Zenit – Kazaň 4:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
4:1 (1:0)
FC Rubin Kazaň
cz Pondelok 19.09.2016, 18:30 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, brzy na počtenou! (20:35:07)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:14.
    Za domácí se prosadili čtyři různí střelci.
     
    No a sudí Matjunin zřejmě nechtěl prodlužovat závěrečné "krveprolití", a tak pro jistotu zakopal válečnou sekeru závěrečným hvizdem. Zenit si zcela zaslouženě připisuje tři body do tabulky, domácí o svém vítězství definitivně rozhodli krátce po změně stran, kdy se v krátkém časovém sledu prosadili Mak, Giuliano a Dzjuba. Rubin ještě pět minut snížil díky Jonathasovi, na zdramatizování zápasu už ale hostům nezbyl čas.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Maxime Lestienne stále leží v bolestech na trávníku, na pokračování hry tak čekáme.
     
    89
    Tak tohle se rozhodně nečekalo, za rozhodnutého stavu se na hřišti začíná pořádně přitvrzovat! Dzjuba se Zambranem si zajeli do vlasů a pár desítek sekund poté zůstal Maxime Lestienne po souboji s Luísem Netem bezmocně ležet na trávníku.
     
    88
    ...i Lestienne.
     
    88
    Nakonec vyfasovali žluté karty oba kohouti. Smolnikov...
     
    87
    Igor Smolnikov a Maxime Lestienne se do sebe po přerušení hry naprosto nepochopitelně pustili, nechme se překvapit, jak rozhodčí tuto nevšední situaci posoudí.
    86. JONATHAS - 4:1
     
    86
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali alespoň kosmetické úpravy výsledku! JONATHAS DE JESUS se opřel do balonu z hranice pokutového území a jeho střela doletěla přesně do volného prostoru mezi Keržakovem a tyčí!
     
    84
    V závěrečné desetiminutovce se hosté dostali ke kombinaci na útočné polovině, pozorně bránící fotbalisté Petrohradu je ale zatím k žádným šancím nepouštějí.
     
    83
    Arťom Dzjuba si nepohlídal ofsajdovou hranici, Sergej Ryžikov tak bude rozehrávat z hloubi vlastní poloviny.
     
    82
    Carlos Zambrano fauloval na polovině hřiště, svěřenci zkušeného kouče Lucescua tak budou mít čas a klid na rozehrávku poblíž středového kruhu.
     
    81
    Arťom Dzjuba našel v pokutovém území trestuhodně nepokrytého Kokorina, jehož skákavý pokus z voleje se ale od země odrazil do břevna!
     
    79
    Pokus Maxima Kanunnikova z dobrých pětadvaceti metrů byl spíše propagačního charakteru, Michail Keržakov měl tentokrát úlohu snadnou.
     
    78
    Giuliano si zkušeně došel pro faul Sergia Sáncheze, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku ze středu hřiště.
     
    77
    Luka Đorđević na útočné polovině naprosto zbytečně zajel do Bauera a za svůj zákrok vyfasoval žluté napomenutí.
     
    75
    Čtvrthodinku před koncem už se domácí nikam neženou a soustředí se především na hlídání si zadních vrátek, nyní však může středem hřiště vyrazit do útoku Giuliano.
     
    74
    Igor Smolnikov to přehnal s důrazem v souboji se Zambranem, sudí Alexej Matjunin si ale tentokrát poradil bez udělení žluté karty.
     
    73
    Po pravém křídle se vydal do rychlého protiútoku Moritz Bauer, jenž si proklestil cestu až do pokutového území, jeho následný přízemní centr ale skončil v zámezí.
     
    71
    Ten se ale daleko nedostal a Alexandr Kokorin si posléze došel pro faul na polovině hřiště, domácí už se dvacet minut před koncem nikam neženou.
     
    70
    Kazaňští fotbalisté kombinují na polovině hřiště, na levé straně se nyní otevřela dálnice volného prostoru pro Denise Tkačuka.
     
    69
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jurij Žirkov, přichází Ivan Novoselcev.
     
    67
    Krasojízda Zenitu pokračuje! Domenico Criscito se dostal ke střele z levé strany pokutového území, která ale rozvlnila jen boční síť!
     
    66
    Hosté se po nějaké době dostali k souvislé kombinaci na útočné polovině, aktivně napadající Dzjuba je ale vytlačil až k půlící čáře.
     
    65
    Do pokutového území Rubinu přiletěl další zajímavý centr z levé strany, Sergej Ryžikov si však tentokrát poradil.
    63. Arťom DZJUBA - 4:0
     
    63
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Vedení Zenitu už je čtyřgólové, demolice Rubinu pokračuje! Luka Đorđević poslal pár sekund po svém nástupu na hřiště parádní centr do předbrankového prostoru, který našel ARŤOMA DZJUBU a ten už měl úlohu snadnou!
     
    62
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Róbert Mak, přichází Luka Đorđević.
     
    61
    Sergio Sánchez už je opět na nohou, můžeme tak pokračovat ve hře. Je ale krajně nepravděpodobné, že by se hostům podařilo ve zbývající půlhodinovce hned třikrát skórovat...
     
    60
    Stále se nehraje, jelikož Sergio Sánchez zůstal ležet v bolestech na trávníku a se zkušeným zadákem Rubinu to nevypadá příliš dobře.
    59. GIULIANO - 3:0
     
    59
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto! Igor Smolnikov utekl po pravém křídle a jeho následný centr do pokutového území vyrazil Ryžikov pouze k GIULIANOVI, který nakonec uklidil kulatý nesmysl pod břevno!
     
    58
    Javi García zkusil štěstí z dobrých dvaceti metrů, jeho nepřesný pokus ale výrazně minul svatyni Sergeje Ryžikova.
     
    57
    To samé platí i pro Carlose Zambrana, bývalý hráč Eintrachtu Frankfurt se v této rozmíšce rovněž pořádně činil.
     
    57
    Arťom Dzjuba se přimotal do strkanice ve středu hřiště a za nesportovní chování vyfasoval žlutou kartu.
     
    55
    Po druhém obdrženém gólu působí Kazaňští v rozehrávce hodně nejistě, hosté nyní opět naprosto zbytečně odevzdali balon soupeři.
     
    54
    Kazaňští fotbalisté už to budou mít hodně těžké. Domácí jsou na koni a nyní se jim podařilo obrat hráče v červených dresech o míč ještě před půlící čarou.
    53. Róbert MAK - 2:0
     
    53
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Krátce po změně stran Zenit zvyšuje své vedení! RÓBERT MAK obral hosty o míč ve středu hřiště a povedenou kolmicí vyslal do rychlého protiútoku Dzjubu, který ještě míč slovenskému reprezentantovi vrátil a ten se nemýlil!
     
    51
    Sergio Sánchez se nešťastně srazil s Mauríciem, hra však plyne vesele dál a fotbalisté Rubinu nyní kombinují na polovině hřiště.
     
    50
    Igor Smolnikov utekl po pravém křídle a přesným centrem oslovil v pokutovém území Giuliana, jeho hlavička ale zamířila přímo do Ryžikovovy náruče!
     
    49
    Alex Song to ve středu hřiště přehnal s důrazem v souboji s Mauríciem, domácí tak budou mít spoustu času na to, aby si rozehrávku v klidu zopakovali.
     
    47
    Z ostrého úhlu zkusil prověřit Ryžikovovu pozornost Róbert Mak, jenž ale netrefil balon podle svých představ, a tak hostující gólman nakonec nemusel zasahovat.
     
    46
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Ruslan Kambolov, přichází Magomed Ozdojev.
     
    46
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Maxime Lestienne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Co nabídne druhá půle? To začneme zjišťovat v 19:33.
     
    Skutečně tomu tak je. Do kabin se jde za stavu 1:0 pro Petrohrad, o což se proměněnou penaltou postaral po čtvrthodině hry Domenico Criscito. Domácí vedou zaslouženě a jejich náskok mohl být dokonce dvoubrankový, to by ale Giuliano nesměl minout odkrytou branku Kazaně ze skvělé pozice.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru nastavení to ještě zkouší Mak po levém křídle, slovenský reprezentant ale nemá komu přihrát, a tak to vypadá, že se v první půli už nic zajímavého neuděje.
     
    45
    Nad rámec první půle sudí Matjunin nastaví jednu minutu!
     
    43
    Na druhou stranu se poté vydal Jonathas, s ním ovšem i Javi García, který hostujícího útočníka čistým způsobem obral o balon.
     
    42
    Nic na tom nezměnil ani Arťom Dzjuba, jehož pokus o centr z levé strany byl zblokován vracejícím se Carlosem Zambranem.
     
    41
    V samotném závěru první půle už se ani jeden z týmů nikam nežene, opět je k vidění další hluchá pasáž hry.
     
    39
    Hráči Rubinu tento přímý kop provedli mnohem lépe! Michail Keržakov zaváhal a nedokázal vyboxovat míč do bezpečí, volný Jonathas se ovšem k hlavičce nakonec nedostal.
     
    38
    Nyní už se hraje. Petrohradští ze zmiňované standardky nic kloudného nevytěžili a podobnou možnost nyní budou mít i hosté, jelikož Róbert Mak to přehnal s agresivitou v souboji s Bauerem.
     
    36
    Sudí stále nedal pokyn k pokračování ve hře, Arťom Dzjuba se totiž v pokutovém území soupeře začal postrkovat se dvěma hráči Kazaně...
     
    35
    Elmir Nabiullin si v souboji s Igorem Smolnikovem počínal nedovoleně, domácí budou mít k dispozici přímý kop z pravé strany hřiště.
     
    34
    Michail Keržakov před dotírajícím Kanunnikovem pro jistotu zakopl míč až do středu hřiště, kde ho pro domácí vybojoval Luís Neto.
     
    33
    Ryžikovův dalekonosný odkop skončil v autu a Domenico Criscito byl poté jedním z napadajících hráčů Rubinu faulován, autor úvodní branky si tak bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    31
    Na pravém křídle se otevřela dálnice volného prostoru pro Domenica Criscita, ten se ovšem k centru ani nedostal a hráči v červených dresech poté uklidnili hru.
    30. Obrovská šance Giuliana.
     
    30
    Tak to byla šance jako hrom! Kazaňská defenzíva nepochopitelně zaspala a pustila do obrovské šance Giuliana, ten ale ze stoprocentní pozice přestřelil!
     
    29
    Na levém křídle se otevřela dálnice volného prostoru pro Kanunnikova, jenž si ale neporadil s důsledným Netem. Rubin bude mít k dispozici alespoň vhazování.
     
    27
    Po obrovské chybě v rozehrávce Rubinu se vydal do bleskového protiútoku Arťom Dzjuba, jemuž se ale v pokutovém území zamotal balon pod nohy a ruský reprezentant ani nevystřelil!
     
    26
    Domenico Criscito to přehnal s důrazem v souboji se Sergiem Sánchezem, fotbalisté Rubinu ale poté pouze vrátili balon domácím.
     
    25
    Těsně za polovinou úvodní pětačtyřicetiminutovky sledujeme poněkud hlušší pasáž hry. Ani jeden tým se nikam nežene, hosté si navíc nejsou schopní ani pořádně přihrát.
     
    23
    Po ostrém souboji s Luísem Netem se svalil na trávník Maxim Kanunnikov, hra však plyne vesele dál a domácí pokračují v kombinaci na polovině hřiště.
     
    22
    Aktivně napadající Róbert Mak dostal Bauera do problémů, švýcarský zadák Rubinu ale dokázal vybojovat alespoň autové vhazování.
     
    21
    Dvacet minut hry je za námi a Petrohradští jsou zatím jednoznačně aktivnějším týmem, nyní ovšem sledujeme kombinaci hostů na polovině hřiště.
     
    19
    Alexandr Kokorin prchl po levém křídle, jeho následná přihrávka do předbrankového prostoru ale ani neprošla do šestnáctky a hosté už zakládají protiakci.
     
    18
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Axel Witsel, přichází Maurício.
     
    17
    Róbert Mak prchl po levém křídle a poté vyslal povedenou kolmicí do pokutového území Žirkova, jehož centr byl ale zblokován.
    16. Domenico CRISCITO - 1:0
     
    16
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nyní už ano a míč je v síti! DOMENICO CRISCITO se trefil neomylně do Ryžikovova protipohybu, brankář Kazaně byl zcela bez šance!
     
    15
    Balon si na penaltový puntík staví Domenico Criscito, kvůli protestům Songa ale sudí stále nedal svolení k exekuci.
     
    14
    Jurij Žirkov to v pokutovém území schytal od vracejícího se Alexe Songa a to znamená, že domácí budou kopat penaltu!
     
    12
    Následný Žirkovův centr ale nikoho v modrém dresu nenašel a míč skončil až v autu, vhazování pro Rubin se ujme Elmir Nabiullin.
     
    11
    Mak se Žirkovem se vydali kupředu po levém křídle a druhý jmenovaný nakonec vybojoval autové vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    10
    Carlos Zambrano si pořádně vyšlápl na Smolnikova, což se Axel Witsel rozhodl potrestat šlapákem na peruánského stopera, sudí ale nakonec celou situaci rozhřešil, aniž by použil žlutých karet.
     
    9
    Kazaňští ovšem o míč rychle přišli a na druhou stranu se vydal Giuliano, ani on se ovšem daleko nedostal.
     
    8
    Michail Keržakov před dotírajícím Kanunnikovem pro jistotu odkopl míč nazdařbůh, právě Maxim Kanunnikov ho však poté u postranní čáry vybojoval pro Rubin.
     
    7
    Fotbalisté Zenitu se přeci jen nakonec usadili na útočné polovině, z jejich chvilkového tlaku ale pramenil pouze velmi nepřesný centr z kopačky Smolnikova.
     
    6
    Svěřenci kouče Lucescua drží míč častěji na svých kopačkách, vůbec se jim ale zatím nedaří přechod přes půlící čáru. Změní to teď Arťom Dzjuba?
     
    4
    Jonathas si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany, míč ale netrefil podle svých představ, a Michail Keržakov tak nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    3
    V úvodu zápasu je k vidění festival lehkých ztrát na obou stranách, ani jeden tým není schopen kloudně rozehrát.
     
    2
    Nepovedená kolmice z kopačky Axela Witsela skončila v zámezí, následovat bude pouze odkop od kazaňské svatyně.
     
    1
    Hra je přerušena pro nedovolený zákrok na Giuliana ve středu hřiště, domácí si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou na hrací ploše, za chviličku začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Smolnikov, Neto, Criscito, Žirkov – Giuliano, Javi García, Witsel – Kokorin, Dzjuba, Mak.
    Náhradníci: Obuchov, Lodygin – Novoselcev, Maurício, A. Keržakov, Aňukov, Mogilevec, Jusupov, Šatov, Lombaerts, Đorđević.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Bauer, Sergio Sánchez, Zambrano, Nabiullin – Song, Kambolov – Rochina, Jonathas, Tkačuk – Kanunnikov.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Žemaletdinov, Ustinov, Samuel, S. Kvěrkvelija, Děvič, Bergström, Ozdojev, Achmetov, Burlak, M'Vila, Lestienne.
     
    FC RUBIN KAZAŇ

    To Rubinu se na začátku probíhajícího ročníku příliš nedaří. Ambiciózní tatarstánský celek je po šesti kolech těsně nad sestupovým pásmem, kam se vyškrábal až v minulém kole díky výhře nad Uralem. Předtím Kazaňští uhráli pouze remízy s Permem, Spartakem Moskva a Orenburgem, na Tulu a Machačkalu naopak Rubin překvapivě nestačil. Zaberou kazaňští fotbalisté na hřišti jasného favorita?
     
    FK ZENIT PETROHRAD

    Zenit vstoupil do nové sezóny dvěma bezbrankovými remízami v řadě, pak už se ovšem Hulk a spol. jaksepatří rozjeli. Petrohradští ve třetím kole zdolali 3:2 silný Rostov, poté remizovali 1:1 s CSKA Moskva a následně přišly jasné výhry 3:0 a 5:0 nad Permem, respektive Tulou. Svěřenci rumunského trenérského veterána Lucescua letos působí v Evropské lize, kterou ve čtvrtek zahájili výhrou 4:3 na hřišti Maccabi Tel Avivu. Izraelský celek přitom vedl už 3:0!
     
    Hezký pondělní podvečer. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivní pondělní dohrávky sedmého kola ruské Premier Ligy, ve kterém FK Zenit Petrohrad změří od 18:30 síly s FC Rubin Kazaň. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Balon

    Góly: 16. Criscito (pen.), 53. Mak (Dzjuba), 59. Giuliano, 63. Dzjuba (Đorđević) – 86. Jonathas

    Karty:   57. Dzjuba (PET), 77. Đorđević (PET), 88. Smolnikov (PET) – 57. Zambrano (RKZ), 88. Lestienne (RKZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:14.
    Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Smolnikov, Neto, Criscito, Žirkov (69. Novoselcev) – Giuliano, Javi García, Witsel (18. Maurício) – Kokorin, Dzjuba, Mak (62. Đorđević).
    Náhradníci: Obuchov, Lodygin – Novoselcev, Maurício, A. Keržakov, Aňukov, Mogilevec, Jusupov, Šatov, Lombaerts, Đorđević.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Bauer, Sergio Sánchez, Zambrano, Nabiullin – Song, Kambolov (46. Ozdojev) – Rochina (46. Lestienne), Jonathas, Tkačuk – Kanunnikov.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Žemaletdinov, Ustinov, Samuel, S. Kvěrkvelija, Děvič, Bergström, Ozdojev, Achmetov, Burlak, M'Vila, Lestienne.

    Rozhodca: Alexej Matjunin – Stipidi, Petrosjan