Helsinki – Göteborg 0:2 (kon.) | Kalju – Osmanlispor 0:2 (kon.) | Midtjylland – Fehérvár 1:1 (po pr.)
S. Moskva – Larnaca 0:1 (kon.) | Trnava – Austria 0:1 (4:5 po pen.) | FK Krasnodar – Birkirkara 3:1 (kon.)
Vorskla Poltava – Lok. Záhreb 2:3 (kon.) | Limassol – Grasshoppers 3:3 (po pr.) | Štokholm – Panathinaikos 0:2 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Jelgava 3:0 (kon.) | Arouca – Heracles 0:0 (kon.) | Qäbälä – Lille 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Škendija 1:0 (kon.) | Giannina – Alkmaar 1:2 (kon.) | SønderjyskE – Zagłębie 1:1 (kon.)
Tel Aviv – CS Pandurii 2:1 (kon.) | Minsk – Novi Sad 0:2 (kon.) | AEK Atény – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
Maribor – Aberdeen 1:0 (kon.) | Brøndby – Hertha 3:1 (kon.) | Constanta – Gent 0:0 (kon.)
Rijeka – Başakşehir 2:2 (kon.) | Sassuolo – Luzern 3:0 (kon.) | Hajduk Split – FK Oleksandrija 3:1 (kon.)
Cork City – Genk 1:2 (kon.) | West Ham – Domžale 3:0 (kon.) | Rio Ave – Slavia 1:1 (kon.)
Rapid Viedeň – Žodino 3:0 (kon.)
koniec
FC Arouca
0:0 (0:0)
Heracles Almelo
cz Štvrtok 04.08.2016, 19:00 • Estádio Municipal de Arouca, Arouca (kapacita: 7.000 diváků) • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný čtvrteční večer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu odvety 3. předkola Evropské ligy a my se společně zaměříme na duel mezi domácím FC Arouca a hostujícím celkem Heracles Almelo. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 19:00 a zápasem vás provede Jakub Hataš.
     
    FC Arouca

    Portugalský celek zažívá v posledních letech velký vzestup. V sezóně 2013/14 se dostal z druhé ligy do nejvyšší soutěže a již v minulém ročníku si vybojoval právo startu v evropských pohárech. To mu zajistila pátá příčka v lize, která je pro Aroucu velkým úspěchem.

    V kádru portugalského týmu se přes léto zatím moc změn neodehrálo, z klubu odešlo jen pár hráčů, z nichž za zmínku stojí hlavně David Simao, autor 4 ligových branek. Naopak Arouca získala například Santose z francouzského FC Metz.
     
    Heracles Almelo

    Nizozemský tým s českou stopou zažil také velmi dobrou sezónu. Ve velké konkurenci v holandské lize se Heracles dokázal prokousat až na šestou příčku, která zajišťuje start v předkole Evropské ligy. Stejně jako pro Aroucu, i pro Heracles Almelo jde o premiéru v pohárové Evropě a tak nizozemský celek určitě nebude chtít končit po dvou zápasech.

    Přes léto se povedlo Heraclesu doplnit kádr, ovšem nedokázal udržet klíčového střelce, kterým byl Wout Weghorst. Autora 14 ligových branek zlákal větší AZ Alkmaar.
     
    První vzájemný zápas

    V prvním utkání byl nizozemský celek po celou dobu aktivnějším než hostující Arouca, přesto však utkání skončilo remízou 1:1. Arouca byla po celý zápas dost pasivní a dá se říci, že za celou dobu v prvním zápase nic nepředvedla. Heracles se dostal do vedení v 53. minutě, kdy se prosadil Paul Gladon. Domácí si pohodlně kráčeli pro výhru, v nastavení však přišla pohroma pro Heracles. Po centru hostujícího Gêgêho si míč do vlastní sítě srazil obránce Robin Gosens, který tak určil vlastním gólem výsledek na 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arouca: Bracali – Gêgê, Jubal, Basto, Luis – Nuno Coelho – Valente, Santos – Mateus, Gonzalez, Zequinha.
    Náhradníci: Rui Sacramento – Intima, Velázquez, Moreira, Goiano, de Jesús, Crivellaro.

    Heracles Almelo: Castro – Breukers, te Wierik, Zomer, Gosens – Pelupessy – Bruns, Bel Hassani – Kuwas, Gladon, Navrátil.
    Náhradníci: Fij – Pröpper. Darri, van Ooijen, van Mieghem, Fledderus, Hoogma.

    Rozhodčí: Adrien Jaccottet – Jobin, Zeder. (vš. Švýcarsko).
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu. Domácí Arouca v modrožlutých dresech, hosté v tradiční černobílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního zápasu obstarali hráči hostujícího Heraclesu Almelo. Jejich první akce vedla po pravém křídle, nákop na Kuwase byl však příliš dlouhý.
     
    2
    Na pravé straně hřiště s k míči dostal domácí útočník Mateus, jeho centr do vápna však stihl dobře zablokovat obránce Heraclesu Gosens.
     
    2
    Ve vápně nizozemského týmu se k odraženému míči dostal opět Mateus, jeho střela byla ale zablokována hradbou těl před ním.
     
    3
    Po levém křídle se snažil projít domácí Zequinha, toho však dokázal zastavit dobře se vracející Pelupessy. Domácí však zůstávají u míče.
     
    4
    Hned zkraje utkání vidíme první žlutou kartu, kterou obdržel Nuno Coelho. Ten zatáhl za dres hostujícího Brunse, jenž se dral do nebezpečného protiútoku.
     
    5
    Zomer poslal z následné standardní situace míč do vápna domácích, tam však nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů a Arouca se dokázala ubránit.
    5.
     
    6
    Zequinha se ujal exekuce standardní situace z pravé strany. Jeho centr sice nikoho nenašel, ale odražený míč se k němu vrátil. Domácí útočník jej z první vystřelil na bránu a o pouhé centimetry bránu přestřelil.
     
    7
    Hostující Heracles se snaží uklidnit hru kombinací mezi vlastními obránci. Domácí Arouca se však snaží aktivně napadat, což rozehrávku nizozemského týmu komplikuje.
     
    9
    Domácí útočník Gonzalez se snažil dostat k dlouhému centrovanému míči na hranici malého vápna, rozhodčí však jeho souboji s brankářem Castrem vyhodnotil jako faul domácího útočníka.
     
    10
    Domácí fotbalisté se na chvilku zatáhli na vlastní polovinu a dávají Heraclesu možnost ke kontrolování hry. Heracles se však díky nepřesnostem v rozehrávce nedokáže dostat hlouběji na polovinu soupeře.
     
    11
    Máme zde další žlutou kartu v utkání. Hostující bek te Wierik je potrestán za ostrý šlapák na domácího útočníka Waltera Gonzaleze.
     
    12
    Z následné standardní situace však domácí nic nevymysleli. K odraženému míči se na úrovní dobrých 40 metrů dostal Santos, jeho pokus však mířil vysoko nad bránu a Castra ta neohrozil.
     
    13
    Hosté se snažili rychlou kombinací dostat do protiútoku, Bel Hassani však vyřešil situaci zbrkle a jeho centr do vápna nikoho nenašel, čímž akce Heraclesu skončila.
     
    14
    Hostující záložník Bruns se chtěl dostat do náběhu za obranu, v momentě přihrávky od Gosense byl však za domácí obranou, což neušlo pomeznímu rozhodčímu.
     
    15
    Zequinha se neohroženě pustil středem hřiště k bráně hostí. Jeho postup zastavil až 5 metrů před vápnem jeden z obránců Heraclesu. Z následné standardní situace však Arouca nedokázala nic vymyslet.
     
    16
    Český útočník Jaroslav Navrátil se snažil na pravém křídle dostat do vápna soupeře, jeho úmysl však obrana portugalského týmu přečetla a Navrátil o míč přišel.
     
    17
    Další útok Heraclesu, opět po pravém křídle. Tentokrát jej měl na svědomí útočník Kuwas, který však v nejdůležitější chvíli podklouzl a míč odevzdal soupeři.
     
    19
    Domácí jsou zataženi na své vlastní polovině. Hosté toho však nedokáží využít, ani centr Zomera ve vápně nenašel nikoho v černobílém a tak Heracles opět jen kombinuje kolem půlící čáry.
     
    20
    Před vápnem domácího týmu došlo k menším zmatku v obraně Aroucy, hráči Heraclesu toho však nedokázali využít a vše vyřešil razantním odkopem Basto.
     
    21
    Bel Hassani se snažil najít kolmicí nabíhajícího Brunse, na toho však byla přihrávka marockého záložníka příliš dlouhá a míč končí za bránou.
     
    22
    Další Bel Hassaniho přihrávka, ani tentokrát však nekončí úspěchem. Jeho centr na Gladona byl sice velmi přesný, ale útočníka Heraclesu nalezl v ofsajdu.
     
    23
    Hráči Aroucy budou zahrávat rohový kop. Jeho exekuci si vezme na startost útočník portugalského týmu Zequinha.
     
    24
    Domácí však z této příležitosti nedokázali nic vytěžit, Zequinhův centr byl nepřesný, navíc Gêgê fauloval v náběhu jednoho z obránců Heraclesu.
     
    25
    Domácí Mateus se těžce zvedá po souboji s jedním z hostujících hráčů, rozhodčí však tento souboj jako faul neposoudil a tak budou hráči Heraclesu vhazovat aut.
     
    26
    Nuno Valente se snažil obtočit kolem svého obránce na pravé straně, při své kličce si však pomohl nedovoleně, což hlavnímu sudímu neušlo a píská faul.
     
    27
    Zatím vidíme opatrný fotbal z obou stran, oba celky kupí velké množství nepřesností a nedaří se jim dostat do finální fáze. Ani další útok hostujícího Heraclesu nedopadl jinak. než nepřesným centrem Navrátila, po kterém získali míč domácí.
     
    28
    Hosté to zkouší po pravé straně, kde dobře kombinovali Kuwas s Navrátilem. Těm však do kombinace vletěl obránce Jubal, který přečetl Kuwasovu nahrávku a míč vypíchl.
     
    29
    Gonzelez v první velké šanci dnešního utkání! Z levé strany dostal míč od jednoho ze svých spoluhráčů a pouze o pár centimetrů míjí z úrovně penalty pravou šibenici! Obrovská šance domácích!
    29.
     
    31
    Domácí jsou momentálně aktivnějším týmem. Z pravé strany se do vápna dokázal dostat Gêgê, jehož centr mířil na malé vápno. Tam však vůbec nikdo z jeho spoluhráčů nebyl a tak domácí ani tuto šanci nevyužili.
     
    32
    Hostující útočník Gladon se teatrálně skácel na hranici velkého vápna, kde si snažil vymodlit faul u hlavního rozhodčího. Ten se však oklamat nenechal a píská proti Heraclesu.
     
    33
    Útočník Heraclesu Kuwas se snažil projít na pravé straně, tam ho však dobře předskočil Zequinha, kterého útočník nizozemského týmu fauloval a domácí tak budou opět u míče.
     
    34
    Domácí André Santos se dokázal dostat ke střele za hranicí vápna. Jeho pokuse však nebyl povedený, míč mu sjel po noze a míří hodně mimo bránu hostí.
     
    35
    Hosté se se svou kombinací nedokáží dostat blíže, než za vápna domácího týmu. Dlouhý centr do vápna poslal Bel Hassani, ani tentokrát však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    36
    Bruns si vzal na starost zahrání rohového kopu Heraclesu. Jeho centr sice našel Gosense, ten však poslal míč na Kuwase do ofsajdu, tudíž míč opět v moci domácích.
     
    38
    Domácí útočník Mateus se dokázal krásně vyhnout dvěma bránícím hráčům na pravé straně. Jeho centr však ve vápně přeletěl Gonzaleze a tak se hosté dokázali ubránit.
     
    39
    Přihrávka Bel Hassaniho na pravé křídle sice směřovala na Navrátila, u míče však byl dříve bránící Luis, který razantním odkopem situaci vyřešil.
     
    40
    Gosens se na levé straně vyhnul elegantní kličkou Jubelovi, jeho centr však domácí obrana dokázala zablokovat a odehrát alespoň na roh.
     
    41
    Po Bel Hassaniho rohovém kopu se sice k míči dokázal dostat te Wierik, jeho hlavička však byla velmi nepřesná a mezi tři tyče se nevešla.
     
    42
    Domácí Mateus se snažil odcentrovat přes Kuwase, ten však domácího útočníka ubránil a jeho pokus zablokoval na roh. Ten rozehrál Zequinha, ale na přední tyči míč odhlavičkovali hráči hostí.
     
    43
    Domácí Gonzalez je v závěru zápasu potrestán žlutou kartou za faul na pronikajícího Gosense.
     
    44
    Na pravé straně se velmi šikovně uvolnil Navrátil, jeho centr do vápna však přeletěl jak bránícího Mateuse, tak útočníka Kuwase. U míče tak zůstanou domácí.
     
    45
    Hostující Gosens se vrhl neohroženě do vápna, kde se po střetu s jedním z domácích hráčů dožadoval penalty. Rozhodčí Jaccottet však správně pokutový kop nenařídil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas dnešního střetnutí mezi týmy FC Arouca a Heracles Almelo.

    Během prvního poločasu jsme bohužel sledovali fotbal plný nepřesností z obou stran, kdy se oba celky hlavně snažily dostat do vápna soupeře. Jak domácí, tak i host si nedokáží poradit s finální fází a dělají mnoho chyb v kombinaci. Nejvážnější šanci měl pravděpodobně ve 29. minutě útočník Gonzalez, který ve výborné pozici přestřelil branku.

    Co nám přinese druhé dějství, to se dozvíme přibližně ve 20:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu přišel na hřiště Hoogma, který nahradil Zomera.
     
    47
    Hostující hráči se snažili projít po levém křídle, tam však nedokázal prudkou přihrávku zkrotit Pelupessy a míč končí až za brankou domácích.
     
    48
    Heracles kombinuje na vlastní obranné polovině. Hráči domácího týmu se nesnaží je příliš napadat a hlavně vyčkávají zatažení v obranném bloku.
     
    49
    Zequinha se rozběhl s míčem po levé lajně, kde dokázal přejít přes dva obránce. Přes Hoogmu se však nedokázal probít, ale vybojoval svému týmu alespoň aut.
     
    50
    Domácí teď pustili do dobré střelecké pozice Pelupessyho, ten však nedokázal zamířit přesně a jeho střela tak minula branku Bracaliho.
     
    51
    Nuno Coelho se dostal k hlavičce po centru z levé strany, brankář Castro si však s jeho lehkou střelou doprostřed brány zvládl poradit.
     
    52
    Hostující tým se dostal do velmi dobré šance! Navrátil prodloužil Brunsův centr až ke Kuwasovi, který jej napálil z první na bránu. Výborný zákrok Bracaliho však zamezil míči v cestě do brány.
    52.
     
    53
    Hosté jsou v druhém poločase zatím výrazně aktivnějším týmem. Jejich kombinace na pravé straně opět vedla až do vápna domácích, kde však nepřesný centr z pravého křídla dokázala obrana portugalského týmu zneškodnit.
     
    54
    Hosté měli k dispozici další rohový kop a jeho exekuci si vzal na starost Bel Hassani. Jeho centr však k ničemu vážnému nevedl a domácí Arouca se dokázala ubránit.
     
    55
    Nuno Valente se ocitl v šanci na druhé straně hřiště. Míč poskakoval na hranici vápna, kde se do něj bez přemýšlení opřel právě Valente. Jeho dělovka však míjí levý roh brány hostí.
     
    57
    Domácí se snažili prosadit podél levé lajny, kde to zkoušel nejprve Zequinha a poté i Gonzalez. Ani jeden z nich však neuspěl, Gonzalez alespoň vybojoval rohový kop.
     
    58
    Hosté se dokázali ubránit rohovému kopu Aroucy a hnali se do rychlého protiútoku! Na hranici vápna se dostal k míči Bel Hassani, jeho dělovka však byla sražena domácí obranou.
     
    59
    Arouca se dostala k další střele na bránu. Mateus se dokázal individuálně probít z pravé strany na hranici vápna, jeho střela levou nohou však byla velmi slabá a brankář Castro s ní neměl moc práce.
     
    60
    Hráči nizozemského týmu se snažili dostat do vápna soupeře centrem z pravé strany, který poslal Bruns. Ten však trefil jen bránícího Luise.
     
    61
    Další střídání v řadách holandského týmu. Ze hry je stažen útočník Kuwas, na hřiště se místo něj podívá van Mieghem.
     
    62
    Hostující Heracles se opět dostal do útočné akce, která končí ve vápně soupeře. Po centru z levé strany budou mít hosté k dispozici alespoň rohový kop.
     
    63
    Bruns rozehrál rohový kop velmi dobře. Míč od něj doputoval až ke Gosensovi, který však svou střelou mířil příliš vysoko a bránu netrefil.
     
    64
    Domácí obránce Luis se dokázal probít podél levé lajny, jeho střela však nebyla ani přesná, ani razantní a skončila tak za bránou nizozemského celku.
     
    66
    Na krásný centr do vápna si nabíhal hostující Gladon. Ten však nedokázal kvalitně zpracovat a tak celá akce Heraclesu končí opět nezdarem.
     
    67
    Andre Santos je další potrestaným v dnešním utkání. Na pravé straně se razantně opřel do pronikajícího Bel Hassaniho, což rozhodčí ocenil žlutou kartou.
     
    68
    Následnou standardní situaci si vzal na starost sám Bel Hassani. Jeho střela doprostřed brány však domácího Bracaliho neohrozila.
     
    69
    První střídání přichází i v řadách portugalského týmu. Ze hry je stažen útočník Walter Gonzalez, na hřišti jej nahradí Rafael Crivellaro.
     
    70
    A je tu další žlutá karta, tentokrát pro hráče Heraclesu. Útočník Gladon je potrestán za faul jednoho z domácích hráčů na pravé straně hřiště.
     
    71
    Domácí se hrnuli do útoku podél levé strany. Jejich útočná akce ale končí dobrým obranným zákrokem Breukerse, který dokázal zastavit Mateuse.
     
    72
    Crivellaro je po třech minutách na hřišti potrestán žlutou kartou. Tu dostal za hloupý faul, když zbytečně dohrál te Wierika, který odkopával míč.
     
    73
    Hostující van Mieghem teď velmi zatopil domácí obraně! Jeho průnik z levého křídla do vápna nezastavili ani tři obránci. Nakonec však hostující záložník napálil míč do domácího obránce.
     
    74
    Za této situace postupují domácí hráči, kteří jsou si toho moc dobře vědomi. Čekají zatažení v bloku, zatímco Heraclesu se nedaří založit kvalitní útočnou akci.
     
    75
    Na levém křídle se uvolnil Bel Hassani, jeho průnik do vápna však opět končí nezdarem, jelikož se mu pod nohy velmi šikovně vrhl domácí obránce Jubel.
     
    76
    Domácí Santos zajel do útočníka Gladona, paradoxně je to však domácí záložník který zůstává ležet na zemi a nechává se ošetřovat. Během pár vteřin však hra bude zřejmě pokračovat.
     
    77
    Hostující Gladon se dopustil útočného faulu na Jubala, což neušlo rozhodčímu Jaccottetovi, který okamžitě píská faul nizozemskému útočníkovi.
     
    78
    Vypadá to, že zraněný Santos nemůže pokračovat ve hře. Proto jej na hřišti střídání de Jesús.
     
    79
    Hráči Heraclesu se v posledních deseti minutách snaží dát všechno do snahy o vstřelení branky. Po levé straně se probíjel van Mieghem, ani jeho pokus však nebyl úspěšný.
     
    80
    Hostující Bruns se rozhodl vzít to na sebe a vystřelil. Naneštěstí pro něj byl však jeho pokus sražen na roh.
     
    80
    Sám Bruns poté zahrával rohový kop, našel však pouze hlavu jednoho z dobře bránících hráčů portugalského celku, který se tak opět ubránil.
     
    81
    Bel Hassani je dalším potrestaným v tomto utkání. Na levé straně hřiště musel zastavit pronikajícího Crivellara, což rozhodčí ocenil žlutou kartou.
     
    82
    Trenér Heraclesu Stegeman vyčerpal i poslední střídání. Ze hřiště je stažen Bruns, na hrací ploše jej nahradí Pröpper.
     
    84
    Po chybě ve středu hřiště se dostal ke střele domácí Zequinha, jeho střela sice byla kvalitní, brankář Castro si však s dělovkou k pravé tyči poradil.
     
    85
    Crivellaro si vzal na starost exekuci dalšího rohového kopu domácího celku. Ani jeho pokus však nedokázal pozměnit skóre, jelikož ve vápně nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    86
    Dlouhý centr do vápna směřoval přesně na hlavu van Mieghema, před něj se však nacpal obránce Jubal, který ve spolupráci s Bracalim celou situaci řeší.
     
    87
    Hostující hráči jsou sice naskládáni okolo vápna portugalského celku, jejich snaha však končí právě okolo vápna. Domácí dobře brání a hosty nechtějí k ničemu pustit.
     
    88
    Hostující Navrátil musel zastavit protiútok jednoho z hráčů domácích, za což obdržel od hlavního sudího žlutou kartu.
     
    89
    Bel Hassani se snažil vybojovat míč na pravé straně hřiště, po souboji s Luisem ale zůstal brazilský zadák ležet a rozhodčí pískl Bel Hassanimu faul.
     
    90
    Nuno Valente se dostal ke střele, která rozhodně vystrašila brankáře Castra! Ten jí však dokázal vyrazit na roh, takže Heracles stále žije. V následné potyčce si vykoledoval Castro žlutou kartu.
     
    90+1
    Poslední střídání v zápase. Ze hry je stažen Valente, na hrací plochu přišel Goiano.
     
    90+2
    Centr do vápna z levé strany sice našel Gladona, ten ovšem nedokázal míč umístit hlavou tak, jak by si přál a branku vůbec netrefil.
     
    90+3
    Domácí brankář Bracali je ještě oceněn žlutou kartou od rozhodčího Jaccotteta.
     
    90+4
    Ve středu hřiště je teď mnoho nepřesností. Domácí hnaní fanoušky se snaží udržet stav jaký je, naopak Heracles musí vrhnout vše do vstřelení branky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou odvetu 3. předkola Evropské ligy mezi domácím FC Arouca a hostujícím celkem Heracles Almelo.

    Domácí FC Arouca dnes slaví postup! Paradoxem je, že ani v jednom z utkání nedokázali hráči portugalského týmu vstřelit branku, přesto jdou dál. V prvním zápase vybojovali remízu 1:1, když v posledních vteřinách nasměroval míč do vlastní brány hráč Heraclesu Gosens. Dnes jsem se branky nedočkali a tak je Arouca v dalším kole, kde si může vybojovat právo startu v základní skupině EL.

    Během celého zápasu jsme neviděli krásný fotbal, ve druhé polovině se však z vyrovnaného zápasu stal zápas v režii Heraclesu, který sice měl okénka v obraně, ale jinak celou dobu tlačil svého soupeře do vápna a snažil se vstřelit branku. Naneštěstí pro nizozemský tým se to nepovedlo a tak Heracles pro letošní sezónu v pohárové Evropě končí.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 14:16.
     
    To je ode mne pro dnešní večer vše. Užijte si zbytek čtvrtečního večera a u dalšího textového přenosu brzy na shledanou. (20:58:21)

    Jakub Hataš

    Góly:

    Karty:   4. Coelho (ARC), 43. Gonzalez (ARC), 67. Santos (ARC), 72. Crivellaro (ARC), 90+3. Bracali (ARC) – 11. Wierik (HRC), 70. Gladon (HRC), 81. Hassani (HRC), 88. Navrátil (HRC), 90. Castro (HRC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 14:16.
    FC Arouca: Bracali – Gêgê, Jubal, Basto, Luis – Nuno Coelho – Valente (90+1. Goiano), Santos (78. de Jesús) – Mateus, Gonzalez (69. Crivellaro), Zequinha.
    Náhradníci: Rui Sacramento – Intima, Velázquez, Moreira, Goiano, de Jesús, Crivellaro.

    Heracles Almelo: Castro – Breukers, te Wierik, Zomer (46. Hoogma) , Gosens – Pelupessy – Bruns (82. Pröpper), Bel Hassani – Kuwas (61. van Mieghem), Gladon, Navrátil.
    Náhradníci: Fij – Pröpper. Darri, van Ooijen, van Mieghem, Fledderus, Hoogma.

    Rozhodca: Adrien Jaccottet – Jobin, Zeder. (vš. Švýcarsko)
    28.07.2016
    Heracles - Arouca 1:1

    Góly: 53. Gladon – 90+1. Gosens (vla.)

    Karty:   47. Basto (ARC), 81. Valente (ARC), 90+4. Coelho (ARC)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 10:11.