po tom, ako si narazil loptu s Cleverleyom, avšak tento rýchly krídelník priestor troch žrdí trafiť nedokázal. Strela to však bola veľmi zaujímavá!
     
    77
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jack Wilshere, prichádza Dan Gosling.
     
    78
    Narážačková kombinácia hostí pred šestnástkou sa neujala, rýchlo loptu dokázala odkopnúť domáca defenzíva.
     
    81
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Idrissa Gueye, prichádza Enner Valencia.
     
    83
    Coleman si pomáhal faulom, takže jeho postup vpred je zastavený a naopak, šancu zaútočiť dostane Bournemouth.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Andrew Surman (AFC Bournemouth).
     
    85
    Lukaku sa snažil vytvoriť si streleckú pozíciu, čo sa mu nakoniec aj podarilo, lenže trafil iba protihráča a protihráča a po odrazenej lopte fauluje Bolasie.
     
    87
    Stanislas trafil Ovieda do ruky pri postrannej čiare vedľa šestnástky Evertonu, čím pomáha svojmu celku. Nazbieral cenné sekundy a aj pozíciu ďaleko od Boruca.
     
    88
    Prudký center sprava do šestnástky Bournemouthu hľadal hlavu Lukakuho, ktorý sa ale k zakončeniu nakoniec tesne nedostal a tak sa bude odkopávať od brány Boruca, pretože loptu minul aj Bolasie.
     
    90
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Callum Wilson, prichádza Benik Afobe.
    90. Enner Valencia (EVE)
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Bournemouth sa snaží držať loptu vpredu, čo sa mu celkom aj darí, ale teraz prichádza ofenzívny faul.
     
    90+3
    Evertonu to dopredu stále nejde a zdá sa, že domáci celok si posledné minúty tohto stretnutia postráži. Navyše, teraz natiahne čas Arter, ktorý má kŕče.
     
    90+5
    Ešte jeden faul v strede poľa. Everton čaká možno posledný nákop dopredu, ale lopta prepadla až za bránkovú čiaru. Čaká nás asi už len odkop Boruca dopredu.
     
    90+5
    Hrá sa aj cez čas, pretože Adam Smith bol ošetrovaný a asi nebude môcť pokračovaťl
     
    90+7
    Ošetrovanie Smitha sa predlžuje, až teraz odchádza z trávnika mimo hracej plochy.
     
    90+8
    Koniec zápasu. (17:56:49)

    Matej Kubove

    Góly: 23. Stanislas

    Karty:   84. Surman (BTH) – 33. Gueye (EVE), 57. Oviedo (EVE)


    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Francis (C), Daniels – Stanislas, Arter, Wilshere (77. Gosling), Surman, Ibe (71. Gradel) – C. Wilson (90. Afobe).
    Náhradníci: Federici – Gosling, Aké, Afobe, Gradel, B. Smith, Mousset.

    Everton FC: Stekelenburg – Coleman, Jagielka (C), A. Williams, Oviedo – Gueye (81. E. Valencia), Barry (55. Cleverley) – Bolasie, Barkley, Mirallas (60. Deulofeu) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Deulofeu, Lennon, Cleverley, E. Valencia, Ra. Funes Mori, Holgate.