Hull City – Arsenal 1:4 (kon.) | Leicester – Burnley 3:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.)
West Bromwich – West Ham 4:2 (kon.) | Everton – Middlesbrough 3:1 (kon.)
koniec
Manchester City
4:0 (2:0)
AFC Bournemouth
Sobota 17.09.2016, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy

     
    Máme tu záverečný hvizd, ktorý ukončuje toto stretnutie. Dnešný zápas bol pre oko diváka veľmi atraktívny a domáce publikum sledovalo jasnú dominanciu svojich miláčikov počas celého zápasu. Domáci dnes hrali pekný kombinačný futbal a naopak hostia to skúsili cez pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:53:06)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:2.
    Střely mimo: 3:3.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 8:11.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Charlie Daniels to s nasadením prehnal. Celé jeho úsilie na polovici súpera končí útočným faulom.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Pri lopte sú domáci, ktorý sa usadili na polovici súpera, kde roztáčajú ten svoj povestný kolotoč.
     
    88
    Sterling sa po súboji ocitá na trávniku a hlavný arbiter nechal hru pokračovať bez prerušenia, čo sa zjavne nepáči domácemu publiku, ktoré to dáva hlasne najavo.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Adam Smith (AFC Bournemouth) takisto za nešportové správanie.
    86. Nolito (MAC)
     
    86
    Červenú kartu dostáva Nolito (Manchester City) za nešportové správanie. Toto bolo troška prísne, ale hlavné slovo má v tomto prípade Jonathan Moss.
     
    85
    King sa dostal s loptou až do pokutového územia domácich, kde sa následne snažil prihrať pred bránu súpera. To sa mu podarilo, ale prihral len do priestoru nikoho. Pri lopte sú domáci, ktorý ihneď zakladajú rýchly protiútok.
     
    84
    Harry Arter si sklepol prihrávku od svojho spoluhráča a následne skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale ani v tomto prípade to neznamenalo úspech. Jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa pravej tyčky.
     
    83
    Štatistika všetkých streleckých pokusov pre oba tímy je 19:5.
     
    82
    Pri lopte sú domáci, ktorý sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera. Pri lopte bol Sané, ktorý skúsil ohroziť bránu súpera, ale jeho tvrdý strelecký pokus skončil úplne mimo brány.
     
    81
    Zápas sa viac menej už iba dohráva. Ani jeden z tímov nejaví väčší záujem vrhať sa do útoku.

     
    80
    Nolito sa dopustil útočného faulu v strede pola. Žltiť sa v tomto prípade nebude.
     
    79
    Raheem Sterling načechral center do šestnástky, ale defenzíva súpera loptu odvrátila.
     
    78
    Domáci sa rozhodli rohový kop rozohrať nakrátko, čo znamená, že domáci môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    77
    Sané sa snažil z pravej strany ihriska centrovať loptu do pokutového územia súpera. To sa mu nepodarilo, ale získal pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    77
    Smith vo veľkej príležitosti nastrelil iba brvno Bravovej brány. Veľká škoda pre hostí, ktorý mohli aspoň kozmeticky upraviť nepriaznivý stav stretnutia.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Aleix Garcia.
     
    75
    Center po rohovom kope nemal potrebnú výšku, aby prešiel hneď cez prvého brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    74
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Max-Alain Gradel.
     
    73
    Hostia budú mať výhodu rohového kopu.
     
    72
    Nasleduje ošetrenie Smitha, ktorý signalizuje nejaké ťažkosti. Hra je tak nachvíľu prerušená.
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ilkay Gündoğan, prichádza Leroy Sané.
     
    71
    Domáci kontrolujú priebeh hry na vlastnej polovici ihriska, kde premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    70
    Ale ani tento rohový kop nebude úspešný. Defenzíva domácich si aj s týmto pokusom hravo poradila a loptu poslala do bezpečia.
     
    69
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jack Wilshere, prichádza Dan Gosling.
     
    68
    Bournemouth so šancou skórovať po rohovom kope. Snaha ale končí na obrancovi, ktorý dokázal loptu odkopnúť. Lopta je mimo hry a asistent rozhodcu už signalizuje rohový kop. Túto výhodu získava Bournemouth.
     
    67
    Adam Smith skúsil šťastie z vnútra pokutového územia. Pokus letiaci na bránku zablokoval obranca. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Bournemouth.
    66. Ilkay Gündoğan (MAC) - 4:0
     
    66
    Manchester City dal gól!
    KEVIN DE BRUYNE si dokázal pekne nabehnúť za obranu súpera, následne si prevzal milimetrovú prihrávku, ktorú mu adresoval Ilka Gundogan a presne zakončil. Boruc bol bezmocný. Stav stretnutia je 4:0!
     
    66
    Wilshere si v strede ihriska v súboji počínal nedovolene. Jonathan Moss stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas odpískal.
    65.
     
    65
    Sterling sa dokázal perfektne individuálne presadiť, keď dokázal prejsť cez piatich brániacich hráčov. už stál pred ním iba osamotený Boruc, ktorý ho dokázal vychytať.
     
    64
    Pri lopte sú stále domáci, ktorý sa snažia presadiť cez pravé krídlo, čo sa im zatiaľ veľmi nedarí.
     
    62
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a prihrávajú si na vlastnej polovici ihriska, kde do svojej hry zapájajú aj vlastného gólmana, ktorý hraje radšej na istotu a volí ďaľeký odkop, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    61
    Kelechi Iheanacho nedokázal skórovať zo sľubnej pozície. Nepresný pokus končí vedľa ľavej tyčky.
     
    60
    Vyzerá to tak, že Boruc bude v hre aj naďalej pokračovať. Federici, ktorý sa už pomaly chystal na hraciu plochu si tak môže späť sadnúť na lavičku.
     
    59
    Hra je na dlhší čas prerušená kvôli ošetrovaniu Boruca, ktorý sa zranil v jednom súboji. Dúfajme, že v hre bude pokračovať bez nejakého obmedzenia.
     
    58
    Center po rohovom kope dokázal zachytiť jeden z domácich hráčov, ale jeho hlavičkový pokus smeroval mimo brány. Nasleduje odkop od brány hostí.
     
    57
    Na druhej strane zasa úradoval Sterling, ktorý skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil dokázal Boruc vyraziť na rohový kop.
     
    56
    King si to namieril smerom dopredu. Napriek tomu, že ho atakovalo hneď duo brániacich hráčov dokázal zakončiť. Bravo predviedol skvelý zákrok a nenechal sa prekonať.
     
    55
    Nolito šikovne našiel v pokutovom území Sterlinga, ktorého však sklamal prvý dotyk s loptou, vďaka čomu o loptu prišiel.
     
    54
    Pri lopte sú domáci, ktorý si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok a premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    53
    Fernandiho priral vedľa stojacemu Nolitovi, ktorý skúsil z ľavej strny ihriska centrovať, ale jeho center dokázal Boruc zachytiť skôr, než by z toho bolo väčšie nebezpečenstvo.
     
    52
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Nicolás Otamendi, prichádza John Stones.
     
    51
    Bol to De Bruyne, ktorý sa postavil k voľnej lopte. Skúsil ohroziť Boruca priamo, ale jeho strelu k ľavej tyčke dokázal Boruc vyraziť.
     
    50
    Arter si v súboji pomáhal nedovolene a tak ponúkol domácim skórovať po voľnom kope, ktorý sa odohraje zo strednej vzdialenosti.
    48. Raheem Sterling (MAC) - 3:0
     
    48
    Manchester City dal gól!
    RAHEEM STERLING dostal milimetrovú prihrávku vo vápne súpera a keď pred ním stála už iba prázdna brána, tak aj troška so šťastím zvyšuje stav stretnutia na 3:0. Asistencia: Kelechi Iheanacho.
     
    47
    Nolito sa v strede pola dopustil nedovoleného zákroku, čo si hlavný arbiter všimol a bol nútený fúknuť do píšťaľky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Sledujeme pomerne atraktívny duel, v ktorom sme mali možnosť vidieť zopár zaujímavých momentov, ale oba celky maju na to, aby nám toho v druhom polčase ukázali viac. Domáci dnes s jasnou dominanciou. Hráči Manchestru City stavili na kombinačný futbal a naopak hostia to skúšajú cez pevnú defenzívu a následné rýchle kontry.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje v prvom polčase ešte jednu minútku navyše.

     
    44
    Iheanacho robil, čo mohol, aby si stihol spracovať loptu od De Bruyne skôr ako prejde cez postrannú čiaru. To sa mu nepodarilo, prihrávka bola pridlhá.
     
    43
    Kolarov posielal dopredu prudkú prihrávku, ktorú však nedokázal zachytiť ani jeden z jeho spoluhráčov. Lopta skončila v náruči pozorného Boruca.
     
    42
    Pri lopte sú domáci, ktorý sa snažia upokojiť priebeh hry.
     
    41
    Jordon Ibe premárnil sľubnú šancu, keď finálnu prihrávku do šestnástky zablokovala defenzíva súpera.
     
    40
    Center po rohovom kope neznamenal väčšie ohorzenie pre hosťujúci celok. Defenzíva hostí si s týmto pokusom bez problémov poradila a loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    39
    Domáci v obrovskej príležitosti. Sterling dokázal zachytiť prihrávku od svojho spoluhráča a neskôr stál pred ním iba osamotený Boruc, ktorý vytiahol z rukávu jeden zo svojich reflexívnych zákrokov a jeho strelecký pokus dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    38
    Ale rýchly protiútok skončil hvizdom Jonathana Mossa. Ofsajd.
     
    37
    Nolito si prezal prihrávku, ktorú mu adresoval jeho spoluhráč a následne poslal do šestnástky súpera prudký prízemný center, ale iba do priestoru nikoho. Pri lopte sú hostia, ktorý ihneď zakladajú rýchly protiútok.
     
    36
    Manchester City s peknou kombináciou. Hráči ukázali svoje kvality skrz presné prihrávky a držanie lopty, ale posledný pas je zachytený.
     
    35
    De Bruyne sa snažil elegantne prihrať cez dvojicu brániacich hráčov, čo mu nakoniec nevyšlo a o loptu jeho tím prišiel.
     
    34
    Iheanacho si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal za obranou súpera. To si všimol postranný rozhodca, ktorý okamžite zdvihol svoju zástavku.
     
    33
    Hostia si v dnešnom zápase ešte poriadne neškrtli. Vďaka výbornej práci domácej defenzívy sa im nedarí zakladať takmer žiadny útok. Je pravda, že defenzíva domácich im dáva na trávniku len minimálny priestor na založenie útoku.
     
    32
    Sterling dokázal získať loptu v šestnástke súpera a ihned sa ju snažil poslať medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný, napriek tomu sú stále pri lopte domáci, ktorý dobývajú súperovú polovicu ihriska.
     
    31
    Pri lopte sú opäť domáci, ktorý premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    30
    King sa snažil po pravej strane ihriska založiť rýchly útok. To sa mu nepodarilo, napriek tomu bude mať jeho tím výhodu outového vhadzovania.
     
    29
    Wilshere dokázal získať loptu v strede pola a ihneď rozbiehal rýchly protiútok. Loptu prihrával do behu svojmu spoluhráčovi, ktorý sa snažil z pravej strany ihriska centrovať. To sa mu vďaka včasnému zákroku Otamendiho nepodarilo a o loptu prišiel.
     
    28
    Pri lopte sú domáci, ktorý si medzi sebou prihrávajú na vlastnej polovici. Do hry zapájajú aj vlastného gólmana, ktorý s kľudom loptu preposiela späť svojmu spoluhráčovi.
     
    27
    Junior Stanislas to prehnal v súboji s agresivitou. Arbiter okamžite fúkol do píšťalky.
     
    26
    Pri lopte sú hostia, ktorý si na vlastnej polovici vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom založiť rýchly útok.
    25. Kelechi Iheanacho (MAC) - 2:0
     
    25
    Manchester City dal gól!
    KELECHI IHEANACHO skóruje prakticky do prázdnej bránky po tom, ako mu loptu naservíroval Raheem Sterling. Skóre je tak 2:0.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Nicolás Otamendi (Manchester City).
     
    23
    Sterling sa dostal k lopte a ihneď ju centroval do pokutového územia, kde úradoval Boruc, ktorý loptu dokázal vyboxovať za hranicu vlastného vápna.
     
    22
    Sterling teraz pokazil celú rozbiehajúcu sa akciu svojho tímu. Nedokázal zachytiť celkom jednoduchú prihrávku, ktorú mu adresoval jeho spoluhráč. Lopta skončila mimo hry.
     
    21
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia dobývať súperové vápno.
     
    20
    Pri lopte sú hostia, ktorý sa snažia nájsť recept na dobre fungujúcu defenzívu domácich.
     
    19
    Iheanacho sa dopustil útočného faulu, čo si hlavný arbiter všimol a ihneď fúkol do píšťaľky.
     
    18
    Domáci sa dostali do prečíslenia piati proti trom, čo nedokázali využiť. Kevin De Bruyne prihrával vo vápne súpera lepšie postavenému spoluhráčovi, ktorý následne zakončil, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu, aby vážnejšie ohrozil Boruca. Veľká škoda.
     
    17
    Pri lopte sú domáci, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve hostí, ktorú by využili na ďaľší rýchly útok.
    15. Kevin De Bruyne (MAC) - 1:0
     
    15
    Manchester City dal gól!
    Domáci zahrávali po nedovolenom zákroku hráča hostí voľný kop, ku ktorému sa postavil KEVIN DE BRUYNE a ten to spravil šikovne. Jeho strelecký pokus smeroval priamo pod múr, čo mu perfektne vyšlo a tak otvára stav dnešného stretnutia.
     
    14
    Fernandinho sa snažil nájsť nabiehajúceho spoluhráča, ktorému ihneď posielal dlhú prihrávku. Prihrávka bola pridlhá a Boruc ju dokázal zachytiť, ako prvý.
     
    13
    De Bruyne si chcel naraziť loptu so svojim spoluhráčom, čo sa mu príliš nepodarilo a o loptu prišiel, napriek tomu sú pri lopte stále domáci hráči.
     
    12
    Smith si to s loptou namieril dopredu, kde sa neskôr rozhodol prihrať viac do stredu ihriska. To mu nevyšlo. Loptu dokázal zachytiť brániaci hráč, ktorý ihneď rozbiehal rýchly protiútok.
     
    11
    Domáci si poradili aj s týmto nebezpečenstvom a ihneď po zisku lopty rozbiehali rýchly protiútok, ktorý skončil nedovoleným zákrokom Artera. Pri lopte sú domáci.
     
    10
    Skvelý zákrok Otamendiho, ktorý svojim včasným sklzom zabránil nebezpečenstvu. Nasleduje rohový kop v prospech hostí.
     
    9
    Nolito si to teraz zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovej pasci. Postranný rozhodca si toho všimol a ihneď zdvihol zástavku.
     
    8
    Center po rohovom kope síce prepadol do šestnástky Bournemouthu, ale ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    7
    Iheanacho sa rozhodol zakončiť, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný, napriek tomu dokázal získať aspoň rohový kop.
     
    6
    Kolarov skúsil šťastie strelou z velkej diaľky, čo mu nevyšlo a jeho strelecký pokus skončil hlboko medzi divákmi.
     
    5
    Center po rohovom kope, ktorý smeroval na bližšiu žrď nemal potrebnú výšku, aby prešiel hneď cez prvého brániaceho hráča.
     
    4
    King dokázal loptu priviesť až do pokutového územia hostí, kde nakoniec vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    3
    Dobrá práca Kinga, ktorý dokázal získať loptu na svoju stranu, ale v čase, keď zakladal rýchly protiútok o loptu v súboji prišiel. Loptu majú na svojich kopačkách opäť domáci hráči.
     
    2
    Sterling dokázal zachytiť ťažkú prihrávku, ktorú mu adresoval jeho spoluhráč a vďaka tomu sa domáci dokázali usadiť na polovici súpera.
     
    1
    Hostia mali možnosť úvodného výkopu. Ihneď po rozohrávke loptu dokázali stratiť, čo sa snažil využiť jeden z domćich hračov, ktorému sa podarilo zakončiť. Boruc dokázal tento strelecký pokus zlikvidovať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Bravo – Sagna, Otamendi, Kolarov, Clichy – Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling, De Bruyne, Nolito – Iheanacho.
    Náhradníci: Caballero – Kompany, Zabaleta, Navas, Sané, Stones, Aleix Garcia.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Ibe, Arter, Surman, Wilshere, Stanislas – J. King.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Aké, Afobe, Gradel, C. Wilson, B. Smith.

    Rozhodca: Jonathan Moss.

     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 5. kolo Premier League, kde Manchester City privíta na svojom trávniku AFC Bournemouth. Poďme si troška predstaviť oba celky.

    MANCHESTER CITY: Tento klub sa po 4. kole nachádza na prvej priečke s plným bodovým ziskom. To sa im podarilo po štyroch víťazstvách. Svojim súperom nastrieľali 11 gólov a 4 sa im podarilo inkasovať. Posledný zápas odohrali na trávniku Manchestru United, kde dokázali zvíťaziť 2:1 po góloch de Bruyne a Iheanacha. Jediným presným strelcom domácich sa stal Ibrahimović.

    AFC BOURNEMOUTH: V aktualnom ročníku sa hráči Bournemouthu nachádzajú na 15. priečke so ziskom štyroch bodov. Po 4. kolách dokázali streliť tri góle a päť sa im podarilo inkasovať. Posledný zápas odohrali pred vlastnými fanúšikmi, ktorých potešíli víťazstvom 1:0 nad West Bromom. Wilson bol jediným mužom, ktorý mieril presne medzi tri žrde.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 15. De Bruyne, 25. Iheanacho, 48. Sterling, 66. De Bruyne

    Karty:   24. Otamendi (MAC) – 87. A. Smith (BTH)   86. Nolito (MAC)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11.
    Manchester City: Bravo – Sagna, Otamendi (52. Stones), Kolarov, Clichy – Fernandinho, Gündoğan (71. Sané) – Sterling, De Bruyne (76. Aleix Garcia), Nolito – Iheanacho.
    Náhradníci: Caballero – Kompany, Zabaleta, Navas, Sané, Stones, Aleix Garcia.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Ibe, Arter, Surman, Wilshere (69. Gosling), Stanislas (74. Gradel) – J. King.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Aké, Afobe, Gradel, C. Wilson, B. Smith.

    Rozhodca: Jonathan Moss