Schalke – Bayern 0:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:2 (0:0)
Bayern Mníchov
Piatok 09.09.2016, 20:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme skutočne zaujímavý zápas. Domáci dlho držali krok s favoritom zápasu, ale napokon nezískali ani bod. V 81. minúte neustrážili Roberta Lewandowskeho, ktorý rozhodol o triumfe Bavorov. Následne zverenci Markusa Weinzierla otvorili hru a inkasovali ešte raz. Svoj premiérový gól v Bundeslige zaznamenal mladý obranca Joshua Kimmich. Schake 04 tak nezažíva dobrý vstup do sezóny a po dvoch dueloch má nula bodov. Naopak, hostia sa udržali na prvom mieste tabuľky s úctyhodným skóre 8:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:33:56)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Center z pravej strany končí len v moci Manuela Neuera. Ten mal veľké šťastie po strele Klaas-Jan Huntelaara, no práve jeho zákrok bol jedným z kľúčových momentov zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa zrejme už bude len dohrávať. Schalke 04 nezvládlo záverečnú pasáž hry a po prehre vo Frankfurte nebude bodovať ani dnes.
    90+2. Joshua Kimmich (BAY) - 0:2
     
    90+2
    Bayern dal gól! Domáci futbalisti v závere riskovali, otvorili obranu a pykajú za to. Všetko to začal Douglas Costa, Robert Lewandowski následne posunul loptu na nabiehajúceho JOSHUU KIMMICHA, ktorý sa prízemnou strelou dokázal presadiť.
     
    90+1
    Thiago Alcântara prerušil rýchly brejk domácich a dostáva žltú kartu. Nie je ale sám. Za protesty dostal kartové napomenutie aj Abdul Baba Rahman.
     
    90
    Bavori mali výhodu rohového kopu. Thiago Alcântara si ale dal poriadne načas a okrem toho sa športovo nezachovali ani domáci priaznivci.
     
    89
    Robert Lewandowski mohol rozhodnúť dnešného stretnutie. Douglas Costa ho našiel krásnou prihrávkou, ale poľský kanonier z hranice bieleho bodu tesne minul bránu.
     
    88
    Bayern Mníchov kontroluje záverečné minúty zápasu. Počas celého zápasu má územnú prevahu, ktorú teraz naplno potvrdzuje.
     
    87
    David Alaba poslal pekný pas na nabiehajúceho Thomasa Müllera. Ten sa ale napokon k lopte nedostal a na seba sa poriadne hnevá.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benjamin Stambouli, prichádza Sead Kolašinac.
     
    85
    Eric Maxim Choupo-Moting chcel prejsť po ľavej strane, ale tam bol veľmi dobre hrajúci Javi Martínez. Práve Španiel adresoval milimetrovú prihrávku na Roberta Lewandowskeho.
     
    84
    Arturo Vidal bol faulovaný na vlastnej polovici ihriska. V držaní lopty tak ostane favorit zápasu, ktorý je blízko k druhému tohtosezónnemu triumfu.
     
    82
    Domáca aréna ostala v šoku. Zverenci Markusa Weinzierla hrali po celý zápas dobre, hostí do veľa šancí nepustili, no napriek tomu prehrávajú.
    81. Robert Lewandowski (BAY) - 0:1
     
    81
    Bayern dal gól! Bavori to napokon zvládli a dávajú vytúžený gól. ROBERT LEWANDOWSKI dostal skvelú prihrávku za obranu, unikol Naldovi i Matijovi Nastasićovi a perfektnou strelou pod brvno prekonáva Ralfa Fährmanna.
     
    80
    Domáci futbalisti sa už viac-menej len bránia. Tentokrát cez nich neprešiel Douglas Costa, ktorý mal pred niekoľkými minútami veľkú šancu.
     
    79
    Bayern Mníchov v minulej sezóne len trikrát nestrelil gól, no teraz sa mu to môže stať už v druhom kole. Bez strely na bránu sa predsa nedá skórovať.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 81. Lewandowski, 90+2. Kimmich

    Karty:   39. Höwedes (SCH), 90+1. Baba Rahman (SCH) – 17. Hummels (BAY), 69. Sanches (BAY), 71. Arturo Vidal (BAY), 90+1. Th. Alcântara (BAY)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:11. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić, Baba Rahman – Stambouli (86. Kolašinac), Bentaleb – Konopljanka (55. Embolo), Goretzka, Choupo-Moting – Huntelaar (67. Meyer).
    Náhradníci: Nübel – Aogo, Embolo, Geis, Kolašinac, Meyer, Riether.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Alonso (61. Arturo Vidal), Sanches (71. Kimmich) – T. Müller, Lewandowski, Ribéry (61. Costa).
    Náhradníci: Ulreich – Arturo Vidal, Kimmich, Green, Bernat, Costa, Rafinha.

    Rozhodca: Manuel Gräfe