Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
TK k zahájení výstavy Zlaté časy fotbalu (kon.) | Tisková konference Draků Šumperk (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Steel (kon.) | Tisková konference Karla Jarolíma (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Kometa Brno

cz Streda 07.09.2016, 11:40 • DRFG Arena • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference právě skončila! (11:57:50)
     
    Pěkný den a někdy u onlajnů zase na počtenou.
     
    Nyní probíhají individuální rozhovory s aktéry dnešního setkání, pozvolna se s vámi loučím a budu se těšit zase v sezóně.
    Tisková konference

     
    Kamil Pokorný: Na soupeře se chystáme, Zlín je tradičně silný v přesilovkách. Chceme domácí přehrát naším hokejem.
     
    Kamil Pokorný: Chceme hrát útočný hokej a bavit naše skvělé diváky. Věřím, že na to máme hráče. Poslední dva zápasy to ukázaly. Konečně se nám střelecky dařilo, snad to vydrží i do extraligy.
     
    Leoš Čermák: Přišli zkušení hráči, kteří byli ve svých klubech lídry. Sílu v útoku a v zakončení máme, měla by být vyšší než v minulých sezónách. Všichni hráči by měli jít do zápasu s maximálním úsilím, je tu dravé mládí, ale i zkušená jména.
     
    Kamil Pokorný: Máme širší kádr, v sezóně může přijít pokles formy, zranění, máme z čeho vybírat na farmě v Třebíči a Přerově. Je to jedna z věcí, která bude plusová. Oba celky budou hrát stejným systémem, takže navýky budou mít hráči zažité a ten přesun by neměl být problematický.
     
    Co očekávají trenéři od utkání ve Zlíne? "Los takhle rozhodl, nemůžeme si vybírat. Bude to každopádně velký tahák pro fanoušky, je to derby a očekávám těžké utkání. Na hráčích je vidět, že duel mají v hlavách, plně se na něj koncentrují a je jasné, že budeme chtít vyhrát. To bychom byli špatní trenéři, kdyby to tak nebylo," říká Kamil Pokorný.
     
    Leoš Čermák: Zkoušeli se různě útoky, první část přípravy byla zaměřena na fyzickou kondici, poté jsme se sehrávali do formací. Poslední zápasy ukázaly, že by to mohlo být dobré. Chceme na nich stavět. Taktitu a naši hru bychom chtěli přesunout do prvního zápasu ve Zlíně.
     
    Petr Haken: Jsme hrozně rádi, že se nám do zápasů dostali mladí hráči. V sestavě máme dorostence nebo juniory. Z mé strany panuje velká spokojenost. Nejde pouze o Nečase, Krále, Dymáčka. Máme hráče v Třebíči, v Přerově, někteří budou hrát v juniorce. Je z čeho vybírat. Ideální konstalace – zkušení hráči – mladí hráči. Dostanou prostor a věříme, že do toho týmu patří. Myslím si, že postupem času se budou ještě víc zlepšovat.
     
    Kamil Pokorný: Jdeme do sezóny s respektem a pokorou. Je to sport, nechceme dělat velká prohlášení, chceme dobře pracovat, hokejem bavit sebe a především diváky.
     
    První hovoří trenér Kamil Pokorný: Příprava měla dvě části. Na suchu, tam všechno proběhlo naprosto bez problémů. Na konci července a celý srpen jsme dávali dohromady formace, hráli přípravné zápasy. Pro nás jsou důležité poslední zápasy, směrem k soutěži se nám podařilo vyhrát. Tým dostal klid, mužstvo si sedá. Chceme dobře začít sezónu a dobře do ní vstoupit.
     
    Tisková konference právě začala!
     
    Kometa nastoupí do sezóny s věkovým průměrem 26 let. Brankáři mají průměr 21 let, obrana 25 let, útok 27 let. Je to jedna z nejmladších sestav Komety za poslední sezóny. I o tom bude dnes řeč.
     
    V tiskovém centru DRFG Areny dnes proběhne tradiční předsezónní tisková konference klubu HC Kometa Brno.

    Zúčastní se jí:

    Leoš Čermák – kapitán týmu

    Kamil Pokorný – trenér

    Petr Haken – trenér, sportovní manažer pro rozvoj mládeže
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Roman Zajíček