koniec zavodu
Veľká cena Singapuru

Rosberg (Mercedes

Nedeľa 18.09.2016, 14:00Formula 1
     
    Máme za sebou VC Singapuru, ktorá bola dramatická až do samého konca. Víťazom v tradičnom štýle štart-cieľ sa stal Nico Rosberg. Druhý po veľmi tesnom súboji skončil Daniel Ricciardo. Tretie miesto pripadlo Lewisovi Hamiltonovi, ktorý stratil vedenie v šampionáte. Safety car vyšlo dnes iba raz a to po úvodnej nehode, kde musel odstúpiť Nico Hulkenberg.
    Klasicky VC Singapuru končí úžasným ohňostrojom.
    To je odomňa všetko, lúči sa s vami váš komentátor Richard Eisner. (16:13:56)
     
    Koniec závodu.
     
    61
    Sme v záverečnom kole a Daniel Ricciardo sa stále snaží dotiahnúť Nica Rosberga. Minul však detekčnú zónu DRS, preto už nemá šancu vedúceho Nemca dostihnúť. Prichádzame do záverečnej šikany a rozdiel je len pod pol sekundy. Víťazom sa teda stáva Nico Rosberg!
     
    58
    Časová medzera medzi Rosbergom a Ricciardom sa zastavila na piatich sekundách. Evidentne išlo o nejaký povel zo strany Red Bullu.
     
    57
    Máme tu 5 kôl do konca prebieha nám bitka na viacerých frontoch. Na prvého Rosberga sa doťahuje Ricciardo, avšak je to stále ďaleko do DRS zóny. Mimo iného máme súboj o tretie miesto medzi Hamiltonom a Raikkonenom.
     
    55
    Priebežné poradie:

    1. Rosberg
    2. Ricciardo
    3.Hamilton
    4. Raikkonen
    5. Vettel
     
    53
    Blížime sa do dramatického záveru VC Singapuru a Ricciardo predvádza skvelú formu. Vedúceho Rosberga sťahuje 2 a pol sekundy na kolo!
    Mimo tejto stíhacej jazdy tu máme bitku o šieste miesto v podaní Alonso, Verstappen. Mladý Holanďan sa hravo dostáva pred Španiela.
     
    51
    10 kôl pred koncom a Nico Rosberg stále nenavštívil svojich mechanikov. Pokiaľ sa rozhodne nezájsť do boxov, Ricciardo by ho dobehol 4 kolá pred koncom. Pre fanúšikov Mercedesu je to zdrcujúca správa.
     
    50
    Nico Rosberg bude musieť absolvovať zastávku v boxoch. To by znamenalo, že Austrálčan sa dostane na prvé miesto!
     
    48
    V boxoch je aj Austrálčan Ricciardo, ktorý si obúva červenú sadu. Ostáva na druhej priečke a následnej jazdí skvelé časy. Dnes má reálnu šancu na prvé miesto.
     
    47
    Netrvalo to dlho a do boxov mieri aj Kimi Raikkonen. Po celkom rýchlej výmene sa v tesnom súboji dostáva za Lewisa Hamiltona!
     
    46
    Lewis Hamilton navštívil boxovú uličku a obúva si červenú sadu.
     
    45
    Z pretekov odstupuje aj Jenson Button. Tradičná smola, ktorá drží McLaren sa prejavila aj dnes.
     
    44
    Časová medzera medzi Raikkonenom a Vettelom sa zúžila iba na 2 sekundy. Pokiaľ to pôjde takto ďalej, budeme svedkami bitky o pódium.
     
    43
    Do boxovej uličky zavítal Sebastian Vettel a obúva si fialovú, ultramäkkú sadu. Podľa prognóz Ferrari by mal na tejto sade dokončiť preteky.
     
    42
    Poradie je viacmenej ustálené a na trati sa nekonajú žiadne zásadné momenty.
     
    41
    Kimi Raikkonen si uvedomil, že Hamilton sa pokúša o stíhaciu jazdcu a podstatne zrýchlil. Stále to však nestačí.
     
    39
    Lewis Hamilton aktuálne stráca na tretieho Raikkonena vyše 5 sekúnd. Brit však jazdí skvelé časy a pomaly ho doťahuje.

    Richard Eisner