Jekaterinburg – Ufa 4:3 (2:1 po s.n.) | Jaroslavľ – Novokuzneck 1:0 (kon.) | D. Moskva – Novosibirsk 4:1 (kon.)
Petrohrad – Togliatti 5:1 (kon.) | Viťaz – Omsk 2:3 (kon.) | Záhreb – S.Moskva 0:1 (kon.)
koniec
KHL Medveščak Záhreb
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Spartak Moskva
cz Piatok 02.09.2016, 19:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Spartak Moskva vyhazuje na zakázané uvolnění, brankář Danny Taylor už je mimo branku na střídačce a domácí zkusí hru v šesti mužích na ledě.
     
    58:18
    Teď je ale zase třeba pochválit obranu Spartaku, která vystihla nahrávku a následně také střelu Girouxe. Svensson nakonec nemusel zasahovat, ale teď může děkovat hodně svým spoluhráčům z obrany.
     
    55:30
    Morrisson a jeho velmi dobrá možnost, když se útočník domácích najednou zjevil volný v mezikruží. Ale nevyšlo mu zakončení, takže ani nyní se chorvatší fanoušci přesné trefy svých oblíbenců nedočkali.
    49:10 Lukáš RADIL - 0:1
     
    49:10
    Spartak právě vstřelil branku!
    Dlouho dlouho jsme čekali na první branku zápasu, ale přeci jen nakonec ještě přišla v základní hrací době. Ale neradují se domácí fanoušci, ti totiž museli sledovat, jak ruce nad hlavu zvedají hráči soupeře z Moskvy. Autorem první trefy tohoto střetnutí je český hokejista LUKÁŠ RADIL, jenž výborně vystihl situaci na brankovišti a poslal puk do sítě Dannyho Taylora. Teď bude na Záhřebu, aby ukázal, jak umí dotahovat výsledky. Asistence: Vjačeslav Leščenko, Vadim Berdnikov.
     
    47:45
    Už se sice pokračovalo, ale moc dlouho hra nezůstala bez přerušení. Rozhodčí si totiž hned po buly všiml prohřešku hokejisty Záhřebu, který už sedí za katrem. Jiří Smejkal nedovoleně bránil svého soka a musí pykat.
     
    42:28
    Máme tu po dlouhé době vyloučení hostujícího hokejisty, takže se nabízí šance pro Záhřeb, jak vstřelit úvodní gól zápasu a ujmout se tak vedení. Teď bude muset dávat brankář Spartaku velký pozor, navíc jsou z toho pro Bobrova hned 4 minuty na trestné.
    34:11 Záhřeb byl kousek od prvního gólu zápasu
     
    34:11
    Na druhé straně hrací plochy je ještě více živo, Záhřeb byl hodně blízko první branky zápasu, ale puk se odrazil od horní tyče zpátky do brankoviště, kde jej nikdo z hráčů domácích nestačil uklidit za brankáře Svenssona.
     
    27:38
    Bolduc se dostal do dalšího úniku Záhřebu v tomto oslabení, ale ani on se skoro sám z levé strany nedokázal proti Svenssonovi prosadit, gólman v dresu Spartaku dokázal zavčas sevřít betony.
     
    26:41
    Navíc tu je nová komplikace pro Medveščak, další jeho hráč míří za katr, kde si bude muset odpykat dvě minuty. Zvládne tentokrát Spartak Moskva využít přesilovku?
     
    23:50
    Hodně přísný trest pro domácího hokejistu, ale rozhodčí ukazuje, že bude nekompromisní. Paré totiž za brankou atakoval Svenssona, za což si nyní musí jít odsedět dvě minuty. Přesilovka pro Spartak.
     
    21:35
    Kalinin to vůbec nemyslel špatně, když zkoušel z dálky překvapit domácího ochránce klece. Vyslal tvrdou střelu, možná i přesnou, avšak Taylor si našel puk v mezírce a zastavil jej ve své rukavici.
     
    17:15
    Výborná práce Taylora, opět vykopl pravý beton a zároveň dostal puk z brankoviště, čímž se mu podařilo udržet skóre bez branek!
     
    16:07
    Je tu trest pro domácího hokejistu Perkoviche, který byl nucen zatáhnout za záchrannou brzdu a fauloval soupeře. Jeho tým si tak zrahraje oslabení a Spartak naopak přesilovku.
    12:49 Tahle branka nemohla být uznána
     
    12:49
    Hosté sice branky dosáhli, ale nemohla být uznána, jelikož jeden z hráčů Moskvy byl v postavení mimo hru. Trenéři Spartaku protestují, ale není jim to nic platné.
     
    03:31
    Do čtyř půjde také celek z druhé strany barikády, Buttler totiž nedovoleně osekával svého soupeře a rozhodčí si toho moc dobře všiml. Takže teď nějakou dobu uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    01:38
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Dyblenko – 2 min., podražení).

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 50. Radil (Leščenko, V. Berdnikov)


    KHL Medveščak Záhreb: Taylor (Hovinen) – Parlett, Bezina, Smith, Katic, Bolduc – Brulé, Hedberg, Butler – Mertl, McMillan, Paré – Co. Genoway, Mahbod, A. Giroux – Smejkal, Glumac, Arkalov – Morrisonn, Perkovich.
    Spartak Moskva: Svensson (Bespalov) – Gilroy, Bondarev, Dyblenko, Kalinin, Provolněv, Högström, Baldajev – Radil, Leščenko, Stoa – Alexandr Vasiljev, V. Berdnikov, Šmoljov – Bobrov, Nikoncev, M. Plotnikov – Bobyljov, M. Potapov, N. Li – Kuvajev.

    Rozhodca: Ravodin, Cyplakov – Aljošin, Nestěrov