Tottenham – Liverpool 1:1 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:1 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Watford – Arsenal 1:3 (kon.) | Hull City – Manchester United 0:1 (kon.)
koniec
Hull City AFC
0:1 (0:0)
Manchester United
Sobota 27.08.2016, 18:30Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa nám začína 3.kolo najvyššej Anglickej futbalovej súťaže, kde sa stretne domáci Hull City AFC a hosťujúci Manchester United. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    HULL CITY AFC: Tento klub si zatiaľ jede na víťaznej vlne. Po prekvapivom víťazstve nad minuloročným majstrom Leicestru City po výsledku 2:1 prišlo víťazstvo aj na štadióne domácej Swansea po výsledku 2:0. Dnes sa pokúsia o ďalšie prekvapivé víťazstvo aj nad ich dnešným súperom.

    MANCHESTER UNITED: Takisto ako Hull City, tak aj tento klub dokázal v oboch zápasoch zvíťaziť a to celkom hladko. V prvom kole ich silu pocítili na vlastnom štadióne hráči z Bournemouthu, ktorých deklasovali po výsledku 3:1 a nasledne druhé kolo zvládli taktiež na výbornú po úspešnom zápase so Southamptonom, ktorých dokázali obrať o všetky tri body po výsledku 2:0.

    Je jasné, že jeden z dnešných súperov príde o víťaznú šnúru. Budú to domáci alebo naopak prekvapivo hostia? O priebehu tohto zaujímavého zápasu vás bude informovať Róbert Gašpárek.

     
    Jonathan Moss bude dnes sprevádzať hráčov na ihrisku ako hlavný arbiter.
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady, Livermore, Davies, Robertson – Meyler, Huddlestone, Clucas – Snodgrass, A. Hernández, Diomande.
    Náhradníci: Kuciak – Maguire, Maloney, Bowen, Olley, Clackstone, Hinchliffe.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Fellaini, P. Pogba – Mata, Rooney, Martial – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Smalling, Young, Rashford, A. Herrera, Mchitarjan, Schneiderlin.

    Rozhodca: Jonathan Moss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali možnosť úvodného výkopu a ihneď sa snažili loptu poslať dopredu pomocou dlhého pasu. Loptu však dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    2
    Pri lopte sú hostia, ktorý si na vlastnej polovici vymieňajú série krátkych prihrávok a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve Hull City.
     
    3
    Pogba skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú ani razanciu a ani presnosť, aby ohrozil Jakupovića. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    4
    Robertson sa skúsil na polovici súpera presadiť individuálne, ale nedokázal sa s loptou pretlačiť až do pokutového územia. Loptu tak odovzdal súperovi.
     
    5
    Fellaini sa previnil voči pravidlám, keď poslal na trávnik jedného z hráčov domácich. Domáci budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    6
    Elmohamady sa postavil k priamemu kopu, ale jeho zakončenie skončilo iba v dobre postavenom múre hostí.
     
    7
    Mata si teraz príliš nerozumel v rozohrávke so svojim spoluhráčom a tak lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    8
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde hľadajú recept na defenzívu Hull City.
     
    9
    Ibrahimović si nestihol dobre spracovať loptu a tak na hranici pokutového územia o loptu prišiel po skvelej práci Elmohamadyho.
     
    10
    Krásny center do pokutového územia dokázal zachytiť Ibrahimović, ale jeho hlavičkové zakončenie skončilo tesne nad brvnom.
     
    11
    Elmohamady sa po pravej strane ihriska dostal až na polovicu súpera. Snažil sa seknúť si doterného Fellainiho, čo sa mu nepodarilo a o loptu prišiel.
     
    12
    Hostia kombinujú na polovici súpera, kde si vytvárajú menší tlak. Domáca defenzíva zatiaľ dobre bráni a hráčom Manchestru United nedávajú príliš veľa priestoru na hracej ploche.
     
    13
    Pri lopte sú domáci, ktorý kontrolujú priebeh hry na vlastnej polovici. Vďaka aktívnemu napádaniu hostí sa hráčom Hull City len veľmi ťažko dostáva na polovicu súpera.
     
    14
    Hlavný arbiter pískol do píšťaľky a tým dal jasne najavo, že Snodgrass si v súboji počínal nedovolene. Hostia s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    15
    Voľný kop sa rozhodli rozohrať nakrátko a to znamená, že môžu vo svojej útočnej snahe pokračovať aj naďalej.
     
    16
    Valencia sa snažil z pravej strany ihriska vyslať center do pokutového územia súpera. To sa mu, ale nepodarilo. Bude z toho aspoň rohový kop.
     
    17
    Mata sa postavil k rohovej zástavke a vyslal center do šestnástky súpera. Jeho center, však nemal potrebnú výšku na to, aby prešiel hneď cez prvého brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    18
    Bailly to teraz troška prehnal v súboji s razanciou a nešetrne poslal k zemi svojho protihráča. Hlavný arbiter pískol do píšťaľky a odpískal faul.
     
    19
    Valencia rozkmital svoje rýchle nohy a z vlastnej polovice sa dostal až ku hranici šestnástky súpera, kde sa svojim centrom pokúšal nájsť nabiehajúceho Ibrahimovića, ten si loptu sklepol, ale zakončiť sa neodhodlal.
     
    20
    Domáci sa zatiaľ veľmi trápia. Nedokážu loptu dostať ani z vlastnej polovice. Hostia v dnešnom zápase jasne dominujú.
     
    21
    Držanie lopty je zatiaľ 59% v prospech hostí a 41% v neprospech domácich.
     
    22
    Pogba sa snažil šikovne uvoľniť hneď cez duo brániacich hráčov, to sa mu síce nepodarilo, ale dokázal získať vhadzovanie pre svoj tím.
     
    23
    Pogba centroval loptu do hĺbky vápna, kde sa snažil nájsť Matu. To sa mu aj podarilo, ale Mata si loptu nedokázal spracovať a následne o ňu aj prišiel.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Marouane Fellaini (Manchester United) za faul na Diomandeho. Domáci budú zahrávať priamy kop.
     
    24
    Pred zahraním priameho kopu sledujeme ešte nejaké protesty zo strany hostí.
     
    25
    Snodgrass sa postavil k priamemu kopu a jeho tvrdý projektil skončil tesne vedľa pravej žrde. To bola príležitosť!
     
    26
    Zaujímavá akcia v podaní domácich. Diomande dokázal odcentrovať a na jeho center si zbiehal Snodgrass, ktorý však nedokázal loptu odhlavičkovať. Navyše na klzkom teréne sa pošmykol a vrazil do pravej žrdi. Nasleduje ošetrovanie.
     
    28
    Hra je stále prerušená. Nevyzerá to s ním veľmi dobre. Už sa chystali aj lekárnici s nosítkami, ale nakoniec sa otočili. Uvidíme, či bude v hre aj naďalej pokračovať alebo bude radšej striedať.
     
    29
    Snodgrass bude v hre pokračovať! Už sa zapojil späť do hry.
     
    30
    Valencia z pravej strany ihriska centroval loptu do vápna, ale našiel iba pripraveného brániaceho hráča, ktorý stál tam, kde mal.
     
    31
    Snodgrass dobre zapracoval aj v zadných radoch, kde pomohol svojim spoluhráčom pri zisku lopty. Hneď na to ju však dokázali aj stratiť. Pri lopte sú hostia.
     
    32
    Pogba príliš nepremýšľal nad kombináciou a tak skúsil zakončiť z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil mieril len do priestorov. kde stál pripravený Jakupović, ktorý jeho pokus zlikvidoval.
     
    33
    Diomande sa hnevá na verdikt hlavného arbitra, ktorý posúdil, že sa v súboji s Matom previnil voči pravidlám. Hostia budú zahrávať voľný kop asi z dvadsiatich metrov.
     
    34
    Bol to Mata, kto sa postavil k voľnému kopu. Jeho priame ohrozenie, ktoré smerovalo k ľavej žrdi dokázal Jakupović zachytiť. Skvelá práca oboch aktérov.
     
    35
    Vďaka svojej aktivite dokázal Ibrahimović, napriek tomu, že ho atakovali dvaja brániaci hráči získať vhadzovanie pre svoj tím.
     
    36
    Pri lopte boli domáci, ktorý sa na dlhší čas usadili na polovici súpera. Na pekný center do pokutového územia si zbiehal Hernández, ale jeho hlavičkový pokus dokázal de Gea vychytať.
     
    37
    Obrovská príležitosť na skórovanie! Mata sa s loptou dostal až do šestnástky súpera, kde sa rozhodol zakončiť. Jeho strelu dokázal Jakupović vyraziť. K následnej dorážke sa dostal Rooney, ktorého strelu zablokoval na brankovej čiare jeden z brániacich hráčov. To bola šanca!
     
    38
    Rozhodca odpískal útočný faul Snodgrassa.
     
    39
    Ibrahimović ešte stihol dobehnúť loptu a poslať prízemnýcenter pred bránu, ale jeho pokus nedokázal zachytiť nikto z jeho spoluhráčov. Stav je, tak stále nezmenený 0:0!
     
    40
    Pri lopte sú domáci, ktorý si medzi seou vymieňajú série krátkych prihrávok. Pri ich rozohrávke ich napáda hneď pätica hráčov hostí a tak majú domáci problém založiť nejakú akciu.
     
    41
    Hostia majú loptu vo svojej moci. Nachádzajú sa na vlastnej polovici, kde sa snažia nájsť medzeru v defenzíve domácich a to využiť na skórovanie.
     
    42
    Sledovali sme ďaľší útočný faul hráča Hull City. Hlavný arbiter stál v dostatočnej blízkosti, aby si toho všimol a zareagoval.
     
    43
    Mata s ďaľším centrom do pokutového územia, kde ale nedokázal nájsť nikoho so svojich spoluhráčov.
     
    44
    Valencia centroval z pravej strany ihriska. Na jeho center si šikovne nabehol Mata a následne odhlavičkoval. Tam sa blysol Jakupović skvelým zákrokom.
     
    45
    Valencia sa v zadných radoch pošmykol na ťažkom teréne a mal obrovské šťastie, že sa v jeho blízkosti nenachádzal nikto z jeho protihráčov. Mohlo by to mať fatálne následky.
     
    45
    Hostia v závere druhého polčasu s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje v prvom polčase ešte dve minútky navyše.
     
    45+1
    Ďaľšia obrovská príležitosť na skórovanie. Rooney centroval do šestnástky súpera, kde našiel nestráženého Ibrahimovića, ktorý dokázal oklamať Jakupovića, ale jeho následné zakončenie pätičkou skončilo len v bočnej sieti.
     
    45+2
    Ku zakončeniu sa dostal aj Hernández, ale to bola iba taká čerešnička na torte pre de Gea.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme sledovali jasnú dominanciu hosťujúceho celku, ktorý si počas celého zápasu vytvára tlak. Domáci dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry a naopak hostia sa dnes spoliehajú na kombinačnú hru.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci po rozohrávke posunuli loptu až ku vlastnému gólmanovi, ktorý radšej hral na istotu a poslal loptu, čo najďalej od vlastnej brány.
     
    47
    Snodgrass ostáva po súboji ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárnikov. Hra je prerušená a nasleduje ošetrovanie.
     
    48
    Pogba si dal loptu na svoju silnejšiu nohu a okamžite centroval do pokutového územia. Jeho center dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    49
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Robert Snodgrass, prichádza Shaun Maloney.
     
    50
    Na nadýchaný center si zbehol Rooney, ktorý dokázal zmeniť smer lopty svojim hlavičkovým pokusom, ale Jakupović bol pozorný a loptu dokázal zachytiť.
     
    51
    Hlavný arbiter pískol do píšťaľky a tým dal jasne najavo, že si Pogba v súboji počínal nedovolene.
     
    52
    Hostia vytlačili domácich až ku vlastnému gólmanovi, ktorý loptu odkopol, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    53
    Blind teraz skvelo zapracoval v zadných radoch, keď za seba nepustil rozbiehajúci sa útok domácich. Napriek tomu budú po outovom vhadzovaní pri lopte domáci.
     
    54
    Hlavný arbiter si všimol, že si Rooney pri zisku lopty dopomohol rukou. Žltiť sa, ale nebude.
     
    55
    Elmohamady sa hnevá na postranného rozhodcu, ktorý nezdvyhol zástavku po súboji so svojim protihráčom. V hre sa pokračuje bez prerušenia.
     
    56
    Valencia sa na pravej strane ihriska dokázal uvoľniť a následne aj odcentrovať, ale jeho centrovaný pokus bol zblokovaný brániacim hráčom.
     
    57
    Ibrahimović sa takou silnejšou prihrávkou snažil nájsť svojho spoluhráča, ten však na jeho prihrávku nezareagoval a lopta skončila v rukaviciach pozorného Jakupovića.
     
    58
    Valencia sa dokázal uvoľniť a následne centroval loptu až na hranicu malého vápna, kde bol ale pripravený Jakupović, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    59
    Chystá sa striedanie na strane hostí.
     
    59
    Ibrahimović dokázal zachytiť prihrávku, ktorú mu adresoval jeho spoluhráč, ale následne nedokázal loptu trafiť, keď sa už chystal zakončiť. Veľká škoda.
     
    60
    Elmohamady zakladal rýchly protiútok, ale stroskotal už v strede pola, kde ho o loptu odobral jeden z hráčov hostí.
     
    61
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Henrich Mchitarjan.
     
    62
    Ibrahimović sa dostal na hranici šestnástky k zakončeniu a jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa ľavej tyčky. Lopta bola tečovaná a nasleduje rohový kop.
     
    63
    Rooney sa postavil k rohovej zástavke a poslal svoj center do pokutového územia. Tam našiel iba brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    64
    Krásnu akciu hosťujúceho celku zastavilo ofsajdové postavenie, čoho si všimol postranný rozhodca.
     
    65
    Mata sa snažil odcentrovať loptu do pokutového územia, ale to mu nevyšlo po skvelej práci Elmohamadyho.

     
    66
    Ibrahimović sa snažil na hranici šestnástky uvoľniť a prehodit si loptu na svoju silnejšiu nohu. V tom čase k nemu pribehlo hneď trio brániacich hráčov, ktorý ho o loptu pripravili.
     
    67
    Pri lopte boli hostia, ktorý sa snažili rozbehnúť ďaľší rýchly útok, ktorý im ale zlikvidoval svojou aktívnou hrou Robertson, ktorý im loptu dokázal zobrať a tak zabrániť hocikomu zakončiť.
     
    68
    Pri lopte sú opäť hostia, ktorý dobývajú súperovú polovicu ihriska. Vytvárajú si väčší tlak a keď to takto bude pokračovať aj naďalej, tak sa čoskoro dočkáme aj úvodného gólu.
     
    69
    Mata dokázal odcentrovat, ale iba do priestorov, kde stál pripravený brániaci hráč, ktorý sa o loptu postaral a poslal ju do bezpečnej vzdialenosti.
     
    70
    Pogba sa snažil naraziť loptu nabiehajúcemu Rooneymu, ale ten sa k lopte nedostal. Prý bol pri nej Elmohamady, ktorý loptu získal na svoju stranu.
     
    71
    Po dlhšej dobe sa dostali domáci na polovicu súpera, kde sa snažili usadiť. Netrvalo dlho a o loptu prišli. Nasledoval rýchly protiútok, kde sa následne Huddlestone dopustil nedovoleného zákroku. Nasleduje voľný kop v prospech domácich.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Tom Huddlestone (Hull City AFC).
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Marcus Rashford.
     
    72
    Ibrahimović sa postavil k voľnému kopu, ale jeho zakončenie skončilo v dobre postavenom múre domácich.
     
    73
    Valencia sa dostal ku odrazenej lopte, ale jeho následný center bol zblokovaný brániacim hráčom. Následne sa hostia hnevali na verdikt rozhodcu, že nenariadil pokutový kop, pretože sa im zdalo, že brániaci hráč zahral loptu rukou. Opakovaný záznam dokázal, že by sa mala kopať penalta, ale hlavný arbiter tu má posledné slovo.
     
    74
    Wayne Rooney získal pre seba kúsok miesta a vystrelil z hranice šestnástky. Lopta končí len vedľa ľavej tyčky.
     
    75
    Obrovská príležitosť aj na strane domácich. Jeden z hráčov hostí skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus ešte zblokoval Bailly, od ktorého lopta zmenila smer a takmer aj prekonala de Gea. Nasleduje rohový kop.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Wayne Rooney (Manchester United).
     
    76
    Ani po tomto rohovom kope sa stav meniť nebude. Defenzíva hostí si s týmto rohom poradila a poslala loptu do bezpečia.
     
    77
    Žltú kartu dostáva David Meyler (Hull City AFC) za podkopnutie. Hostia majú možnosť ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    78
    Pogba sa rozhodol zakončiť. Jeho tvrdá strela skončila tesne mimo pravej tyčky. Nasleduje odkop od brány Jakupovića.
     
    79
    Rashford sa snažil presadiť individuálne. dostal sa s lotpou až do pokutového územia, kde následne o loptu prišiel.
     
    80
    Rashford to podobne skúšal znovu, ale tentoraz to bolo oveľa nebezpečnejšie. Dokázal sa pretlačiť hneď cez troch brániacich hráčov a dokonca aj zakončiť ku pravej žrdi. Jakupović končekami prstov dokázal loptu vytesniť na rohový kop.
     
    81
    Ale ani tento rohový kop neznamenal skórovanie. Napriek tomu sú hostia stále pri lopte a okupujú súperovú polovicu ihriska.
     
    82
    Držanie lopty je zatiaľ 61% v prospech hostí a 39% v neprospech domácich. Hostia si za tento zápas dokázali 19 krát vystreliť, ale žiadna z týchto strieľ si nenašla cestu až do siete Hull City.
     
    83
    To bola veľká strelecká príležitosť! Henrikh Mkhitaryan predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a milimetrový pas za obranu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom.
     
    84
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Abel Hernández, prichádza Harry Maguire.
     
    84
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    84
    Wayne Rooney si rohový kop môže zopakovať.
     
    85
    Ale ani tento rohový kop nebol tým gólovým. Defenzíva Hull City si postrážila všetkých protihráčov v pokutovom území a nedovolila im zakončiť.
     
    86
    Rashford sa dostal k centru, ktorý ale nedokázal zachytiť nikto z jeho spoluhráčov. Napriek tomu mu Ibrahimović dal svojim gestom najavo, že center bol dobrý.
     
    87
    Posledný dotyk v pokutovom území Hull City mal domáci hráč a tak budú hostia zahrávať ďalší rohový kop.
     
    88
    Center po rohovom kope smeroval do stredu šestnástky, kde si naň vyskočil brániaci hráč, ktorý poslal loptu za hranicu šestnástky. Pri lopte sú opäť hostia.
     
    89
    Pogba sa pekne uvoľnil a následne skúsil zakončiť asi z dvadsiatich metrov. Jeho zakončenie "lízalo" pravú žrď Jakupovićovej brány.
     
    90
    Videli sme ďalšie ďalekonostné zakončenie Mchitarjana, ktoré ale mierilo iba do stredu brány, kde bol pripravený Jakupović. Hra sa na malú chvíľu ukľudnila.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje ešte štyri minútky navyše.
     
    90+2
    Celkom prekvapivo veľká šanca na strane domácich. Meyler sa dokázal uvoľniť a následne aj zakončiť z hranice šestnástky súpera. Jeho zakončenie smerovalo tesne nad brvno.
     
    90+2
    Manchester United dal gól!
    Rooney skvelým spôsobom priviezol loptu do pokutového územia, kde následne prihrával pred bránu súpera a tam si nabehol nestrážený MARCUS RASHFORD, ktorý nemal problém prekonať bezmocného Jakupovića. 0:1! Asistencia: Weyne Rooney.
    90+2. Marcus Rashford (MAN) - 0:1
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Marcus Rashford (Manchester United).
     
    90+4
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Wayne Rooney, prichádza Chris Smalling.
     
    90+5
    Dnešné stretnutie sleduje 24560 divákov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.

     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:9.
    Střely mimo: 4:12.
    Rohy: 1:6.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 9:6.
     
    Sledovali sme veľmi atraktívne stretnutie, kde hostia jasne dominovali a nakoniec aj zaslúžene zvíťazili. Domáci dnes hrali po celý zápas v defenzíve a snažili sa ohrozovať súpera po rýchlych protiútokoch a naopak hostia dnes stavili na kombinačnú hru. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (20:25:15)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 90+2. Rashford

    Karty:   71. Huddlestone (HLL), 77. Meyler (HLL) – 23. Fellaini (MAN), 76. Rooney (MAN), 90+3. Rashford (MAN)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 4:12. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:6.
    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady, Livermore, Davies, Robertson – Meyler, Huddlestone, Clucas – Snodgrass (49. Maloney), A. Hernández (84. Maguire), Diomande.
    Náhradníci: Kuciak – Maguire, Maloney, Bowen, Olley, Clackstone, Hinchliffe.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Blind, Shaw – P. Pogba, Fellaini – Mata (71. Rashford), Rooney (90+4. Smalling), Martial (61. Mchitarjan) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Smalling, Young, Rashford, A. Herrera, Mchitarjan, Schneiderlin.

    Rozhodca: Jonathan Moss