Astana – Celtic 1:1 (kon.) | Rosenborg – APOEL 2:1 (kon.) | Giurgiu – Kodaň 1:1 (kon.)
Trenčín – Légia Varšava 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Monaco 2:1 (kon.) | Olympiakos – Be'er Sheva 0:0 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
0:0 (0:0)
Hapoel Be'er Sheva
cz Streda 27.07.2016, 20:45 • Stadio Georgios Karaiskakis, Piraeus GRE • Liga majstrov (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes je na programu další várka kvalifikace o Ligu mistrů. Ve třetím předkole budeme sledovat utkání mezi týmy Olympiakos FC a Hapoel Be´er Sheva FC.
     
    Olympiakos FC (Řecko)

    Řecký Olympiacos FC naskočil až do třetího předkola LM, takže dnes půjde v letošní sezóně o jeho vůbec první zápas v kvalifikaci o hlavní fázi této prestižní soutěže. Hráči Olympiakosu mají za sebou sérii šesti utkání v přípravě. Dvakrát dokázali zvítězit, třikrát skončilo utkání nerozhodně a jednou odešli ze hřiště jako poražený tým. Do sezóny by tak měli být domácí fotbalisté připraveni. Jak si dnes povedou?
     
    Hapoel Be´er Sheva FC (Izrael)

    To Hapoel už za sebou jedno dvojutkání má. Ve druhém předkole narazil na moldavský Sheriff Tiraspol. V prvním duelu zvítězili hráči izraelského celku doma 3:2, na hřišti svého soupeře v odvetě pak odehráli bezbrankovou remízu a to jim stačilo na postup do další fáze. Dnes tedy narazí na řecký tým a uvidíme, zda na jeho půdě dokáže vybojovat cenný výsledek, který by Hapoelu dal lepší pozici pro domácí zápas, nebo zda naopak domácí udělají první krok k postupu. Máme se rozhodně na co těšit.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympiacos FC: Kapino – Figueiras, Botía, Siovas, De La Bella – Maniatis (C), Milivojevič – Sebá, Fortounis, Durmaz – Ideye,
    Náhradníci: Leali, Da Costa, Bouchalakis, Domínguez, Masuaku, Vouros, Pardo

    Hapoel Be'er Sheva FC: Goresh – Bitton, Vítor, Soares, Taha, Davidzada – Melikson, Broun, Ogu, Nwakaeme – Barda (C)
    Náhradníci: Navon, Haimov, Radi, Buzaglo, Sahar, Ohayon, Shabtai

    Rozhodčí: De Sousa – Mesquita, Soares (všichni Portugalsko).
     
    Aktéři tohoto utkání jsou už na hrací ploše a to znamená jediné. Zápas za malou chvilku začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali fotbalisté domácího celku, tedy Olympiacosu a ihned se pokusí založit svůj první útok v tomto duelu.
     
    2
    Soupeřovu branku ale nakonec vůbec neohrozili a na opačnou stranu tak mohou zamířit hráči Hapoelu.
     
    3
    Jeden z hráčů Hapoelu nyní leží na trávníku a potřebuje ošetření. Malinké zdržení.
     
    4
    Sebá číhal na hranici pokutového území na přihrávku, ale ta nepřišla. Hosté totiž obrali obránce Botíu o balón a už s ním uhánějí na polovinu svého soupeře.
     
    6
    Zatím nesledujeme příliš oslnivý fotbal. Především zatím pracují velmi dobře obránci obou celků. Útočníci tak mají méně prostoru dostat se do blízkosti branky.
     
    7
    Série nepřesností. Míč je stále ve středu hřiště a nikdo z hráčů se k němu nedokázal dostat tak, aby mohl založit kloudnější šanci.
     
    9
    Až nyní to zkoušel podél zadní čáry Durmaz, který se snažil proháčkovat až před hostující branku. Jeho úmysl však zmařila pozorná obrana Hapoelu.
     
    11
    Hapoel zahrával volný přímý kop. Míč se dostal až před branku domácího celku, kde si na vzdušnou střelu vyskočil Soares, ale hlavičkou nezamířil přesně.
     
    13
    Z druhé strany se do zakončení snažil dostat Ideye, ale přihrávku od Durmaze nezpracoval příliš dobře a přišel o míč. Ten tak mají znovu na kopačkách fotbalisté Hapoelu.
     
    15
    Hapoel je nyní aktivnějším týmem a při svém dalším útoku vybojoval rohový kop. Ten odehraje Melikson.
     
    16
    Jenže z této standardní situace nic nebylo a domácí brankář tak má míč ve své moci. Kapino ho bude zahrávat daleko od své branky.
     
    17
    A znovu se dostal míč snadno před domácí branku, kde centroval míč do pokutového území Barda, ale De La Bella si dobře vyskočil a hlavou ho poslal pryč. Nicméně je tu další rohový kop pro Hapoel.
     
    18
    Po něm si míč bez problémů převzali domácí fotbalisté, kteří uhánějí okamžitě před hostující svatyni. Hra z jejich strany je zatím ale hodně bezzubá.
     
    20
    První vážnější akce, do které se dostali domácí hráči. Z pravé strany si nabíhal před velké vápno Durmaz, který poté vypálil na hostující branku. Goresh ale svým zákrokem šanci Olympiacosu zmařil.
    20. Šance Maniatise, která skončila na pozorném brankáři hostů.
     
    22
    Znovu se domácí rozhodli zaútočit, ale tentokráte se na polovině Hapoelu ani ke střele nedostali.
     
    24
    Sebá si nabíhal z levé strany do velkého vápna a bez přípravy poté vystřelil. Míč plachtil směr na branku hostů, ale nakonec skončil jen těsně vedle ní. V rozmezí dvou minut se tak domácí dostali do výraznějších šancí.
    24. Další šance Olympiacosu, ve které se ocitl Sebá.
     
    26
    Olympiacos si začal více věřit a po krátké sérii šancí pokračuje ve svém útočném tažení dále. Nyní bude zahrávat rohový kop.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Ogu (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    29
    Maniatis se nyní ocitl na trávníku a dle grimasy v obličeji to s ním nevypadá vůbec dobře. Uvidíme, zda se nechá vystřídat nebo se pokusí ještě naskočit.
     
    31
    Maniatis odešel za postranní čáru, kde ještě pokračuje jeho ošetření. Ale zatím to tedy moc dobře nevypadá.
     
    32
    Po delší době byl k vidění také útok na druhé straně, ale Barda svůj únik na domácí branku nezvládl a míč tak mají znovu ve své moci fotbalisté Olympiacosu.
     
    33
    Tak nakonec vše dopadlo dobře a Maniatis je zpátky ve hře. Střídání tedy nebylo vůbec potřeba.
     
    35
    Nwakaeme se snažil vystřelit na domácí branku, byla to další slibná akce hostů. Jenomže na jeho střelu si dokázal vyskočit Milivojevič a poslal míč do bezpečí.
     
    38
    V pokutovém území u branky hostů bude muset dojít k ošetření dalšího domácího hráče. Tentokráte je zraněný Siovas.
     
    40
    Tak nakonec Siovas opouští hrací plochu a místo něho přichází Da Costa.
     
    41
    Melikson rozehrál rohový kop, míč se snášel do pokutového území domácího týmu, ale Melikson svou střelu poslal příliš vysoko nad.
     
    42
    Další snaha Hapoelu zůstala bez odezvy. Střele Nwakaemeho chyběla trochu větší razance. Od vlastní brány nyní bude odkopávat míč brankáře Kapino.
     
    44
    Sebá si vyskočil na dlouhý nákop svého spoluhráče Ideyeho, ale prvně jmenovaný pak svou hlavou poslal míč těsně vedle branky Hapoelu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje první poločas o tři minuty.
     
    45+1
    Ideye byl v dobré střelecké pozici v blízkosti Goreshe, ale svou střelu zbytečně moc zvedl. Sám se poté chytá za hlavu.
     
    45+2
    Rohový kop domácí neodehráli moc dobře, hned poté se totiž k míči dostali fotbalisté Hapoelu, kteří s ním uhání na opačný konec hřiště.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je u konce. V něm jsme viděli dvě větší šance na straně domácího Olympiacosu, ale obě zůstaly nevyužity. I hosté se dostali do slibných šancí, ale ani oni se mezi tři tyče netrefili. Zatím je tedy stav nerozhodný.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na začátku druhé půle je tu nebezpečný volný přímý kop pro domácí fotbalisty.
     
    47
    Fourtounis napálil míč přízemní střelou, prostřelil zeď, ale brankář Goresh svým dalším přesným zákrokem likviduje šanci Olympiacosu.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Botía (Olympiacos FC).
     
    51
    Durmaz vyslal další nebezpečnou střelu pro domácí celek. Jeho přízemní střela ale orazítkovala pouze zadní mantinel za brankou Hapoelu.
     
    52
    Na druhé straně byl k vidění náznak šance Hapoelu, ale nakonec se vše obešlo bez ohrožení domácí branky. Obrana Olympiacosu byla na místě.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Figueiras (Olympiacos FC).
     
    56
    Žlutou kartu dostává Vítor (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    57
    Volný přímý kop z dobré vzdálenosti zahrávali domácí fotbalisté. Durmaz ale tuto příležitost ke skórování promarnil. Při své střele se zbytečně unáhlil a poslal míč hodně vysoko nad branku Hapoelu. Brankář Goresh tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    58
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Durmaz, přichází Domínguez.
     
    59
    Standardní situace pro hosty. Konkrétně bude Melikson zahrávat rohový kop. Jenže jeho nákop do pokutového území nebyl přesný a míč se ocitl v náruči Kapina bez větších problémů. Ten bude následně posílat míč mezi své spoluhráče.
     
    60
    Z pravé strany střílel před branku hostů Domínguez, ale nová akvizice na hřišti branku Hapoelu neohrozila. Goresh má míč ve svých rukavicích a také on ho bude odkopávat od své branky pryč.
     
    62
    Nwakaeme se napřáhl k mohutné střele těsně před velkým vápnem a málem se mu podařilo skórovat. Míč ale nakonec zamířil jen pouze těsně nad břevno branky Olympiacosu.
    62. Nwakaeme poslal míč nad břevno domácí branky.
     
    63
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Maniatis, přichází Bouchalakis.
     
    63
    Kapitánské "céčko" přebírá od Maniatise Domínguez.
     
    66
    Goresh zasáhl po dalekonosné střele domácích, míč vyrazil před sebe, ale ihned si ho znovu převzal. Poté ale inkasoval ránu do hlavy od nohy Botía a to se mu tedy vůbec nelíbilo.
    66. Goreshův zákrok.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Bitton (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    69
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Barda, přichází Sahar.
     
    70
    Uprostřed hřiště fauloval Fourtounis Ogu. Ten se sice skácel k zemi, ale sudí naznačuje, že nešlo o nedovolený zákrok. Nakonec se Ogu zvedl a pokračuje ve hře. Míč mají na svých kopačkách domácí a ženou znovu do útoku.
     
    72
    Další pěkná šance Olympiacosu. Po střele Fourtounise se dalším parádním zákrokem prezentoval Goresh, který vyboxoval míč před sebe a obránce Hapoelu pak zakopl balón do do bezpečí.Bylo to za zadní čáru a domácí tak budou zahrávat rohový kop.
    72. Další zákrok hostujícího Goreshe.
     
    76
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Melikson, přichází Radi.
     
    78
    Nwakaeme si naběhl před velké vápno a hledal někoho, komu by mohl poslat svou přihrávku. Jenomže nakonec se odhodlal ke střele, která však končí přímo v náruči Kapina. Domácí tak budou nyní znovu u míče.
     
    81
    De La Bella poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde si na míč nabíhal Sebá. Jenže to se mu nepovedlo. Goresh balón okamžitě zachytil a větší šanci domácích znovu zneškodnil.
     
    84
    Před koncem utkání mají více šancí domácí fotbalisté, kteří se neustále tlačí před branku Goreshe. Ten ale svými jistými zákroky drží svůj tým, ale také čisté konto. Nyní bude míč odkopávat od své branky směrem dopředu.
     
    85
    Náznak šance Hapoelu, ale ten skončil už ve středu hřiště. Oguovi se nepovedlo odcentrovat a toho využila obrana Olympiacosu, která míč poté posílá znovu před branku Hapoelu.
     
    87
    Hosté se opět snažili dostat se do blízkosti domácí branky. To se jim nakonec i podařilo. Jenže před vápnem se napřahoval ke střele Davidzada, ale se střelou váhal příliš dlouho. Vše znovu zastavila pevná obrana Olympiacosu.
     
    89
    Obrovská šance domácích v závěru zápasu. Překrásnou střelou uvnitř vápna se prezentoval Milivojevič. Míč mířil k pravé tyči Goreshovy branky, ale ten konečky svých prstů nakonec vytěsnil jedovatou střelu domácích na rohový kop!
    89. Obrovská šance Milivojeviče byla sražena na roh.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Nwakaeme, přichází Shabtai.
     
    90+2
    I hosté se dostali do vápna svého soupeře, kde se snažil hlavičkovat Domínguez, ale marně. Znovu narazil na betonovou hráz v podobě obrany Olympiacosu a jejich šance tak zůstale opět bez odezvy.
     
    90+4
    Na obou stranách jsme viděli sérii nepřesností, kdy se míč delší dobu nedostal ze středu hřiště. Až nyní si ho převzali hosté, kteří se vydají do jednoho z posledních útoků tohoto zápasu.
     
    90+5
    Domácí jsou také před poslední akcí na polovině Hapoelu, ale svou další střelou tentokráte Goreshe neohrozili. Vypadá to vypadá, že se dnes branky opravdu nedočkáme. Vše směřuje k bezbrankové remíze.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas skončil bezbrankovou remízou a pro oba celky je tak postup do další části LM stále otevřený. Uvidíme, kdo se v odvetě nakonec bude radovat z postupu. Ta je na programu zase příští týden.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:15.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:46:31)

    Vendula Zdražilová

    Góly:

    Karty:   49. Botía (OLY), 53. Figueiras (OLY) – 27. Ogu (HBE), 56. Vítor (HBE), 68. Bitton (HBE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:15.
    Olympiakos F.C.: Kapino – Figueiras, Botía, Siovas (40. Da Costa), De La Bella – Maniatis (C) (63. Bouchalakis), Milivojevič – Sebá, Fortounis, Durmaz (58. Domínguez) – Ideye,
    Náhradníci: Leali, Da Costa, Bouchalakis, Domínguez, Masuaku, Vouros, Pardo

    Hapoel Be'er Sheva: Goresh – Bitton, Vítor, Soares, Taha, Davidzada – Melikson (76. Radi), Broun, Ogu, Nwakaeme (90. Shabtai) – Barda (C) (69. Sahar)
    Náhradníci: Navon, Haimov, Radi, Buzaglo, Sahar, Ohayon, Shabtai

    Rozhodca: De Sousa – Mesquita, Soares (všichni Portugalsko)
    Streda 03.08.2016
    Be'er Sheva - Olympiakos 1:0

    Góly: 79. Tzedek (Radi)

    Karty:   68. Maranhão (HBE) – 5. Bouchalakis (OLY), 49. Figueiras (OLY), 78. Botia (OLY), 85. Milivojević (OLY)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:17.