Pardubice – Opava 0:2 (kon.) | Třinec – Sigma Olomouc 1:2 (kon.) | Vlašim – Ostrava 1:1 (kon.)
Prostějov – Znojmo 0:2 (kon.) | Táborsko – Frýdek-Místek 2:2 (kon.)
koniec
FK Třinec
1:2 (0:2)
SK Sigma Olomouc
cz Sobota 10.09.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Avizované střídání je tady. Ze hry odchází volným krokem Tomáš Zahradníček, obranu ještě na poslední sekundy vyztuží Srb Uroš Radaković.
     
    90
    Třinečtí mohli v poslední minutě srovnat stav! Michal Stříž posunul míč doleva na Tobiáše, který byl sám před bránou. Jenže brankář Buchta včas vyběhl, snížil domácímu hráči střelecký úhel a střelu vyrazil!
     
    81
    Hanáci střídají podruhé v zápase. Hřiště opustil Jakub Petr, na hrací plochu nastoupil mladík Lukáš Buchvaldek.
     
    80
    Plšek sahal po hattricku, ale po přihrávce Zahradníčka nedokázal prostřelit brankáře Palečka! Na druhé straně upadl ve vápně Hošek, jenže o faul Štěrby se podle rozhodčího nejednalo.
     
    79
    Poprvé v zápase sáhl ke střídání kouč Jílek. Utkání skončilo pro Šimona Faltu, v závěru zápasu pomůže týmu na hřišti Jakub Habusta.
     
    76
    Třinečtí vybojovali rohový kop a ještě předtím vystřídají. Vzrůstem malého Petra Joukla nahrazuje vytáhlý slovenský útočník René Dedič.
     
    70
    Třinec podruhé v zápase střídá. Hřiště opustil Jaroslav Málek, kterého nahrazuje na posledních dvacet minut Pavel Tobiáš.
     
    58
    Hanáci unikli do rychlého protiútoku a mohli navýšit náskok! Petr přihrál dovnitř šestnáctky Faltovi, který si míč zpracoval, jenže pak nastřelil jen bránícího Málka!
     
    52
    Tak Slezané jsou rázem v kontaktu se svým protivníkem. Za faul na útočné polovině obdržel žlutou kartu Martin Motyčka (TRI). Jeho obětí se stal Houska.
     
    51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je zajímavá obrátka v dnešním zápase, Třinec zničehonic snižuje! Vengřinek přihrál na pravé straně Málkovi, jehož přesný oblouček dopravil za Buchtova záda MICHAL STŘÍŽ, odchovanec olomoucké Sigmy – 1:2!
     
    46
    Druhý poločas začal beze změn v sestavách a začíná také žlutou kartou pro Petra Hoška (TRI). Třinecký útočník fauloval na útočné polovině šlapákem Plška.
     
    44
    V přerušené hře obdržel Tomáš Chorý (OLO) žlutou kartu za předchozí faul na rozehrávajícího Čelůstku. Teď už ale s balonem hrají hosté.
     
    41
    Třinečtí nestíhají a mohli před poločasovou pauzou prohrávat už o tři branky! Až před Palečka se proháčkoval Falta, ale poté nedokázal prostřelit domácího gólmana.
     
    40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Sigma zvyšuje svůj náskok překrásnou brankou! Nejdříve zklidnila hru na polovině hřiště, ale pak se znovu prokombinovala až před pokutové území. Z nějakých dvaceti metrů se do míče svou pravačkou opřel JAKUB PLŠEK a vystřihl nádherný gól – 0:2!
     
    36
    Podruhé v zápase zachránilo domácí hráče břevno! Faltovi se roh nepovedl, jenže Olomouc přeci jen dostrkala míč do šestnáctky. Houska přihrál Štěrbovi, který ranou z bezprostřední blízkosti nastřelil horní tyč! Míč se následně odrazil někam k brankové čáře, odkud už jej Třinečtí odkopli.
     
    33
    Olomouc získala balon a unikla do otevřené třinecké obrany. Petr přihrál doprava Zahradníčkovi, který si míč zpracoval příliš do strany a nedokázal potom prostřelit vybíhajícího Palečka!
     
    31
    Faltův centr původně mířil na Chorého, nakonec střílel Petr zpoza šestnáctky mimo. Třinečtí už po půlhodině hry střídají. Zřejmě kvůli zdravotnímu důvodu odchází Imrich Bedecs a nahrazuje ho Muamer Avdić.
     
    26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucká akce po pravém křídle nakonec končí úvodním gólem! Chorý posunul míč na Zahradníčka, který od postranní čáry nacentroval přesně před bránu. Na jeho centr si naskočil JAKUB PLŠEK a hlavou uklidil míč přesně k levé tyči – 0:1!
     
    24
    První žlutou kartu utkání vidí zcela po zásluze Jiří Janoščín (TRI), který zajel po odehrání míče hodně ostře do hostujícího Štěrby. Olomoucký obránce je ošetřován, bezprostředně po faulu se strhla menší potyčka mezi Šindelářem a Janoščínem.
     
    18
    Petr uvolnil v šestnáctce Chorého, který si zasekl míč před Čelůstkou a octl se sám před gólmanem Palečkem! Zkoušel ho překonat přízemní střelou, třinecký brankář byl ale připraven.
     
    13
    Michal Stříž udržel proti trojici soupeřů balon a posunul jej do běhu Málkovi. Na jeho přihrávku si k přední tyči seběhl Hošek, ale z voleje přestřelil Buchtovu branku!
     
    7
    Jako bych to přivolal, Olomouc měla první obrovskou šanci! Motyčka nedokázal odkopnout Faltův centr a k odraženému balonu se dostal Plšek. Nejlepší střelec Sigmy trefil břevno, dorážka Zahradníčka byla sražena na roh!

    Ondřej Zoubek

    Góly: 51. Stříž – 26. Plšek, 40. Plšek

    Karty:   24. Janoščín (TRI), 46. Hošek (TRI), 52. Motyčka (TRI) – 44. Chorý (OLO)


    FK Třinec: Paleček – Vengřinek, M. Čelůstka, Bedecs (31. Avdić), Janoščín – Joukl (76. Dedič), Ižvolt, Málek (70. Tobiáš), Motyčka (C), Stříž – Hošek.
    Náhradníci: Adamuška – Samiec, Avdić, Tobiáš, Teplý, Dedič, Reintam.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta (C) – Sladký, Štěrba, Šindelář, Vepřek – Houska, Plšek – Zahradníček (90+2. Radaković), Petr (81. Buchvaldek), Falta (79. Habusta) – Chorý.
    Náhradníci: Reichl – Habusta, Štěpán, Buchvaldek, Hýbl, Radaković, Škerle.

    Rozhodca: Jan Váňa – Jakub Šimáček, Milan Matějček

    Diváci: 833 (42 % celkové kapacity)