Porto – AS Rím 1:1 (kon.) | Villarreal – Monaco 1:2 (kon.) | Dundalk – Légia Varšava 0:2 (kon.)
Razgrad – Plzeň 2:0 (kon.) | Celtic – Be'er Sheva 5:2 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
5:2 (3:0)
Hapoel Be'er Sheva
cz Streda 17.08.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow (kapacita 60 411 míst) • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Brendan Rodgers, domácí kouč, konečně dorazil na tiskovou konferenci. A hned dává najevo svou spokojenost s výsledkem. „Vítězství 5:2 je pro nás výborné, samozřejmě 3:0 by bylo lepší. Ale i výhra 5:2 nám dává velkou naději do odvety. Měli jsme perfektní první poločas, dali jsme tři góly a další jsme mohli přidat. I druhý poločas jsme začali dobře, byl jsem potěšený. Ale v rozmezí 10. a 12. minuty poločasu jsme bránili opravdu špatně. Ale dosažením vítězství 5:2 jsme potvrdili svou morální sílu,“ prozradil Rodgers.
     
    90+5
    Jenže Dembelé aktivním napadáním sebral míč Tahovi a ten vzápětí kosou zezadu posílá francouzského útočníka k zemi, za což vidí žlutou kartu. A to je asi to poslední, co uvidí i fanoušci.
     
    90+1
    Ještě James Forrest dostává hloupou žlutou kartu za zdržování hry při rozehrávce autu ze strany Hapoelu.
     
    89
    Další taktický faul domácích, který zastavuje brejk Hapoelu, i tentokrát je z toho žlutá karta. Dostává ji izraelský hráč ve službách skotského mistra Nir Bitton.
     
    88
    A Celtic o šestou trefu v utkání! Scott Sinclair se uvolnil ve vápně a nakonec pálil na zadní tyč, Goresh konečky prstů vytlačil míč na roh! Vidíme naprosto strhující utkání!
     
    88
    Tak opravdu Brownovu gólu předcházela avizovaná ruka ve zdi, kterou zahrál Griffiths. Hosté přišli o dvě penalty!
     
    87
    Zkušený Kolo Touré zastavuje výpad Hapoelu jen za cenu žlutého faulu.
    85. BROWN - 5:2
     
    85
    Celtic právě vstřelil branku!
    A domácí znovu zasazují Hapoelu úder! Po rychlém přechodu do útoku šel míč po ose Sinclair – Forrest – Brown! Kapitán Celticu z první rány jen trefil bránícího hráče, ale odražený míč nikdo ze zadáků nedokázal odvrátit, ba co víc, SCOTT BROWN měl obrovské množství času si koncovku nachystat a z voleje k tyči vrací Celticu vedení o tři branky!
     
    85
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Radi, přichází Broun.
     
    80
    Hapoel posílá do pole čerstvé síly, Hobana nahrazuje Buzaglo.
     
    77
    Fantastický zákrok Craiga Gordona, který vychytal Radiho ve stoprocentní gólové pozici!
    73. DEMBELÉ - 4:2
     
    73
    Celtic právě vstřelil branku!
    Hned několik hráčů domácího týmu šlo do hlavičky, proti nim Goresh, ale ten situaci podcenil a nejspíše to byl MOUSSA DEMBELÉ, kdo po pár minutách na hřišti vrací Celticu vedení o dvě branky! A hned je situace na ochozech veselejší. Asistence: Leigh Griffiths.
     
    70
    Celtic Park tleská Rogicovi a na hřiště tedy vbíhá jeho nástupce, Moussa Dembelé. A fanoušci spouští pokřik, ve kterém hraje příjmení mladého Francouze důležitou roli.
     
    69
    Autor jedné z branek hostů Lúcio Maranhão odchází ze hřiště, nahradí jej Ben Sahar.
     
    63
    Tak to nebyl Dembelé, kdo se chystal na střídačce, ale Saidy Janko, zadák ze Švýcarska, který střídá Mikaela Lustiga.
     
    60
    Na hřišti se ocitl Ogu, který během obranného zákroku špatně došlápl. A toho využívá Rodgers a do hry opravdu míří Nir Bitton, který nahrazuje Calluma McGregora.
    57. MELIKSON - 3:2
     
    57
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Naprostý šok pro Celtic! Hapoel během chvíle snižuje na rozdíl jediné branky, když přihrávku do vápna dostal zleva MELIKSON a tvrdou bombou překonává Gordona! A stačila chvilka a hosté si, jak se zdá, domů místo velmi nepříznivého výsledku povezou dost možná velmi přijatelnou výchozí pozici!
    55. Lúcio MARANHÃO - 3:1
     
    55
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Hosté se z ničeho nic dočkali branky! Rychlý kontr Hapoelu končí u útočníka LÚCIA MARANHAA, který byl doposud naprosto neviditelný. Teď ale po bleskovém uvolnění se vypálil a hned je skóre pro hosty přijemnější.
    45+1. GRIFFITHS - 3:0
     
    45+1
    Celtic právě vstřelil branku!
    FANTASTICKÝ GÓL LEIGHE GRIFFITHSE! Nádherná rána do šibenice a Goresh se teď mohl natahovat jak chtěl, s tímhle by měl problém i kříženec Buffona s klokanem! A hluboko pod Celtic Parkem lze určitě naměřit seizmické otřesy! Celtic vede 3:0!
     
    45
    Až z toho byla možnost pro Griffithse, kterému se rýsoval volný prostor, ale Tedzek to vzal do svých rukou! Faul na hranici vápna neznamená jen slibný přímý kop, ale i žlutou kartu pro zadáka Hapoelu.
    40. GRIFFITHS - 2:0
     
    40
    Celtic právě vstřelil branku!
    Nádherná trefa domácích! Kolo Touré roztáhl hru do křídla, odkud poslal James Forrest nádherný centr na zadní tyč, který podcenil jeden z bránících hráčů! Zezadu totiž k míči dosprintoval LEIGH GRIFFITHS a tvrdou hlavičkou překonal bezmocného Goreshe! Asistence: James Forrest.
     
    35
    Tierney se uvolnil vlevo a poslal rychlý centr na zcela volného Sinclaira, který z první zakončil, ale přesně do míst, kde stál Boresh! Tohle volalo po lepším zakončení!
     
    30
    A nakonec Damir Skomina oceňuje zákrok Scotta Sinclaira žlutou kartou, takže na kartonky vyrovnáno 1:1, na góly ale stále v čele domácí zásluhou Rogicova zásahu.
     
    27
    Teď se ale Bitton blýskl v lepším světle a jmenovec izraelského hráče z kádru Celticu, který dnes je jen na střídačce, poslal z pravé strany nepříjemný centr, který však jen prosvištěl za hukotu tribun vápnem a končí za brankovou čárou.
     
    19
    Rogic se uvolnil přes Tzedka a už se pokoušel centrovat od brankové čáry do prostoru malého vápna, ale Goresh míč pokryl a vzrušení v Celtic Parku tak zbytečné.
     
    11
    A teď hlavní rozhodčí Skomina odpustil hostům jasnou penaltu, kdy bránící hráč skluzem sice lehce, ale dohrál Sinclaira, který si ve vápně pokryl tělem míč! Pokračuje se ve hře, ale tohle byl hodně hraniční, spíš už za hranicí pravidel hraný zákrok!
     
    10
    A David Goresh ještě dostává žlutou kartu za zákrok na Sinclaira.
    9. ROGIC - 1:0
     
    9
    Celtic právě vstřelil branku!
    Podobná chyba brankáře Be'er Shevy Goreshe, jakou předvedl proti Astaně domácí Gordon! Goresh vyběhl až na hranici šestnáctky odehrát přihrávku na Sinclaira, při té příležitosti doslova srazil útočníka domácích, ale TOM ROGIC následně dává gól do prázdné branky! Asistence: Sinclair.

    Jaroslav Svoboda

    Góly: 9. Rogic (Sinclair), 40. Griffiths (Forrest), 45+1. Griffiths, 73. Dembelé (Griffiths), 85. Brown – 55. Lúcio Maranhão, 57. Melikson

    Karty:   30. Sinclair (CEL), 87. Touré (CEL), 89. Bitton (CEL), 90+1. Forrest (CEL) – 10. Goresh (HBE), 45. Tedzek (HBE), 90+5. Taha (HBE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:7.
    Celtic Glasgow: Gordon – Tierney, O'Connell, Touré, Lustig (63. Janko) – McGregor (60. Nir Bitton), Brown (C) – Sinclair, Rogic (70. Dembelé), Forrest – Griffiths.
    Náhradníci: Fasan – Christie, Sviatchenko, Hederson. Trenér: Brendan Rodgers.

    Hapoel Be'er Sheva: Goresh – Davidzada, Tzedek, Taha, Hoban (80. Buzaglo), Ben Bitton – Nwakaeme, Ogu, Radi (85. Broun), Melikson (C) – Lúcio Maranhao (69. Sahar).
    Náhradníci: Haimov – Turjman, Ohayon, Shabtai. Trenér: Barak Bakhar.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jura Praprotnik, Robert Vukan (vše Slovinsko)

    Diváci: 60411
    Utorok 23.08.2016
    Be'er Sheva - Celtic 2:0

    Góly: 21. Ben Sahar (Radi), 48. Hoban

    Karty:   90+3. Shabtai (HBE) – 14. Janko (CEL), 56. McGregor (CEL), 66. Lustig (CEL), 90+2. Gordon (CEL)

    Nepremenená penalta: 15. Radi (HBE), brankár Gordon zneškodnil

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 8:4. Fauly: 6:12.