Jugra Chanty-Mansijsk – Ufa 2:3 (kon.) | Čerepovec – Togliatti 3:4 (3:4 po s.n.) | CSKA Moskva – Nižnekamsk 4:1 (kon.)
Petrohrad – Kazaň 5:6 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
SKA Petrohrad
5:6 (1:4, 2:1, 2:0 - 0:0)
Ak Bars Kazaň
cz Utorok 30.08.2016, 18:30 • Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Arťom LUKOJANOV - 5:6
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ak Bars Kazaň.
    Autorem vítězné branky je ARŤOM LUKOJANOV.
    59:55 Pavel DACJUK - 5:5
     
    59:55
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. Pouhých pět vteřin před vypršením základní hrací doby domácí srovnávají s Kazaní krok. Ilja Kovalčuk našel najíždějícího PAVLA DACJUKA, který obešel obránce hostů a z levého kruhu plácl do kotouče, který doplachtil do hostující branky. Na ledě i v hledišti tak propukla obrovská radost. Asisetnce: Vjačeslav Vojnov, Ilja Kovalčuk.
     
    59:09
    Branka domácích je stále prázdná.
     
    59:09
    Petrohrad si bere oddechový čas.
     
    57:57
    Ivannikov je na střídačce. Domácí hokejisté to zkouší se šesti bruslaři v poli.
    54:48 Pavel DACJUK - 4:5
     
    54:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Další přesilovou hru domácí hokejisté využívají. Nad vrcholem pravého kruhu se do mohutné střely opředl Ilja Kovalčuk a jeho střelu před Garipovem tečoval PAVEL DACJUK a je z toho čtvrtý domácí gól. Petrohrad je Kazani na dostřel jediné branky! Asistence: Sergej Širokov, Ilja Kovalčuk.
     
    54:08
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Arťom Čibisov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
    50:24 Prochorkin nedokázal prostrčit kotouč mezi betony Garipova.
     
    50:24
    Nikolaj Prochorkin se dostal do blízkosti branky Kazaně, kde se ocitl tváří v tvář Garipovovi. Jenže puk mezi jeho betony nakonec prostrčit nedokázal.
     
    48:06
    Nyní bude mít Petrohrad výhodu přesilové hry. Musin putuje na trestnou lavici na dvě minuty za vysokou hůl a to může být voda na mlýn domácím hráčům.
    35:11 Nikita GUSEV - 3:5
     
    35:11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí znovu využívají přesilovou hru a už je to pouze o dvě branky. NIKITA GUSEV uklidil z úhlu do hostující branky střelu svého spoluhráče od modré čáry a jeho týmu se tak znovu lépe dýchá. Asistence: Anton Bělov, Maxim Čudinov.
     
    34:34
    Popov dostává dvě minuty za podražení a Petrohrad si zahraje další přesilovou hru.
     
    30:59
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ilja Kovalčuk.
    29:57 Šance Dadonova
     
    29:57
    Jevgenij Dadonov byl blízko třetímu gólu domácích. Vleže se snažil dopíchnout kotouč do poloodkryté branky hostů, ale puk zamířil jen pouze těsně nad branku Kazaně.
    27:08 Ilja KOVALČUK - 2:5
     
    27:11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Svou přesilovou hru Petrohrad rychle využívá. Pavel Dacjuk našel svou přihrávkou z pravého kruhu Ilju Kovalčuka, který působil na modré čáře jako falešný obránce a jeho prudkou střelu tečoval před brankou hostů SERGEJ ŠIROKOV. Tahle branka by mohla domácí nakopnout. Asistence: Ilja Kovalčuk, Pavel Dacjuk.
     
    26:57
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Vladimir Tkačjov – 2 min., držení protihráče).
    22:03 Maxim LAZAREV - 1:5
     
    22:03
    Kazaň vstřelila branku!
    Jenže domácí znovu byli v útočném pásmu nepřesní a na druhou stranu zamířili hosté. Po vhazování před brankářem Ivannikovem se ke střele dostal MAXIM LAZAREV, který mířil naprosto přesně. Hosté tak jdou do čtyřbrankového trháku a pro domácí bude velmi těžké se do zápasu vrátit. Asistence: Alexandr Svitov, Dmitrij Obuchov.
     
    12:46
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Alexandr Svitov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:07
    Brankoviště opouští Šesťorkin a nahrazuje ho Ivannikov.
    10:07 Vladimir TKAČJOV - 1:4
     
    10:07
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Nyní je to v jasné režii hostů, kteří zásluhou bekhendové kličky VLADIMIRA TKAČJOVA přidávají už čtvrtou branku. Domácí tak mají opravdu co dohánět. Asistence: Roman Abrosimov, Emil Garipov.
    08:42 Andrej POPOV - 1:3
     
    08:42
    Kazaň vstřelila branku!
    ANDREJ POPOV se trefuje v blízkosti domácí branky a jeho tým rázem vede rozdílem dvou gólů. V krátkém sledu po sobě jsme tak viděli tři přesné trefy na straně Kazaně a ta je teď hodně na koni. Asistence: Anton Glinkin, Atte Ohtamaa.
    08:05 Vasilij TOKRANOV - 1:2
     
    08:05
    Kazaň vstřelila branku!
    Hosté se trefují znovu a otáčejí stav utkání na svou stranu. VASILIJ TOKRANOV střílel také z pravého kruhu, ale jeho střela skončila u pravé tyče Šesťorkina. To je pro domácí pořádná sprcha. Asistence: Anton Glinkin, Atte Ohtamaa.
    06:45 Jiří SEKÁČ - 1:1
     
    06:45
    Kazaň vstřelila branku!
    A je vyrovnáno. Hosté svou dlouhou přesilovou hru využívají a trefil se český hráč. JIŘÍ SEKÁČ dostal puk na pravém kruhu a odtud okamžitě vystřelil. Kotouč zamířil nad levou ruku domácího brankáře a končí v levé části petrohradské branky. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Justin Azevedo, Vasilij Tokranov.
     
    05:30
    Jevgenij Ketov dostává pět minut plus do konce utkání za faul kolenem. Domácí tak budou pět minut hrát v oslabení. To je šance pro hosty srovnat.
    03:57 Vadim ŠIPAČJOV - 1:0
     
    03:57
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    To byla překrásná akce Petrohradu, která končí brankou. Po sérii přihrávek se ta poslední dostala přímo do prostoru mezi kruhy na hokejku VADIMA ŠIPAČJOVA, který svou střelou doslova propálil hostujícího gólmana. Petrohrad se tak velmi brzy ujímá vedení v tomto duelu. Asistence: Nikita Gusev, Jevgenij Dadonov.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 4. Šipačjov (N. Gusev, Dadonov), 28. Širokov (Kovalčuk, Dacjuk), 36. N. Gusev (A. Bělov, Čudinov), 55. Dacjuk (Širokov, Kovalčuk), 60. Dacjuk (Vojnov, Kovalčuk) – 7. Sekáč (Azevedo, Tokranov), 9. Tokranov (Glinkin, Ohtamaa), 9. An. Popov (Glinkin, Ohtamaa), 11. Tkačjov (Abrosimov, Garipov), 23. M. Lazarev (Svitov, Obuchov), rozh. náj. Lukojanov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Nikita Gusev (PET)
    1:1   Vladimir Tkačjov (KZN)
    2. séria:
    1:1   Vadim Šipačjov (PET)
    1:1   Anton Glinkin (KZN)
    3. séria:
    1:1   Ilja Kovalčuk (PET)
    1:2   Arťom Lukojanov (KZN)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Ivannikov) – Vojnov, Rukavišnikov, Čudinov, A. Bělov, Judin, Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk – Dadonov, Šipačjov, N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Kablukov, Koskiranta, Děrgačjov – Ketov.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – D. Musin, Abrosimov, S. Zacharčuk, Ohtamaa, Batyršin, Jarullin, Tokranov, Sidorov – Azevedo, Žukov, Sekáč – Lukojanov, Tkačjov, Čibisov – Glinkin, An. Popov, Varnakov – M. Lazarev, Obuchov (C), Svitov.

    Rozhodca: Bondar, Ščenjov – Lazarev, Otmachov