TK před startem nového ročníku CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference PSG Zlín (kon.) | Tisková konference Mountfield HK (kon.)
Tisková konference Jaroslava Šilhavého (kon.) | Tisková konference k festivalu Sporťáček (kon.)
Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | TK ke startu nového ročníku Tipsport extraligy (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před startem nového ročníku CHANCE futsal ligy

cz Utorok 06.09.2016, 11:10Tlačové konferencie
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (11:48:28)
     
    Oficiální část tiskové konference skončila.
     
    Pavlík o derby: Derby máme ve třetím kole – 5. října zápas Slavia – Sparta, odveta pak bude ve 14. kole na Podvinném mlýně na Spartě.
     
    Belej o kvalitě ligy: Mám i vazby s bývalým Tangem. To přešlo do Hodonína, takže i tato akce se mě nepřímo týkala. Litoměřie obrovsky posílily, stejně jako Sparta. Plzeň má kvalitní kádr a uvidím co Slavia. Tahle liga podle všech prognóz může být nejlepší.
     
    Mestek: Futsal se nějak vyvíjí, charakterizuje se to jako dlouhodobý projekt. Sponzoři se nebojí do něj investovat peníze.
     
    Mestek o klubech: V naší soutěži funguje takové naše furianství. Manažeři zvyšují rozpočty, hecují se a postupně to udrčitě jde nahoru.
     
    Mestek o Brazilce: Jsou velkým rozdílem. Je to jako ve fotbale, hráči anglické či španělské ligy také mají rozdílnou kvalitu než hráči jiných lig. Zdeněk Sláma se jim však ve Spartě dokázal maximálně vyrovnat.
     
    Mestek o ligové soutěži: Sledovali jsme přesuny jednak hráčské, jednak trenérské. Stoprocentně mhu říci, že bude liga kvalitnější. Jsou tam i chytrá manažerská rozhodnutí. Například spojení dvou klubů z Brna a vytvoření Hodonína a tak dále. Myslím si, že to v lize bude nejlepší sezona.
     
    Bartošek a Mestek ještě k odchodu bratrů Marešových: Ambice jsou stejné. Chtěli bychom postoupit na všechny velké akce. Nelíbí se nám trend pobrazilšťování jednotlivých týmů. Ať už je to Kazachstán nebo Ázerbájdžán. Ambice jsou stejné, ale obtížně splnitelné. Futsal jde špatnou cenou. FIFA s tím nic neudělá, jedná se o vnitřní politiku toho státu. Není to bohužel už jenom v postsovětských státech.
     
    Pavlík o MS: My na mistrovství světa nejedeme, byť jsme o pořádání usilovali. Pojede však rozhodčí Ondřej Černý, který třeba pískal finále mistrovství Evropy.
     
    Bartošek: Často jsme Mareše využívali k tomu, aby hráli v jedné čtyřce, v Chrudimi byli pod španělským trenérem zvyklí na něco jiného.
     
    Bartošek o Marešových: S nimi byla radost spolupracovat. Přijeli z Ruska, kde byli zvyklí na určitý režim, vše dělali na sto procent, byli vzorem pro všechny hráče.
     
    Belej: Když bylo potřeba, tito starší hráči, kteří končí, vždy pomohli. Byli to tahouni. Byli turnaje, kdy to s nimi nešlo i šlo. Je to vše o tom, jak si to vše sedné v daném termínu a v daném času. Teď je troch na nás, abychom bratry Marešovy nahradili. Bude si to nyní muset sednout všechno.
     
    Mestek: Těmto hráčům obecně prospěli děti. Změnil s výrazně přístup a náhled na hru. Mají rodiny a dostávají tak i jiné priority.
     
    Bartošek o dalším případném pokračování bratrů Marešových v reprezentaci: Další kvalifikace je až příští rok v dubnu. Nikdy neříkej nikdy, ale spíše se tomu nedá věřit. Uvidíme, kolik bude zraněných. Samozřejmě to bude v dobrém a já věřím, že by nám pomohli, kdyby byla nouze. Několikrát jsme je přemlouvali, ale v přípravě je zkoušet nemusíme, neboť je dobře známe. Starší kluci nám v tom zkoušení mladých samozřejmě budou pomáhat.
     
    Mestek: Končí ale i další z té starší generace. Ať už je to Sláma, Rešetár, Belej nebo Dlouhý. Nebudou to takové výjimky jako byli Marešáci, ale kdyby nám to skončilo vše najednou, tak bychom byli v háji. Musí se to měnit postupně.
     
    Bartošek: O přeměně reprezentace už jsme hovořili. Bratři Marešové samozřejmě vždy patřili k nejlepším a byli oporami. Přichází doba bez nich. Obměna ale snad nebude tak krutá. Mladí kluci ukazují, že to v sobě mají. Je to ale zejména o tom tréninku. Klademe však i důraz na kluby a spolupráci s nimi, aby ti hráči byli opravdu dobře připraveni. Všechno se to ale ukáže až v zápasech, kdy budou pod určitým tlakem. Turnaj čtyř ukáže, kdo na to má a kdo na to nemá.
     
    Michaela Veselá o projektu fotbalu a futsalu pro neslyšící: Jsem tu jako nový pracovník a využívám k tomuto projektu přítomnosti médií, věřím, že se zastaví i na utkání deaflympiády s Řeckem.
     
    Belej o LM: Pro mě ta soutěž byl motivací. V Chrudimi jsem nebyl, vedení Tanga to tehdy nepovolilo. Přivítal jsem to i jako malou odměnu. Soutěž byla super a věřím, že to byla předehra toho, o přijde následně příští rok.

    Radek Barkman