Real Betis – La Coruña 0:0 (kon.) | Espanyol – Malaga 2:2 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:2 (1:0)
Malaga CF
Piatok 26.08.2016, 22:00Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameráme na 2. kolo La Ligy, kde RCD Espanyol Barcelona bude hostiť na svojom štadióne tím Málaga CF. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    RCD ESPANYOL BARCELONA: Po prvom kole sa nachádzajú na 17. mieste po neúspešnom zápase so Sevillou, kde diváci videli až 10 gólov. Po výsledku 6:4 tento klub nezískal ani jeden bod. Úspešnými strelcami Espanyolu sa stali Piatti, Perez, Sánchez a potom už len upravil výsledok Moreno. Dnes si budú chcieť hráči Espanyolu proti Málage napraviť chuť a tak od týchto borcov očakávame bojovný výkon.

    MÁLAGA CF: Tento celok sa po remíze 1:1 s tímom Osasuna nachádza na 9. priečke. Síce po góle Juanpiho v 56. minúte vyhrávali, ale tesné vedenie nedokázali udržať a po góle Meridu v 85. minúte nasledovalo vyrovnanie a tak aj strata dvoch bodov.

    Bookmakeri dnes dávajú väčšie šance domácim, na ktorých je vypísaný kurz 2.30, na remízu to činí 3.10 a na prípadne víťazstvo hostí je kurz 3.40.
    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.

     
    Jesus Gil Manzano bude pískať dnešné stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Roberto – Javi López (C), Álvaro González, Ó. Duarte, V. Sánchez – H. Pérez, Roca, Fuego, Piatti – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Pau López – Demichelis, J. A. Reyes, F. Caicedo, Jurado, Diop, Aarón.

    Málaga CF: Kameni – Rosales, D. Llorente, Koné, Ricca – Camacho (C), Recio – Keko, Añor, Jony – Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Aarón – Charles, G. Castro, Kuzmanović, Miguel Torres, En Nesyri, Fornals.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali možnosť úvodného výkopu. Hneď z úvodu sa pomocou dlhej prihrávky snažili usadiť na polovici súpera, ale loptu dokázal zachytiť Javi López.
     
    2
    Sledovali sme nepresnú prihrávku smerujúcu na Hernana Péreza, ktorý ju nedokázal zachytiť a tak skončila až za postrannou čiarou.
     
    3
    Pri lopte sú domáci, ktorý kontrolujú priebeh hry na vlastnej polovici a snažia sa nájsť recept na defenzívu súpera.
     
    4
    Moreno sa teraz hnevá na postranného rozhodcu, že nenariadil rohový kop v jeho prospech. Opakovaný záznam ukázal, že si postranný rozhodca počínal správne a tak to bude iba odkop od brány.
     
    5
    Ale hneď na to po zblokovanom pokuse si predsalen domáci rohový kop kopnú.
     
    6
    Center po rohovom kope bol pridlhý a vďaka tomu z toho nebolo vážnejšie ohrozenie. Defenzíva hostí si dokázala s týmto rohovým pokusom bez problémov poradiť.
     
    7
    Keko sa snažil po pravej strane ihriska loptu doviesť bližšie ku vápnu súpera, kde mu ale loptu šikovne vypichol jeden z brániacich hráčov.
     
    8
    Lopta sa nachádza na polovici Espanyolu, kde si domáci medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom nájsť medzeru v strede pola a to využiť na rýchly útok.
     
    9
    Loptu mal na kopačke Jony, ktorý takým strieľaným centrom minul bránu domácich. Nasleduje odkop od Robertovej brány.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Federico Ricca (Málaga CF).
     
    9
    Domáci budú mať možnosť ohroziť súpera po voľnom kope. Federico Ricca nešetrne poslal na zem svojho súpera, za čo bol odmenený aj žltou kartou.
     
    10
    Center po voľnom kope skončil iba na hlave pripraveného brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    11
    Už to vyzeralo tak, že Bauptistao dokáže vo vápne súpera ešte loptu zachytiť a následne ju poslať pred bránu, ale postranný rozhodca si všimol, že lopta už prešla cez brankovú čiaru a nasleduje odkop od brány hostí.
     
    12
    Domáci sa snažili založiť rýchly útok pomocou dlhej prihrávky, ktorú dokázal odvrátiť pripravený Llorente.
     
    13
    Loptu majú v moci hostia, ktorý sa nachadzajú na vlastnej polovici, kde premýšľajú nad založením nejakej útočnej snahy.
     
    14
    Po nedovolenom zákroku budú domáci zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    15
    Center po voľnom kope však nemal potrebnú výšku, aby prešiel hneĎ cez prého brániaceho hráča, ktorý okamžite loptu poslal, čo najďalej od vlastného vápna.
    15. Gerard Moreno (ESB)
     
    15
    Obrovská príležitosť na domácej strane. Nejakým šťastím sa lopta dostala až ku osamotenému Morenovi vo vápne, ktorý ale jednoduchú loptu nedokázal z voleja trafiť a tak Kameni nemusel zasahovať.
     
    16
    Ďalšia nepresnosť na strane Málagy. Jony už nedokázal zachytiť dlhý pas. Lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    17
    Hernan Pérez sa dokázal uvoľniť a následne aj odcentrovať z pravej strany ihriska, ale jeho center zachytil brániaci hráč, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    18
    Lopta sa dostala až ku Robertovi, ktorý radšej volil ďaleký odkop, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    19
    Fredericco Ricca si počínal v súboji nedovolene. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a nariadil voľný kop v prospech domáceho tímu. Ricca by si na podobné situácie mal dávať pozor. Podobným spôsobom dnes už žltú kartu získal.
     
    20
    Center po voľnom kope dokázal Kameni vyboxovať mimo vápno, kde sa lopty ujal Keko, ktorý okamžite zakladal rýchly protiútok. Jeho snaha bola odmenená rohovým kopom.
     
    21
    Lopta síce prepadla po rohovom kope do šestnástky, ale tam sa jej ujal domáci brániaci hráč, ktorý loptu poslal až na polovicu súpera.
     
    22
    Jony sa dokázal s loptou priblížiť až na hranicu šestnástky, kde volil nízky center. Jeho pokus dokázal zachytiť Duarte, ktorý tak zažehnal nebezpečenstvo.
     
    23
    Baptistao sa snažil odcentrovať, ale jeho pokus bol zblokovaný. Lopta sa následne odrazila za postrannú čiaru. Domáci budú zahrávať outové vhadzovanie.
     
    24
    Pri lopte boli hostia, ktorý dlhým nákopom sa snažili založiť rýchly útok. Tento úmysel im nevyšiel podľa predstav a loptu už má vo svojej náruči Roberto.
     
    25
    Po outovom vhadzovaní sa Moreno dopustil útočného faulu. Tentoraz sa žltiť nebude.
     
    26
    Lopta sa nachádza v strede pola, kde sa hostia snažia usadiť. Domáca defenzíva dáva tej hosťujúcej ofenzíve len minimálny priestor na hracej ploche a tak sa im len veľmi ťažko tvoria akcie.
     
    27
    Pri lopte boli domáci, ktorý ale vďaka veľkej aktivite hosťujúcich hráčov o loptu na vlastnej polovici prišli.
     
    28
    Espanyol Barcelona dala gól!
    GERARD MORENO rozkmital svoje rýchle nohy a s loptou sa dokázal individuálne dostať až do pokutového územia, kde možno aj zo šťastím skončila tečovaná lopta až za chrbtom bezmocného Kameniho. Asistencia: Leo Baptistao.
    28. Gerard Moreno (ESB) - 1:0
     
    30
    Po nedovolenom zákroku sa môžu hostia pokúsiť o vyrovnanie z voľného kopu, ktorý sa odohrá z väčšej vzdialenosti.
     
    31
    No nie som si úplne istý, či to bol center alebo skôr zakončenie. Každopádne s týmto pokusom nemal Roberto žiadne problémy a loptu si zo vzduchu stiahol.
     
    32
    Domáci dokázali v strede pola získať loptu na svoju stranu. Následne ju posunuli do zadných rad, kde premýšľajú nad založením ďalšieho útoku.
     
    33
    Keko sa hnevá na verdikt hlavného arbitra, ktorý posúdil, že si Keko v hlavičkovom súboji počínal nedovolene a nariadil voľný kop v jeho neprospech.
     
    34
    Domáci sa túto situáciu rozhodli vyriešiť rozohrávkou nakrátko a to znamená, že aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    35
    Hneď na to domáci zahrávali ďalší voľný kop, kde si najvyššie vyskočil Álvaro González, ktorý svojim hlavičkovým pokusom rozvlnil sieť, ale postranný rozhodca prekazil ich radosť. Jeho verdikt znie "ofsajd"!

     
    36
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia nájsť nejakú medzeru v defenzíve hostí.
     
    37
    Sandro Ramírez sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry. Pri lopte tak budú domáci.
     
    38
    Hernan Pérez skvelo zareagoval a nepustil za seba rozbiehajúci sa útok hostí. Napriek tomu budú hostia po outovom vhadzovaní pri lopte.
     
    39
    Útočný faul aj na strane domácich. Moreno si v súboji počínal nedovolene.
     
    40
    Hernan Pérez teraz poslal Fredericca Riccu na trávnik a hlavný arbiter tento súboj posúdil ako nedovolený. Hostia, tak so šancou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    41
    Center po voľnom kope bol príliš nízky a tak nemal šancu prejsť k tým správnym adresátom. Lopta sa nachádza mimo ohrozenia.
     
    41
    Juanpi to skúsil z hranice pokutového územia, ale loptu netrafil ideálne. Strela končí vysoko nad brvnom v zámedzí.
    41. Juanpi Añor (MLG)
     
    42
    Camacho sa ocitá po súboji s Rocom na hracej ploche. Postranný rozhodca ihneď zdvyhol svoju vlajočku nad hlavu a tým dal jasne najavo, že si Roca počínal v tomto súboji nedovolene.
     
    43
    Leo Baptistao sa snažil napodobiť gólovú akciu, ale tentoraz jeho prihrávka do behu neprešla až ku Morenovi. Dokázal ju zachytiť brániaci hráč.
     
    44
    Jony sa dokázal uvoľniť a následne aj z ľavej strany ihriska odcentrovať do vápna súpera, ale jeho center skončil iba na hlave pripraveného Álvara Gonzáleza, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    45
    V posledných sekundách dokázal Keko ešte odcentrovať, ale aj tento pokus defenzíva domácich dokázala zmariť.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nebol pre oko diváka príliš atraktívny. Oba celky majú na to, aby nám toho v druhom polčase ukázali viac. Domáci dnes s miernou prevahou. Na dnes sa spoliehajú na tvorbu kombinačných akcií a naopak hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Druhý polčas začne približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hlavný arbiter odpískal hneď z úvodu druhého polčasu nedovolený zákrok, ktorého sa dopustil Sandro Ramírez.
     
    46
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Federico Ricca, prichádza Miguel Torres.
     
    48
    Málaga kontroluje tempo hry vďaka sérii krátkych a presných nahrávok.
     
    49
    Pri lopte sú hostia, ktorý sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia ohroziť Roberta.
     
    50
    Keko sa snažil idviduálne presadiť. Namieril si to až k hranici šestnástky, kde ale o loptu následne prišiel. Veľká škoda. Mohol radšej voliť prihrávku.
     
    51
    Jony sa dostal k centru. Jeho center smeroval ku vzdialenejšej žrdi, kde sa k hlavičke dostal Sandro, ale jeho hlavičkový pokus nemal potrebnú razanciu, aby vážnejšie ohorzil pripraveného Roberta.
     
    52
    Nedovolený zákrok na strane hostí. Domáci, tak so šancou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    53
    Vyzeralo to ako niečo nacvičené, ale nevyšlo to podľa predstáv. Nasleduje rohový kop domácich.
     
    54
    Po rohovom kope sa dostal k zakončeniu Álvaro González, ale jeho zakončenie smerovalo len medzi divákov.
     
    55
    Sánchez si teraz troška nerozumel so spoluhráčom v rozohrávke a tak lopta skončila za postrannou čiarou. Pri lopte budú hostia.
     
    56
    Leo Baptistao si to zle načasoval a nachádzal sa v postavení mimo hry.
     
    56
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Recio, prichádza Charles.
     
    57
    Piatti sa po súboji ocitá na trávniku, ale nedovoleným spôsobom. Pri lopte budú po rozohrávke domáci.
     
    58
    Hra v druhom polčase je zatiaľ veľmi vyrovnaná. Nechajme sa prekvapiť, čo nám prinesú ďalšie minútky tohto zápasu.
     
    59
    Llorente teraz dobre zapracoval v zadných radoch, keď za seba nepustil rozbiehajúci sa útok domácich.
     
    60
    Leo Baptistao zostáva po súboji ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárnikov. Dúfajme, že to nebude nič vážne a v hre bude pokračovať aj naďalej.
     
    61
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci zahrávali voľný kop. Na presný center si perfektne zbehol GERARD MORENO, ktorý opäť prekonáva Kameniho. Stav zápasu je 2:0!
    61. Gerard Moreno (ESB) - 2:0
     
    62
    Leo Baptistao nakoniec odchádza na vozíku preč z hracej plochy a bude striedať.
     
    63
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Felipe Caicedo.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Ignacio Camacho (Málaga CF).
     
    65
    Caicedo sa šikovne dokázal uvoľniť cez jedného brániaceho hráča, ale na toho druhého bol už prikrátky a tak o loptu prišiel.
     
    66
    Po nedovolenom zákroku budú hostia zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    67
    Málaga dala gól!
    Gól strelil DIEGO LLORENTE vďaka presnému hlavičkovému pokusu. Gól, ale nedokázal patrične osláviť pretože tam prišlo ku stretu, ktorý mu prekazil oslavy z gólu. Každopádne sa nám zápas dokázal zdramatizovať. 2:1!
    67. Diego Llorente (MLG) - 2:1
     
    68
    Žltú kartu dostáva Álvaro González (RCD Espanyol Barcelona) za podkopnutie.
     
    69
    Hostia zahrávali ďalší voľný kop z ešte lepšej pozície ako naposledy, ale Camachové priame ohrozenie skončilo mimo brány.
     
    70
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Hernán Pérez, prichádza José Antonio Reyes.
     
    71
    Moreno to teraz troška prehnal s razanciou a snažil sa nedovolene získať loptu na svoju stranu. Hlavný arbiter dal jasne najavo, že sa jednalo o útočný faul.
     
    72
    Po ďalšom nedovolenom súboji budú hostia z dobrej pozície zahrávať voľný kop.
     
    73
    Ďaľší nacvičený signál skončil tvrdým zakončením Sandra. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    73
    Center po rohovom kope nebol väčším ohrozením. Defenzíva domácich si s týmto pokusom hravo poradila.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Bakary Koné (Málaga CF). Domáci s možnosťou ohroziť hostí po voľnom kope.
     
    75
    Center po voľnom kope dokázal zachytiť Rosales, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    76
    Pri lopte sú hostia, ktorý rozbiehajú rýchly útok.
     
    77
    Tak toto bolo tesné. Po prihrávke na hranicu šestnástky vystrelil Gerard Moreno, ale strela z jeho kopačky preletela centimetre od pravej tyčky.
    77. Gerard Moreno (ESB)
     
    78
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Keko, prichádza Youssef En Nesyri.
     
    79
    Rosales sa dostal k centru, ktorý si ale Roberto postrážil a loptu si dokázal zo vzduchu stiahnuť.
     
    80
    Caicedo sa mohol dostať do veľkej príležitosti, ale zle si prevzal prihrávku od svojho spoluhráča a tak nedokázal presne zakončiť. Bude z toho aspoň rohový kop.
     
    81
    Po rohovom kope sa ku stele dostal Álvaro González, ale jeho strelecký pokus skončil mimo brány. Nasleduje odkop od brány hostí.
     
    82
    Držanie lopty je momentálne 54% v prospech domácich a 46% pre hostí.
     
    83
    Caicedo si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal za obranou líniou hostí. Ofsajd.
     
    84
    Pri lopte sú hostia, ktorý sa dokázali usadiť na polovici súpera, kde si vytvárajú menší tlak.
     
    85
    Málaga kontroluje loptu a hráči si cez dlhé prihrávky vymieňajú loptu.
     
    86
    Charles sa dostal s loptou do pokutového územia, kde dokázal aj zakončiť k pravej žrdi. Roberto ho dokázal vychytať a loptu vytesniť na rohový kop.
    86. Charles (MLG)
     
    87
    A Roberto dokázal zachytiť aj center po rohovom kope a tak zabrániť hocikomu zakončiť.
     
    87
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Marc Roca, prichádza Papakouli Diop.
     
    88
    Hostia mali možnosť ohroziť súpera po voľnom kope, ale center po voľnom kope, ktorý do pokutového územia adresoval Juanpi skončil iba na hlave pozorného brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Pablo Piatti (RCD Espanyol Barcelona) za oplácanie.
     
    90
    Málaga dala gól!
    CHARLES presnou strelou ku pravej žrdi vyrovnáva stav stretnutia na 2:2! Asistencia: Ignacio Camacho.
    90. Charles (MLG) - 2:2
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje v druhom polčase ešte 4 minútky.
     
    90+3
    Jony s dlhou loptou, ktorej ale chýbala razancia a tak nedorazila k žiadnemu zo spoluhráčov. Jeden z obrancov sa jej dotkol. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. Málaga rozohrá roh.
     
    90+4
    Rohový kop zahrával Juanpi, ale aj s týmto pokusom si defenzíva súpera bez problémov poradila.
     
    90+5
    Ešte nedovolený zákrok na Reyesa ponúka poslednú možnosť domácim na ohrozenie.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas bol už predsalen o niečo atraktívnejší než prvá časť. Domáci aj hostia v druhom polčase vsadili na postupné útoky. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (23:53:31)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 28. G. Moreno, 61. G. Moreno – 67. D. Llorente, 90. Charles

    Karty:   68. Álvaro González (ESB), 89. Piatti (ESB) – 9. Ricca (MLG), 64. Camacho (MLG), 74. Koné (MLG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 20:16.
    RCD Espanyol Barcelona: Roberto – Javi López (C), Álvaro González, Ó. Duarte, V. Sánchez – H. Pérez (70. J. A. Reyes), Roca (87. Diop), Fuego, Piatti – Baptistão (63. F. Caicedo), G. Moreno.
    Náhradníci: Pau López – Demichelis, J. A. Reyes, F. Caicedo, Jurado, Diop, Aarón.

    Malaga CF: Kameni – Rosales, D. Llorente, Koné, Ricca (46. Miguel Torres) – Camacho (C), Recio (56. Charles) – Keko (78. En Nesyri), Añor, Jony – Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Aarón – Charles, G. Castro, Kuzmanović, Miguel Torres, En Nesyri, Fornals.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano