Holandsko – Grécko 1:2 (kon.) | Belgicko – Španielsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Gibraltar 5:0 (kon.)
Taliansko – Francúzsko 1:3 (kon.)
koniec
Portugalsko
5:0 (1:0)
Gibraltar
cz Štvrtok 01.09.2016, 20:45 • Estadio do Bessa XXI, Porto • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Nad rámec druhého dějství byly nastaveny dvě minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Walker, přichází Barnett.
    79. PEPE - 5:0
     
    79
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Rohový kop rozehráli domácí opět nakrátko, načež dokázal Bernardo Silva lahůdkovým centrem posadit míč přímo na hlavu PEPEHO, jenž v pohodě překonává nebohého Robbu a završuje nepopulárního „bůra“!
    76. Bernardo SILVA - 4:0
     
    76
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    André Martins kouzlil ve vápně Gibraltaru s balonem a nakonec jej posunul na Eliseua, který vypálil. Jeho střelu srazili obránci a balon se vykutálel z chumlu hráčů přímo před BERNARDEM SILVOU, jenž dokázal svůj pokus propasírovat pod tělem Robby!
     
    74
    Obránce Gibraltaru Joseph Chipolina nakonec přeci jen střídá, nahradí ho Robert Guilling.
    73. CANCELO - 3:0
     
    73
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalci rozehráli rychlou akci po pravé straně, na jejímž konci posunul André Silva míč na nabíhajícího beka JOAA CANCELA, jenž tvrdou pumelicí do bližší šibenice překonává brankáře Robbu a zvyšuje náskok Portugalců!
     
    62
    Hned několik střídání na obou stranách – Rafa Silva místo Moutinha, Andre Gomes místo Joaa Mária, Eliseu místo Guerreira na portugalské straně a za hosty vystřídali Yoma, jenž nahradil Kylea Casciara, a Bosio, jenž vystřídal Payase.
    55. NANI - 2:0
     
    55
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Domácí zdvojnásobili svůj náskok! Po nakrátko rozehraném rohovém kopu dokázal centr Bernarda Silvy využít NANI, jenž tak jako správný kapitán táhne svůj tým!
     
    45+1
    První poločas byl nastaven o 60 sekund.
    37. Éder v dnešním zápase nemá štěstí!
     
    37
    A zase Éder! Portugalský forvard zakončoval po Cancelově centru zblízka jen do tyče a následná dorážka Joaa Mária byla jen slaboučká, takže i s tou si Perez poradil!
    30. Éder netrefil odkrytou branku!
     
    30
    Neuvěřitelné, co teď zahodil Éder! Joao Mário se po parádní kolmici Naniho dostal až na levou stranu malého vápna a před bránou našel nepokrytého Édera, jenž ale bránu o pořádný kus přestřelil!
    27. NANI - 1:0
     
    27
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Domácí udeřili a dostávají se do vedení! Joao Mário a po něm Bruno Alves vrátili před bránu přetažený centr a kapitán NANI se prosadil z bezprostřední blízkosti!
     
    26
    Zranění Bardona bude zřejmě vážnějšího charakteru, po necelé půlhodině tu máme první střídání... Kulhajícího záložníka nahradí Anthony Hernandez.
    19. Joao Mário vystrašil brankáře Pereze!
     
    19
    Po dobrém polovysokém pasu Quaresmy zprava se do zakončení málem dostal aktivní Éder, svůj pokus ale do zdárného konce nedotáhl. A to se následně nepovedlo ani Joau Máriovi, jenž zpoza vápna vypustil jedovku jen těsně nad Perezovu bránu!

    Michal Konvalina

    Góly: 27. Nani, 55. Nani, 73. Cancelo, 76. Silva, 79. Pepe


    Držení míče: 86 % : 14 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:0. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 2:7.
    Portugalsko: Eduardo – Cancelo, Alves, Pepe, Guerreiro (63. Eliseu) – Mário (63. Gomes), Carvalho (46. Adrien Silva), Moutinho (62. Rafa) – Nani (C), Éder (46. André Silva), Quaresma (46. Bernardo Silva)
    Náhradníci: Patrício, Marafona – Neto, Fonte, Andre Silva, Barnardo Silva, Danilo, Gomes, Rafa Silva, Eliseu, Cedric, Adrien Silva

    Gibraltar: Perez (46. Robba) – Wiseman, R.Chipolina (C), R.Casciaro, J.Chipolina (74. Guilling) – Payas (63. Bosio), Garcia, Mascarenhas-Olivero, Bardon (26. Hernandez) – K.Casciaro (64. Yome), Walker (88. Barnett).
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Torrilla, Lopez, Cabrera, Bosio, Barnett, Montovio, Hernandez, Coombes, Guilling, Yome

    Rozhodca: Eres Papir – Hassan, Mahagna (ISR) – Pinheiro (POR)