Slovinsko – Dánsko 3:0 (kon.) | Nemecko – Rakúsko 6:0 (kon.) | Francúzsko – Kazachstan 4:1 (kon.)
Bielorusko – Poľsko 5:3 (kon.) | Lotyšsko – Japonsko 3:1 (kon.) | Nórsko – Taliansko 4:1 (kon.)
koniec
Lotyšsko
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Japonsko
cz Piatok 02.09.2016, 18:30 • Arena Riga • Kvalifikácia mužov na ZOH • Skupina E
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Andris DŽERINŠ - 3:1
     
    59:52
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    8 sekund před koncem Lotyši pečetí skóre utkání. Od modré čáry nahodil kotouč na prázdnou branku Darzinš a ANDRIS DŽERINŠ ho ještě stačil tečovat. Asistence: Lauris Darzinš a Mikelis Redlihs.
     
    58:35
    Japonsko to zkouší v šesti bez brankáře!
    57:46 Šuhej KUDŽI - 2:1
     
    57:46
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    No vida, Japonci dramatizují závěr! Takahaši vybojoval kotouč za brankou a předložil ho ŠUHEJOVI KUDŽIMU, který s ním vyjel mezi kruhy a jeho střela propadla Merzlikinsovi pod betony za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Seiji Takahaši.
     
    55:53
    Japonský gólman Jutaka Fukufudži zůstává ležet na ledě. Už za ním přispěchal i lékař. Vypadá to na nějaký svalový problém.
     
    51:49
    Za držení hole je potrestán Andris Džerinš. Další přesilovka pro Japonsko.
     
    48:02
    Japonci dostávají šanci na zdramatizování duelu. Pokud by potrestali vyloučení Ronaldse Keninse (sekání), tak by to ještě mohlo být zajímavé.
    46:16 Martins KARSUMS - 2:0
     
    46:16
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Uklidňující druhý gól pro Lotyšsko střílí krátce před koncem přesilové hry MARTINS KARSUMS! Střelu Oskarse Bartulise vyrazil Fukufudži před sebe a byl to právě Karsums, který si našel kotouč mezi bruslemi obránce, píchl si ho dopředu a poslal ho do odkryté japonské klece. Asistence: Oskars Bartulis a Mikš Indrašis.
     
    44:22
    Síly na ledě se vyrovnají. Takuma Kawai je vyloučen za sekání.
     
    43:12
    Vyloučeným hráčem je Oskars Bartulis, který pyká za sekání.
    35:54 Andris DŽERINŠ - 1:0
     
    35:54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Konečně se favorit prosadil! Střela Sotniekse od modré čáry se odrazila od tyčky a Fukufudži vůbec netušil, kde kotouč je. Ten zůstal ležet před brankovou čarou a pohotový ANDRIS DŽERINŠ ho už uklidil na místo určení. Asistence: Kristaps Sotnieks a Krisjanis Redlihs.
     
    34:54
    Martins Karsums se domáhá uznání gólu, ale český sudí Martin Frańo signalizuje, že lotyšský forvard kotouč do branky kopl! Myslím, že jde o správné rozhodnutí. Ani teď se tedy domácí nedočkali.
     
    33:34
    Nepřehledná situace před brankou Japonska. Myslím, že to byl nakonec Gints Meija, který plácl do kotouče, ovšem ten končí pod Fukufudžim!
     
    29:11
    A další velká šance Japonců! Juki Miura najížděl sám na Merzlikinse. Zkusil bekhendový blafák, ale lotyšský gólman se roztáhl a zakročil vyrážečkou!
     
    27:59
    Z ničeho nic přišel rychlý kontr Japonců! Takagi a Sajto jeli ve dvou na jednoho a střelu prvně jmenovaného musel vytěsnit Merzlikins!
     
    27:06
    Džerinš zavezl kotouč k brance soupeře a nabízel ho před brankoviště, kde byl Meija. Tomu ale střela nesedla ideálně a puk skončil na betonech Fukufudžiho. Následně ještě přišla rána od modré, ale tu opět lapil japonský gólman!
     
    23:56
    Fukufudži chytá výborně! Nejprve vychytal Meiju a krátce poté si pochutnal ukázkovým semaforem na ráně Indrašise z levého kruhu.
     
    15:42
    V oslabení ujel japonské defenzivě Gints Meija. Jeho bekhendové zakončení pokryl výborný Fukufudži!
     
    13:47
    Po reklamní přestávce si zahrají přesilovku i Japonci! Za podražení je vyloučen Georgijs Pujacs.
     
    11:03
    Masahito Nišiwaki za brankou zbytečně podrazil obránce Lotyšska a domácí tak budou hrát přesilovku.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 36. Džerinš (Sotnieks, Redlihs), 47. Karsums (Bartulis, Indrašis), 60. Džerinš (Darzinš, M. Redlihs) – 58. Kudži (Takahaši)


    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Kulda, Bartulis, K. Redlihs, Sotnieks, Rekis, Pujacs, Freibergs – Karsums, Daugavinš (C), Indrašis – Darzinš (A), M. Redlihs, Džerinš – Girgensons, Bukarts, Meija (A) – Abols, Dzierkals, Pavlovs – Kenins. Trenér: Haralds Vasiljevs
    Japonsko: Fukufudži (Onoda) – Jamada (A), Haga, Ušu, Jamašita, Hašimoto, Kumagaj, Sasaki, Minošima – Kawai, Miura, Tanaka (C) – Kudži (A), Obara, Takahaši – Ueno, Jamašita, Nišiwaki – Takagi, Osawa, Sajto. Trenér: Greg Thomson.

    Rozhodca: Fraňo, Gebei – Dalton, Zganc