Dortmund – Mainz 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hamburger – Ingolstadt 1:1 (kon.)
Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:0 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 27.08.2016, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Počas tohto víkendu sa rozbieha aj posledná z pätice najkvalitnejších líg sveta – nemecká Bundesliga. Dovoľte mi preto privítať Vás pri online textovom prenose zo zápasu jej 1. kola medzi Eintrachtom Frankfurt a Schalke 04 Gelsenkirchen. Duel sa začína v tradičnom čase o 15:30.

    EINTRACHT FRANKFURT


    Frankfurt má za sebou najhoršiu sezónu za posledné štyri roky. V najvyššej nemeckej súťaži sa totiž mimoriadne trápil. Za všetko hovorí jeho bilancia z 34 ligových duelov: 9 víťazstiev, 9 remíz a až 16 prehier. Len 36 získaných bodov napokon znamenalo, že od Eintrachtu boli v tabuľke horšie už len dve mužstvá – Stuttgart a Hannover, ktoré 1. Bundesligu napokon opustili. Frankfurtčania napokon museli o svoju prvoligovú príslušnosť zabojovať v baráži s nebezpečným 1. FC Norimberg. Eintracht to však napokon po veľkom boji a výsledkoch 1:1 doma a 0:1 vonku zvládol, keď o jeho zotrvaní medzi elitou rozhodol Švajčiar Haris Seferovič. Zverenci trénera Nika Kovača sa počas celého uplynulého ročníka mimoriadne trápili najmä v ofenzíve, keď súperových brankárov dokázali prekonať len 34-krát, čo znamená gólový priemer presne 1 gól na zápas. Ich najlepším strelcom bol 12-gólový skúsený útočník Alexander Meier. Počas leta nastal v kádri Eintrachtu veľký pohyb, keď 11 nových hráčov prišlo, zatiaľ čo 10 si už dres tohto mužstva v súčasnej sezóne neoblečú. Tréner Niko Kovač však dnes nebude môcť počítať ani so štvoricou svojich zranených zverencov: David Abraham, Ante Rebič, Haris Seferovič a Marc Stendera.

    SCHALKE 04 GELSENKIRCHEN

    Schalke na rozdiel od svojho dnešného súpera môže byť s vlaňajším ligovým ročníkom spokojné. V konečnej bundesligovej tabuľke totiž obsadilo pekné 5. miesto. Sezónu ukončil tento tradičný tím s bilanciou 34 zápasov – 15 víťazstiev, 7 remíz, 12 prehier, čo činilo slušných 52 bodov, čím si zabezpečil účasť v skupinovej fázy Európskej lige UEFA 2016/2017. Pod vedením dnes už bývalého trénera Andreho Breitenreitera predvádzali futbal bez výraznejšej slabiny, za čo hovorí jasnou rečou aj skóre 51:49. Zo spomínanej porcie strelených gólov mal na svojom konte najviac vyhlásený holandský kanonier Klaas-Jan Huntelaar, ktorý sa presadil 12-krát. V mužstve Schalke došlo medzi sezónami k viacerým významným zmenám. Na poste hlavného trénera Andrého Breitereitera nahradil Markus Weinzierl. Ten už od nového ročníka nemôže počítať so službami 10 futbalistov, medzi inými aj Leroya Saného či Joela Matipa. Naopak, do kádra mu pribudlo až 15 väčšinou veľmi zaujímavých mien. Stačí spomenúť hráčov ako Breel Embolo, Nabil Bentaleb, Abdul Baba Rahman či Coke. Práve posledný menovaný bývalý hráč FC Sevilla si však na svoj bundesligový debut bude musieť ešte počkať, keďže v príprave utrpel veľmi nepríjemné zranenie väzov v kolene.

    POSLEDNÝCH 5 VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    28.02.16 Frankfurt – Schalke 0 : 0
    23.09.15 Schalke – Frankfurt 2 : 0
    14.02.15 Frankfurt – Schalke 1 : 0
    20.09.14 Schalke – Frankfurt 2 : 2
    11.04.14 Schalke – Frankfurt 2 : 0
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Varela, M. Hector, Abraham, Oczipka – Hasebe, Mascarell – Huszti, Meier, Gaćinović – Hrgota.
    Náhradníci: Lindner – Vallejo, Blum, Seferović, Fabián, Chandler, Bunjaki.

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Naldo, Höwedes, Kolašinac – Geis, Aogo – Di Santo, Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Baba, Schöpf, Riether, Nastasić, Embolo.

    Rozhodca: Wolfgang Stark.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas odštartovali svojim výkopom domáci futbalisti, ktorým patrí aj prvá akcia zápasu. Tá sa začína od stopérskej dvojice Hector-Abraham.
     
    1
    Lopta napokon doputovala až k brankárovi Schalke Ralfovi Fährmannovi, ktorý musel byť pozorný pred Branimirom Hrgotom.
     
    2
    Ani po dvoch minútach duelu sa hráči Schalke poriadne nedostali k lopte. Naopak, ich defenzívu sa postuponou rozohrávkou snažia prekonať domáci futbalisti.
     
    4
    Trpezlivosť sa hráčom Eintrachtu teraz takmer vyplatila! Lopta sa po dlhej kolmici z hĺbky poľa dostala k Alexandrovi Meierovi, ktorý pred bránou našiel dobre postaveného Mijata Gaciovića. Srb loptu len jemne pohladil a tá mierila len veľmi tesne vedľa ľavej žrde Fährmannovej brány!
     
    5
    Zatiaľ sledujeme pomerne prekvapivý úvod stretnutia. Oveľa aktívnejší sú hráči Frankfurtu, od ktorých sa skôr očakávalo, že sa budú brániť útokom súpera z Gelsenkirchenu.
     
    6
    Veľmi nepríjemným zákrokom proti Davidovi Abrahamovi sa teraz previnil Klaas-Jan Huntelaar. Holandský kanonier môže byť rád, že Wolfgang Stark neťahal žltú kartu.
     
    7
    Hráči Schalke sa zatiaľ skutočne nevedia dostať do zápasu a kd sa aj dostanú k lopte, kopia chybu za chybou.
     
    8
    Ďalšia obrovská šanca Frankfurtu! Branimir Hrgota si prebral loptu na hranici ofsajdu, pokúsil sa prelobovať Ralfa Fährmanna, avšak zakončenie mu nevyšlo.
    8. Branimir Hrgota (FRN)
     
    9
    Prekvapivý priebeh duelu pokračuje a na bránu Schalke sa valí jeden útok za druhým! Tentoraz mal mierny favorit tohto zápasu šťastie opäť pri zakončení Branimira Hrgotu.
     
    11
    Hrgota pokračuje vo svojej aktivite, no teraz to mierne prehnal v súboji so Seadom Kolašinacom, čo si všimol aj Wolfgang Stark a odpískal mu nedovolený zákrok.
     
    13
    Frankfurt dal gól! Eintracht Frankfurt sa ujíma zaslúženého vedenia. Kapitán ALEXANDER MEIER si prebral loptu na hranici pokutového územia, jednoduchou kľučkou si poradil s dvojicou hosťujúcich obrancov a triafa nechytateľne!
    13. Alexander Meier (FRN) - 1:0
     
    14
    Eintracht Frankfurt nepoľavuje zo skvelého výkonu! Už to mohlo byť 2:0. Po strele Mijata Gacinovića lopta síce doputovala do siete, avšak domáci stredopoliar bol v momente zakonečnia v tesnom postavení mimo hry.
     
    15
    Uvidíme, čo s priebehom zápasu spraví prvý gól, ktorý sa predsa len len očakával skôr od tímu Markusa Weinzierla.
     
    16
    Prvý náznak ofenzívnej akcie Schalke prekazil dobrý obranný zákrok Michaela Hectora proti prihrávke Mexa Meyera na Klaasa-Jana Huntelaara.
     
    17
    Štatistiky priameho prenosu nám ukazujú 70% držanie lopty domácimi futbalistami, čo ešte viac dokumentuje prevahu Frankfurtu v doterajšom priebehu.
     
    18
    Franco Di Santo sa snažil presadiť cez Bastiana Oczipku, avšak v súboji s krajným obrancom súpera si pomohol rukami.
     
    19
    Schalke v posledných momentoch trochu zvýšilo svoju aktivitu. Teraz si vybojovalo prvý rohový kop, ktorý bude zahrávať Max Meyer.
     
    20
    Snaha sa hráčom Schalke uprieť nedá, avšak po centri Meyera a menších zmätkoch v pokutovom území trafil Maxim Choupo-Moting len do jedného z obrancov Frankfurtu.
     
    21
    Ak ma pamäť neklame, práve sme boli svedkami prvej strely Schalke v dnešnom stretnutí. Po nepresnej prihrávke Huntelaara a odraze od Michaela Hectora sa lopta odrazila k Francovi Di Santovi. Argentínčanovi však lopta absolútne nesadla a mieri len vysoko nad bránu Lukáša Hradeckého.
     
    22
    Eintracht sa snažil o odpoveď, kolmica Alexa Meiera na Mijata Gacinovića však svojho adresáta nenašla.
     
    23
    Hlavný rozhodca teraz nariadil krátku prestávku na občerstvenie. Aj v Nemecku totiž v týchto dňoch panuje horúce letné počasie.
     
    25
    Pokračujeme ďalej. Útok Schalke sa skončil ďalšou zo série nepresností, čo sa pokúsil využiť Frankfurt. Domácim však opäť nevyšla kolmica, tentoraz na Branimira Hrgotu.
     
    26
    Hráčom občerstvenie evidentne prospelo a videli sme niekoľko zaujímavých momentov na oboch stranách. Už-už to vyzeralo, že sa do šance dostane Klaas-Jan Huntelaar, lopta z kopačky Franca Di Santa si však holandského ostrostrelca nenašla.
     
    27
    Lopta opäť v moci zverencov Nika Kovača, ktorí sa opäť snažia vymslieť niečo na defenzívu súpera. Tá dnes rozhodne nestojí celkom na pevných nohách.
     
    28
    Guillermo Varela sa vydal na ofenzívny výlet, v súboji so Seadom Kolašinacom si však počínal nedovolene.
     
    29
    Ofenzívne snaženie Schalke sa skončilo v náruči Lukáša Hradeckého po nepresnom centri z ľavej strany.
     
    30
    Po polhodine hry sa síce Klaasovi-Janovi Huntelaarovi podarilo loptu dostať do siete, avšak len za pomoci postavenia mimo hry.
     
    31
    Teraz sa v šestnástke hostí ocitol na zemi Mijat Gacinović, píšťalka Wolfgana Starka však mlčí. Vzápätí však už skúsený nemecký arbiter píska po ďalšom zo zákrokov na srbského krídelníka Frankfurtu.
     
    32
    Benedikt Höwedes sa dlho loptou snažil nájsť Maxima Choupa-Motinga, ani toto sa však kapitánovi Schalke nepodarilo.
     
    33
    Zdá sa však, že Schalke sa pomaly, ale isto dostáva k výkonu, aký sa od neho pred stretnutím očakával.
     
    34
    Moje tvrdenie teraz potvrdil aj Klaas-Jan Huntelaar, ktorý sa ocitol v zaujímavej pozícii v blízkosti brány Lukáša Hradeckého. Tiesnený Davidom Abrahamom však netrafil presne.
     
    35
    V posledných minútach držia hostia loptu na svojich kopačkách. Na dobre pracujúcu defenzívu Eintrachtu však zatiaľ nič nevymysleli.
     
    36
    Sead Kolašinac si spracoval dlhú loptu od Benedikta Höwedesa, avšak v súboji s Guillermom Varelom sa nepresadil. Bude sa odkopávať od brány Lukáša Hradeckého.
     
    37
    Dobre teraz zapracoval Klaas-Jan Huntelaar. V súboji s dvojicou domácich futbalistov sa síce rohového kopu nedočkal, Schalke však bude vhadzovať.
     
    38
    Naldo prerušil akciu Frankfurtu len za cenu nedovoleného zákroku na Alexandra Meiera. Všetko sa však deje vo veľkej vzdialenosti od brány Ralfa Fährmanna.
     
    39
    Teraz navyše David Abraham poslal nešterne k zemi Maxa Meyera a Schalke má k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    40
    Po centri od Meyera sa do hlavičkového zakončenia natlačil Naldo, proti presile domácich však nedokázal namieriť presne.
     
    41
    Mijat Gacinović sa predieral smerom na Ralfa Fährmanna, po súboji s Johanessom Geisom ho ale zastavil hvizd Wolfganga Starka.
     
    42
    Prišiel protiútok Schalke, ktorí si dokázali vybojovať rohový kop. Z neho centroval pred Lukáša Hradeckého Johannes Geis. Maxim Choupo-Moting ale svoju hlavičku namieril z dobrej pozície presne do brankára Hradeckého.
     
    43
    Na druhej strane centroval zo štandardnej situácie z asi 40 metrov Szabolcs Huszti. Obrana Schalke odvrátila loptu len na rohový kop.
     
    44
    Nasledovali dva rohové kopy, avšak Husztiho centre z ľavej ani pravej strany želané ovocie nepriniesli.
     
    45
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    45+1
    Na strane Schalke je aktívna najmä dvojica Choupo-Moting, Sead Kolašinac, ktorá teraz vybojovala rohový kop.
     
    45+2
    Z tejto štandardnej situácie však vznikol opäť len protiútok Frankfurtu. Dennis Aogo dobrým obranným zákrokom pred Mijatom Gacinovićom odvracia na rohový kop.
     
    45+3
    Od ľavej rohovej zastávky si center Szabolcsa Hustiho našiel hlavu Makota Hasebeho. Japoncovo zakončenie ale bolo mimoriadne nepresné.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas tohto duelu máme za sebou. Dal by sa rozdeliť na dve časti. V prvých asi 20 minútach sme videli jasnú prevahu hráčov Frankfurtu. Tí však dokázali na gól premeniť len jednu z množstva šancí, keď sa v 13. minúte presadil Alexander Meier. V druhej polovici prvej štyridsaťpäťminútovky sa už do hry postupne dostávali aj hráči Schalke, ktorí však zatiaľ na pozornú defenzívu Eintrachtu nič vymyslieť nedokázali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Franco Di Santo, prichádza Breel Embolo.
     
    46
    Markus Weinzierl spravil do druhého polčasu zmenu, keď Franca Di Santa nahradil Breelom Embolo. Mladému švajčiarskemu útočníkovi tak doprial súťažnú premiéru v drese Schalke.
     
    47
    Hneď v úvode druhého piolčasu mohlo byť vyrovnané! Klaas-Jan Huntelaar však nedokázal skrotiť prihrávku z pravej strany a zoči-voči Lukášovi Hradeckému zaváhal!
     
    48
    V kabíne Schalke muselo byť počas prestávky poriadne horúco. V týchto chvíľach totiž vidíme úplne iné mužstvo z Gelsenkirchenu ako v prvom polčase.
     
    49
    Johannes Geis centroval pred bránu domácich, všetko však vyriešil brankár Hradecký.
     
    51
    Prvý raz sa nám pripomenul aj Breel Embolo. V súboji s Bastianom Oczipkom si však počínal nedovolene.
     
    52
    O minútu neskôr opäť súboj Embolo-Oczipka, tentoraz sa na zemi ocitol hosťujúci útočník.
     
    53
    Júnior Caiçara si veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti, keď sa mu podarilo pokryť loptu pred dobeidzajúcim Alexandrom Meierom. Odkopávať bude Ralf Fährmann.
     
    54
    Eintrachtu sa teraz podarilo po prvý raz v druhom polčase na dlhšie obdobie usadiť pred pokutovým územím Schalke. Meier však svoj center nenasmeroval presne.
     
    55
    Po aktivite Hasebeho rozohrávali domáci rohový kop, center od pravej zastávky však preletel celým pokutovým územím bez zásahu niektorého z hráčov.
     
    55
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Szabolcs Huszti, prichádza Timothy Chandler.
     
    56
    V strede poľa dobre zapracoval Omar Mascarell. Španielovi sa podarilo vystihnúť rozohrávku súpera, jeho následný pas na Branimira Hrgotu však zastavil Naldo.
     
    58
    Schalke to naďalej skúša centrovanými loptami na Klaasa-Jana Huntelaara. Holanďan sa teraz ocitol vo veľmi tesnom postavení mimo hry, a tak jeho zakončenie do štatistík nerátame.
     
    59
    V týchto chvíľach sme boli svedkami viacerých osobných súbojov v strede poľa. Najskôr to vyzeralo, že z z toho vznikne šanca pre Schalke, dopredu však vyrazil Timothy Chandler. Američanov center ale dobrým vybehnutím vyboxoval Ralf Fährmann.
     
    60
    Nový muž na ihrisku Timothy Chandler naďalej hýri aktivitou, ani teraz však nenamieril presne na jedného z dvojice Gacinović-Hrgota.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Abdul Baba.
     
    61
    Pre Eintracht sa po nepresnosti v rozohrávke Schalke črtalo zaujímavé prečíslenie, všetko však pokazil Mijat Gacinović.
     
    62
    Druhý polčas má zatiaľ veľmi vyrovnaný priebeh. Schalke však bude mať čo robiť, aby si z tohto stretnutia odnieslo aspoň jeden bod. Domáca defenzíva totiž pracuje zatiaľ bezchybne.
     
    64
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách, zatiaľ ale nenašli recept, ktorým by sa dopracovali k vytúženému vyrovnávajúcemu gólu.
     
    65
    Po pravej strane to teraz skúšal Júnior Caiçara, na Bastiana Oczipku však nevyzrel.
     
    67
    Hluchú pasáž ukončil prienik Mijata Gacinovića cez Júniora Caiçaru. Brazílsky bek bol nútený zatiahnuť ručnú brzdu a Wolfgang Stark píska penaltu!
     
    67
    Žltú kartu dostáva Júnior Caiçara (FC Schalke 04).
     
    68
    K lopte sa postavil Alexander Meier, loptu namieril k ľavej žrdi, Ralf Fährmann však jeho pokus chytá!
    68. Alexander Meier (FRN)
     
    69
    Wolfgang Stark teraz opäť nariadil krátku prestávku na občerstvenie, pokračovať budeme o pár sekúnd!
     
    71
    Pokračujeme odkopom od brány hrdinu predchádzajúcich monmentov Ralfa Fährmanna.
     
    71
    Abdul Baba sa ocitol pod tlakom dobiedzajúceho Timothyho Chandlera, všetko však napokon zvládol prihrávkou na Nalda.
     
    72
    Schalke sa podarilo založiť útok, z ktorého si vypracovali ďalší rohový kop. Lukáš Hradecký však opäť všetko bez väčších problémov vyriešil.
     
    73
    Breel Embolo toho od svojho príchodu zatiaľ veľa nepredviedol. Teraz sa opäť pripomenul len nedovoleným zákrokom na Michaela Hectora.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Dennis Aogo, prichádza Nabil Bentaleb.
     
    74
    Embolo opäť absolvoval jeden z osobných súbojov, tentoraz sa mu však na Davidovi Abrahamovi podarilo vybojovať štandardnú stiuáciu.
     
    76
    Frankfurt sa opäť ubránil, pokúsil sa vyraziť do rýchleho protiútoku, Timothyho Chandlera však zastavil Abdul Baba Rahman.
     
    77
    Alexander Meier to skúšal individuálne proti Benediktovi Höwedesovi. Hisťujúci kapitán však osvedčil svoje skúsenosti.
     
    78
    Michael Hector si zase na opačnej strane ihriska musel dať pozor v súboji s Maximom Choupom-Motingom.
     
    79
    Tak to je obrovský šok! Klaas-Jan Huntelaar sa skvelo uvoľnil v súboji s Michaelom Hectorom a jamajský obranca domácich už nemohol spraviť nič iné ako poslať Huntelaara k zemi! Wolfgang Stark neváha a vyťahuje okamžite červenú kartu!
     
    81
    Po strele Johannesa Geisa z priameho kopu sa lopta odrazila ku Klaasovi-Janovi Huntelaarovi, holandskému kanonierovi však dnes nie je súdené skórovať!
    81. Lukas Hradecky (FRN)
     
    82
    Júnior Caiçara si pri postrannej čiare nedovolene počínal proti Omarovi Mascarellovi. Frankfurt tak má šancu zaútočiť.
     
    83
    Timothy Chandler mohol byť hrdinom zápasu! Zoči-voči Ralfovi Fährmannovi však trestuhodne zaváhal!
     
    84
    Podobná situácia aj na druhej strane, tu to však mal Lukáš Hradecký proti Maxovi Meyerovi všetko pod kontrolou.
     
    85
    Po ďalšom neúspešnom útoku hostí opäť rozohrával od svojej brány Lukáš Hradecký. Lopta však doputovala len k hráčom Schalke, ktorí sa budú snažiť oslabených domácich prekvapiť.
     
    86
    Ralf Fährmann musel vyštartovať proti aktívnemu Timothymu Chandlerovi, so šťastím všetko zvládol.
     
    87
    Za zdržiavanie pri rozohrávaní outového vhadzovania inkasuje žltú kartu Guillermo Varela.
     
    88
    Tak si to predstavte. Klaas-Jan Huntelaar sa dostal k voleju z asi 25 metrov a napriek dobre trafenej lopte mieri len vysoko nad bránu.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Johannes Geis (FC Schalke 04).
     
    90
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Mijat Gaćinović, prichádza Haris Seferović.
     
    90
    Pred Fähramanna centroval Oczipka, Meier však v súboji s Höwedesom použil ruky.
     
    90
    Nadstavovať sa bude päť minút.
     
    90+1
    V úvode nadstaveného času mohlo byť vyrovnané) Maxim Choupo-Moting však z asi 11 metrov svoju prízemnú strelu namieril len tesne vedľa pravej Hradeckého žrde!
     
    90+3
    Zúfalý tlak Schalke pokračuje, teraz si vybojovali rohový kop.
     
    90+4
    Aj úto situáciu však bez najmenších problémov vyriešil domáci gólman a okamžite poslal do protiútoku Branimira Hrgotu. Švéd padá na zem a je z toho len rohový kop pre Frankfurt, aj keď sa to domácim nepáči.
     
    90+5
    Bezprostredne po rohovom kope síce nebezpečenstvo pred Ralfom Fährmannom nevzniklo, napriek tomu zostáva pri lopte Frankfurt a vyzerá to tak, že Schalke sa už vyrovnať nepodarí.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie 1. kola Bundesligy medzi Eintrachtom Frankfurt a Schalke 04 Gelsenkirchen. Z troch bodov sa napokon vďaka skvelému úvodu a dobrému taktickému výkonu tešia domáci. O ich víťazstve rozhodol už v 13. minúte Alexander Meier. Schalke dnes nepredviedlo výkon, ktorý sa od neho očakával a ani napriek takmer 15-minútovej presilovke odchádza z Frankfurtu bez bodového zisku. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem pekný zvyšok soboty! (17:31:11)

    Jakub Kocourek

    Góly: 13. Meier

    Karty:   87. Varela (FRN) – 67. Caiçara (SCH), 89. Geis (SCH)   79. M. Hector (FRN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 11:14.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Varela, M. Hector, Abraham, Oczipka – Hasebe, Mascarell – Huszti (55. Chandler), Meier, Gaćinović (90. Seferović) – Hrgota.
    Náhradníci: Lindner – Vallejo, Blum, Seferović, Fabián, Chandler, Bunjaki.

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Naldo, Höwedes, Kolašinac (61. Baba) – Geis, Aogo (74. Bentaleb) – Di Santo (46. Embolo), Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Baba, Schöpf, Riether, Nastasić, Embolo.

    Rozhodca: Wolfgang Stark