Liberec – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Třinec – Olomouc 5:2 (kon.) | Martin – Košice 1:2 (0:1 po s.n.)
Litvínov – Plzeň 3:2 (3:2 po s.n.) | Slavia – K. Vary 5:2 (kon.) | B. Bystrica – Cracovia 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Jastrzebie 4:0 (kon.) | Havířov – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Kadaň – Most 2:3 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Prostějov – GKS Tychy 1:2 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan 5:3 (kon.)
koniec
HC Stadion Litoměřice
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
cz Štvrtok 04.08.2016, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Krásný a příjemný čtvrteční podvečer u dnešního přípravného zápasu celků z WSM ligy, dnes je na programu severočeské derby. Domácí HC Stadion Litoměřice přivítají na svém ledě HC Slovan Ústí nad Labem. Utkání začíná v 18:00 hodin.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Odchody
    Kádr kolem Miroslava Macha se přes pauzu celkem obměnil, když odešlo a přišlo několik hráčů. První kdo opustil Slovan byl kanonýr David Tůma, který zamířil do Kladna, a stejně s ním odešel k Rytířům velezkušený útočník Petr Tenkrát. Zato Jan Pohl se přemístil do hlavního města, konkrétně do kádru pražské Slavie, která bude mít opět ambice vrátit se do nejvyšší české soutěže. Velmi zajímavý zápas to bude především pro Ondřeje Smetanu, který změnil působiště právě do Litoměřic. Další ztráta pro Slovan je určitě odchod Jiřího Kuchlera, který ukončil hráčskou kariéru.

    Příchody
    Na sever Čech přišlo hned několik hráčů. Z pražské Slavie přišli na hostování brankář Jan Dlouhý a mladý útočník Daniel Vrdlovec. Obranu Ústí také vyztuží dvojice zkušených – Jakub Čuřík a Jaroslav Kasík. Z extraligových Pardubic přišli také dva hráči – Jaroslav Moučka a Patrik Poulíček. Zajímavý zápas to jistě bude také pro Zdeňka Doležala, který působil minulou sezónu právě v Litoměřicích. Nejnovější posilou pro Ústí nad Labem je "tvrdý" obránce, který dříve působil v týmu Přerova nebo pražské Slavie, sedmadvacetiletý Petr Přindiš.
     
    HC Stadion Litoměčice

    Odchody
    Také u Kališníků je změn v kádru požehnaně. Již zmiňovaný Zdeněk Doležal odešel do Ústí nad Labem. Návrat do Hradce Králové udělali Ondřej Kopta a Karel Plášil. Zvučnější jméno – Lukáš Vantuch zamířil více na sever a to k úřadujícímu mistrovi extraligy, tedy do Liberce. Ondřej Mikliš se rozhodl změnit působiště a posílit Benátky nad Jizerou a do Českých Budějovic zamířil Tomáš Rousek. Odešli ale jsou nyní bez angažmá – Jan Berger, Jiří Brandejský, Dominik Bílek, Tomáš Horna a Milan Toman.

    Příchody
    I když většina hráčů je v Litoměřicích na zkoušku, momentálně patří k týmu. Z pražské Kobry přišel Filip Hanták a ze Žďáru nad Sázavou poté Ondřej Kovářů. Až z dalekého polského týmu Polonia Bytom zavítal na sever Čech Martin Jakúbek. Jako hráč na výpůjčku z Hradce Králové přichází duo – Radek Pilař a Martin Matějček. Brankoviště vyztuží zkušený Filip Šindelář, který působil v Třebíči. A nyní dvě "zvučnější" jména – Václav Pletka a Matúš Paločko obléknou také dres Stadionu. Vysoký obránce z Ústí a také už zmiňovaný Ondřej Smetana, který posílí obranu. Z pražské Sparty na výpůjčku přišel Ondřej Procházka a mezi poslední posily patří Ondřej Šťáva, který hrál EBEL ligu ve Znojmě, dále Jan Veselý z Kolína, a z Břeclavi přichází Jiří Uhlík. V neposlední řadě až ze čtvrté švédské ligy, konkrétně z týmu Motala AIF přišel Dominik Müller.
     
    Oba týmy již mají za sebou jedno přípravné utkání, lépe je na tom ústecký Slovan, když ve Zlatopramen aréně porazily Benátky nad Jizerou 4:3. Zato "Kališníci" zavítali do města Škodovky, tedy Mladé Boleslavi a i přesto, že s extraligovým celkem drželi dvě třetiny krok, prohráli svůj první přípravný zápas 2:6.
     
    Sestavy dnešních soupeřů z minulého přípravného zápasu

    Sestava Stadionu proti Mladé Boleslavi: Šindelář (Michajlov) – Málek, Pavlas, Bažant, Šulc, Piegl, Smetana, Jebavý, Matějček – Kalla, Veselý, Paločko – Pletka, Valášek, Švagrovský – Jakúbek, Miškář, Pilař – Procházka, Šťastný, Krátoška.

    Sestava Slovanu proti Benátkám n/J: Dlouhý (Kosina) – Bernad, Vaněk, Zdvořáček, Skočovský, Macek, Hucek – Gengel, Komárek, Navarra – Sladkovský, Furch, Markulinec – Kopta, Josefus, Jiří Kalla.
     
    Ještě jednou Vás vítám u textového on-line přenosu z litoměřické Kalich Arény, kde nás čeká severočeské derby tak zvaně "na nečisto". Hosté přijeli do Litoměřic poměrně v málopočetné sestavě. Zato domácí začnou dnešní zápas s dvaadvaceti hráči, uvidíme jak se domácím bude dařit.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Veselý F.) – Smetana, Šťáva, Chmel, Šulc, Matějček, Málek, Jebavý, Müller – Pilař, Veselý J., Paločko – Krátoška, Šťastný, Jakúbek – Sýkora, Racek, Uhlík – Zajan, Kovářů, Hanták – Miškář.
    Trenéři: Daniel Tvrzník, Miloš Říha ml.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Kosina, Bernad, Vaněk, Zdvořáček, Skočovský, Macek, Hucek – Dalecký, Furch, Merta – Sladkovský, Komárek, Novarra – Kopta, Josefus, Kalla Jiří.
    Trenér: Miroslav Mach

    Rozhodčí: Krob, Folk – Ševic, Votrubec.
     
    Rozcvička obou mužstev v plném proudu. Věřím, že i když je to pouze přípravný zápas, pár diváků si cestu na stadion přeci jen najde.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny a utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:34
    Jako první se pokoušeli o útočnou akci domácí, ovšem Jan Veselý pouze nahodil za branku hostů.
     
    1:05
    První velká šance hostů! Přečíslení dva na jednoho v jejich podání ale krásný zákrok Michajlova.
     
    2:01
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    02:45
    Zatím jsou v útoku nebezpečnější hosté, už po třetí musel Michajlov zasahovat proti střele Komárka.
     
    03:25
    Tentokráte zakázané uvolnění hostů z Ústí nad Labem.
     
    3:57
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Filip Hanták zavezl puk do útočného pásma, vystřelil ale Martin Volke pouze puk vyrazil, k odraženému puku se dostal PAVEL ZAJAN a otevírá skóre dnešního zápasu.
    Asistence: Filip Hanták.
     
    04:59
    Další velká šance domácích, Volke byl ale pozorný. Rozhodčí hru přerušují a pískají postavení domácího hráče v brankovišti.
     
    05:21
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jakub Šulc – 2 min.).
     
    05:35
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé v podání Slovanu. V přesilové hře se dostal na pravém kruhu k puku Jan Dalecký a svou přihrávkou vybídl ke skórování ALEŠE FURCHA, který neměl problém zakončit do odkryté branky Michajlova.
    Asistence: Jan Dalecký.
     
    06:55
    Domácí teď drží puk v útočné třetině, žádná větší šance z toho ale zatím není, hosté teď brání velmi pečlivě.
     
    08:30
    Z většího tlaku přišla nakonec střela jednoho z domácích útočníků a Martin Volke musel zasahovat, vhazování v útočné třetině Litoměřic.
     
    09:56
    Nyní uvidíme přesilovou hru domácích. Vojtěch Komárek je potrestán dvěma minutami za napadení.
     
    10:29
    Další zákrok Volkeho po střele Paločka, vhazovaní po levici hostující brankáře.
     
    11:00
    Hosté se teď osvobozují, když jeden z hostujících obránců dokázal vyhodit kotouč ze své třetiny.
     
    11:56
    Z přesilové hry domácích už nic nebude, hosté hrají v plném počtu.
     
    12:44
    Lukáš Sladkovský se po vhazování dostal k puku mezi kruhy a zkoušel vystřelit, jeho ránu ale dokázali zablokovat domácí obránci.
     
    13:08
    Teď se ke střele dostal Dominik Málek ale branku hostů netrefil.
     
    13:37
    Ondřej Kovářů vybojoval puk v útočné třetině a zpoza branky přihrával na modrou čáru, kde byl připraven Dominik Málek, svou ranou trefuje ale pouze Volkeho, který neměl problém puk přikrýt.
     
    15:40
    Puku se teď ujmuli hráči Ústí a snaží se něco vymyslet v útočné třetině. Přihrávka Davida Merty ale končí na hokejce domácích.
     
    16:25
    Až příliš nepřesností jsme teď mohli vidět na obou stranách.
     
    17:34
    Roman Novarra se teď pokusil natlačit před domácí branku, zakončení se mu ale nepovedlo, když mu puk přeskočil hůl.
     
    18:00
    Poslední dvě minuty první třetiny.
     
    18:25
    Hosté teď forčekují domácí při rozehrávce a daří se jim to. David Bernad nahodil puk na branku Michajlova, tím ale akce hostů končí.
     
    19:36
    I teď se hostům daří napadat a Michajlov musel zasahovat, uvidíme vhazování po jeho pravici.
     
    19:49
    Hostům se v posledních vteřinách nepodařilo ohrozit domácí branku a první třetina se už jen dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina severočeského derby je minulostí. Hra na obou stranách je velmi rychlá a k vidění je mnoho šancí, oběma celkům se podařilo i skórovat. Jako první otevřel skóre Pavel Zajan po úspěšně akci jeho kolegy z útoku Filipa Hantáka. Hostující Slovan měl ale vzápětí možnost přesilové hry, kterou dokázal velmi rychle využít Aleš Furch po krásné přihrávce Jana Daleckého do odkryté branky Michajlova.
    Stav je tedy nerozhodný, druhá třetina začne zhruba v 18:47 h.
     
    Rozhodčí i hráči vjíždění na led a vše je připraveno k zahájení druhé části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Jako první ve druhé třetině zakládají útok hosté, což se jim daří a domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    21:19
    Třetí zakázané uvolnění domácích v řadě! Hosté teď mají velký tlak a ke střele se dostal Roman Novarra, domácí brankář byl ale pozorný.
     
    22:10
    Ondřej Smetana je potrestán za hrubost. Velký tlak hostů znamená výhodu přesilové hry.
     
    22:45
    Krásný zákrok Michajlova proti střele Merty.
     
    23:16
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilová hra hostů znamená druhou branku. Hosté se zaslouženě dostávají do vedení, když od začátku druhé třetiny jsou velmi aktivní, čehož zužitkoval v přesilové hře DAVID MERTA a z levého kruhu prostřelil Michajlova pod lapačku.
    Asistence: Jan Dalecký, David Bernad.
     
    24:48
    Možnost ke skórování měl teď Matúš Paločko, na brankovišti Volkeho ale nedokázal zpracovat puk.
     
    25:55
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou.
     
    27:27
    Martin Volke teď musel zasahovat proti střele Jakúbka.
     
    28:35
    Velice nebezpečná akce hostů! Střela jednoho z útočníků Slovanu byla tečována a jen těsně minula domácí branku.
     
    29:15
    Domácí mají možnost přesilové hry. Dominik Müller vyvážel puk z obranné třetiny ale Petr Josefus ho zahákoval a je vyloučen.
     
    29:15
    Litoměřice mění zhruba v polovině zápasu brankáře. Martina Michajlova vystřídal v brance František Veselý.
     
    30:11
    Domácí hráčům se nedaří udržet v útočné třetině a polovina jejich přesilové hry je pryč.
     
    30:42
    Litoměřičtí se teď ale usazují v útočném pásmu ale střelu Matějčka kryje Volke.
     
    31:15
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    31:19
    Dvojice Racek – Uhlík se dostala do velké šance, střelu druhého jmenovaného ale se štěstím dokázal Volke vyrazit mimo tři tyče.
     
    32:23
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Aleš Furch – 2 min., podražení).
     
    32:54
    Domácí začínají svou třetí přesilovou hru lépe než tu předchozí, k ohrožení branky Volkeho se ale ne a ne dostat.
     
    33:44
    Hosté teď vyhazují puk a na malou chvíli se osvobozují.
     
    34:16
    Velký závar před hostující brankou. Volkemu vypadl puk z výstroje a hned trojice domácích se pokoušela skórovat. Radomír Vaněk ale přisunul puk Volkemu a ten nakonec hru přerušuje.
     
    34:23
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    35:26
    Domácí se teď snaží srovnat stav a jsou na ledě aktivnější, zatím ale nemají to potřebné štěstí.
     
    36:02
    Své štěstí teď pokoušel Ondřej Kovářů, jeho ránu ale Volke dokázal vytěsnit mimo.
     
    36:02
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Marek Macek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    36:32
    Další přesilová hra se domácím moc nedaří, když nedokáží udržet útočné pásmo.
     
    37:08
    Do samostatného úniku se dostal jeden z hostujících hráčů, domácí branku ale netrefil.
     
    38:02
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    38:28
    A hned se hosté snaží ohrozit branku Veselého, domácí ale pozorně bránili.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:32
    Ondřej Šťáva napřáhl ke střele od pravého mantinelu, jeho rána ale končí v lapačce Martina Volkeho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé části vstoupili lépe hostující hráči, když uzavřeli svého soupeře zhruba na dvě minuty v obranné třetině z čeho přišlo vyloučení Ondřeje Smetany. Svou druhou přesilovou hru zahrál Slovan perfektně a přehoupl vedení na svou stranu. Krásná akce po ose Bernad – Dalecký – Merta, když poslední jmenovaný jen sklidil "ovoce" a prostřelil Michajlova z levého kruhu pod lapačku. Domácí pak zabrali a vytvořili si pár šancí, především měli výhodu tří přesilových her, srovnat stav zápasu se jim ale nepodařilo a tak po dvou třetinách vede Ústí nad Litoměřicemi 2:1. Třetí třetina začne přibližně v 19:36 h.
     
    Hráči obou celků vyjíždí na hrací plochu a třetí část za malou chvíli začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Do útočného pásma se dostávají domácí poměrně z lehka. První formace Litoměřic se pokoušela dostat k zakončení ale nepovedlo se.
     
    40:56
    Záhy ale přichází faul z domácí strany a Patrik Miškář si jde odpočinout na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    41:12
    František Veselý teď předvedl výborný zákrok proti střele Daleckého z mezikruží.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaromír Chmel – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:06
    V přesilové hře pět proti třem napřáhl ke střele Radomír Vaněk ale skvělý zákrok lapačkou předvedl František Veselý!
     
    42:06
    Oddechový čas pro HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    42:06
    Oddechový čas pro hosty skončil a Ústí tak může pokračovat v přesilové hře.
     
    42:58
    Ústí teď zamklo svého soupeře v obranném pásmu, Veselý ale nemá zatím žádnou práci.
     
    43:34
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Radomír Vaněk – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    43:44
    Domácí v plném počtu a rovnou mají výhodu přesilové hry.
     
    44:23
    Své štěstí zkoušel nejprve Tomáš Šťastný, jeho střela ale trefila pouze brusle jednoho z hostujících hráčů.
     
    45:56
    Ondřej Smetana napřáhl od modré čáry ke střele, přestože Martin Volke jeho ránu viděl puk jen vyrazil do rohu kluziště.
     
    47:01
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou, moc šancí ale k vidění není.
     
    48:34
    Nepřesná rozehrávka hostů, zasahovat musel až Martin Volke, který vyhodil puk z obranné části pryč.
     
    49:27
    Vhazovaní v útočném pásmu domácích, střelu jednoho z litoměřických útočníku přikryl Volke.
     
    50:18
    Vhazování také v útočné části hostů. František Veselý zasáhl svou lapačkou a puk v ní schoval.
     
    51:03
    Radek Pilař atakuje rozehrávku Ústí a daří se mu, získal tak puk pro svůj tým a Jan Veselý prověřil Volkeho.
     
    52:16
    Domácím se čas ke srovnání krátí. Aleš Krátoška proklouzl jen tak tak do útočné třetiny a vystřelil. Martin Volke ale jeho ránu bezpečně podržel.
     
    52:55
    Litoměřičtí vysouvají své napadání a hráči Ústí mají problém s rozehrávkou.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Hanták – 2 min. nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Hucek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:01
    Fantastický zákrok teď vytáhl Veselý proti Novarrovi. Ústecký útočník se dostal před domácího brankáře a blafákem zkoušel zakončit, trefil ale jen ležícího Veselého, který drží naděje domácích ke srovnání.
     
    55:21
    Do samostatného úniku se teď dostal také domácí Aleš Krátoška, puk mu ale ve finální fázi přeskočil hůl.
     
    55:30
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    55:42
    Ne na dlouho! Aleš Krátoška je vyloučen na dvě minuta za podražení.
     
    56:10
    Branka Františka Veselého je posunuta a rozhodčí hru přerušují.
     
    56:49
    Další zákrok lapačkou si připisuje František Veselý, střelu Davida Bernada v ní lehce schoval.
     
    57:42
    Domácí tým v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:28
    Oddechový čas pro HC Stadion Litoměřice.
     
    58:28
    Oddechový čas pro domácí je u konce, vhazovat se bude v obranném pásmu Ústí.
     
    58:29
    Litoměřice to zkouší se šesti hráči v poli!
     
    59:06
    Domácí se teď tlačili do brankoviště a snažili se vyrovnat, hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    59:26
    Jan Veselý byl namáčknutý na mantinel v rohu kluziště a s ním i puk. Ústí se zatím daří nepouštět domácí do nějaké šance.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas skončil ale oba týmy se domluvili na pětiminutovém prodloužení, které se bude hrát tři proti třem.
     
    Je konec! Hosté se po čtyřiceti vteřinách dostali před domácí branku a střelu Davida Bernada stačil Veselý vyrazit. Na dorážku Jana Daleckého byl ale Veselý krátký a tak prodloužení končí!
     
    Samotný zápas skončil vítězstvím Ústí nad Labem 2:1, když o výhře rozhodli hostující hráči dvěma góly v přesilových hrách. I když se Litoměřice dostali do vedení zásluhou Pavla Zajana ve čtvrté minutě zápasu, své vedení dlouho udržet nedokázali. První přesilovou hru zužitkoval v šesté minutě hostující Aleš Furch a bylo srovnáno. Na začátku druhé třetiny měli hosté opět výhodu přesilové hry a ve dvacáté čtvrté minutě po krásné přihrávce Jana Daleckého poslal Ústí do vedení David Merta. Ve třetí části se už ale skóre neměnilo. Přesto, že Litoměřice měli výhodu několika přesilových her, srovnat se jim ale nepovedlo. Ústí nad Labem tak zvítězilo v předsezónním severočeském derby 2:1 nad Litoměřicemi.
     
    Po domluvě obou týmů následovalo prodloužení za jakéhokoli stavu. V tom se pokoušel být úspěšný jako první domácí Ondřej Kovářů ale neúspěšně. Následný útok hostů už brankou ale skončil. Střelu Davida Bernada dokázal ještě František Veselý vyrazit, na dorážku Jana Daleckého už zareagovat ale nedokázal a prodloužení ukončil.
     
    Tímto se s Vámi z litoměřické Kalich Arény s konstatováním výhry Ústí nad Labem 2:1 loučím. Litoměřice si tak připisují v přípravě druhou porážku, naopak ústecký Slovan druhou výhru. Přeji příjemný zbytek dnešního večera a budu se na Vás těšit příště, u dalšího (nejen hokejového) textového on-line přenosu, na počtenou. (20:36:20)

    Pavel Vodenka

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 4. Zajan (Hanták) – 6. Furch (Dalecký), 24. Merta (Dalecký, Bernad)


    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (30. Veselý F.) – Smetana, Šťáva, Chmel, Šulc, Matějček, Málek, Jebavý, Müller – Pilař, Veselý J., Paločko – Krátoška, Šťastný, Jakúbek – Sýkora, Racek, Uhlík – Zajan, Kovářů, Hanták – Miškář.
    Trenéři: Daniel Tvrzník, Miloš Říha ml.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Kosina) – Bernad, Vaněk, Zdvořáček, Skočovský, Macek, Hucek – Dalecký, Furch, Merta – Sladkovský, Komárek, Novarra – Kopta, Josefus, Kalla Jiří.
    Trenér: Miroslav Mach

    Rozhodca: Krob, Folk – Ševic, Votrubec