San Maríno – Azerbajdžan 0:1 (kon.) | Dánsko – Arménsko 1:0 (kon.) | Kazachstan – Poľsko 2:2 (kon.)
Litva – Slovinsko 2:2 (kon.) | Slovensko – Anglicko sk 0:1 (kon.) | Česko – Sev. Írsko 0:0 (kon.)
Nórsko – Nemecko 0:3 (kon.) | Rumunsko – Čierna Hora 1:1 (kon.) | Malta – Škótsko 1:5 (kon.)
koniec
Litva
2:2 (2:0)
Slovinsko
cz Nedeľa 04.09.2016, 18:00 • Vilniaus LFF stadionas, Vilnius • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
    90+3. Boštjan CESAR - 2:2
     
    90+3
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    To je pro domácí celek hodně kruté, neboť v poslední nastavené minutě inkasuje vyrovnávací gól! Z levé strany poslal do pokutového území centr Iličić, který našel v pravé části vápna BOŠTJANA CESARA, a ten svou hlavičkou přeloboval Setkuse!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje "pouze" tři minuty nad rámec základní hrací doby. Slovinsko tak příliš času nemá!
     
    87
    Další slovinský faul předvedl tentokrát stoper Samardžić, který byl pozdě v souboji s Chvedukasem a dostává žlutou kartu!
     
    85
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Nerijus Valskis, přichází Deivydas Matulevičius.
    84. Parádní zákrok Setkuse, který svůj tým zachránil od inkasované branky
     
    84
    Teď měli hosté ideální příležitost na vyrovnání stavu! Na levou stranu dostal přihrávku Jokić, který krásným centrem našel ve vápně Novakoviče, avšak střídající hráč nepřekonal Setkuse, který předvedl další skvělý zákrok!
     
    79
    Domácí reprezentace provádí krátce po první obdržené brance své druhé střídání v tomto zápase. Kouč Edgaras Jankauskas posílá ze hry Vykintase Slivku, který se postaral o zatím rozdílový gól. Na jeho místo přichází Chvedukas.
    77. René KRHIN - 2:1
     
    77
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko se dočkalo čtrnáct minut před koncem základní hrací doby branky naděje! Nejdříve měl obrovskou šanci Bezjak, kterého však parádním zákrokem vychytal Setkus! Poté mělo Slovinsko k dispozici rohový kop, který rozehrál Iličić a ve vápně našel přesně hlavu RENÉ KRHINA, jehož hlavička zamířila přesně k tyči!
     
    75
    Josip Iličić je jednoznačně nejaktivnějším hráčem ve druhém poločase, což předvedl i před malou chvilkou! Záložník Fiorentiny předvedl na hranici vápna hned tři zasekávačky, dostal se ke střele, avšak tu tečoval Girdvainis a brankář Setkus měl poté lehkou úlohu!
     
    70
    Fiodor Černych v dnešním utkání končí, neboť mu jeho zdravotní stav nedovolí v zápase pokračovat. Na jeho místo přichází Grigaravičius!
     
    67
    Na druhé straně hřiště si Slovinsko vypracoval velkou šanci! Kampl před vápnem zpracoval pas od Iličiće a krásným lobem oslovil Novakoviće, avšak tomu se nepodařilo míč ve vzduchu trefit ideálně a Setkus skákavý míč v pohodě zkrotil!
    59. Černych mířil těsně vedle slovinské branky
     
    59
    Aktivní Josip Iličić rozehrál následný rohový kop, avšak jeho centr nebyl nebezpečný. Do protiútoku naopak vyrazila Litva, po pravé straně postupoval Skubič, který našel ve vápně Černycha, avšak jeho rána mířila těsně vedle branky Jana Oblaka!
     
    58
    Ve druhém poločase ožil i Kevin Kampl, který přihrávkou našel před vápnem Iličiće. Jeho první rána byla ještě zblokovaná, avšak ta druhá již mířila mezi tři tyče, avšak Setkus míč vyrazil na roh!
     
    56
    Slovinský kouč po deseti minutách druhého poločasu provádí druhé střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Benjamin Verbić, který v dnešním utkání nepředvedl zrovna špatný výkon. Na jeho místo přichází Novakovič.
     
    47
    Aktivní Iličić se zapojil hned do první útočné akce svého týmu! Kampl poslal přihrávku na pravou stranu, kde si míč narazil Birsa s Krhinem a našel ve vápně Iličiće, avšak střídající hráč nedokázal Setkuse překonat!
     
    46
    Kouč Srečko Katanec reaguje na nepříznivý stav prvním střídáním. Ze hřiště odchází Robert Berić, který byl v prvním poločase hodně nevýrazný. Na jeho místo přichází Josip Iličić.
     
    44
    Na druhé straně hřiště vybojovalo rohový kop také Slovinsko. Birsa svým centrem našel ve vápně Boštjana Cesara, jehož hlavička nebyla nikterak razantní, avšak před Setkusem se nacházel Skubič, kterému se však nepodařilo míč zasáhnout a litevský brankář míč v pohodě lapil!
     
    42
    Aktivní Fiodor Černych se dostal po hlavičce Kuklyse k míči na levé straně a pohotovým centrem hledal ve vápně Slivku. Obránce Cesar však šel do skluzu a odehrál míč na rohový kop!
    34. Vykintas SLIVKA - 2:0
     
    34
    Litva právě vstřelila branku!
    To už vypadá se Slovinskem hodně špatně, neboť hosté prohrávají už rozdílem dvou branek! Slovinsko tentokrát chybovalo na pravé straně, kde se dokázal uvolnit VYKINTAS SLIVKA, který postupoval před branku Oblaka po pravé straně a následnou střelou dokázal brankáře Atlética prostřelit!
    32. Fiodor ČERNYCH - 1:0
     
    32
    Litva právě vstřelila branku!
    A máme zde první branku dnešního utkání, kterou vcelku překvapivě střílí domácí Litva! Slovinsko propadlo ve středu hřiště a domácí výběr se dostal do protiútoku, který táhl FIODOR ČERNYCH. Kapitán Litvy si navedl míč do středu a krásnou střelou překonala Oblaka v brance Slovinska!
     
    28
    Litevská reprezentace se nyní dostala po delší době k ohrožení hostující branky. Z pravé strany zahrával volný přímý kop Novikovas, jehož centr prodloužil Valskis a míč prolétl těsně nad břevnem!
    26. Verbičovu ránu dokázal vyrazit Setkus
     
    26
    Nebezpečnou standardní situaci rozehrál Valter Birsa, jehož centr sice nenadělal domácí obraně žádné problémy, avšak poté se za vápnem dostal míč na nohu Verbiče, jehož ostrou ránu dokázal Setkus vyrazit!
    18. Hlavička Černycha gólem neskončila
     
    18
    Další nebezpečná šance Litvy! Na levé straně se dostal k míči Arvydas Novikovas, který našel svým centrem ve vápně kapitána Černycha, avšak jeho hlavičku dokázal pokrýt Oblak!
    12. Nebezpečná rána Kuklyse
     
    12
    První větší šanci si nyní vybojovala také Litva! Po dlouhém autu obránce Slavickase se míč odrazil za pokutové území, kde byl připravený Mantas Kuklys. Ránu obránce, který odehrál osm zápasů v Bohemians Praha, však Oblak dokázal lapit!
     
    5
    Na druhé straně si Slovinsko vybojovala svou první větší příležitosti v dnešním zápase! Krásnou přihrávku do vápna dostal Bezjak, který ještě posílal míč před branku na Beriće, avšak pro toho byl míč příliš rychlý!
     
    4
    Teď si Slovinsko pěkně zavařilo! Obránce Cesar posílal míč zpět k vlastnímu brankáři, avšak špatně odhladl postavení Jana Oblaka, který musel přidat, neboť velmi blízko byl napadající Slivka! Brankář Atlética však celou situaci zvládl!

    Jan Havlovic

    Góly: 32. Černych, 34. Slivka – 77. Krhin (Iličić), 90+3. Cesar (Iličić)

    Karty:   87. Samardžić (SLV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:13. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:10.
    Litva: Setkus – Vaitkūnas, Freidgeimas, Girdvainis, Slavickas – Černych (C) (70. Grigaravičius), Žulpa, Kuklys, Novikovas – Valskis (85. Matulevičius), Slivka (79. Chvedukas).
    Náhradníci: Zubas, Klevinskas – L. Klimavičius, Grigaravičius, Česnauskis, Matulevičius, Radzinevičius, Chvedukas, A. Klimavičius, Verbickas, Lukša, Baravykas.

    Slovinsko: Oblak – Skubič, Samardžić, Cesar (C), Jokić – Verbič (56. Novaković), Krhin, Kampl – Birsa – Berić (46. Iličić), Bezjak.
    Náhradníci: Belec, Kotnik – Struna, Iličić, Novaković, Stojanović, M. Mevlja, Trajkovski, Zajc, Vrhovec, Črnic.

    Rozhodca: Artur Soares Dias – Tavares, Soares (vš. Portugalsko)