Dortmund – Mainz 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hamburger – Ingolstadt 1:1 (kon.)
Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.)
koniec
Hamburger SV
1:1 (1:0)
FC Ingolstadt 04
Sobota 27.08.2016, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa nám začína 1.kolo najvyššej Nemeckej futbalovej súťaže, kde sa stretne domáci Hamburger SV a hosťujúci FC Ingolstadt 04. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    HAMBURGER SV: V uplynulom ročníku sa umiestnili na 10. mieste po zisku 41 bodov. Dokázali uhrať 11 víťazstiev, 8 remíz a 15 prehier. Svojim súperom nastrieľali 40 gólov, ale aj 46 dokázali inkasovať. Od týchto borcov sa očakáva podobný priebeh aj v aktuálnej sezóne.

    FC INGOLSTADT 04: Hráči tohto celku sa v minulej sezóne umiestnili na 11. mieste, keď na desiaty Hamburger strácali len jeden bod. Fanúšikovia tohto klubu sedovali počas sezóny svojich miláčikov 10 výhier, 10 remíz a 14 prehier svojho tímu.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Marco Fritz je tým mužom, ktorý bude s píšťalkou viesť tento zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Adler – Sakaj, Reis, Djourou (C), Ostrzolek – G. Jung, Hunt – N. Müller, Gregoritsch, Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mathenia – Diekmeier, Holtby, Lasogga, Waldschmidt, Bahoui, Halilović.

    FC Ingolstadt 04: Nyland – Levels, Brégerie, Matip (C), Suttner – Morales, Roger, Groß – Hartmann, Lezcano, Leckie.
    Náhradníci: Hansen – Jung, Lex, Hinterseer, Wahl, Hadergjonaj, Cohen.

    Rozhodca: Marco Fritz.
     
    Hráči už nastupujú na hraciu plochu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Ingolstadt s loptou na kopačkách a hráči si vymieňajú krátke prihrávky. Prišla ale chybička a držanie lopty sa prehuplo na druhú stranu.
     
    3
    Pri lopte sú domáci, ktorý si na vlastnej polovici vymieňajú série krátkych prihrávok a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve súpera.
     
    4
    Levels sa snažil zrýchliť priebeh akcie dlhou prihrávkou až na polovicu súpera, ale jeho pokus dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov.
     
    5
    Kostić sa hnevá na verdikt hlavného arbitra, ktorý po jeho páde nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    6
    Skvelá práca v zadných radoch v podaní Jungu, ktorý nepustil za seba rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Markus Suttner (FC Ingolstadt 04).
     
    7
    Po faule Markusa Suttnera na Mullera budú hostia čeliť priamemu kopu domácich, ktorý sa odohrá asi z dvadsiatich metrov.
     
    8
    Výbornú pohotovosť v pokutovom území preukázal Michael Gregoritsch, keď si nabehol na center zo štandardky. Loptu trafil hlavou, ale pokusu chýbala presnosť a skončil niekoľko metrov nad brvnom v zámedzí.
     
    9
    Jung si nabiehal a očakával prihrávku od svojho spoluhráča, ktorá nakoniec aj prišla, ale bola pridlhá a Jung ju už nedokázal zachytiť. Nasleduje odkop od brány Nylanda.
     
    11
    Hostia sa na dlhší čas dokázali usadiť na polovici súpera, kde sa snažia nájsť recept na defenzívu Hamburgu.
     
    12
    Lezcano to teraz troška prehnal s razanciou, keď po súboji nešetrne poslal na trávnik svojho súpera. Hlavný arbiter stál v dostatočnej blízkosti, aby si toho všimol a odpískal nedovolený zákrok.
     
    13
    Hunt dokázal odcentrovať z ľavej strany ihriska, ale jeho prízemný center dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov a loptu poslať do bezpečia.
     
    14
    Wood sa prečinil voči pravidlám po útočnom faule vo vápne súpera. Po rozohrávke budú pri lopte hostia.
     
    15
    Roger teraz skvelo zapracoval v strede ihriska, kde šikovným sklzom zmaril rozbiehajúcu sa akciu súpera.
     
    16
    Kostić sa po súboji ocitá na hracej ploche a Marco Fritz ihneď pískol do píšťaľky a nariadil voľný kop z veľkej vzdialenosti.
     
    17
    Leckie prevzal prihrávku, ktorú mu poslal jeho spoluhráč. Následne sa skvelo odpútal od dotierajúceho brániaceho hráča a dokázal aj presne zakončiť. Strelecký pkus, ktorý mieril do pravej šibenice dokázal Adler vytesniť na rohový kop.
    17. Pascal Groß (ING)
     
    18
    Center po rohovom kope dokázal zachytiť Hartmann, ale jeho hlavičkové zakončenie mierilo mimo brány. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    19
    Publikum po zákroku Nylanda na útočiaceho Leckieho dalo jasne najavo, že by si za tento zákrok zaslúžili pokutový kop. Marco Fritz dal jasne najavo, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia.
     
    20
    Nepresná prihrávka hráča hostí skončila až za postrannou čiarou. Pri lopte tak budú domáci.
     
    21
    Djourou to teraz prehnal s razanciou a nešetrne poslal na trávnik svojho protihráča a tak ponúkol súperovi ohroziť Adlera po voľnom kope.
     
    22
    Vyzeralo to na nacvičený signál. Loptu si vo vápne pohodlne prevzal Leckie, ktorý ale nestihol zakončiť. Loptu mu odobral jeden z brániacich hráčov.
     
    23
    Marco Fritz vstupuje do diania na ihrisku. Na vine je taktický faul a hlavným vinníkom je Mathew Leckie.
     
    24
    Sledovali sme veľmi zle zahraný voľný kop domáceho hráča. Jeho center po voľnom kope pohodlne odkopol Matip a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    25
    Veľmi aktívne napádanie domácich prinieslo zisk lopty, ale okamžitý center Hunta skončil iba v rukaviciach gólmana.
     
    26
    Po súboji zostáva Kostić ležať na trávniku po súboji s Rogerom a potrebuje opateru lekárnikov. Dúfajme, že to nebude nič vážne a v hre bude aj naďalej pokračovať. Domáci budú mať výhodu priameho kopu.
     
    27
    Vyzerá to tak, že Kostić bude v hre aj naďalej pokračovať. Domáci sa rozhodli voľný kop rozohrať nakrátko a to znamená, že aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    28
    Voľnú loptu si dokázal prevzať Muller, ktorý ihneď skúšal ohroziť Nylanda, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Pri lopte sú hostia.
     
    29
    Hostia sa usadili na polovici súpera. Sledovali sme center Moralesa, ale jeho pokus dokázal odhlavičkovať do bezpečia Sakaj.
     
    30
    Hamburger SV dal gól!
    Adler volil ďaleký odkop až na polovicu súpera, kde si ťažkú loptu dokázal prevziať BOBBY WOOD, ktorý svojim presným zakončením k pravej žrdi otvára stav dnešného stretnutia. Asistenciu si pripisuje Adler.
    30. Bobby Wood (HAM) - 1:0
     
    31
    Po nedovolenom zákroku hráča hostí vznikla strkanica skoro všetkých hráčov na ihrisku. Tu sa budú udelovať žlté karty.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Gotoku Sakaj (Hamburger SV).
     
    33
    Žltú kartu dostáva Alfredo Morales (FC Ingolstadt 04).
     
    34
    Domáci krídelník sa dostal k centru z ľavej strany ihriska, ale jeho ponúknutú loptu neprijal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    35
    Ďaľší zaujímavý center Hunta, ktorý ale stihol zachytiť Matip, ktorý loptu okamžite poslal, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    36
    Sledovali sme opäť center Hunta, ale aj na tento jeho pokus si defenzíva hostí dala pozor a loptu dokázala získať na svoju stranu.
     
    37
    Morales sa dostal k lopte a okamžite ju centroval do vápna, ale len do priestoru nikoho. Pri lopte sú tak domáci, ktorý rozbiehajú rýchly protiútok.
     
    37
    Po nedovolenom zákroku Junga budú hostia zahrávať voľný kop asi z dvadsiatich metrov. Domáci gólman si už stavá päť členný múr.
     
    38
    Bol to Suttner, ktorý sa rozhodol priamo ohroziť súpera po voľnom kope, ale jeho pokus skončil v dobre postavenom múre. Nasleduje rohový kop v prospech hostí.
     
    39
    Hosťujúcim hráčom nevyšiel center po rohovom kope ideálne, ale majú možnosť si ho po zblokovanom streleckom pokuse zopakovať.
     
    40
    Tento center po rohovom kope vyzeral už nádejnejšie. Najvyššie dokázal vyskočiť Kostić, ktorého hlavičkové zakončenie skončilo tesne nad brvnom Nylandovej brány.
     
    41
    Wood svojou aktivitou dokázal vybojovať loptu na polovici súpera, kde si domáci vytvárajú menší tlak.
     
    42
    Pri lopte sú hostia, ktorý kontrolujú priebeh hry na vlastne polovici ihriska a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve Hamburgu, ktorá im zatiaľ nedáva veľa priestoru na založenie akcií.
     
    43
    Hostia budú po zblokovanom pokuse zahrávať ďalší rohový kop.
     
    44
    Suttnerov center po rohovom kope našiel iba hlavu pripraveného Reisa, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    45
    Pri lopte bol domáci obranca, ktorý takmer spravil fatalnú chybu, keď sa snažil individuálne prejsť cez Leckieho, ktorý mu loptu takmer dokázal zobrať.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nastaviť v prvom polčase ešte minútku navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme nesledovali pre oko diváka príliš atraktívne stretnutie, hoci oba celky mali občas svetlé chvíľky. Domáci dnes stavili na kombinačnú hru a naopak hostia sa snažia ohrozovať súpera z pevnej defenzívy a následných rýchlych brejkov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia sa hneď z úvodu druhého polčasu snažili založiť rýchly útok, ale dlhá prihrávka hráča hostí skončila mimo hracej plochy.
     
    47
    Pekná akcia hosti skončila tvrdým zakončením Suttnera, ale jeho zakončenie mierilo iba do stredu brány, kde stál pripravený Adler, ktorý loptu dokázal zachytiť.
     
    48
    Pri lopte bol Nyland, ktorý posielal loptu až na polovicu súpera, ale jeho dlhý nákop nedokázal zachytiť nikto z jeho spoluhráčov.
     
    49
    Lezcano sa po súboji ocitá na trávniku a hlavný arbiter nariadil voľný kop v prospech hostí, ktorý pripomína taký skrátený rohový kop.
     
    50
    Center po voľnom kope skončil na hlave brániaceho hráča, ktorý loptu poslal mimo hracej plochy nasleduje rohový kop.
     
    51
    Center po rohovom kope takisto skončil na hlave pripraveného brániaceho hráča, ktorý loptu odhlavičkoval až za hranicu pokutového územia.
     
    51
    Gregoritsch sa previnil voči pravidlám a dal súperovi možnosť skórovať po voľnom kope, ktorý sa rozohraje zo zaujímavej pozície.
     
    52
    Ale aj táto možnosť zostane nevyužitá. Na prízemný center po voľnom kope si nabehol brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    53
    Morales sa dokázal pekne uvoľniť a následne aj odcentrovať. Na jeho center si dokázal zbehnúť jeden z jeho spoluhráčov, ktorý trafil loptu hlavou, ale jeho hlavičkový pokus nemal potrebnú razanciu, aby vážnejšie dokázal ohroziť Adlera.
     
    54
    Skvelý defenzívny zákrok teraz predviedol Levels, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok domácich a dokázal získať loptu na svoju stranu.
     
    55
    Domáci hráči si teraz nerozumeli príliš v rozohrávke a tak sa lopta odkotúľala až za postrannú čiaru. Pri lopte, tak budú hostia.
     
    56
    Zástavka letí hore! Postranný rozhodca odmával postavenie mimo hry, v ktorom sa nachádzal Lezcano.
     
    57
    Po súboji zostáva ležať na trávniku so škaredou grimasou v tvári Morales, ale vyzerá to tak, že v hre bude pokračovať bez nejakých obmedzení.
     
    58
    Marco Frantz pískol do píšťaľky a odpískal nedovolený zákrok Moralesa. Pri lopte tak budú domáci, ktorý majú možnosť zaútočiť.
     
    59
    Hostia majú loptu vo svojej moci a stále sa snažia dobývať polovicu súpera. Je pravda, že v druhom polčase majú herne navrch.
     
    60
    Morales sa snažil vysunúť spoluhráča vo vápne, ale ten to troška prehnal s razanciou a loptu tak jeho spoluhráč už nestihol. Nasleduje odkop od Adlerovej brány.
     
    61
    Morales si prevzal prihrávku od svojho spoluhráča a následne odcentroval na hranicu šestnástky, kde ale bol iba pripravený brániaci hráč, ktorý ihneď po zisku lopty zakladal rýchly protiútok.
     
    62
    Dlhú prihrávku už Lezcano nestihol a lopta putovala za postrannú čiaru.
     
    63
    Nesprávne vhadzovanie! Tak to videl hlavný arbiter, ktorý tak dáva hosťujúcim šancu zopakovať to, čo domáci hráč nezvládol.
     
    64
    Suttner teraz pokazil celú rozbiehajúcu sa akciu svojho tímu, keď sa snažil prihrať vedľa stojacemu spoluhráčovi, ktorý však prihrávku nedokázal zachytiť, pretože mala slabu razanciu. Loptu však dokázal zachytiť brániaci hráč, ktorý tak ukľudnil priebeh hry.
     
    65
    Chystá sa až trojité striedanie na strane domácich.
     
    66
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Gideon Jung, prichádza Dennis Diekmeier.
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Michael Gregoritsch, prichádza Pierre-Michel Lasogga.
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Nicolai Müller, prichádza Alen Halilović.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Moritz Hartmann, prichádza Lukas Hinterseer.
     
    68
    Pri lopte sú neustále hostia, ktorý si po celý druhý polčas vytvárajú menší tlak. Domáci borci si v druhom polčase ešte neškrtli.
     
    69
    Sledovali sme center Hunta, ktorý ale nebol žiadnym väčším ohrozením, pretože ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    70
    Hostia sú opäť pri lopte na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok a premýšľajú nad založením ďalšieho útoku.
     
    71
    Dnešné stretnutie sleduje 50 107 divákov.
     
    72
    Nyland s dlhým nákopom s cieľom nájsť na polovici súpera niekoho so svojich spoluhráčov. Spoluhráča síce našiel, ale lopta sa dostala ihneď opäť k nemu.
     
    73
    Halilović sa po súboji ocitá na trávniku a hlavný arbiter posúdil tento súboj ako nedovolený. Domáci budú po rozohrávke pri lopte.
     
    74
    Center po voňom kope síce neznamenal žiadne nebezpečenstvo pre pozorného Nylanda, ale napriek tomu sú stále pri lopte domáci, ktorý sa snažia presadiť na polovici súpera.
     
    75
    Po zblokovanom centry domáceho hráča budú hráči Hamburgu zahrávať rohový kop. Chcelo by to poistku v podobe druhého gólu.
     
    76
    Rohový kop sa rozhodli rozohrať nakrátko a tak môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    77
    Lassoga sa snažil posunúť celú akciu bližšie ku vápnu súpera, ale jeho pokus o prihrávku dokázal jeden z brániacich hráčov zblokovať. Domáci budú vhadzovať.
     
    77
    Po ďaľšom zblokovanom cnetry budú domáci zahrávať rohový kop.
     
    78
    Center po rohovom kope síce prepadol do šestnástky Ingolstadtu, ale hneď na to si Halilović počínal v súboji nedovolene a hlavný arbiter odpískal útočný faul.
     
    79
    Tím Ingolstadt práve strelil gól!
    Jeden z domácich hráčov sa dostal k prízemnému centru, kde následne Djourou spravil fatálnu chybu, keď sa snažil loptu odkopnúť radšej na rohový kop, tak prihral presne na kopačku LUKASA HINTERSEERA, ktorý nemal problém trafiť loptu do prázdnej brány.
    79. Lukas Hinterseer (ING) - 1:1
     
    81
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Alfredo Morales, prichádza Almog Cohen.
     
    82
    Djourou to prehnal v súboji s razanciou a poslal Lezcana nemilosrdne na trávnik. Hostia s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    83
    Suttner sa postavil k voľnej lopte a vyslal do vápna veľmi tvrdý center, ktorý nedokázal Leckie zachytiť a lopta skončila mimo hracej plochy, Nasleduje odkop od domácej svätyne.
     
    84
    Nedá sa povedať, či sa Kostić pokúšal strielať alebo skôr centrovať, ale Nyland musel loptu vyrážať. Od ľavej žrdi sa lopta odrazila mimo hraciu plochu. Nasleduje rohový kop v prospech domácich.
     
    85
    Center po rohovom kope nemal potrebnú výšku, aby prešiel hneď cez prvého brániaceho hráča, ktorý loptu dokázal zachytiť a ihneď zakladal rýchly protiútok.
     
    86
    Po súboji sa Hinterseer ocitá na trávniku a Marco Fritz nariaduje priamy voľný kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    87
    Suttner centroval do vápna súpera, ale tam si najvyššie vyskočil Adler, ktorý si loptu zo vzduchu pohodlne stiahol.
     
    87
    Domáci budú mať možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    88
    Ale ani tento rohový kop neznamenal skórovanie. Defenzíva Ingolstadtu ho dokázala poslať do bezpečia. Niektorí fanúšikovia už odchádzajú zo štadióna.
     
    89
    Hunt sa po súboji so svojim protihráčom ocitá na trávniku a drží sa za kotník. Uvidíme, či bude v hre pokračovať. Pripomínam, že domáci tréner už vyčerpal všetky striedania.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Johan Djourou (Hamburger SV) za podkopnutie.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje ešte dve minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Dario Lezcano, prichádza Stefan Lex.
     
    90+2
    Halilović sa dostal s loptou až do šestnástky súpera, kde si loptu dva-krát zasekol a následne sa snažil aj zakončiť. Jeho zakončenie skončilo v množstvo tiel, ktoré zablokovali čistý prienik až za brankovú čiaru.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:5.
    Střely mimo: 5:4.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 17:14.
     
    Toto stretnutie by som priradil k tým priemerným. Oba celky mali na to ukázať nám viac. Zápas bol pomerne vyrovnaný a tak o konečnom výsledku nemôže byť debát. Oba celky sa snažili ohorozovať súpera po rýchlych útokoch. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:25:09)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 30. Wood – 79. Hinterseer

    Karty:   32. Sakaj (HAM), 90. Djourou (HAM) – 7. Suttner (ING), 33. Morales (ING)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:14.
    Hamburger SV: Adler – Sakaj, Reis, Djourou, Ostrzolek – G. Jung (66. Diekmeier), Hunt – N. Müller (66. Halilović), Gregoritsch (66. Lasogga), Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mathenia – Diekmeier, Holtby, Lasogga, Waldschmidt, Bahoui, Halilović.

    FC Ingolstadt 04: Nyland – Levels, Brégerie, Matip, Suttner – Morales (81. Cohen), Roger, Groß – Hartmann (67. Hinterseer), Lezcano (90+1. Lex), Leckie.
    Náhradníci: Hansen – Jung, Lex, Hinterseer, Wahl, Hadergjonaj, Cohen.

    Rozhodca: Marco Fritz

    Diváci: 50 107