HC Plzeň – Kladno 3:6 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 4:5 (po pr.) | K. Vary – Chomutov 2:3 (0:1 po s.n.)
Zlín – Olomouc 4:1 (kon.) | Slavia – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 0:8 (kon.)
Liberec – Sparta Praha 9:2 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
koniec po predl.
HC Kometa Brno
4:5 (0:1, 2:2, 2:1 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
cz Sobota 03.09.2016, 13:00 • Sportcentrum Lužánky • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nastavený čas však neběžel dlouho. Zaváhání modrobílé obrany a následné přečíslení třineckého mužstva. Z dorážek byl nejúspěšnější ADAM FLOK. Asistence: Jakub Lacka.
     
    58:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    A utkání ještě zdaleka nekončí! Kometa se rozhodla vystřídat v nepravou chvíli, čehož využil DAVID JANICZEK, jenž překonal Dostála střelou nad lapačku.
     
    55:05
    Kaukič se prokličkoval brněnskou obranou a dostal se sám před Dostála. Ten ale nebezpečí zažehnal.
     
    52:00
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Král – 2 min.).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Kvasnica – 2 min.).
     
    51:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    A Brno se poprvé v utkání ujímá vedení, a to zásluhou LUBOŠE HORKÉHO, který se prosadil střelou do horního růžku. Asistence: Petr Slabý.
     
    45:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    A v lužáneckém sportcentru je opět skóre vyrovnané. Velkého tlaku na brankovišti využil JAN HASOŇ, který potěšil celou modrobílou střídačku. Asistence: Jakub Čejka, Dominik Knap.
     
    43:14
    Kratochvíl tečoval těsně před Loubalem, herní předmět šel jen pár centimetrů od cíle.
     
    39:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třináct sekund před druhou sirénou si hosté berou vedení zpět na svoji stranu. Od Kaukiče se kotouč odrazil na hůl JANA KALUSE, který střelou zápěstím překonal Dostála do horního rohu klece. Asistence: Lukáš Kaukič.
     
    35:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je opět vyrovnáno! Brňané se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Horký poslal žabičkou herní předmět na PETRA KRATOCHVÍLA, který překonal bezmocného Loubala střelou mezi betony. Asistence: Luboš Horký.
     
    33:45
    Novák přenechával kotouč před brankovištěm Gajarskému, který ale skákavou gumu neukočíroval. Z toho vzešla šance na druhé straně, Dostál byl ale bezchybný.
     
    33:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají početní převahu a opět si berou jednobrankový náskok na svoji stranu. Tentokráte díky přesně trefě DAVIDA KOFRONĚ. Bez asistence.
     
    32:23
    Třinec má výhodu přesilové hry. Za hráčskou lavici odpyká menší trest Jakub Čejka.
     
    30:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Vhazování před Loubalem zvládl lépe Škvrně, který nabil MICHALU FURCHOVI, jenž střelou k levé tyči vyrovnal skóre utkání! Asistence: Marek Škvrně.
     
    28:48
    Vhazování po pravici Dostála vyšlo lépe hostům. Ke kotouči se dostal Kaukič, který se ocitl tváří v tvář brněnskému gólmanovi. Jen těsně minul cíl!
     
    25:40
    Kometa se usadila v pásmu, nicméně ne na dlouho. Za hákování je navíc vyloučen Plitko, který dává Brnu možnost k vyrovnání.
     
    23:53
    Luboš Horksý teď měl na holi vyrovnávající branku, v rozhodující fázi ale Loubalův beton nepřekonal. Na druhé straně si vzápětí musel dávat pozor Dostál, i ten byl ale bezchybný. Hra má teď velký spád!
     
    18:52
    Horký s Kratochvílem však po hrubce třinecké obrany ujeli do přečíslení. První jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe, nicméně Loubala nepřekonal. Další hrozba Komety v jejím vlastním oslabení!
     
    18:30
    A bude se znovu vylučovat. Menší trest obdržel Daniel Hroudný, který na dvě minuty oslabí svůj celek.
     
    14:21
    Ve vlastním oslabení unikl hostující obraně Filip Král, nicméně finální fáze střely mu příliš nesedla. To byla ovšem velká šance Brna!
     
    13:27
    Výhodu početní převahy si vyzkouší i hostující tým.
     
    06:14
    Ocelářům se nepodařilo vyhodit kotouč a Brňané střílí z každé pozice!
     
    05:42
    Kometa má výhodu početní převahy a má tak možnost k vyrovnání skóre.
     
    04:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otevírají gólové konto utkání. Před Dostála se prodral FILIP HAMAN, který poprvé překonal brněnského gólmana. Bez asistence.
     
    01:50
    Kometa si zahraje početní převahu!
     
    00:57
    První velká šance hostů! Kofroň se protáhl až před Dostála, který proti jeho tvrdé ráně zakročil betonem. Dorážka Hrachovského pak způsobila vynechání několika tepů mnohým přihlížejícím. Dostál byl však vynikající.

    Veronika Freyová

    Góly a asistencie: 31. Furch (Škvrně), 36. Kratochvíl (Horký), 46. Hasoň (Čejka, Knap), 52. Horký (Slabý) – 5. Haman, 34. Kofroň, 40. Kalus (Kaukič), 59. Janiczek, 61. Flok (Lacka)


    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Král, Mikyska, Kabelka – Novák, Havlát, Hasoň – Gajarský, Škvrně, Čejka – Horký, Knap, Hroudný – Kratochvíl, Jajcay
    HC Oceláři Třinec: Loubal (Hlaváč) – Hrachovský, Janiczek, Radzienciak, Brabec, Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko – Mach, Flok, Kofroň – Kvasnica, Hladoník, Lacka – Kalus

    Rozhodca: Kyka, Fiala – Bryška, Lukš

    Diváci: 147