Espanyol – Malaga 2:2 (kon.) | Osasuna – Sociedad 0:2 (kon.) | Eibar – Valencia 1:0 (kon.)
Real Madrid – Vigo 2:1 (kon.) | Leganés – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:0 (0:0)
Valencia CF
Sobota 27.08.2016, 18:15 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Príjemnú sobotu všetkým futbalovým priaznivcom. Vítam vás pri sledovaní online prenosu zo zápasu medzi Eibarom a Valenciou, ktorým odštartuje 2. kolo novej sezóny španielskej ligy.

    Zmeny v kádri počas leta

    Káder Eibaru prešiel po uplynulej sezóne, ktorú domáci zakončili na 14. mieste ligovej tabuľky, výraznou premenou. Klub opustilo až 20 hráčov. Väčšina z nich odišla na hosťovanie alebo im vypršala zmluva. Štvorica Hajrovič, Pantič, Bastón, Radoševič sa po skončení hosťovania vrátila do svojich materských klubov. Najväčší transfer spravil Eibar s Malagou, ktorej predal krídelníka Kekeho za viac ako štyri milióny libier. Utŕžené peniaze vedenie investovalo do príchodu stopérov Floriana Lejeuneho a Alejandra Gálveza. Eibar posilnil aj krídelný hráč Bebé, známy predovšetkým z pôsobenia v Manchestri United. Ďalšiu pätnástku hráčov Eibar získal na voľný prestup či návratom z hosťovania. Na hosťovanie prišiel brankár Yoel Rodríguez z Valencie.

    Valencia prišla počas leta o viacero zaujímavých mien. V klube už ďalej nepokračujú Feghouli, Piatti, Negredo, Barragán, de Paul, Javi Fuego a ani André Gomes, ktorého si vyhliadla Barcelona. Prestup 22-ročného stredopoliara do metropoly Katalánska priniesol do pokladnice Valencie takmer rovných 30 miliónov libier. Opačným smerom putovali okrem navrátilcov z hosťovaní aj Mario Suaréz, Martín Montoya, Álvaro Medrán a Portugalčan Nani. Čerstvý víťaz nedávneho Eura, ktorý predtým pôsobil vo Fenerbahce a na Old Trafford, je najdrahším letným nákupom Valencie. Jej predstavitelia zaň poslali do Turecka niečo viac ako 7 miliónov libier.

    Úvodné kolo

    Oba tímy absolvovali premiérové kolo novej sezóny bez zisku bodu. Eibar sa predstavil na pôde Deportiva, no napriek tomu, že skóroval ako prvý, napokon neuhájil ani remízu, keď sa v 87. minúte zápasu rozhodlo o jeho prehre 1:2 gólom zo značky pokutového kopu.

    Valencia odštartovala nový ročník v domácom prostredí, no svojich priaznivcov vonkoncom nepotešila. V na góly úrodnom zápase podľahla Las Palmasu 2:4.

    Vzájomné zápasy

    V spoločných konfrontáciách má navrch Valencia, s ktorou má Eibar bilanciu troch prehier a jednej remízy. Dnes sa tak domáci futbalisti budú pokúšať o prvé víťazstvo s týmto súperom.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Riesgo – Capa, Gálvez, Ramis, Luna – Dani García (C), Escalante – León, Jota, Bébé – Kike García.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Inuj, Enrich, Peña, Lejeune, Adrián González, Juncà.

    Valencia CF: Ryan – Cancelo, Abdennour, Santos, Gayá – E. Pérez, Mario Suárez, Parejo (C) – S. Mina, Rodrigo, Nani.
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Bakkali, Medrán, Montoya, Mir, Soler.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo – Muñoz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá útočná akcia zápasu patrila Eibaru. Na ľavej strane ihriska sa rozbehol Bebé, ktorý ľavačkou poslal loptu do šestnástky. Jeho prízemného centru sa zmocnili obrancovia Valencie.
     
    3
    Domáci sa v úvode zápasu prezentujú vysokým napádaním, ktoré narobilo poriadne problémy obrancom Valencie. Tí boli pri rozohrávke zahnaní až do vlastnej šestnástky.
     
    5
    Luna fantastickou prihrávkou po krídle posunul loptu rozbehnutému Bebému, ktorý obišiel jedného protihráča a odcentroval po zemi priamo do rukavíc brankára Ryana.
     
    6
    Prvý ľahký zákrok v zápase má za sebou už aj strážca domácej svätyne Riesgo.
     
    8
    Nani to behom pár sekúnd skúšal kľučkami aj strelou zo strednej vzdialenosti, no pri svojom snažení nebol úspešný. Defenzíva Eibaru jeho kľučky prečítala a strelu zablokovala.
     
    9
    Brankár Riesgo poľahky ukryl do svojho náručia center z pravej strany.
     
    11
    Capa na pravej strane obrany zakrižoval nabiehajúceho Naniho, no už v hre neudržal loptu smerujúcu na rohový kop.
     
    12
    Gayá odstavil Bebého od lopty a následne si počkal na nedovolený zákrok portugalského krídelníka.
     
    13
    Eibar má k dispozícii ofenzívnu štandardnú situáciu.
     
    14
    Hoci bola lopta v úctyhodnej vzdialenosti, Pedro León sa i tak odhodlal vyskúšať strelecké šťastie. Bránu Valencie trafil, no brankár Ryan si bez vážnejších problémov poradil.
     
    16
    Luna to na ľavom krídle vymyslel fantasticky. Po priťuknutí od Bebého naznačil center, loptu si však cez Gayú posunul do šestnástky. Následne už naozaj odcentroval, no loptu poslal len nad bránu Valencie.
     
    18
    Santi Mina efektne zakončil krútený center Naniho. Pekný futbalový moment sa však udial až po ofsajdovom verdikte čiarového rozhodcu.
     
    20
    To je neuveriteľné! Santi Mina predviedol po pätičke aj vydarené nožničky. Aj teraz však zakončoval z rovnako tesného ofsajdu ako pred niekoľkými sekundami.
     
    21
    Na druhej strane sa do centrovanej lopty oprel Bebé. Pokus o strelu volejom mu však vôbec nevyšiel.
     
    22
    Valencii sa tentoraz podarilo úspešne vyhnúť ofsajdovej pasci Eibaru a takmer z toho bol otvárací gól duelu! Po prihrávke Rodriga už bol Riesgo prekonaný, pred Minom bola prázdna brána, no celú situáciu z pohľadu Eibaru zachránil Luna, ktorý sa v poslednej chvíli vrhol Minovi pod nohy a odvrátil na rohový kop!
     
    24
    Aymen Abdennour ostal v domácej šestnástke aj krátko po rohovom kope. Do pokutového územia Eibaru priletel ďalší center, ktorý Abdennour usmernil odrazom od zeme na brvno Riesgovej svätyne!
     
    26
    Antonio Luna si po hlavičkovom súboji bolestivo narazil chrbát, no jeden z najlepších hráčov doterajšieho priebehu bude môcť pokračovať v hre.
     
    28
    Bebé s ďalším strieľaným centrom z ľavej strany, ktorý pred Ryanom defenzíva Valencie radšej usmernila na rohový kop.
     
    29
    Ramis sa tlačil v šestnástke hostí do zakončenia, prehral však hlavičkový súboj a skončil na trávniku, z ktorého sa teraz len veľmi ťažko dvíha.
     
    31
    Po ošetrovaní domáceho stopéra sa opäť začalo hrať.
     
    33
    Santos si vo vzduchu pomohol rukami, rozhodcovia prisudzujú loptu domácim.
     
    35
    Antonio Luna išiel do súboja proti Cancelovi s vysunutou nohou, čím prinútil rozhodcu po prvý raz v zápase siahnuť po žltej karte.
     
    36
    Stav žltých kariet o malý moment neskôr vyrovnal Nani. Na góly taktiež stále vyrovnané, prvý polčas vstupuje do svojej záverečnej časti.
     
    37
    Vzácne vyrovnaná je aj štatistika držania lopty.
     
    39
    Nani sa svojimi finesami snažil zamotať hlavu domácej obrane, proti ktorej síce Portugalčan neuspel, no pre Valenciu vybojoval aspoň rohový kop.
     
    40
    V šestnástke Eibaru opäť robil prievan krídelník Nani, na ktorého ťahy si dal veľký pozor Capa. Domáci obranca odvrátil na aut.
    40.
     
    42
    Ramisov nákop bol predĺžený za obranu Valencia na Pedra Leóna, ktorý musel svoje ofenzívne snaženie zastaviť, keďže mu bol odmávaný ofsajd.
    42. Santiago Mina (VAL)
     
    43
    Bebé sa pustil proti dvojici protihráčov, preniknúť sa mu nepodarilo, no lopta ostáva v moci domácich.
     
    44
    Ramis si musel dať pozor v pozícii posledného hráča, na chrbát mu totiž dýchal napádajúci Mina. Stopér Eibaru si poradil s veľkým prehľadom.
     
    45
    Presne v momente, keď sa skončil riadny hrací čas prvého polčasu, odvrátil Abdennour na rohový kop.
     
    45+1
    Center Pedra Leóna od rohovej zástavky, na ktorý v pokutovom území naskakoval Kike García, bol tým posledným, čo ponúklo prvé dejstvo tohto duelu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Duel medzi Eibarom a Valenciou ponúkol veľmi vyrovnaný prvý polčas, v ktorom sa diváci nedočkali gólu ani na jednej strane.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Iván Ramis, prichádza Florian Lejeune.
     
    47
    Rýchla akcia Valencia stroskotala na nepresnej prihrávke, po ktorej sa lopty zmocnil Escalante, ktorý ju posunul až na svojho brankára.
     
    48
    Striedajúci Lejeune po prvý raz v akcii, keď dobre zakročil v defenzíve a odkopol loptu z pohľadu Eibaru do bezpečia.
     
    49
    Luna pekne potiahol domáci útok a vydarenou prihrávkou posunul loptu Jotovi, ktorý bol pri snahe urobiť s loptou otočkou faulovaný Gayom.
     
    50
    Rozohrávky priameho kopu z veľmi zaujímavej streleckej parkety sa ujal Pedro León, ktorý nekrútil loptu ponad múr, ale vystrelil na stranu brankára. Ryan výborným zákrokom vyrazil loptu mimo svojich troch žrdí!
     
    52
    Ryan opäť v permanencii, tentoraz však nezasahoval, ale odkopával loptu, ktorú mu pod tlakom napádania posunul Abdennour.
     
    54
    Nepresnosť v kombinácii Valencie sa snažil využiť Bebé, ktorý potiahol domácu kontru a následne mal v úmysle vysunúť vpred svojho spoluhráča. Bebé si dával záležať, aby prihrávku poslal v správnom momente, no aj tak z toho nakoniec bol ofsajd.
     
    57
    Rozhodca Hernández si zavolal na koberček Daniho Pareja.
     
    59
    Nani hľadal svojím pasom Rodriga, ktorého však vo vzduchu dokázal predskočiť Luna.
     
    60
    Eibar by mal zahrávať pokutový kop! Tento verdikt definitívne potvrdí alebo vyvráti porada hlavného rozhodcu so svojím asistentom na čiare.
     
    61
    Je to tak! Eibar má veľkú príležitosť ujať sa vedenia.
     
    62
    SD Eibar dáva gól! Domáci sa predsa len ujímajú vedenia, aj keď gólman Valencie penaltu PEDRA LEÓNA dokázal zneškodniť, no loptu vyrazil len priamo na nohu ofenzívneho hráča Eibaru, ktorý už nemal s dorážkou do prázdnej brány najmenšie problémy!
    62. Pedro León (EIB) - 1:0
     
    62
    Enzo Pérez (Valencia CF) dostal žltú kartu.
     
    64
    Pérez mal na kopačke vyrovnanie, jeho pohotové zakončenie spoza šestnástky však bránu Eibaru veľmi tesne minulo!
     
    65
    Abdennour si vytvoril priestor v strede domácej šestnástky, dokázal zasiahnuť center od rohovej zástavky, no nemieril presne. Riesgo mohol celú situáciu kontrolovať len pohľadom.
     
    65
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Bébé, prichádza Rubén Peña.
     
    67
    Na ťahu je teraz hosťujúca Valencia, ktorá má na zvrátenie nepriaznivého výsledku ešte niečo viac ako dvadsať minút.
     
    69
    Valencie sa snaží niečo vymyslieť na svojej pravej strane.
     
    70
    Lopta skončila mimo hracej plochy a bol to hráč Valencie, ktorý sa ako posledný dotkol lopty. Bude sa tak odkopávať od svätyne Eibaru.
     
    72
    Ofenzívnu štandardnú situáciu z veľmi dobrej pozície rozohral Dani Parejo, ktorému sa síce podarilo obstreliť múr, no jeho technické zakončenie nebolo dostatočne prudké a stalo sa ľahkou korisťou brankára Riesga.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Kike García (SD Eibar).
     
    74
    Kouč Valencie chystá prvé striedanie v zápase. Na ihrisko o malý moment vstúpi Medrán.
     
    75
    Luna si pri rozohrávaní autu na útočnej polovici veľmi starostlivo vyberá, komu hodí loptu, čím sa mu darí získavať k dobrú nejaké sekundičky.
     
    77
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Mario Suárez, prichádza Álvaro Medrán.
     
    77
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Zakaria Bakkali.
     
    79
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Jota, prichádza Sergi Enrich.
     
    80
    Nani si netrúfal pustiť sa proti presile protihráčov, siahol tak po pätičke, ktorou však našiel len domáceho futbalistu.
     
    82
    Valencia siahla po razantnom zakončení štandardnej situácie. Z poriadnej diaľky sa do lopty stopér Santos, ktorý vystrelil presne i prudko, no len priamo do stredu brány.
     
    83
    Striedajúci Enrich spôsobil na pravej strane problémy trojici protihráčov, ktorá sa nevedela dostať k lopte a nakoniec z tohto súboja vyústil rohový kop v prospech domácich.
     
    84
    Bakkali sa rozbehol po pravej strane, predkladal loptu do šestnástky Nanimu či Minovi, no ani jeden z nich sa k zakončeniu nedostal.
     
    85
    Jeden z domácich hráčov je ošetrovaný na trávniku, na vine sú pravdepodobne kŕče.
     
    86
    Domáci sú už opäť na ihrisku jedenásti a v plnom počte tak môžu odolávať záverečnému tlaku hosťujúceho celku.
     
    88
    Defenzíva Valencie teraz spoľahlivo zapracovala pri odrazení útočnej snahy Eibaru.
     
    89
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Rafael Mir.
     
    90
    Na ukazovateli štvrtého rozhodcu svieti číslica 3. Valencia tak má na vyrovnanie ešte trojminútový nadstavený čas.
     
    90+1
    Hostia sa potrebujú tlačiť do útoku, no loptu majú v moci futbalisti Eibaru.
     
    90+2
    Náznak veľkej šance Valencie zlikvidoval výborným vybehnutím a následným pokrytím lopty Riesgo, ktorý je teraz oslavovaný svojimi spoluhráčmi.
     
    90+3
    Nani sa na zadnej žrdi dostal do zakončenia, aj keď by sa dalo polemizovať, či jeho nepodarené zasiahnutie lopty vôbec možno považovať za strelu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase padol jediný gól. Eibar dostal v 62. minúte možnosť zahrávať penaltu, ktorú síce Pedro León nepremenil, no z následnej dorážky sa už nepomýlil.

    Eibar sa tak teší z prvého víťazstva v sezóne, zatiaľ čo Valencia si na prvé body v tejto sezóne bude musieť počkať minimálne do najbližšieho kola.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok víkendu aj s onlajnami! (20:09:18)

    Michal Bakoš

    Góly: 62. León

    Karty:   35. Luna (EIB), 73. Kike García (EIB) – 36. Nani (VAL), 62. E. Pérez (VAL)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:11.
    SD Eibar: Riesgo – Capa, Gálvez, Ramis (46. Lejeune), Luna – Dani García (C), Escalante – León, Jota (79. Enrich), Bébé (65. Peña) – Kike García.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Inuj, Enrich, Peña, Lejeune, Adrián González, Juncà.

    Valencia CF: Ryan – Cancelo, Abdennour, Santos, Gayá – E. Pérez, Mario Suárez (77. Medrán), Parejo (C) – S. Mina (89. Mir), Rodrigo (77. Bakkali), Nani.
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Bakkali, Medrán, Montoya, Mir, Soler.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo – Muñoz