Slovinsko – Poľsko 6:1 (kon.) | Nemecko – Japonsko 5:0 (kon.) | Francúzsko – Taliansko 2:1 (po pr.)
Dánsko – Bielorusko 2:5 (kon.) | Rakúsko – Lotyšsko 1:8 (kon.) | Kazachstan – Nórsko 4:3 (po pr.)
koniec
Nemecko
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Japonsko
cz Štvrtok 01.09.2016, 14:30 • Arena Riga (Lotyšsko) • Kvalifikácia mužov na ZOH • Skupina E
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Korbinian Holzer (GER) dostává ještě dvě trestné minuty za hákování, dokáže Japonsko přidat alespoň čestný úspěch?
     
    59:26
    Ještě jeden parádní zákrok si připsal Takuto Onoda! Mezi kruhy byl nepokrytý Brooks Macek, který střílel z voleje, ale trefil jen beton japonského gólmana. Výborný zásah.
     
    57:25
    Felix Schütz s Patrickem Hagerem bojovali před brankářem Onodem. A podařilo se jim vybojovat přesilovku, Mej Ušu (JPN) je vyloučen za hákování.
     
    52:00
    Tak tohle byla obrovská šance Německa na snížení! Hiroki Ueno měl dostatek prostoru ke střele, tu ale Philipp Grubauer vyrazil. K dorážce se okamžitě probojoval Masahito Nišiwaki, kterého ale gólman Washingtonu vychytal.
     
    49:20
    Ve velmi dobré příležitosti se před bránou zničehonic zjevil Brooks Macek, zblízka však trefil jen pozorného gólmana Takuta Onodu!
     
    45:16
    Marcus Kink (GER) se v útočném pásmu dopustil sekání útočníka Takahašiho, za což obdržel dvě trestné minuty. Šance pro Japonsko dát čestnou branku.
     
    44:19
    Až neuvěřitelně moc prostoru před brankářem Japonska dostal Brooks Macek. V poklidu tak měl možnost k bekhendové střele, naštěstí pro Onodu ale minul bránu.
     
    40:01
    Do branky Japonska se od začátku třetí třetiny staví Takuto Onoda, Jutaka Fukufudži už zůstává jen na střídačce!
     
    38:38
    Na trestnou lavici podruhé v utkání míří kapitán Japonska Go Tanaka (JPN), tentokráte na dvě minuty za podražení.
     
    37:23
    Velká šance japonských hokejistů! Ti se dostali do přečíslení dva na jednoho a odpovědnost na sebe vzal Hiroki Ueno, který ale trefil jen lapačku Philippa Grubauera.
     
    31:01
    A pozor, máme tu první vyloučení na straně Němců! David Wolf (GER) si v útočném pásmu pomáhal držením protihráče, za což je potrestaný dvouminutovým trestem.
     
    28:45
    Japonci neustále chodí na trestnou lavici, což jim komplikuje situaci. Dvě minuty dostává kapitán Go Tanaka (JPN) za sekání.
    27:56 Felix SCHÜTZ - 5:0
     
    27:56
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu sice Německo nevyužilo, tu klasickou již ale ano. Patrick Hager šikovně zabojoval před brankou a díky tomu se ke kotouči probojoval FELIX SCHÜTZ, který tak podruhé v dnešním utkání překonal Jutaku Fukufudžiho! Asistence: Patrick Hager a Dennis Seidenberg.
     
    27:02
    Kejgo Minošima (JPN) zasáhl hokejkou do obličeje Toma Kühnhackla, nešlo ale o úmyslný zásah. Přesto musel být potrestán a Německo bude hrát 37 sekund proti třem!
     
    25:48
    Po ráně Christiana Ehrhoffa se v předbrankovém prostoru k dorážce dostával Brooks Macek, který ale trefil jen tyčku japonské brány!
     
    25:38
    A uvidíme další přesilovou hru Německa. Zcela zbytečným útočným faulem se provinil Šuhej Kudži (JPN), který tak inkasuje dvouminutový trest za podražení.
    24:44 Tom KÜHNHACKL - 4:0
     
    24:44
    Německo právě vstřelilo branku!
    Početí výhoda je přetavena ve čtvrtý zásah Německa! Po zblokované dělovce Christiana Ehrhoffa si mezi kruhy srovnal kotouč Brooks Macek, jehož střelu ale Jutaka Fukufudži dokázal vyrazit. Puk ovšem padl před něj, kde se k dorážce dostal TOM KÜHNHACKL, který ho dopravil do branky a dal již na 4:0! Bez asistence.
     
    24:02
    Třetí přesilová hra pro Německo – Patricka Reimera za brankou zcela evidentně držel Kazumasa Sasaki (JPN), s dvouminutovým trestem musel počítat.
    22:07 Tobias RIEDER - 3:0
     
    22:07
    Německo právě vstřelilo branku!
    A už je to o tři branky! Němci založili rychlou útočnou akci, kterou vyřešili parádním způsobem. Leon Draisaitl přebral kotouč od Brookse Maceka a našel TOBIASE RIEDERA, který velice vydařenou střelou zápěstím nedal Fukufudžimu šanci! Asistence: Leon Draisaitl a Brooks Macek.
     
    19:49
    Tak tohle byla nádherná šance Japonců na snížení! Šuhej Kudži parádní přihrávkou našel v mezikruží Seidžiho Takahašiho, jenž se nádhernou kličkou uvolnil před gólmana Philippa Grubauera. Branku strážce německé svatyně ale nakonec přestřelil!
    17:22 Felix SCHÜTZ - 2:0
     
    17:22
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci dokázali využít početní výhodu a ujímají se dvougólového vedení! Po levé straně pronikl do útočného pásma Tobias Rieder, který parádním pasem našel připraveného Patricka Hagera. Jeho nekompromisní dělovka skončila po teči FELIXE SCHÜTZE za zády bezmocného Jutaky Fukufudžiho, 2:0! Regulérnost branky ještě potvrdil videorozhodčí, Japonci totiž reklamovali nedovolené bránění gólmana. Asistence: Patrick Hager a Tobias Rieder.
     
    16:11
    Německo čeká druhá přesilová hra v utkání. Christiana Ehrhoffa totiž v postupu k brance zahákoval Takeši Sajto (JPN).
     
    08:00
    Německo čeká první přesilová hra v utkání. Goši Kumagaj (JPN) inkasuje dvouminutový trest za sekání.
     
    04:16
    Jako nůž máslem nyní japonskou obranou projel obránce Christian Ehrhoff, jenž se najednou zjevil zcela osamocený před Jutakou Fukufudžim. Bývalý brankář Králů z Los Angeles si ale připsal pozorný zákrok!
    03:26 Brooks MACEK - 1:0
     
    03:26
    Německo právě vstřelilo branku!
    A máme tu úvodní branku, favorit z Německa se již nyní ujímá vedení! Po tlaku v útočném pásmu zůstal před brankou nepokrytý BROOKS MACEK, kterého parádním pasem našel Leon Draisaitl. Pro útočníka, jenž má z pohledu českého fanouška zajímavé jméno, už nebyl problém otevřít skóre zápasu – 1:0! Asistence: Leon Draisaitl.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 4. Macek (Draisaitl), 18. Schütz (Hager, Rieder), 23. Rieder (Draisaitl, Macek), 25. Kühnhackl, 28. Schütz (Hager, D. Seidenberg)


    Nemecko: Grubauer (Endras) – Holzer, Ehrhoff (A), D. Seidenberg, Müller, Hördler, Akdag, Boyle – Kink (A), Goc (C), Y. Seidenberg – Hager, Schütz, Kühnhackl – Rieder, Draisaitl, Macek – Wolf, Kahun, Reimer – Fauser. Trenér: Marco Sturm.
    Japonsko: Fukufudži (od 41. Onoda) – Jamada (A), Haga, Ušu, Jamašita, Hašimoto, Kumagaj, Sasaki, Minošima – Kawai, Miura, Tanaka (C) – Kudži (A), Obara, Takahaši – Ueno, Jamašita, Nišiwaki – Takagi, Osawa, Sajto. Trenér: Greg Thomson.

    Rozhodca: Gebei (HUN), Nord (SWE) – Bogdanovs (LAT), Dalton (GBR).

    Diváci: 979