Leicester – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Leicester City
1:2 (0:1)
Manchester United
Nedeľa 07.08.2016, 17:00 • Wembley • Community Shield
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan (C), Fuchs – Mahrez, Drinkwater, King, Albrighton – Okazaki, Vardy
    Náhradníci: Gray, Hernandez, Mendy, Musa, Schlupp, Ulloa, Zieler

    Manchester United: de Gea – Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Carrick, Fellaini – Lingard, Rooney (C), Martial – Ibrahimović
    Náhradníci: Herrera, Mata, Mkhitaryan, Rashford, Rojo, Schneiderlin, Romero.
     
    -2
    Pred zápasom tu máme množstvo formalít a jednou z nich je i hymna Veľkej Británie: "God Save The Queen" (Boh žehnaj kráľovnej).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Z úvodu duelu vidíme niekoľko nepresností v strede poľa, čo je spôsobené najmä tým, že pre oba celky je to prvý súťažný duel nového ročníka.
     
    2
    Manchester United v strede poľa drží loptu a snaží sa s ňou kombinovať proti dobre postaveným hráčom Leicesteru, ktorí súpera dopredu nepúšťajú.
     
    3
    Simpson získal loptu od Ibrahimoviča, vyviezol ju smerom dopredu, lenže tam ju stratil a tak je po výhode. Píska sa faul na pravého obrancu "líšok."
     
    4
    Wes Morgan v strede poľa zastavil akciu súpera odkopom do autu, takže zverenci Josého Mourinha začínajú do stopérov.
     
    5
    Vardy doviezol loptu až do šestnástky súpera, aj keď mohol prihrávať. Zobral to však na seba a jasličkami obišiel Baillyho, Blind ale odkopol do bezpečia.
     
    6
    United majú zatiaľ pravdepodobne väčšie držanie lopty, ale všetko je to v dostatočnej vzdialenosti od brány Schmeichela, pretože dobre pracujúca defenzíva Leicesteru si plní povinnosti.
     
    7
    Navrátilec po ťažkom zranení Shaw hrá prvý súťažný duel od začiatku jesene, ale teraz po ľavom krídle neprešiel dopredu, pretože ho zastavil Simpson.
     
    8
    Povinnosti si splnil aj Fuchs, ktorý taktiež odkopol na aut loptu Martialovi. United následne o loptu prichádzajú.
     
    9
    Už dlhší časový úsek hráme v okolí postrannej čiary na polovici Leicesteru, kde si tímy menia držanie lopty. Teraz však dopredu mohol ísť rýchly Mahrez, ale z prihrávky na Vardyho nič nebolo.
     
    10
    Morgan predviedol veľmi dobrý defenzívny zákrok proti zaujímavému centru do šestnástky. Manchester ostal v akcii a Martial loptu dostal do šestnástky. Z uhlu vypálil len do bočnej siete.
     
    11
    Obaja brankári si loptu len prekopli cez celé ihrisko. Po ďalšom odkope de Geu sa ale Ibrahimovič ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    12
    Luke Shaw dobehol pekný pas na krídlo a poslal zaujímavý center, ktorý za pomoci teču skončil na hlave kapitána Rooneyho. Hlavička skúseného hráča mieri do náruče Schmeichela.
     
    13
    Vardy schytal úder od Baillyho v rámci pravidiel, takže Angličan o loptu prichádza a dopredu mohol ísť Manchester United. Chybná rozohrávka všetko ukončila.
     
    14
    Pokus o prienik United dopredu sa dostal do postupnej roviny, pretože stredom poľa to nešlo tak rýchlo, ako Lingard predpokladal.
     
    15
    Martialov center zľava bol na Ibrahimoviča vysoký a Lingard už loptu pred Fuchsom dobehnúť nestihol.
     
    16
    Teraz bol už center presný. Lopta našla Martiala, ktorý síce nevystrelil, no odraz k Fellainimu znamená strelu Belgičana. Schmeichel ju na dvakrát kryje.
     
    17
    Po jednom zo súbojov musel byť ošetrovaný Simpson. Po dlhšom prerušení hry sa pravý obranca bez problémov zapojí späť do hry.
     
    18
    Fuchs na krídle sklzom zastavil Lingarda. Ten si pýtal ešte rohový kop, lenže Rakúšan to zvládol na jednotku a bude to iba odkop.
     
    19
    Fuchs opäť so skvelým zákrokom, keď nedovolil prejsť okolo seba rýchlemu Valenciovi a loptu mu odobral. Leicester postupne zakladá akciu.
     
    19
    Okazaki po rýchlom prechode Vardyho dopredu nebezpečne technicky spoza šestnástky vypálil k žrdi, ktorú aj za pomoci teču tesne minul.
     
    20
    Center Albrightona na prvú tyč spadol na hlavu japonského útočníka Okazakiho, ktorý to zakončil veľmi dobre, lenže lopta skončila na brvne!
    20. Okazaki (LEC)
     
    21
    Manchester United sa len s problémami v tejto chvíli dostáva od vlastnej šestnástky, ale aj so šťastím sa mu podarilo hráčov Leicesteru obohrať.
     
    22
    Mahrez sa na krídle pohral s protihráčmi a prenechal loptu Drinkwaterovi, lenže ten nepresne prihrával. Našiel len hráčov v červenom.
     
    24
    Prihrávka na krídlo pre Lingarda síce bola presná, ale mladý Angličan v prieniku pokračovať nemôže, nakoľko zahral rukou.
     
    25
    Leicester City síce stratil loptu v strede poľa, ale Rooney sa dopredu nedostal, pretože mu tým smerom bol prístup okamžite zablokovaný.
     
    26
    Vardy si fantasticky spracoval dlhý pas pred Baillym, loptu si ešte posunul do šestnástky, ale k strele sa nedostal, pretože Afričan sklzom odpratal loptu na roh.
     
    27
    Rohový kop pred Morganom odvrátil Bailly a aj keď len na hlavu Fuchsa, tak vadiť to nemuselo, pretože Rakúšan nemieril z voleja presne.
     
    28
    Leicester sa dostal k šestnástke súpera, ale jeho akcia sa spomalila a United sa stihli sformovať. Všetko končí zrazeným centrom Fuchsa.
     
    29
    Ďalší dlhý pas hľadajúci Vardyho teraz presný nebol. Angličan smeroval do iných miest, ako išla lopta smerom k de Geovi.
     
    30
    David de Gea bude môcť odkopávať od svojej brány, nakoľko snaha Leicesteru končí veľmi nepresným centrom z pravej strany.
     
    31
    Ibrahimovič dostal presný center z krídla, lenže chcel sklepnúť pre spoluhráčov a to už také presné nebolo.
     
    32
    Manchester United dal gól!

    Tím Josého Mourinha však aj tak ide do vedenia, pretože JESSE LINGARD ukázal neuveriteľné sólo z polovice ihriska. Cez niekoľkých hráčov súpera sa dostal pred Schmeichela, ktorý strelu takmer vyrazil mimo, ale na to sa nehrá.
    32. Lingard (MAN) - 0:1
     
    34
    Vardy dostal presný pas na hrot útoku, avšak okamžite bol pri ňom stopér Blind a odkopol mu loptu čo najďalej, ako bol otočený.
     
    36
    Po strelenom góle sa Leicester snaží dostať dopredu, lenže to sa mu ešte poriadne nepodarilo, keďže zámer súpera je úplne iný a síce upokojiť hru.
     
    37
    Leicester City získal rohový kop a center na prvú tyč navyše našiel aj hlavu Andyho Kinga. Hlavička Walesa však mieri vedľa de Geovej brány.
     
    38
    Ibrahimovič obeťou faulu z povinnosti, pretože po chybe defenzívy Leicesteru sa mohol Švéd dostať do dobrej šance. Takto sa to ale nedeje.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Simpson (Leicester City).
     
    41
    Linagrd vyviezol loptu zo súbojov v strede poľa smerom dopredu, avšak prihral na Rooneyho, ktorý musel vracať dozadu, takže akcia United sa nekonala.
     
    43
    Nepresný center "líšok" z krídla skončil iba na nohe Carricka a ten rýchlo založil protiútok. Nepresná prihrávka do šestnástky našla iba Schmeichela.
     
    44
    Luke Shaw veľmi dobre vstúpil Mahrezovi do cesty pri vlastnej šestnástky a na hranici pravidiel mu loptu odobral. Kontra United sa nekoná, keďže výborne získal loptu Simpson.
     
    45
    Ibrahimovič uspel v súboji s Albrightonom na krídle a vybojoval pre svoj tím odkop od de Geovej brány, aj keď Angličan očakával roh.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas boja o prestížny Community Shield je za nami a nutno podotknúť, že Manchester United išiel do vedenia po fantastickom sóle Lingarda, ktorý strelil aj víťazný gól vo finále FA Cupu a mohol by byť hrdinom i dnes.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Okazaki, prichádza Musa.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Albrighton, prichádza Gray.
     
    47
    Vardy si vypýtal faul v strede poľa od Carricka a tak môžeme očakávať dlhý nákop pred brankára de Geu.
     
    48
    To sa však nestalo, pretože lopta prešla na Graya do krídla. Leicester však prihráva naspäť, až k Schmeichelovi.
     
    48
    Bailly skvele zasiahol sklzom v roli posledného pred Mahrezom, následne dokonca zastavil aj Vardyho, ku ktorému sa dostala odrazená lopta.
     
    49
    Martial sa dostal s loptou až do šestnástky a snažil sa prihrať na voľného Lingarda, ktorý sa ale k lopte nedostal. Ibrahimovič ešte chcel uvoľniť Rooneyho, ani ten nedokázal vypáliť.
     
    50
    Keď už nič, tak Gray získal aspoň autové vhadzovanie, takže jeho tím ostane pri lopte a bude môcť ďalej rozvíjať ofenzívnu snahu.
     
    51
    Mahrez si spracoval dlhý pas v šestnástke, ešte prihral do lepšej pozície Musovi, ktorý teraz zbytočne špekuloval a tak sa k zakončeniu nedostal. Mohol rovno páliť.
     
    52
    Leicester City dáva gól!
    Kto iný, keď nie JAMIE VARDY? Všetko sa to však začalo na polovici Leicesteru, odkiaľ rýchlosťou vyviezol loptu Musa a aj keď zle prihral, veľký chyba Fellainiho znamená, že anglický reprezentant Vardy sa dostal pred de Geu, ktorého obišiel a do prázdnej skóroval.
    52. Vardy (LEC) - 1:1
     
    54
    Wayne Rooney dnes nevyzerá dobre, ale to sa s ním ťahá od Eura, minimálne. Jeho strela spoza šestnástky je veľmi nepresná a Schmeichel nad ňou len hodil pohľadom.
     
    55
    Žltú kartu dostáva King (Leicester City).
     
    56
    Rooneyho center sa aj so šťastím dostal k Ibrahimovičovi, lenže dobre vyštartoval aj Schmeichel a loptu dokázať dostať do bezpečných miest.
     
    57
    Rýchla kontra Leicesteru priniesla zakončenie mladého Graya spoza šestnástky, ktoré skončilo v náruči pozorného de Geu.
     
    58
    Fellainiho síce našiel center sprava, ale Belgičan si vo vzduchu pomáhal nedovolene, keďže proti Simpsonovi zahral rukami.
     
    59
    Musa dobehol loptu pri postrannej čiare vedľa šestnástky súpera a vypýtal si faul od Baillyho, takže Leicester bude mať zaujímavý priamy kop na center.
     
    60
    Gray však neposlal dobrý center, pretože bol až príliš nízky a hráči United okamžite odkopli čo najďalej. Leicester ostáva pri lopte.
     
    61
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Carrick, prichádza Herrera.
     
    63
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Simpson, prichádza Hernández.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza King, prichádza Mendy.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Lingard, prichádza Mata.
     
    64
    Schmeichel si po dlhšom čase siahol na loptu a to pri príležitosti nepresného pasu smerom na bránu Leicesteru. Brankár dobre vybehol a ukryl guľatý nezmysel.
     
    67
    Nový hráč Leicesteru Mendy by mal byť náhradou za Kantého a teraz to aj ukazuje, že tomuto krajanovi by mohol konkurovať.
     
    69
    Akcia Manchestru United končí zakončením Rooneyho spoza šestnástky. Proti nohe mu nabil Fellaini, lenže kapitán "Red Devils" našiel iba rukavice Schmeichela.
     
    70
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Shaw, prichádza Rojo.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Martial, prichádza Rashford.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Bailly (Manchester United).
     
    71
    Gray kopol z povedľa šestnástky prudký center v dobrej výške priamo na bránu a tam stačil jemný teč, aby mal de Gea problémy, lenže ten neprišiel a Španiel zasiahol.
     
    72
    Hernández síce na strane loptu stratil, avšak Rashforda cez seba nepustil. Ten si loptu odkopol do autu.
     
    73
    Hernández hodil dlhý aut do šestnástky. Ten súper odvrátil priamo k nemu a čerstvá posila tak vypálila z voleja nad bránu.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Vardy (Leicester City).
     
    76
    Rashford si na hranici šestnástky hodil loptu okolo Hernándeza a zrazeným centrom získal rohový kop.
     
    77
    Bailly najprv stratil kopačku a následne hral aj bez nej, lenže v hlavičkovom súboji s Grayom sa dopustil faulu.
     
    78
    Kasper Schmeichel vybehol z brány až na hranicu šestnástky, kde k lopte trielil aj rýchly Valencia, no dánsky brankár včas odkopol pred Ekvádorčanom na tribúnu.
     
    79
    Center do malého vápna Leicesteru Schmeichcel nestihol pred Rooenym, ktorý prihral na Ibrahimoviča, lenže ten situáciu nezvládol, pretože nedal gól vo veľkej šanci. Z bránkovej čiary odkopol Drinkwater.
     
    80
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Fuchs, prichádza Schlupp.
    80.
     
    81
    Dlhý aut Hernándeza takmer skončil gólom, pretože Huth posunul loptu na malé vápno Musovi, ktorého obrancovia zabudli a útočník v páde hlavou len tesne bránu prestrelil.
     
    83
    Manchester United dal gól!

    Valencia sa dostal cez mladého Graya k centru, ktorý perfektne načasoval na hlavu ZLATANA IBRAHIMOVIČA. Toho neubránil Wes Morgan, takže švédsky kanonier zakončil presne a od žrde lopta putuje za Schmeichela.
    83. Ibrahimović (MAN) - 1:2
     
    85
    Mahrez sa snažil o odpoveď jeho tímu, cez Roja sa však do šestnástky poriadne nedostal, ale získal aspoň roh.
     
    86
    Po Mahrezovom odvrátenom centri ešte vrátil loptu späť Schlupp, ktorý zas našiel Mahreza, lenže ten proti presile neuspel a prišiel o loptu.
     
    87
    Ibrahimovič z prvej nepresne prihrával na Fellainiho, takže Manchester United pokazil akciu, ktorá mohla byť veľmi nebezpečná do mierne pootvorenej defenzívy súpera.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Rooney, prichádza Schneiderlin.
     
    88
    Kapitánsku pásku si po Rooneym nasadí Antonio Valencia.
     
    89
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Huth, prichádza Ulloa.
     
    90
    Leicester sa snaží byť dopredu aktívnym tímom, ale v závere sa mu to nedarí. Neujal sa ani center Hernándeza, ktorý končí pri krajanovi de Geovi.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Dlhý pas do šestnástky získal Vardy, lenže bol okamžite bránený a získal rohový kop. V šestnástke je aj Schmeichel.
     
    90+2
    Drinkwater zakončoval rohový kop po odrazenej lopte, ale neprepálil hráčov súpera. Nasledovať ale bude ďalší roh pre Leicester.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mata, prichádza Mkhitaryan.
     
    90+4
    Schmeichel hlavou posunul loptu pred de Geom, ale len do výšky a tá padla priamo na španielskeho brankára, ktorý dobre načasoval výskok.
     
    90+4
    Jamie Vardy nasadil veľké tempo a šprintom dobehol takmer stratenú loptu. Bailly ho však zo všetkým vypätím síl zastavil a odkopol preč.
     
    90+5
    Po asi poslednom dlhom aute Hernándeza prichádza zo skrumáže rana Musu, ktorú hráči United zrazili na roh a navyše si pýtajú penaltu za ruku. Tá neprichádza.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Manchester United vyhráva prvý súťažný duel v novej sezóne a to znamená, že sa stal víťazom Community Shield. Hrdinom sa stal Zlatan Ibrahimovič, ktorý nebol výrazný, ale počkal si na svoju chvíľu a hlavou rozhodol o výhre. José Mourinho si tak pripísal prvú trofej v novom tíme. (19:00:39)

    Matej Kubove

    Góly: 52. Vardy – 32. Lingard, 83. Ibrahimovič

    Karty:   40. Simpson (LEC), 55. King (LEC), 75. Vardy (LEC) – 71. Bailly (MAN)


    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan (C), Fuchs – Mahrez, Drinkwater, King, Albrighton – Okazaki, Vardy
    Náhradníci: Gray, Hernandez, Mendy, Musa, Schlupp, Ulloa, Zieler

    Manchester United: de Gea – Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Carrick, Fellaini – Lingard, Rooney (C), Martial – Ibrahimović
    Náhradníci: Herrera, Mata, Mkhitaryan, Rashford, Rojo, Schneiderlin, Romero