Salzburg – Mattersburg 3:1 (kon.) | Admira Wacker Mödling – Ried 1:0 (kon.) | St. Pölten – Sturm Graz 1:3 (kon.)
koniec
FC Salzburg
3:1 (0:0)
SV BauWelt Koch Mattersburg
cz Sobota 20.08.2016, 18:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakúska Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Jednoznačným favoritem bude v tomhle souboji rakouský gigant Salzburg, který nevstoupil do této sezóny zcela ideálně a nachází se po čtyřech kolech až na čtvrtém místě tabulky. Mattersburg nebude mít co ztratit, každopádně i on by si potřeboval napravit své pošramocené renomé. Přece jenom získal za čtyři zápasy jen jedno jediné vítězství a třikrát prohrál.
     
    Už jednou se konalo v duelech těchto týmů překvapení. Právě na začátku loňské sezóny Mattersburg přehrál svého soupeře před vlastními fanoušky 2:1, přitom branky dokázal vsítit v 1. minutě a zároveň ve třetí minutě nastavení druhé půle. Jinak je však pochopitelně úspěšnější Red Bull – ten se svým soupeřem za posledních devět utkání prohrál právě jen jednou.
    Nová letní posila domácích Wanderson si zatím zvyká na nesnáze nového jazyka. Zatím umí jen základní fráze:

     
    Salzburg minulý víkend porazil venku 2:0 Ried, v průběhu týdne si ale ještě střihl předkolo Ligy mistrů na půdě Dinama Záhřeb, kde uhrál poměrně slušnou remízu 1:1. Mattersburg je naopak po minulém kole rozhodně povzbuzen, po třech porážkách v řadě totiž dokázal přehrát Wolfsberger 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Upamecano, Čaleta-Car, Stangl – Samassekou, Schlager – Hwang Hui-čchan, Dabbur, Minamino – Gulbrandsen
    Náhradníci: Stankovic, Schwegler, Berisha, Leitgeb, Laimer, Sörensen, Wamberto

    SV Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Maksimenko – Jano, Sprangler – Röcher, Perlak, Ibser – Pink
    Náhradníci: Seidl, Grgic, Farkas, Böcskör, Ertlthaler, Lovric, Bürger

    Rozhodčí: Kollegger – Steinacher, Höfler.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Domácí se zatím marně snaží najít skulinky v obraně svého soupeře. Hostí zatím hrají hodně opatrně, prakticky čekají, co že to jejich soupeř vlastně vymyslí.
     
    5
    Höller zastavil únik podél levé strany. Nepříjemně se totiž snažil proniknout Hwang Hui-čchan, každopádně na pravého beka Mattersburgu si nepřišel.
     
    6
    Tohle byl moc hezky rozehraný rohový kop. Centr doletěl někam na pokutový puntík, kde byl osamocený Gulbrandsen. Ten se snažil z voleje vystřelit, každopádně nelehkou střelu poslal jen mimo. Brankář Kuster se po míči jen ohlédl.
     
    8
    Tohle byl slabý střelecký pokus. Röcher sice na levé straně poměrně hezky operoval, každopádně svou skákavou přízemní střelu poslal jen do boční síti. Gólman Walke situaci jistil.
     
    10
    Red Bull i nadále drží míč na svých kopačkách, Mattersburg hraje pozorně zezadu. Hodně útoku je vedeno po levé straně, kde s míčem kouzlí Hwang Hui-čchan.
     
    11
    Sudí Kollegger poprvé uslyšel nějaké hlasitější výtky na svou osobu. Divákům se příliš nelíbilo, že posoudil souboj na útočné polovině Mattersburgu jako nedovolený zákrok domácího borce.
     
    14
    Kapitán Malic byl sražen k zemi ostrým skluzem. Tohle si možní zasloužilo žlutou kartu. U sudího Kolleggera ale tohle prošlo.
     
    15
    Další dobrá akce domácího celku, ale bez gólové tečky! Upamecano předal míč Samassekouvi, ten ho posunul do šestnáctky na Hwang Hui-čchana, jenž nakonec se štěstím dokázal vypálit, ale mířil jen těsně vedle.
    15. dobrá kombinace domácích
     
    16
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Alexander Ibser, přichází Mario Grgic.
     
    18
    Tempo hry malinko polevilo. Ale vypadá to, že to bude jen otázka času, kdy se Salzburg opravdu ujme vedení.
     
    19
    A Minamino v další tutovce! Tentokráte si naběhl do šestnáctky na dlouhý balón, skvěle ale proti němu vystartoval z brány Kuster, jenž ho z blízkosti vychytal.
     
    21
    Hwang Hui-čchan a Minamino zatím Mattersburgu na obou krajích zálohy hodně zatápějí. S těmito Asijaty si hosté v tuhle chvíli nevědí moc rady.
     
    22
    Dodejme, že hosté přišli hned zkraje utkání o Ibsera, kterého nahradil Grgic. Svalové problémy mj znemožnily v tomhle utkání pokračovat.
     
    23
    Zase se osmělil Minamino. Ten si míč ve středu pole poposunul blíže k brance, aby následně vystřelil zhruba z 25 metrů. Každopádně Kuster jeho pokus mířící do rukavic kryl.
     
    24
    A také Dabbur nezamířil přesně, i když byl v celkem slušné pozici. Měl na střelbu poměrně dost času, jenže byl v poměrně velkém úhlu, takže jeho pokus nakonec skončil jen mimo. Mattersburg opravdu neví, kam dřív skočit.
     
    27
    Lainer vyrazil z pravého beka na zteč, jeho dalekonosný pas do šestnáctky ale nemohl být úspěšný. Kuster míč ve vzduchu v pohodě sebral do rukavic.
     
    28
    Ani Schlager nedokázal namířit svůj pokus mezi tři tyče. Zase byla obrana Mattersburg poměrně hodně nedůrazná, takže domácí defenzivní štít mohl vypálit. I s pomocí teče se hosté znovu ubránili.
     
    31
    Pořád se nedaří Salzburgu skórovat, ačkoli má šancí opravdu dost. Lainerův centr nedokázal odvrátit Malic ani jeho kolega za ním, který si dokonce dovolil zahrát malou domů. Málem to potrestal Dabbur, nebýt včasného vyběhnutí Kustera. Izraelec pálil nakonec ve skluzu vedle.
    31. chyba Mattersburgu, střela Dabbura mimo
     
    35
    Možná trošku s podivem teď zahlásil místní hlasatel počet fanoušků na stadionu a hráči Salzburgu musejí být zklamaní – jen 5624 se jich dostavilo do Red Bull Areny.
     
    38
    Tohle byl další pěkný dalekonosný pokus! Vyslal ho Minamino, jenže s fantastickým zákrokem se taktéž vytasil Kuster. Vstřelí Salzburg do poločasu vedoucí branku?
    38. dalekonosná střela Minamina
     
    40
    Pět minut do konce. Nebýt zcela mizerné koncovky a velkého štěstí, prohrával by Mattersburg klidně i o pět branek. Sotva se dostal na polovinu svého soupeře.
     
    41
    Hwang Hui-čchan se snažil prosadit u rohového praporku, ale bez úspěchu. Mattersburg chce první půli hlavně přežít ve zdraví.
     
    43
    Na hřišti se přiostřuje. Jano (MTT) předvedl další ostrý zákrok a tentokráte sudí Kolleggeruž sahal do kapsičky pro žlutou kartu.
     
    44
    Lainer posílá z pravé strany do šestnáctky jeden centr za druhým. Leč musíme mluvit stejně jako u mnoha neproměněných šancí. Když se nezdaří koncovka, je vše zbytečné.
     
    45+1
    Jeden z mála pokus o útok na straně hostů. Každopádně vše nakonec skončilo u Perlaka, který ve středu pole mizerně přihrál.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Red Bull Salzburg je na hřišti naprosto dominantní, jenže ve statistice nejdůležitější jí stále převaha chybí. Pokud však proti Mattersburgu bude hrát i nadále stejně aktivně, neměl by se o tři body nakonec nijak výrazně bát.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Mattersburg se zase s hráči domácích moc nemaže. Teď byl sražen k zemi Hwang Hui-čchan. Spolu s Minaminem jsou zatím tihle asijští rychlíci k nezastavení.
     
    49
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Teď už se domácí přece ujali zaslouženého vedení. TAKUMI MINAMINO se dostal po centru z pravé strany a po teči Gulbrandsena a obránce Malica k odraženému balónu a usměrnil ho z vyložené pozice přesně tam, kam potřeboval.
    49. Takumi MINAMINO - 1:0
     
    51
    Domácí jsou po úvodním gólu i nadále při chuti. Dabbur chtěl brzy navýšit vedení svým dalekonosným pokusem, jenže balón nakonec pouze přeletěl břevno.
     
    53
    Když už se Mattersburg dostane do útoku, povětšinou se zasekne už v počínající kombinaci. Domácí v pohodě hlídají těsný náskok, směrem dopředu jsou navíc stále aktivnější.
     
    56
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Michael Perlak, přichází Manuel Seidl.
     
    59
    Hosté poprvé výrazněji vystrčili růžky dopředu. Na centr z pravé strany si naskočil na hranici malého vápna nejvýše jediný typický hrot Mattersburgu Pink, jenže hlavičku usměrnil jen nad břevno.
     
    61
    Mattersburg se dožadoval nařízení pokutového kopu, ovšem bez úspěchu. Tohle by bylo zřejmě přísné rozhodnutí Kolleggera. Tady se zřejmě pískat nemělo.
     
    63
    Aktivita Salzburgu tlačit se dopředu malinko opadla. To by se ve finále nemuselo vyplatit. Každopádně zatím mají domácí utkání plně pod kontrolou. Vhazovat nyní bude Minamino.
     
    65
    Z dálky se nyní pokusil vypálit Schlager, avšak jeho pokus do rukavic v pohodě schoval Kuster. Tohle nebylo žádné výrazné ohrožení svatyně hostujícího brankáře.
     
    66
    Stangl také vyzkoušel svou střeleckou mušku. Vypálil z hranice vápna, každopádně jeho rána byla tečovaná a skončila mimo kýžený prostor. Z následného rohového kopu Salzburg nic nevytěžil.
     
    67
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Fredrik Gulbrandsen, přichází Wamberto.
     
    69
    Náhradník Wamberto se hned z velké dálky pokusil vypálit. Každopádně jeho počínání nemohlo mít větší šanci na úspěch. Odkopávat od branky bude Kuster.
     
    71
    Dabbur to nyní zkusil individuálně. Vnikl do šestnáctky, udělal jednu kličku, ke druhé se ovšem nedostal. Kuster vyběhl z branky a vrhl se mu pod nohy.
     
    72
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Markus Pink, přichází Patrick Bürger.
     
    74
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Konrad Laimer.
     
    75
    Nějakých patnáct minut zbývá Mattersburgu, aby s výsledkem ještě něco udělal. Red Bull ale zatím hosty prakticky vůbec k ničemu nepouští.
     
    76
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Hosté vyučili svého soupeře z produktivity. Náhodná akce totiž skončila vyrovnávacím gólem. THORSTEN RÖCHER si navedl míč na vápno, odkud byl jeho pokus nejprve zablokován. Hostující záložník se ale dostal k míči znovu a tentokráte s pomocí nešťastné teče Stangla překonal marně se natahujícího gólmana Walkeho.
    76. Thorsten RÖCHER - 1:1
     
    78
    A Mattersburg nyní bude šetřit čas, to je jasné. Ne že by to Spranglera nebolelo, to si neodvažujeme tvrdit, každopádně tak dlouho na zemi být nemusel. Bod by měl pro hosty cenu diamantu.
     
    79
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Hwang Hui-čchan, přichází Valon Berisha.
     
    82
    Röcher, autor dosud jediné branky, nyní leží na zemi. Byl faulován. A znovu na hrací ploše probíhá ošetřování.
     
    83
    Rohový kop pro Mattersburg. Seidl přitom s jeho rozehráním opravdu moc nespěchá. A Salzburgu přitom ubíhají cenné vteřinky.
     
    85
    Kapitán hostů Malic byl v šestnáctce sražen Minaminem. Ano, útočný faul to byl, ale mattersburgský hráč si opět mohl odpustit divadlo, které předváděl na hřišti. Bebíčko nakonec nebylo tak bolestivé.
     
    87
    Minamino pochopitelně spěchal s rozehraním autového vhazování. Bod je pro Red Bull opravdu málo, povážíme-li, že už ve dvou ligových zápasech ze čtyř ztratil.
     
    88
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Jen pár minut před závěrečným hvizdem sudího Kolleggera si domácí navrátili zpět ztracené vedení. Rohový kop sice ještě brankou neskončil, neboť hlavičku Dabbura dokázal vychytat Kuster, nicméně Upamecano míč ještě následně odcentroval na bližší tyčku, kde už hlavička STEFANA LAINERA skončila v síti. Asistence: Dayotchanculle Upamecano.
    88. Stefan LAINER - 2:1
     
    90+1
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Náhradník KONRAD LAIMER definitivně pojistil tři salzburgské body. Střelu Wamberta po rychlém brejku dokázal Kuster vykrýt, ovšem na dorážku už dosáhnout nemohl.
    90+1. Konrad LAIMER - 3:1
     
    90+3
    Wamberto se ještě ocitl na pravé straně ve výhodné střelecké pozice, ale jeho rána byla tečovaná jen do zámezí. Ještě jeden rohový kop pro domácí...
     
    90+4
    ... rohový kop byl zahraný nakrátko. Domácí už v pohodě dží míč na svých kopačkách.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Byl to opravdu hodně lítý boj, nakonec se ale domácímu favoritovi ze Salzburgu povedlo urvat povinné tři body nad Mattersburgem. Ten sahal po senzaci, jenže dva góly v závěru mu nakonec srazily vaz.
     
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:14.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:24:07)

    Patrik Sandev

    Góly: 49. Minamino, 88. Lainer, 90+1. Laimer – 76. Röcher

    Karty:   43. Jano (MTT)


    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:14.
    FC Salzburg: Walke – Lainer, Upamecano, Čaleta-Car, Stangl – Samassekou, Schlager (74. Laimer) – Hwang Hui-čchan (79. Berisha), Dabbur, Minamino – Gulbrandsen (67. Wamberto)
    Náhradníci: Stankovic, Schwegler, Berisha, Leitgeb, Laimer, Sörensen, Wamberto

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Maksimenko – Jano, Sprangler – Röcher, Perlak (56. Seidl), Ibser (16. Grgic) – Pink (72. Bürger)
    Náhradníci: Seidl, Grgic, Farkas, Böcskör, Ertlthaler, Lovric, Bürger

    Rozhodca: Kollegger – Steinacher, Höfler