Česko – Rusko 5:4 (kon.)
koniec
Česko
5:4 (1:0, 1:4, 3:0)
Rusko
cz Sobota 27.08.2016, 18:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žien U18
Partner:
     
    Olga Širokovová našla místo u tyčky a Rusky vedou. Lerchová musí – 1:2.
     
    Nikola Dýcková vyrovnává, trefila se parádně ke druhé tyčce – 1:1.
     
    Darja Beloglazovová stejně jako včera trefila nechytatelně český růžek – 0:1.
     
    Je to tam! Česká reprezentace do 18 let po devíti porážkách konečně poráží Rusko. Jednak díky skvělému obratu ve třetí třetině, jednak díky hattricku kapitánky Laury Lerchové!
     
    59:51
    Vozdecká zblokovala střelu Starovojtovové a pak ještě parádně zasáhla Karolína Juřicová! Věříme, že naposled!
     
    59:00
    Česká střídačka si vybrala oddechový čas. Rusky hrají power-play šest proti čtyřem!
     
    59:00
    Jenže bohužel jdeme do čtyř. Tereza Karlecová (CZE) do toho dala všechno, ale je vyloučena za podražení.
     
    58:07
    Natálie Mlýnková mohla potvrdit českou výhru, ale tváří v tvář jí Treťjaková vychytala!
     
    56:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóóóóól! Otáčíme skóre a jsme blízko vytouženému vítězství! Třinecká dračice LAURA LERCHOVÁ si nejdřív skvěle vybojovala trestné střílení, které potom proměnila zkušenou střelou mezi betony a završila hattrick! Paráda Lerry, ještě to musíme udržet – 5:4!
     
    56:51
    Laura Lerchová byla faulovaná a pojede trestné střílení!
     
    56:40
    Karolína Juřicová fantasticky chytá únik a bekhendový blafák Starovojtovové!
     
    56:11
    Nesmírně obětavý zákrok vytáhla proti ruské střele Natálie Mlýnková. Potom ve vřavě před brankou střílí Alexandrovová těsně vedle!
     
    55:18
    V posledním možném momentu klepla Zuzana Martinů do hokejky Dorofejevové, na kterou mířila gólová nahrávka.
     
    54:48
    No, ale tohle není dobré. V podobném momentu jako včera přichází české vyloučení. Nikola Dýcková (CZE) je vyloučena za hrubost.
     
    50:09
    Naše elitní formace byla blízko k další trefě, ale Treťjaková vyrazila střelu Dýckové mimo dosah dojíždějících spoluhráček. Pak naopak uháněly dopředu Rusky a Juřicová musela vychytat gólovou šanci Loburové!
     
    48:52
    Po hodně dlouhé době musí zasahovat Karolína Juřicová. Starovojtovová totiž projela mezi našimi hráčkami, ale pak zamířila do masky naší gólmanky. Ještě že tak.
     
    44:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, české juniorky vyrovnávají po životní střele LAURY LERCHOVÉ! Náš první útok dneska zařídil už třetí gól. Česká kapitánka si nabruslila do pásma a přes obránkyni vykouzlila parádní střelu, která zapadla do druhého růžku a je to 4:4! Jedeme dál! Bez asistence.
     
    43:44
    Už jsme mohli zase prohrávat o dva góly, ale stejně tak mohlo být i vyrovnáno. Nejdřív totiž zůstala před Juřicovou nehlídaná Širokovová, pak na druhé straně vybídla Machalová Kateřinu Zrnovou, ale ani ta gólmanku neprostřelila!
     
    42:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, kýžený kontaktní gól přichází dostatečně brzo a naše juniorky dokazují, že se ještě porvou o vítězství! První útok předvedl rychlou kombinaci, když Mlýnková zastavila ruskou rozehrávku a poslala puk Lerchové. Ta ještě přiťukla na pravou stranu NIKOLE DÝCKOVÉ, jejíž střela zapadla přesně ke druhé tyčce – 3:4! Asistence: Laura Lerchová, Natálie Mlýnková.
     
    36:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A okamžitě to končí čtvrtou brankou v české síti. Že poprvé nepadla z brejku, to je pro nás slabá útěcha. DARJA BELOGLAZOVOVÁ v úhlu volila mezi přihrávkou a střelou, nakonec to zkusila sama a procedila kotouč výstrojí Juřicové – 2:4. Bez asistence.
     
    35:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Stejné chyby, stejné známky. V české sestavě bohužel znovu zůstalo velké okno a Rusky tyhle příležitosti zkrátka umějí trestat. Starovojtovová vyslala dopředu MARII LOBUROVOU, která v samostatném úniku prostřelila Juřicovou kolem lapačky a znovu prohráváme – 2:3. Asistence: Alena Starovojtovová.
     
    31:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, přesilovka trvala jenom devět sekund a vyrovnáváme! Natálie Mlýnková z pravé strany ideálně vybídla LAURU LERCHOVOU, která dostala hokejku před ruskou obránkyni a z půlky prázdnou bránu trefila neomylně. První rána kapitána a je to 2:2! Asistence: Natálie Mlýnková, Nikola Dýcková.
     
    31:22
    Vzápětí ovšem přichází šance, po podražení Darji Beloglazovové (RUS) jdeme na přesilovku.
     
    30:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná v půlce zápasu otáčí skóre a opět z brejku. Náš tým se snaží v defenzivě nepropadat, ale bohužel chyby zkrátka přicházejí a jsou pro nás velmi drahé. MARIA ALEXANDROVOVÁ dostala od Dorofejevové krásný puk mezi dvě české obránkyně, našlápla a Juřicovou prostřelila bekhendem mezi betony – 1:2. Asistence: Margarita Dorofejevová.
     
    27:51
    Uff. Rusky ujely v oslabení do brejku dvě na jednu, ale proti Alexandrovové vystoupila Klára Jandušíková a v poslední chvíli jí odpálila puk z hokejky. Skvěle.
     
    27:15
    Rusky už jsou ve čtyřech. Zuzana Martinů vykouzlila nádhernou křižnou přihrávku právě na Mlýnkovou, ta okamžitě pálila, ale bližší tyčku těsně míjí!
     
    26:12
    Zahrajeme si 38 sekund přesilovky pět na tři! Karolína Hornická vybojovala hákování Světlany Bobrovové (RUS), to je obrovská možnost!
     
    24:50
    To se nám nepovedlo ani teď, ale zato jsme si vynitili druhý faul soupeřek. Alexandra Budanovová (RUS) odchází na trestnou za držení hole.
     
    22:24
    Natálie Mlýnková skvěle obrala ruskou obránkyni o puk a řítila se sama dopředu. Treťjakové nasadila svůj bekhendový blafák, ale dojíždějící Ruska ji stačila vyhodit z konceptu a Mlýnková kličku přetáhla!
     
    21:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, minutu po startu druhé třetiny je vyrovnáno. A stejně jako včera dvakrát se to stalo z rychlého ruského protiútoku. Širokovová narýsovala z pravé strany přesný pas MARII LOBUROVÉ, která se před prázdnou brankou nemýlila a Juřicové nedala sebemenší nárok – 1:1. Asistence: Olga Širokovová.
     
    19:01
    Starovojtovová už byla na vrcholku pravého kruhu a napřáhla, ovšem Juřicová s dobrým výhledem zakročila vyrážečkou.
     
    17:01
    Vzápětí přichází první české vyloučení. Kateřina Zrnová (CZE) pyká za hru tělem
     
    16:48
    Pro změnu ruské přečíslení, Starovojtovová vyzvala ke skórování Alexandrovovou. Té ale v poslední chvíli skočila na záda Tereza Karlecová a střela z první šla kousek vedle české branky!
     
    15:33
    Natálie Mlýnková ujela dopředu s Nikolou Dýckovou. Ruská obránkyně ale vyřešila situaci perfektně a českou přihrávku nenechala projít. Mlýnková pak našla už jen Vozdeckou u druhého mantinelu.
     
    12:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale jak jsem to napsal, hned přichází první česká gólová radost. KAROLÍNA HORNICKÁ vybruslila z pravého kruhu a natáhla ke střele, která přesně zamířila do bližšího růžku branky Treťjakové. Už ani nepamatuju, kdy jsme nad Ruskem naposledy vedli, tak snad nás to pořádně nakopne – 1:0! Asistence: Šarlota Tomasco.
     
    08:31
    Ruské přečíslení řešila Alexandrovová přihrávkou na Dorofejevovou. Ta z vynikající pozice bekhendem naštěstí míjí českou klec!
     
    05:28
    Škoda! Rusky o fous zblokovaly přihrávku na volnou Nikolu Dýckovou. Tak se dostal na modrou čáru k Zuzaně Martinů, ale té zase obětavě lehla protivnice do střely.
     
    03:46
    Každopádně právě naše "žirafa" Lorencová vybojovala první přesilovku. Alena Chaustovová (RUS) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    02:58
    Naše obrana zaváhala v rozehrávce a Rusky rychle vybruslily před branku, naštěstí ale z vřavy nedokázaly skórovat.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 13. Hornická (Tomasco), 32. Lerchová (Mlýnková, Dýcková), 43. Dýcková (Lerchová, Mlýnková), 45. Lerchová, 57. Lerchová (t.s.) – 22. Loburová (Širokovová), 31. Alexandrovová (Dorofejevová), 36. Loburová (Starovojtovová), 37. Beloglazovová


    Česko: Juřicová (Jandová) – Martinů, Vozdecká, Škrdlová, Kolářová, Jandušíková, Zachová, Cornová, Šmajdová – Lerchová "C", Mlýnková, Dýcková – Karlecová, Tomasco, Hornická – Machalová, Zrnová, Lorencová – S. Halounová, A. Halounová, Krejníková. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Treťjaková (Merkuševová) – Zuboková, Chaustovová, Garipovová, Bobrovová, Gončarovová, Savoninová, Suzakovová – Dorofejevová, Starovojtovová, Alexandrovová – Loburová, Beloglazovová "C", Širokovová – Zubkovová, Serovová, Budanovová – Kulaginová, Čebotarová. Trenér: Jevgenij Bobariko.

    Rozhodca: Růžičková – Dopitová, Novotná.