TK České republiky před kvalifikací o MS (kon.) | TK Severního Irska před kvalifikací o MS (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před kvalifikací o Mistrovství světa reprezentace Severního Irska

cz Sobota 03.09.2016, 17:45Tlačové konferencie
     
    To je z tiskové konference před zítřejším utkáním vše. Děkuji za pozornost a těším se u přenosu ze zítřejšího utkání. (18:06:58)
     
    O'Neill o Paddy McNairovi, mladém obránci v týmu:

    Je pravda, že přišel velmi nově. Je to mladý hráč, ale musí získat ještě mnoho zkušenosti. Přestoupil teď do klubu, kde by měl více hrát. Poslední rok v klubu moc nehrál, tak si užívá zápasy v reprezentaci, ale nechceme ho moc zatěžovat.
     
    O'Neill o solidní obraně týmu (tým naposledy inkasoval dvě a více branek před dvěma lety):

    Je pravda, že obrana je velmi důležitá. Naše brankářská jednička McGovern je skvělý, má za sebou skvělou sezónu v klubu. Někteří obránci nám chybí, ale máme za ně dobré náhrady. Samozřejmě nedáme v kvalifikaci 25 gólů, tak se musíme postarat o to, abychom jich inkasovali co nejméně. V minulé kvalifikaci jsme ukázali, že jsme dobří v obraně a na tomto nechceme nic měnit.
     
    O'Neill o slovech Jarolíma se Suchým, kteří viděli hlavní hrozbu ve standardních situacích a zda-li má ještě nějaké eso v rukávu:

    Standardky jsou samozřejmě velmi důležité, já se nikdy nebudu omlouvat za to, že zvítězíme po gólu z přímého či rohového kopu, tak vítězí i ty nejlepší týmy na světě. Máme speciální tréninky na standardní situace a pokud nás k nim soupeř pustí, může to rozhodnout zápas. Ale zároveň se chceme dobře bránit proti standardním situacím soupeře.
     
    O'Neill o důležitosti startu do kvalifikace:

    Samozřejmě je důležité dobře začít, ale nebereme to nějak tragicky. Zisk tří bodů je paráda, při zisku jednoho bodu by to byl dobrý výsledek, ale nebyli bychom nešťastní ani v případě prohry, čeká nás ještě domácí zápas s Čechy. Máme určitě cíle do zápasu, o nich jsem s hráči mluvil, ale nebudu se o nich šířit tady. Nejdůležitější bude dobře začít a soustředit se na ty zápasy, které přijdou.
     
    O'Neill o poznatcích k českému týmu ze zápasu proti Arménii:

    Hlavně jsme zjistili, že Češi jsou chytří, protože něco takového se normálně nesmí. Podle regulí FIFA se smí střídat šestkrát, oni vystřídali jedenáctkrát. Měli jsme tam pozorovatele, tak víme tak nějak co čekat. Viděli jsme i poslední zápas trenéra Jarolíma v evropských pohárech, tak největším překvapením pro nás bylo, že jsme viděli 22 hráčů.
     
    O'Neill o zdravotních problémech některých hráčů:

    Věděli jsme, že máme problémy v obraně, že nám chybí stoper. Někteří nepřijeli kvůli své situaci v klubu, ale někteří další stopeři se nám přidali. My chceme být připraveni hlavně jako tým a na tom jsme v posledních dnech pracovali.
     
    Pokračujeme otázkami na trenéra O'Neilla.
     
    Davis o slovech Jarolíma, který Davise označil za duši, hlavní hvězdu, týmu:

    Samozřejmě to rád slyším, ale není to něco na co bych se soustředil. Chceme hrát dobře jako tým. Našli jsme recept, kterým bychom mohli uspět. V našem týmu se nejedná o jednoho nebo dva hráče, ale o týmovou práci.
     
    Davis o rozdílu, že Česku někteří hráči skončili, ale ten irský zůstal po Euru pohromadě:

    Samozřejmě máme z čeho vybírat, máme kvalitní hráče a bylo důležité si ty klíčové v týmu udržet. Chtěli jsme vytvořit stabilní mančaft a jsem rád, že většina hráčů v něm zůstala.
     
    Davis o důležitosti zápasu směrem k vývoji ve skupině:

    Samozřejmě, že zápas bude důležitý. Je pro nás důležitý podobně jako pro Česko. Čechům skončili někteří hráči i trenér po Euru, přesto mají dobrý tým. Máme za sebou týden přípravy, tréninku a věřím, že dokážeme uhrát dobrý výsledek.
     
    Davis o očekáváních po postupu na Euro:

    Myslím, že nejsme tolik pod tlakem. Fanoušci i hráči jsou potěšeni s tím, co jsme předvedli, ale musíme být realisté. Favorité skupiny jsou Němci, ale chtěli bychom bojovat o druhé místo a začít kvalifikaci podobně jako tu minulou, kdy jsme zvládli utkání proti Maďarsku.
     
    Davis o návratu k národnímu týmu po účasti na Euru:

    Je pravda, že jsme o Euru moc nemluvili. Byla to skvělá zkušenost, teď už se ale soustředíme jen na tuto kvalifikaci a zítřejší zápas a kromě naděje máme i nějaká očekávání.
     
    Začíná se otázkami na Stevena Davise.
     
    Před novináře již předstoupili trenér Michael O'Neill a kapitán Steven Davis.
     
    Pěkný podvečer z Letné, kde se po setkání zástupců českého mužstva s novináři uskuteční také tisková konference soupeře českého celku, Severního Irska.

    Severní Irové se v uplynulé kvalifikaci na evropský šampionát historicky poprvé kvalifikovali na kontinentální mistrovství. Na tom světovém už ale jako samostatný výběr hráli třikrát (1958, 1982 a 1986). Do Prahy přijeli jako vážný soupeř Česka o druhou pozici ve skupině za papírovým superfavoritem Německem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:45.

    Tomáš Kohlmann