Albánsko – S. Macedónsko 2:1 (kon.) | Bielorusko – Francúzsko 0:0 (kon.) | Bulharsko – Luxembursko 4:3 (kon.)
Švédsko – Holandsko 1:1 (kon.) | Andorra – Lotyšsko 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Maďarsko 0:0 (kon.)
Švajčiarsko – Portugalsko 2:0 (kon.) | Bosna – Estónsko 5:0 (kon.) | Cyprus – Belgicko 0:3 (kon.)
Gibraltar – Grécko 1:4 (kon.)
koniec
Gibraltar
1:4 (1:4)
Grécko
cz Utorok 06.09.2016, 20:45 • Estádio Algarve, Faro-loulé, Portugalsko (kapacita: 21 682 diváků) • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    85
    V pětaosmdesáté minutě hřiště opouští Jamie Coombes, kterého nahrazuje čerstvý Michael Yome.
    78. Perez se vytáhl proti hlavičce Torosidise
     
    78
    Výborně kopnutý volný kop doputoval na hlavu Torosidise, ale toho skvělým zákrokem dokázal vychytat Jordan Perez.
     
    73
    Po volném kopu domácích nepřišlo nebezpečí a při přerušení je ze hry stažen Konstantinos Mitroglu. Jeho místo zaujal Apostolos Vellios.
     
    71
    Dochází ke střídání na obou stranách. Řekové stahují Giannise Maniatise a na plac poslali Alexandrose Tziolise. Kouč Gibraltaru pak na trávník vyslal Kylea Casciara, který nahradil Jamieho Bosia.
    70. Bakasetasovu šanci zneškodnil Perez
     
    70
    Mohlo to být 1:5! Skvělý centr Gianniotase prolétl pokutovým územím a skončil u nohou Bakasetase, který okamžitě zakončoval k tyči. Perez se vytáhl!
     
    62
    Je tady první změna v sestavě řecké reprezentace. Ze hřiště odchází Petros Mantalos, na jehož aktivitu se pokusí navázat Giannis Gianniotas.
    59. Garciovi se zakončení nepovedlo
     
    59
    Po delší době se domácí dostali hluboko na polovinu Řecka a ve finále akce přišel skvělý přízemní centr. Ten doputoval k volnému Garciovi, který však před odkrytou bránou nepochopitelně selhal.
     
    58
    Na začátku osmapadesáté minuty mohlo být pro Gibraltar ještě hůře. Ke střele ze strany totiž natáhl Kostas Fortunis a Perez se musel vytáhnout v tom nejlepším světle.
     
    50
    Velká šance domácího celku! Joseph Chipolina nejprve neprošel přes řeckou reprezentaci, ale po zablokované střele Hernandeze se dostal k dorážce. Prudkou bombu k tyči stihl vytěsnit Karnezis!
    45+2. Vasilis TOROSIDIS - 1:4
     
    45+2
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Jenže hra nebyla přerušena, neboť nedošlo k faulu a Řekové z bleskového výpadu přidávají další branku. Tentokrát to na sebe vzal VASILIS TOROSIDIS, který vypálil z pravé strany a nejistý Perez jeho střelu nechal propadnout za svá záda.
    45. Konstantinos FORTUNIS - 1:3
     
    45
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Velmi studená sprcha pro domácí celek. Mitroglu fantasticky dokázal vysunout rozběhnutého KOSTASE FORTUNISE, jenž obešel Pereze a v pohodě poslal míč do prázdné brány.
    44. Scott WISEMAN - 1:2
     
    44
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká smůla pro domácí. Řekové přispěchali v závěru poločasu s další akcí a nešťastník SCOTT WISEMAN si do brány srazil přihrávku Vasilise Torosidise.
     
    34
    Tentokrát je žlutou kartou potrestán Jamie Bosio (GIB), který neměl pochopení pro Fortunisovu individuální akci a důrazně ho podťal!
     
    32
    Konstantinos Mitroglu (GRE) si v pokutovém území chtěl vymodlit penaltu, ale sudí dokonale přečetl jeho herecký výkon a odměňuje ho žlutou kartou.
    26. Liam WALKER - 1:1
     
    26
    Gibraltar právě vstřelil branku!
    Záhy po rohovém kopu už ale přichází vyrovnání! Centr byl sice odvrácen, ale v pokračující akci se k míči dostal LIAM WALKER, který nádhernou technickou střelou z pravé strany pokutového území překonal zkoprnělého Karnezise.
    10. Konstantinos MITROGLU - 0:1
     
    10
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Nádherná branka hostující reprezentace! Hráči Gibraltaru nedokázali odvrátit centr z levé strany a míč se tak pomalu snášel k nohám KONSTANTINOSE MITROGLUA. Ten okamžitě vypálil a krásným volejem poslal míč k tyči!
    4. Bakasetas v šanci přestřelil
     
    4
    Tak tohle byla velká šance! Perez nejprve v souboji s Fortunisem nedokázal odvrátit centrovaný míč do bezpečí a ve velké šanci se tak zjevil Bakasetas. Ten zblízka vysoko přestřelil.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 26. Walker – 10. Mitroglu, 44. Wiseman (Torosidis) (vla.), 45. Fortunis (Mitroglu), 45+2. Torosidis (Mitroglu)

    Karty:   34. Bosio (GIB) – 32. Mitroglu (GRE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 4:12. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:6.
    Gibraltar: J. Perez – J.-C. Garcia, Wiseman, R. Chipolina (C), R. Casciaro, J. Chipolina – Hernandez, Coombes (85. Yome), Bosio (71. K. Casciaro), Walker – L. Casciaro.
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Torrilla, Jeremy Lopez, Payas, K. Casciaro, Cabrera, Olivero, Barnett, Montovio, Guilling, Yome.

    Grécko: Karnezis – Tzavellas, Papastathopoulos, Manolas, Torosidis (C) – Samaris, Maniatis (71. Tziolis) – Mantalos (62. Gianniotas), Fortunis, Bakasetas – Mitroglu (73. Vellios).
    Náhradníci: Kapino, Glykos – Papadopoulos, Tziolis, Karelis, Petsos, Vellios, Diamantakos, Gianniotas, Holebas, Stafylidis, Oikonomou.

    Rozhodca: Jakob Kehlet – Lars Rix, Heine Sørensen (vš. DEN)