FCSB – Sparta Praha 2:0 (kon.) | Kodaň – Giurgiu 3:0 (kon.) | Be'er Sheva – Olympiakos 1:0 (kon.)
YB Bern – Doneck 2:0 (4:2 po pen.) | Salzburg – Partizani Tirana 2:0 (kon.) | Solún – Amsterdam 1:2 (kon.)
Monaco – Fenerbahce 3:1 (kon.) | Légia Varšava – Trenčín 0:0 (kon.) | Celtic – Astana 2:1 (kon.)
Anderlecht – Rostov 0:2 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
0:2 (0:1)
FK Rostov
cz Streda 03.08.2016, 20:45 • Constant Vanden Stock Stadium, Brusel • Liga majstrov (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, u dalších online přenosů se někdy příště budu těšit na počtenou! (22:49:12)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:11.
     
    Je konec, Rostov dnes v Bruselu zvítězil poměrem 2:0, a i přes ne úplně ideální výsledek z před týdnem hraného domácího mače tak postupuje do čtvrtého předkola Ligy mistrů! Sledovali jsme zajímavé utkání, především v prvním poločase se bylo opravdu na co dívat, oba celky se snažily hrát ofenzivně a vypracovávaly si hodně zajímavých šancí. Skóre v osmadvacáté minutě dalekonosnou ranou otevřel Christian Noboa, hned v úvodu druhé půle se navíc hostům podařilo svůj náskok navýšit na rozdíl dvou branek, když se prosadil Sardar Azmoun! Fialky měly na vyrovnání poměrně dost času, s blížícím se koncem utkání to však v jejich podání bylo stále křečovitější, obrana Rostova, která dnes fungovala opravdu na výbornou, už žádně větší komplikace nepřipustila.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Poloz, přichází Jerochin.
     
    90+2
    Tielemans balon poslal na přední tyč, brankář Džanajev si vybral snad první slabší moment v utkání, když balon upustil ze své náruče, na pomoc mu ale přispěchal dnes výborně hrající César Navas.
     
    90+1
    Defour se šikovnou zasekávčkou zbavil svého strážce, jeho následný centr odhlavičkoval Navas pro jistotu jen na rohový kop.
     
    90
    Na vyrovnání už mají domácí pouze a jen tři minuty. Musíme ale říci, že vstřelení dvou branek v takto krátkém časovém úseku by se rovnalo nemalému fotbalovému zázraku.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Terenťjev (FK Rostov).
     
    88
    Steven Defour si balon ideálně zpracoval, v momentu střely ale lehce zaškobrtl a jeho zakončení podle toho také vypadalo, balon vylétl vysoko nad branku, další šance Fialek je tak zmařena.
     
    87
    Acheampong do hry Fialek přinesl velké oživení, ani jeho snaha ale zatím ke kontaktní brance nevedlo. Nyní to ghanský šikula udělal výborně, když si naběhl do šestnáctky, na jeho nabídku přes poloprázdnou brankou ale ve skluzu hrající Hassan nedosáhl.
    86.
     
    86
    Už mohlo být definitivně rozhodnuto! Pravý obránce Kalačev se opět zapojil do ofenzivy a i nyní si počínal na výbornou, když chytrou kolmicí uvolnil Nobou, toho však v souboji tváří v tvář vychytal vybíhající Roef!
     
    84
    Steven Defour ale nenacentroval vůbec dobře, obrana Rostova balon s naprostým klidem odvrátila do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. S nadějemi belgického vicemistra to vypadá už velice bledě...
     
    83
    Jakožto útočník se Noboa zapojil do obranné fáze hry svého týmu, jeho skluz ale byl za hranicí fotbalových pravidel a regulí, Anderlecht tak bude zahrávat další přímý kop.
     
    82
    Fialky nyní zahrávaly dva po sobě jdoucí rohové kopy, balon se do šestnáctky dostal až po druhém z nich, o hlavičku se snažícího De Maia ale pohlídal dobře postavený César Navas.
     
    81
    Tohle už bylo o poznání lepší. Hassan roztáhl hru na Franka Acheamponga, jenž si balon přehodil na levačku a odcentroval, hlavičkující Sylla ale kulatý nesmysl v záklonu poslal nad branku, Džanajev si mohl oddechnout.
     
    80
    Tímto způsobem se Anderlecht vytouženého vyrovnání opravdu nedočká. Appiah nahrál Dendonckerovi, který určitě měl zkusit balon nacentrovat do šestnáctky, kde se nacházela drtivá většina jeho spoluhráčů, místo toho ale vypálil vysoko nad.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 28. Noboa, 47. Azmoun (Bucharov)

    Karty:   45+2. Sylla (AND) – 45+2. Kudrjašov (RTV), 55. Gațcan (RTV), 58. Navas (RTV), 77. Ezatolahi (RTV), 89. Terenťjev (RTV)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:11.
    R.S.C. Anderlecht: Roef – Appiah, De Maio, Nuytinck (60. Kabasele), N'Sakala (54. Acheampong) – Defour (C), Dendoncker, Tielemans – Chipciu, Hanni (78. Hassan), Sylla
    Náhradníci: Boeckx – Deschacht, Acheampong, Doumbia, Heylen, Hassan, Kabasele

    FK Rostov: Džanajev – Kalačev, Bastos, Navas, Kudrjašov – Terenťjev, Novoselcev, Gațcan (C), Azmoun (57. Poloz, 90+3. Jerochin) – Noboa, Bucharov (74. Ezatolahi)
    Náhradníci: Medvěděv – Bajrajman, Jerochin, Ezatolahi, Kirejev, Kovaljov, Poloz

    Rozhodca: Matej Jug – Matej Žunić, Manuel Vidali (všichni Slovinsko)
    26.07.2016
    Rostov - Anderlecht 2:2

    Góly: 16. Ezatolahi (Noboa), 60. Poloz (pen.) – 3. Hanni (Defour), 52. Tielemans

    Karty:   19. Chipciu (RTV), 68. Kalachev (RTV) – 65. Sylla (AND), 80. Acheampong (AND)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.