Znojmo – Mníchov 3:4 (kon.) | Junosť Minsk – Växjö 4:3 (po pr.) | Linz – Košice sk 3:4 (kon.)
Lugano – Tappara 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Junosť Minsk
4:3 (1:2, 2:0, 0:1 - 1:0)
Växjö Lakers
cz Utorok 23.08.2016, 18:00 • Čižovka-Arena • Liga majstrov • Skupina L
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:32:25)
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec vítězí v prodloužení zásluhou Jesseho Niinimäkiho a připisují si do tabulky ve skupině L dva body. Nutno říci, že výhra to byla zasloužená. Hosté se tak musí spokojit s jedním bodem.
     
    Konec zápasu.
    63:24 Jesse NIINIMÄKI - 4:3
     
    63:24
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Sekundu po návratu Hennessyho z trestné lavice využili domácí hokejisté tlaku z přesilové hry a rozhodují toto utkání. U pravé tyčky hostující klece byl připraven JESSE NIINIMÄKI, jenž odražený kotouč uklidil do hostující branky. Na ledě poté proběhla obrovská radost domácích. Ti totiž vítězí v dnešním duelu Ligy mistrů. Asistence: Alexander Kogalev, Daniel Corso.
     
    63:23
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    62:20
    Puk z hole Lundberga míří opět daleko od Andrénovy branky a je z toho další osvobození Växja.
     
    61:45
    Hokejisté Lakers se dostali k puku ve vlastním obranném pásmu a okamžitě ho posílají až před domácí branku. Své oslabení zatím začali velmi dobře.
     
    61:23
    Hennessy oslabuje svůj tým, když se dopustil podražení. Domácí tak budou hrát znovu 4 na 3.
     
    61:16
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    60:11
    Začalo pětiminutové prodloužení, které se bude hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách. Domácí ale nyní hrají 4 na 3, dohrávají tak svou početní výhodu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je to tak. Třetí třetina skončila a na řadě je tedy prodloužení. Pokud se ani v něm nerozhodne, budou následovat samostatné nájezdy. Uvidíme v tomto dramatickém duelu dovednostní soutěže nebo se rozhodne už v nastavení?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Domácí jsou uhnízděni v pásmu Växja a snaží se ohrozit Andréna. Jenže jejich střely jsou nepřesné a opravdu to už vypadá, že se nic ve třetí periodě nic nestane.
     
    59:18
    Hned na to si domácí celek bere oddechový čas.
     
    59:16
    Calle Rosén držel protihráče a nabízí tak domácím přesilovou hru. Jedna z posledních šancí domácích jít do vedení.
     
    58:37
    U puku jsou nyní domácí hráči a publikum je mohutně povzbuzuje a žene dopředu. Vedoucí branka by domácím asi slušela, jsou totiž od poloviny zápasu lepším celkem.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:40
    A další šance Växja končí bez gólového efektu. Robert Rosén tentokráte nezamířil přesně mezi tři tyče a čas na další útoky se už zase krátí.
     
    57:00
    U pravé tyčky Trjaničevovy svatyně číhal Platt, ale jeho přízemní střela nakonec skončila pouze vedle brány domácího gólmana.
     
    56:30
    S přibývajícím časem to stále vypadá, že se dočkáme možná prodloužení či samostatných nájezdů. Znovu oba týmy spíše brání a nikam se příliš neženou.
     
    55:41
    Na druhé straně nestihl dojet puk mířící do útočného pásma Minsku Mickevič a do rychlého protiútoku mohou zamířit hokejisté hostujícího Lakers.
     
    54:46
    Robert Rosén dostal nabito na levý kruh, odkud bez přípravy vypálil na Trjaničeva prudkou střelu. Ale domácí brankář měl svůj pravý beton na místě a jeho ránu zlikvidoval.
     
    54:02
    Po neúspěšném útoku hostů zakládají domácí hokejisté další akci z hloubi vlastního pásma.
     
    53:19
    Michnov to chtěl vzít na sebe a na pravém kruhu místo přihrávky na volného Jelisejenka zvolil střelu. Ta ale končí na pozorné lapačce Andréna.
     
    52:08
    Druhá část třetí periody je ve znamení opatrnosti. Ani jeden tým nechce udělat chybu, aby neinkasoval zbytečnou branku. Je to spíše o obranné činnosti a tempo hry trošku opadlo.
     
    51:37
    Hosté se znovu ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    51:19
    Znovu zastavil akci Minsku ofsajd a hra je vykázána do středního pásma. To je pro hosty dobré, pošetří cenné vteřiny svého oslabení.
     
    50:52
    Hosté se následně pak osvobodili a domácí hokejisté tak musejí zakládat svou další útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    50:12
    Minsk je už nastěhován v pásmu Växja a roztáčí přesilovkový kolotoč. Zatím ale ani jedna střela, mířící na Andréna, jeho branku neohrozila.
     
    49:37
    Högberg fauloval soupeře kolenem a dostává za to dvě minuty. Další přesilová hra pro domácí celek.
     
    48:53
    Další slibná akce, která se rozvíjela ze středu kluziště, byla na domácí straně. Jenže běloruský tým zastavilo postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    48:23
    A znovu Kogalev, ten se dostal přímo do blízkosti Andréna a ten po jeho přízemní střele raději kotouč ukrývá pod svoji lapačku a následně přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    47:25
    Agilní Kogalev, který hraje s celoobličejovým krytem kvůli zranění, se nyní dostal do další akce. Ale proti němu stála betonová hráz v podobě obranného valu hostů.
     
    46:40
    Växjo je v plném počtu.
     
    45:26
    Minsk se uhnízdil v pásmu Växja a před brankou Andréna to nyní vřelo. Ale nikomu z domácích hokejistů se nepodařilo při velké skrumáži dotlačit kotouč za jeho záda.
     
    44:40
    Fröberg se dopustil hákování a putuje na lavici hanby na dvě minuty. Domácí tak mají k dispozici další početní výhodu a mají tak šanci jít znovu do vedení.
     
    43:32
    Ale tu už proměnit nedokázali a domácí jsou tak v plném počtu.
    42:01 Robert ROSÉN - 3:3
     
    42:01
    Växjö právě vstřelila branku!
    Tu okamžitě po vyšachování obrany domácích hosté využívají. Po několika přihrávkách v předbrankovém prostoru domácích se u pravé tyčky svou střelou do odkryté branky nemýlil ROBERT ROSÉN a je znovu vyrovnáno. Hosté mají navíc k dispozici ještě klasickou přesilovou hru. Asistence: Cory Murphy.
     
    41:32
    A navíc tam jde nyní i Corso za vysokou hůl a Växjo čeká dlouhá početní výhoda 5 na 3.
     
    41:13
    Černook míří na trestnou lavici za podražení a hosté si zahrají přesilovou hru. Podaří se jim vyrovnat?
     
    40:40
    Hned se zapojili do hry po vhazování ve středovém kruhu a uháněli s ním do útočného pásma. Tam vystřelil znovu Kogalev, ale svou druhou branku v utkání nepřidal.
     
    40:08
    Domácí mají v zádech jednobrankový náskok a s tím také jdou do třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhé dějství je minulostí. Domácí Minsk dokázal srovnat s hosty krok, když se trefil v přesilové hře Corso. A v závěru druhé periody pak překrásné sólo takřka přes celé kluziště proměnil Kogalev a dal svému celku jednobrankový náskok. Uvidíme, jak na vzniklou situaci zareagují hosté. Zápas je rozhodně stále otevřený pro oba týmy. Třetí třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Domácí jsou na koni a po brance Kogaleva se napřáhl k mohutné střele od modré čáry Michnov, ale Andrén si jeho střelu vychutnal efektním semaforem. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:02 Alexander KOGALEV - 3:2
     
    38:02
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    A nyní už musel čelit zatím vedoucí brance domácího celku. Hokejisté Växja propadli v obraně a do sóla takřka přes celé kluziště se dostal ALEXANDER KOGALEV. Ten tak svou překrásnou individuální akci zakončil přesnou střelou z bekhendu. Domácí se tak poprvé v utkání ujímají vedení. Bez asistence.
     
    37:12
    Brankář Andrén se nyní musel znovu mít na pozoru, další akce domácích totiž mohla ohrozit jeho branku. Nakonec se tak po střele Jefimenka nestalo.
     
    36:21
    Do útočné akce se dostali domácí hokejisté, kteří si nabruslili do útočného pásma, tam ale okamžitě o kotouč přicházejí, neboť jim ho sebrala pozorná obrana Växja.
     
    35:12
    Ale i hosté jsou už kompletní a po delší době uvidíme hru v klasickém počtu hráčů na obou stranách.
     
    34:42
    Domácí jsou v plném počtu a čeká je tak krátká přesilová hra.
     
    34:07
    Joakim Hillding byl při svém průniku před domácího brankáře faulován ve vyložené šanci a sudí poté nařídili trestné střílení. To ale Hillding proměnit nedokázal, když svůj bekhendový blafák nedokázal dotáhnout do konce. Skóre utkání se tak nemění!
     
    33:40
    Hosté jsou ve čtyřech hráčích. A uvidíme tak i stejný počet na obou stranách. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    33:12
    Ale další trest hostů. Reddox jde na trestnou lavici za hrubost.
     
    32:42
    Síly na ledě se vyrovnají. Vůbec první hráč putuje na trestnou lavici v dnešním utkání, a sice Pretnar. Ten zahrál vysokou holí a i on už sedí na trestné lavici.
     
    31:40
    Další trest pro hosty. Hillding držel protihráče a odpyká si dvouminutový trest.
     
    29:59
    Hosté se musí mít znovu na pozoru. Před brankářem Andrénem se znovu zjevil kompletní první domácí útok a pálí na něho snad z každé pozice. Zatím se ale Andrén drží.
     
    29:19
    A nyní jsou v laufu domácí hokejisté. Ti znovu zahrozili před hostující brankou, ale tentokráte se jim další branku přidat nepodařilo. Každopádně utkání má zase nový náboj.
    28:04 Daniel CORSO - 2:2
     
    28:04
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Domácím se to už ale nyní podařilo. Střela Pretnara z prostoru mezi kruhy sice do branky ještě nezamířila, ale k odraženému puku se dostal DANIEL CORSO, který dokázal svou střelou prostřelit Andréna. Znovu je tedy vyrovnáno a bude se začínat znovu od začátku. Minsk tak svou přesilovou hru nakonec dokázal proměnit. Asistence: Klemen Pretnar, Pavel Razvadovskij.
     
    27:19
    A opět stejná situace. Domácí se nedokáží dostat se do vážnější akce, která by v jejich početní výhodě ohrozila hostující klec.
     
    26:51
    Hosté ale opět dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. I nyní obrali o kotouč domácí hokejisty při jejich přesilovkovém rozestavení a okamžitě ho posílají přes všechny čáry.
     
    26:18
    Hosté jdou počtvrté dnes do čtyř. Calle Rosén se dopustil podražení a nyní bude trnout na trestné lavici, aby jeho tým neinkasoval vyrovnávací branku.
     
    25:06
    Útok střídá útok. Před malou chvílí se do útočného pásma doslova prodrali domácí hokejisté, kteří se ale také marně snažili dostat do blízkosti Andréna. Ten tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    24:28
    Z levé strany poslal přízemní střelu na domácí branku autor první hostující trefy Adam Brodecki, tentokráte ale nenašel skulinku v domácí svatyni.
     
    23:35
    Na druhé straně si šikovně u Trjaničevovy branky počkal Palola. Poté se dočkal přihrávky na svoji hůl a z první se snažil propálit domácího brankáře. Nic z toho ale nebylo, kotouč má v moci minská obrana.
     
    22:50
    A nyní jsou už hosté kompletní. Ti přečkali třetí své oslabení a to pro ně může být další vzpruha v tomto duelu.
     
    22:23
    Hokejisté Lakers drží kotouč na polovině domácího celku a jen tak puk nechtějí pustit. Šetří tak důležité vteřinky svého oslabení.
     
    21:48
    Jenže po krátkém pobytu v pásmu Växja o puk přicházejí. Hosté se tak ihned dokázali osvobodit a mohou si chvíli oddychnout.
     
    20:50
    Další trest pro hosty. Lundberg se dopustil nedovoleného bránění a už sedí na lavici hanby. Domácí si zahrají svou třetí přesilovou hru.
     
    20:25
    Před brankou hostů se uhnízdili domácí hokejisté, ale jejich snaha ohrozit Andréna byla marná. Obrana Växja byla precizní a odvrátila hrozbu vyrovnání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Adam Brodecki, který vstřelil první branku Växja, se postaral také zároveň o svůj první gól v dresu Lakers.

     
    První třetina tohoto utkání je za námi. Viděli jsme v ní tři branky. Nejprve se hosté ujali vedení zásluhou Brodeckiho, ale o čtyři minuty později srovnal Jelisejenko. V závěru ale hosté ubránili oslabení a poté udeřili podruhé. Vedení zpět Växju vrátil Netterberg. Po první části hry se tak do kabin šlo rozhodně lépe hostům. Sledujte i nadále náš online přenos, rozhodně bude zápas i nadále zajímavý. Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Hokejisté Lakers zahrozili opět před brankou Minsku, ale brankář Trjaničev byl opět na místě. Zřejmě se tak už nic nestane a první dějství se už pouze a jen dohrává.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:36
    Další rána hostů končí na pozorném Trjaničevovi. Ten tak drží domácí tým svými zákroky ve hře. Následně znovu přerušil hru a vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    17:55
    Domácí jsou zaskočeni a najednou neví, co na rozjeté Växjö hrát. Hosté se dostali do další slibné akce, ale tu zastavila obrana domácího celku. Vhazovat se tak bude po pravici Trjaničeva.
    16:17 Pontus NETTERBERG - 1:2
     
    16:17
    Växjö právě vstřelila branku!
    Poté, co se hosté ubránili v oslabení, dostali se do další šance. Do prostoru nad kruhy se ke střele dostal PONTUS NETTERBERG a svou střelou švihem dokázal prostřelit Trjaničeva. Hosté si tak berou své vedení zpět. Asistence: Cory Murphy, Adam Brodecki.
     
    15:57
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    15:46
    Po střele Mickeviče od modré čáry zachytila kotouč obrana Växja a posílá ho znovu do bezpečí. Vypadá to, že Växjö své druhé oslabení zvládne.
     
    14:40
    Hosté se znovu brání ve čtyřech a nyní se dokázali osvobodit, když poslali puk přes celé hřiště až k brankáři domácího celku. Minsk tak bude muset zakládat útočnou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    13:57
    Vyloučení v týmu Växjö Lakers (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Leino.
    12:51 Anton JELISEJENKO - 1:1
     
    12:51
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku!
    Po pěkné akci domácí hokejisté srovnávají s hosty krok. Po chybě obrany hostů za brankou Minsku se puk dostal k Andreji Michnovovi, jenž ho poslal před odkrytou klec. Pro ANTONA JELISEJENKA pak nebyl problém dopravit ho do poloprázdné branky. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Andrej Michnov, Alexander Karakulko.
     
    11:45
    Střelou švihem nyní zaměstnal Trjaničeva z pravého kruhu Hennessy, ale nebyl úspěšný. Brankář Minsku dokázal puk koncem své hole odrazit na opačnou stranu.
     
    10:53
    Na druhé straně objel branku Jefimenko a snažil se zaskočit brankáře Växja. To se ale nekonalo, pozorná obrana totiž celou jeho pohlednou akci dokázala zlikvidovat.
     
    10:10
    Hosté ožili a nyní je jich plné kluziště. Dostali se do další slibné šance, ale v pádu se Palolovi nepovedlo zasunout puk za záda Trjaničeva.
    08:47 Adam BRODECKI - 0:1
     
    08:47
    Växjö právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. ADAM BRODECKI dostal přesnou přihrávku do jízdy a z levého kruhu dokázal propálit domácího brankáře. Jeho tým tak má k dispozici jednobrankový náskok. Asistence: Cory Murphy, Pontus Netterberg.
     
    08:06
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    07:23
    Další akce domácích končí zmarem a naopak hosté se znovu osvobozují a mohou tak vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    06:33
    Domácí jsou už uhnízděni v pásmu Växja a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Od modré následně pálil Černook, ale pouze do obránce hostů Murphyho. Ten poté osvobozuje svůj tým vyhozením kotouče přes celé kluziště.
     
    06:06
    Hned na to ale inkasuje dvě minuty za sekání Josefsson a domácí hokejisté si zahrají jako první přesilovou hru.
     
    06:04
    Ale bleskově si Lakers převzali puk na svou stranu a uháněli s ním do blízkosti domácí branky. Přímo před ní vystřelil Platt a i Trjaničev musel vytasit kvalitní a úspěšný zákrok.
     
    05:31
    I hosté se probili do útočného pásma, ale nebylo jim to nic platné. Okamžitě je totiž obrali hokejisté Junosťu Minsk o kotouč a zaváží ho na opačnou stranu.
     
    04:29
    Aktivní domácí hokejisté se drze dostali znovu do blízkosti Andréna. Tam ho ohrozili několika dalšími střelami. S nimi ale Andrénovi pomohla také pozorná hostující obrana.
     
    03:48
    Od úvodních minut sledujeme útočný hokej, o branky by tedy nemusela být nouze. Zatím si však ještě budeme muset počkat i po střele Fröberga, který puk poslal těsně vedle domácí svatyně.
     
    02:33
    Další šance na domácí straně, tentokráte zblízka přízemní střelou Anréna ohrozil Parfejevec, ale i napodruhé Andrén uspěl. Teď už však přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    01:48
    Od modré čáry střílel domácí Rjadinskij, jenže obránce Junosťu Minsk poslal svou střelu přímo do náruče brankáře Andréna. Ten okamžitě puk posílá zpět do hry.
     
    00:38
    Do první akce se dostali hosté. Ti se okamžitě dostali do útočného pásma, kde pálil Platt, ale jeho rána skončila pouze vysoko nad domácí brankou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Junosť Minsk: Trjaničev (Milčakov) – Pretnar, Šeleg, Goroško, Vasilev, Černook, Rjadinskij, Usenko, Mickevič, Jerocho – Zacharov, Korso, Razvadovskij – Michnov, Jelisejenko, Niinimäki – Turkin, Jefimenko, Parfejevec – Karakulko, Kogalev

    Växjö Lakers: Andrén (Eriksson) – Rosén C., Bohm, Martinsson, Lundberg, Murphy, Högberg – Hillding, Leino, Platt – Reddox, Everberg, Hennessy – Rosén R., Palola, Kiiskinen – Netterberg, Fröberg, Josefsson – Marklund, Brodecki

    Rozhodčí: Pešina (CZE), Šrubok (BLR) – Badyl, Kliashcheunikau (BLR).
    V úterý je jediným českým zástupcem v hokejové Lize mistrů Znojmo.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Växjö Lakers (Švédsko)

    Växjö Lakers zatím stihlo odehrát jeden přípravný zápas s HV71 (3:1) a poté hned hráči tohoto týmu naskočili do ostrého startu sezóny. Za sebou mají dvojzápas s Mladou Boleslaví, kterou nejprve doma porazili vysoko 7:3, ale na ledě Bruslařů pak prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. I tak ale zatím Växjö vede tabulku ve skupině L se čtyřmi body. Jeho dnešní soupeř z Minsku má na svém kontě tři body a je druhý. Cílem Lakers je urvat na ledě Minsku nejlépe všechny body, aby si svou první pozici udrželi. Podaří se jim to?
     
    Junosť Minsk (Bělorusko)

    Běloruský celek Junosť Minsk má za sebou už devět odehraných utkání za měsíc. Nejprve naskočil do přípravných utkání, pak ho čekal také běloruský pohár a tak už sehrál první zápas v hokejové Lize mistrů. Tam narazil doma na českého zástupce, a sice Mladou Boleslav. A před svými diváky slavil úspěch. Po těsné výhře 4:3 porazil Bruslaře a v tabulce má tedy první tři body. Nyní ale narazí na tradičního účastníka švédské Elitserien, Växjö, se kterým to ale žádná procházka růžovým sadem nebude.
     
    Krásný úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Letní přestávka je ta tam a pomalu se konečně začíná probouzet hokej. Přátelská utkání jsou už v plném proudu od července a nyní už začala také hokejová Liga mistrů – Champions Hockey League. Ta dnes pokračuje dalším hracím dnem a my budeme sledovat utkání mezi týmy Junosť Minsk a Växjö Lakers ve skupině L.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 13. Jelisejenko (Michnov, Karakulko), 29. Corso (Pretnar, Razvadovskij), 39. Kogalev, 64. Niinimäki (Kogalev, Corso) – 9. Brodecki (Murphy, Netterberg), 17. Netterberg (Murphy, Brodecki), 43. Rosén (Murphy)


    Junosť Minsk: Trjaničev (Milčakov) – Pretnar, Šeleg, Goroško, Vasilev, Černook, Rjadinskij, Usenko, Mickevič, Jerocho – Zacharov, Korso, Razvadovskij – Michnov, Jelisejenko, Niinimäki – Turkin, Jefimenko, Parfejevec – Karakulko, Kogalev
    Växjö Lakers: Andrén (Eriksson) – Rosén C., Bohm, Martinsson, Lundberg, Murphy, Högberg – Hillding, Leino, Platt – Reddox, Everberg, Hennessy – Rosén R., Palola, Kiiskinen – Netterberg, Fröberg, Josefsson – Marklund, Brodecki

    Rozhodca: Pešina (CZE), Šrubok (BLR) – Badyl, Kliashcheunikau (BLR)