Olomouc – Trenčín 5:0 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Slavia – Sparta Praha 2:3 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Plzeň 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Hradec Králové 4:1 (kon.) | Havířov – Zlín 1:2 (kon.)
Frýdek-M. – Prostějov 5:2 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:2 (kon.) | Poruba 2011 – Vítkovice 3:9 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Mountfield HK
cz Utorok 30.08.2016, 18:00 • DRFG Arena • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Jarůšek dává! V nájezdech tedy vítězí Mountfield!
     
    Kukumberg dává! Krásná forhendová klička, kterou si položil Čiliaka mu vyšla parádně.
     
    Martin Nečas se s ničím nepáral, zvolil forhendovou střelu a pod vyrážečkou nedal Pavelkovi šanci.
     
    Ještě nás čekají samostatné nájezdy.
     
    Do úniku se dostal také PETER TRŠKA, který zůstal zapomenutý za obranou soupeře a střelou zápěstím poslal kotouč do horního růžku – 6:1! Asistence: Leoš Čermák.
     
    Vojtěch Němec zamíchal kotoučem a poslal kotouč forhendem mezi betony Pavelky. Prodloužení bude pokračovat i nadále – 5:1.
     
    V šanci hned po dvaceti sekundách Němec, který byl ale zahákován v samostatném úniku! Trestné střílení!
     
    Po skončení utkání nás ještě čeká pětiminutové prodloužení tři na tři!
     
    58:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Martin Dočekal se ujal kotouče ve středním pásmu a jako buldok se hnal směrem na opuštěnou bránu, byl podražen, ale v pádu ještě stihl poslat kotouč na JOZEFA KOVÁČIKA, který úplně sám před hradeckou bránou neměl problém zvýšit na 4:1. Asistence: Martin Dočekal.
     
    57:10
    Hradec to zkouší v šesti! Kukumberg netrefil z dorážky volný prostor v brněnské bráně!
     
    56:26
    Kováčik se nyní hodně vzteká, ale rozhodčí jasně viděl, že slovenský zadák v brněnských službách fauluje. Dvě minuty inkasuje za hákování.
     
    55:51
    Kováčik s Gulašim ztratili kotouč ve vlastním pásmu a do obrovské šance se dostal Štajnouch, Čiliak špičkou betonu vyrazil jeho pokus!
     
    55:19
    Dnešnímu utkání přihlíží 4841 diváků.
     
    53:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    A to se také daří. Vojtěch Němec dostal ideální křižnou přihrávku na levou stranu a okamžitě pálil, před bránou clonili hned dva brněnští hráči, Hruška tečoval kotouč, který nemohl zachytit Pavelka a HYNEK ZOHORNA jej dorazil do odkryté brány. Asistence: Vojtěch Němec, Martin Zaťovič.
     
    52:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vincour – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kopta – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    52:21
    Nyní neměl kotouč nikdo pod kontrolou v hradeckém brankovišti, což hodně dobře věděl Tomáš Vincour, který velice důrazně dorážel a vrhli se na něj snad všichni hráči soupeře, samozřejmě pak do brankoviště naskákal i zbytek domácího týmu. V brankovišti to Mountfieldu to vypadalo hodně zajímavě. Gól z toho však není.
     
    49:56
    Nejprve dobrá střela Čápa, následně na pravém kruhu nepokrytý Dej, ani jeden pokus ale neprošel za výborně chytajícího Čiliaka.
     
    48:43
    Beránek ujel brněnské obraně a na poslední chvíli jej fauloval Káňa. Nyní mohou být domácí rádi, že rozhodčí nenařídili trestné střílení. Jan Káňa (KOM) dvě minuty – sekání.
     
    46:36
    Zaťovič vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře ve vlastním pásmu a do útoku se dostali domácí, nakonec pálil Gulaši a od zadního mantinelu se kotouč odrazil před bránu Mountfieldu, nikdo jej ale nedokázal rychle zasunout do odkryté svatyně.
     
    44:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané otáčejí vývoj utkání. Volného kotouče za hradeckou bránou se ujal Jan Hruška, urychleně jej poslal na TOMÁŠE VINCOURA před brankou, který prostřelil Pavelku pod vyrážečkou. Asistence: Jan Hruška.
     
    43:33
    Obrovská šance a v ní kdo jiný než Marek Kvapil. Brněnský křídelník udělal rychlou kličku do středu hřiště a ocitl se zcela sám před hradeckým gólmanem, rychlá střela zápěstím ale našla pouze lapačku připraveného Pavelky!
     
    37:09
    Roman Dymáček (KOM) opět usedá na trestnou lavici. Dvě minuty inkasuje za napadení. Přesilová hra pro Mountfield.
     
    31:23
    Nyní si odsedí dvě minuty na trestné lavici Rastislav Dej (HKM). Dvě minuty – nedovolené bránění.
     
    29:31
    Roman Dymáček (KOM) vyloučen na dvě minuty za sekání. Krušné chvíle nyní čekají domácí borce.
     
    29:20
    Dej osamocen na pravé straně mířil do poloodkryté klece, Čiliak dobře zasáhl.
     
    28:33
    Vyloučení tentokrát na domácí straně. Martin Erat (KOM) zasáhl protihráče hokejkou do obličeje. Dvě minuty – vysoká hůl.
     
    24:33
    Dobrá teč a Dočekal se mohl radovat z gólu, Pavelka ale zvládl tento těžký zákrok a pohlídal si také dorážku brněnského forvarda!
     
    24:24
    Rudolf Červený (HKM) se hodně zlobí, ale u mantinelu si počínal nedovoleně a toho si všiml také hlavní rozhodčí. Dvě minuty pro hradeckého útočníka.
     
    23:11
    Jarůška podrazil Tomáš Malec (KOM). Dvě minuty inkasuje za podražení.
     
    21:02
    Druhá přesilová hra pro Kometu. Vyloučen Richard Jarůšek (HKM) na dvě minuty za hákování.
     
    18:50
    Zohorna v obrovské příležitosti trefil pouze Pavelku, následně v přečíslení dvou na jednoho ujel Hruška se Zaťovičem, druhý jmenovaný ale nedostal ideální přihrávku.
     
    18:34
    Přesilová hra také pro Kometu. Stanislav Dietz (HKM) vyhodil kotouč mimo hřiště a už se za ním zavírají vrátka na trestné lavici.
     
    18:17
    Nečas probruslil hřiště podél mantinelu a přišel o kotouč, ke kterému se však následně dostal mezi kruhy Kvapil, druhou branku v utkání ale brněnský střelec nepřidal.
     
    16:16
    Šimánek našel před bránou Dietze, který trefil pouze Čiliaka! To byla velká šance.
     
    16:03
    První přesilová hra v utkání pro Mountfield. Jozef Kováčik (KOM) potrestán na dvě minuty za hákování.
     
    13:17
    V obrovské šanci opět Marek Kvapil, Pavelka ale fantasticky zasáhl proti jeho střele. Kvapil stál před hradeckou brankou zcela sám!
     
    10:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Jan Štencel se pokoušel dostat kotouč před bránu na svého spoluhráče, nakonec však po sérii odrazů doputoval až na hůl MARKA KVAPILA, který z pravého kruhu střelou po zemi prostřelil Pavelku a srovnává stav zápasu! Asistence: Jan Štencel, Marcel Haščák.
     
    08:15
    Hruška se Zaťovičem to nyní vymysleli dobře, Hruška zpoza brány chtěl odrazit kotouč o záda Pavelky, gólman Hradce si ale kulišácký úmysl Hrušky pohlídal.
     
    06:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    A gólová radost je nakonec k vidění na druhé straně hřiště! Brněnský rodák RICHARD JARŮŠEK se po důrazu v útočném pásmu dostal k dorážce a prostřelil Marka Čiliaka ranou nad lapačku. Hradec tak otevírá skóre utkání. Asistence: Jiří Šimánek, Tomáš Knotek.
     
    06:25
    Haščák spálil tutovku! Sám před Pavelkou přestřeluje bránu!

    Matěj Laža

    Góly a asistencie: 11. Kvapil (Štencel, Haščák), 45. Vincour (Hruška), 54. Zohorna (Němec, Zaťovič), 59. Kováčik (Dočekal) – 7. Jarůšek (Šimánek, Knotek)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, Trška, Gulaši, Kováčik, Malec, Král, Mikyska – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, Hruška (A), Vincour – Dočekal, Čermák (C), Zohorna – Káňa, Němec, Haščák – Dymáček.

    Hlavní kouč: Libor Zábranský.

    Mountfield HK: Pavelka (Kacetl) – Dietz, Štajnoch, Vydarený (C), Plášil, Barák, Čáp, Havránek, Dvořák – Šimánek (A), Knotek, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Červený (A) – Pavlík, Nedvídek, Bulík – Kopta, Miškář, Beránek.

    Hlavní kouč: Václav Sýkora.

    Rozhodca: Čech, Skopal – Komínek, Otáhal

    Diváci: 4841