Inter – Paríž 1:3 (kon.)
koniec
Inter Miláno
1:3 (1:1)
Paríž Saint-Germain
cz Nedeľa 24.07.2016, 23:05 • Autzen Stadium - Eugene, Oregon • International Champions Cup
Predzápasové kurzy
    Spokojení malí příznivci Parisu Saint-Germain čekají po utkání na podpisy svých oblíbenců.

     
    Skončil tento atraktivní duel na International Champions Cupu a končí i můj komentář k němu. Já se s Vámi pro tuto chvíli loučím, přeji krásnou dobrou noc a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (01:03:46)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
     
    Je dobojováno. V pěkném zápase se nakonec radují hráči Parisu Saint-Germain, kteří zvítězili jednoznačně 3:1 a mají první body do tabulky tohoto prestižního turnaje. Hráči Milána ale podali také kvalitní výkon, stačilo to ale pouze na srovnání stavu na 1:1. Pak přidali další dva góly hráči Parisu a rozhodli tak o vítězi.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Další šance Parisu zůstala neproměněna. A znovu tomu zabránil jeden z obránců Milána. Hráči italského týmu by se už asi nejraději viděli v kabinách.
     
    90+2
    Míč je ve středu pole a ani jeden tým už nikam nespěchá. Zápas pomalu ale jistě spěje do svého konce. Diváci tleskají a pomalu se zvedají ze sedadel.
     
    90+1
    A mohlo být pro italský tým ještě hůře. Střelu Parisu ale vytěsnila italská obrana do bezpečí a Carriza si mohl v tuto chvíli oddechnout.
     
    90
    Druhá půle bude nastavena o tři minuty.
     
    89
    Další střela Parisu, tentokráte ale vůbec Carrizeho branku neohrozila. Nicméně míč má jeho tým, který se vydá do dalšího útoku.
     
    88
    Hráči Milána jakoby se smířili s výsledkem, který nyní svítí na ukazateli skóre a nedostali se na polovinu svého soupeře. Už ví, že je zřejmě o osudu tohoto klání, rozhodnuto.
    87. Serge AURIER - 1:3
     
    87
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A po jeho zahrání se k míči dostal Alex Georgen, který svým přesným pasem umístil míč na hlavu SERGE AURIERA, jenž se poté nemýlil. Hráči Parisu vedou již rozdílem dvou branek. Asistence: Alex Georgen.
     
    86
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Biabiany, přichází Pinamonti.
     
    86
    Na roh nyní odvrátili nebezpečnou střelu Parisu fotbalisté Milána.
     
    85
    Trapp musel nyní čelit další střele, která by ohrozila jeho branku. On svými rukavicemi míč zachytil a poté ho raději ukryl před dobíhajícím hráčem. Bude následovat odkop.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Stambouli, přichází Georgen.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Lucas, přichází Di Maria.
     
    83
    Volný přímý kop zahrávali fotbalisté Milána, jenže střela přes připravenou zeď branku Parisu vůbec neohrozila.
     
    81
    Už jsou ale opět Pařížští na polovině Milána, kde operují před brankou Carriza. Na něho potom mířila prudká střela Cavaniho, ale vše zažehnala pozorná obrana.
     
    79
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Kondogbia, přichází Zonta.
     
    79
    Tempo hry trošičku opadlo. Hráči Parisu s vědomím, že vedou o jednu branku, nyní byli pozorní spíše v obraně. Milánští naopak mají snahu vyrovnat, ale svými nepřesně mířenými střelami se jim to moc nedaří.
     
    78
    Kondogbia odkulhal na střídačku a probíhá jeho ošetření. Uvidíme, zda se ještě vrátí do hry, či bude vystřídán.
     
    76
    Kondogbia padl k zemi v pokutovém území, ale sudí ukazuje, že vše bylo čisté. Hráči Milána ani nijak neprotestují. Soupeř čistě vypíchl míč a Kondogbia přes něj upadl a nešťastně špatně došlápl.
     
    75
    Pěkný centrovaný míč mířil do pokutového území italského celku, tam ho ale nedokázal zkrotit Cavani. K odraženému míči ještě naběhl také Nkunku, ale balón poslal pouze vedle Carrizovy brány.
     
    74
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Rabiot, přichází Pastore.
     
    74
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Ikone, přichází Nkunku.
     
    74
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Ben Arfa, přichází Cavani.
     
    73
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Silva, přichází Meunier.
     
    73
    Carrizo odkopává míč od své branky po tom, co zachytil vzdušnou střelu Ikoneho, která se snášela směr jeho branka.
     
    72
    Po střídání probíhá znovu občerstvovací pauza.
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Erkin, přichází Santon.
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Handanovič, přichází Carrizo.
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Nagamoto, přichází Bakayoko.
     
    68
    Další zaváhání pařížského celku. Ben Arfa svou přihrávkou hledal rozběhnutého Lucas Mouru, ale druhý jmenovaný na míč nedosáhl.
     
    67
    Palacio poslal míč na nohu Jovetiče, ale agilní útočník Milána selhal. Míč dobře nezpracoval a záhy o něj také přichází.
     
    65
    Ben Arfa pálil z hranice velkého vápna, ale jeho střela zamířila pouze vedle Handanovičovy svatyně. Ten tak bude balón odkopávat mimo ohrožení jeho branky.
     
    63
    Milánští chtěli na inkasovanou branku zareagovat slibnou šancí, do které se dostali ihned po rozehrání míče ve středu hřiště, ale akci do zdárného konce nedotáhli.
    61. Layvin KURZAWA - 1:2
     
    61
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Svou aktivitu hráči pařížského týmu znovu využívají. Z volného přímého kopu se krásnou střelou, umístěnou přímo k pravé tyči Handanovičovy branky, prosadil LAYVIN KURZAWA. Hráč, který se před malou chvílí dostal na hrací plochu z lavičky náhradníků, nyní dává rozdílový gól Parisu Saint-Germain. Asistence: Hatem Ben Arfa.
     
    58
    Nyní mají více ze hry hráči Parisu, kteří se zase natlačili před Handanoviče. Ten ale po jejich střele zasahovat nemusel. Celou situaci zastavila obrana jeho týmu.
     
    57
    Znovu se dostali na polovinu Milána fotbalisté Parisu Saint-Germain, ale tentokráte narazili na pevnou obranu italského týmu.
     
    55
    Do velké příležitosti se dostali fotbalisté Parisu, když se dokázali dostat do úniku tři na dva. Jenže Ikone svou přihrávku na Ben Arfu poslal příliš rychlou. Druhý jmenovaný se tak k míči nedostal.
     
    53
    Nákop Erkina zachytil vysokou nohou Ikone a hned posílá míč dále, kde si ho přebírá Ben Arfa. Jenže do úniku se nedostal, protože Miranda vše velmi dobře viděl a svým kvalitním obranným zákrokem nepustil Ben Arfu do větší šance.
     
    51
    V ofsajdové pasti se ocitl také Lucas Moura, jenž byl vysunut díky přihrávce od Ben Arfy. Akce Parisu tak velmi rychle skončila.
     
    50
    Po střele Jovetiče z pravé strany velkého vápna chytá nová akvizice brance Parisu, a sice Trapp. Ten tak bude míč odkopávat od své branky.
     
    49
    Hráče Interu jakoby polili živou vodou. Nyní jsou aktivnějším týmem oni, aby ne, když v samotném závěru dokázali vyrovnat. Teď se opět hnali do blízkosti Trappa, ale překonat ho nedokázali.
     
    48
    Ben Arfa se dostal do slibné akce, jenomže i kdyby vsítil branku, neplatila by. Postranní rozhodčí totiž ukazuje, že se jednalo o ofsajdovou past.
     
    46
    Začátek druhé půle patřil k menším nepřesnostem na obou stranách. Ale nyní se už k míči dostali hráči Milána a uhánějí s ním na polovinu svého dnešního soupeře.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Maxwell, přichází Kurzawa.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Areola, přichází Trapp.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Viděli jsme v něm atraktivní fotbal. Nejprve byli lepším týmem fotbalisté Parisu Saint-Germain a svou aktivitu proměnili také brankou. V závěru první půle ale ukázali růžky také milánští hráči, kteří srovnali z pokutového kopu. Zápas tak bude zcela jistě zajímavý i ve druhém poločase. Ten začne přibližně v 0:10.
     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+2. Stevan JOVETIČ - 1:1
     
    45+2
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil STEVAN JOVETIČ, který nekompromisně prostřeluje Areolu a srovnává stav tohoto utkání. Míč umístil přesně k pravému hornímu rohu branky Parisu. Závěr poločasu tedy patřil italskému celku.
     
    45+2
    Lucas zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařizuje penaltu!
     
    45+1
    Milánští svou aktivitou vybojovali další rohový kop. Ten zahrával Miranda a balón se ocitl těsně před brankou Parisu. Ale ani nadvakrát ho nedokázali fotbalisté italského celku propálit.
     
    45
    Hlavní sudí nastavuje první poločas o tři minuty.
     
    44
    Brankář Interu poté rozehrál míč mezi své spoluhráče, kteří tak zamířili do jednoho z posledních útoků prvního poločasu. Jeho závěr se už totiž blíží.
     
    43
    Aurier se dostal do vápna, kde na něho letěl centrovaný míč. Jenže jeho střela byla příliš vysoká a skončila těsně nad břevnem Handanovičovy svatyně.
     
    41
    Naštěstí pro Inter se Parisu útok nepovedl a jeho hráči se sami připravili o míč. U něho tak jsou opět fotbalisté Milána, kteří otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    40
    Míč mají na svých kopačkách fotbalisté Parisu Saint-Germain a uhánějí směr branka Milána. Obrana italského tým tak musí být znovu v plné pohotovosti.
     
    39
    Maxwell byl v dobré pozici a mohl ohrozit Handanoviče. Jenže svou střelu zbytečně uspěchal a poslal kulatý nesmysl pouze vysoko nad milánskou branku.
    38. Šance Maxwella
     
    38
    Milán opět zahrával rohový kop, po něm se k odraženému míči dostal Jovetič, který pálil přímo do připravené Thiaga Silvy, který svým tělem zabránil vyrovnání.
     
    36
    Střela Palacia zamířila těsně vedle pařížské branky. Areola se ale raději natahoval po dráze letu míče, nakonec však zasahovat nemusel.
     
    35
    A znovu Jovetič a jeho operace před brankou Parisu. Jenže nyní už byla jeho střela daleko přesnější a mířila doprostřed brány, tam byl ovšem připravený Thiago Silva, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    33
    Jovetič centroval míč do velkého vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů tam nebyl připraven ho převzít. Milánští se tak připravili o další šanci ke vstřelení gólu.
     
    31
    V Eugene panuje velké horko, a proto nyní sudí nařizují krátkou pauzu, v níž se hráči občerství a trochu zvlaží.
     
    30
    Hráči italského celku měli k dispozici rohový kop, ale po něm se nikdo nedostal k míči, aby ohrozil Areolu. Ten má míč ve své moci a bude ho odkopávat na polovinu soupeře.
     
    29
    Ikone se řítil sám na Handanoviče, ale jeden z obránců Interu Milán ho dokázal připravit o míč. Bude následovat odkop od branky Milána.
     
    28
    Milánští po faulu Kimpmbeho zahrávali volný přímý kop. Bylo to na hranici velkého vápna a neodehráli ho vůbec špatně. Míč, který se snášel na branku Areoly musel právě brankář Parisu vyrazit špičkou prstů nad vlastní branku!
     
    27
    Žlutou kartu dostává Kimpmbe (Paris Saint-Germain).
     
    25
    Italský celek zatím nenachází recept na výborně hrajícího soupeře a opět přichází o míč. Ve hře nyní bude další útočný manévr Parisu Saint-Germain.
     
    24
    Ten Miranda zahrál vysoko do středu velkého vápna, kde hlavičkoval Ben Arfa. Po jeho pokusu ale míč chytá Handanovič. Následuje tak odkop od branky Parisu.
     
    23
    Už je tu ale další útok Parisu, konkrétně útok založil Ikone. Ben Arfa po jeho přihrávce pálil na Handanoviče, který míč sráží na rohový kop.
     
    21
    Dlouhý nákop Milána na polovinu Parisu mířil k pravé straně postranní čáry na Jovetiče, ten ho také převzal a uháněl na Areolu. Ten se nachytat nenechal a míč má ve svých rukavicích.
     
    20
    Míč je ve středu hřiště a žádný tým se nyní do slibnější šance nedostal. Viděli jsme sérii nepřesností, a to na obou stranách.
     
    18
    Míč se dostal k rozběhnutému Jovetičovi, který ale ještě viděl lépe postaveného Palacia, ten podruhé za sebou netrefuje bránu a vrací míč na francouzskou stranu.
     
    17
    Hráči Milána se dostali do slibné šance, ale Palaciovi chybělo přesnější zakončení. Míč má ve své moci Areola a zahraje ho mezi své spoluhráče.
     
    16
    Hosté se po inkasované brance vydali do útoku, ale na pozornou obranu vedoucího celku si vylámali zuby. Do útoku tak míří opět tým z hlavního města Francie.
    14. Serge AURIER - 0:1
     
    14
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A tuto standardní situaci také pařížský tým využívá. Po rozehrání volného přímého kopu se míč dostal do rukou Handanoviče, který ho ale vyrazil pouze před sebe. Na dorážku SERGE AURIERA byl krátký. Míč tak skončil za jeho zády a Paris Saint-Germain zaslouženě vede.
     
    12
    Ikone byl faulován před velkým vápnem a je tu standardní situace pro Paris Saint-Germain. Bude zahrávat nebezpečný volný kop.
     
    11
    Fotbalisté Parisu Saint-Germain jsou zatím aktivnějším týmem a neustále se tlačí před milánskou branku. Zatím se jim však střelba příliš nedaří.
     
    10
    Ben Arfa je hodně aktivní a znovu byl u další akce Parisu. Tentokráte se snažil dotlačit míč po rozehrání volného přímého kopu, ale to se mu nepodařilo.
     
    9
    Jovetič se dostal do slibné palebné pozice, ale z hranice velkého vápna prověřil pouze připravené rukavice Areoly. Ten tak bude míč odkopávat za svou vlastní polovinu.
     
    7
    Na druhé straně ale zahrozili opět fotbalisté, kteří jsou dnes uvedeni jako hosté. Ben Arfa vybojoval další rohový kop, po němž se zaskvěl brankář Interu Milán.
     
    6
    Z této standardní situace pro Paris ale nic nebylo. Míče se ujalí Milánští, kteří tak míří po delší době znovu do útoku.
     
    5
    Pěkná akce Parisu Saint-Germain. Ben Arfa si naběhl do blízkosti Handanoviče, ten ale po jeho přízemní střele vyráží míč na rohový kop.
     
    4
    Hráči Interu zahrávali volný přímý kop v blízkosti branky Parisu, ale jeho exekutor poté pálil přímo do připravené zdi. Dostal se znovu k odraženému balónu, ale znovu zaduněla neprostupná hráz Parisu.
     
    3
    Ben Arfa nedoběhl míč, který na něho mířil z kopačky svého spoluhráče a ten tak skončil v zámezí. Autové vhazování pro Inter Milán.
     
    2
    Ale ani Interu se nepovedl útok a o balón přichází. Na řadě jsou znovu fotbalisté Parisu. Maxwell opět u míče a zakládá další akci.
     
    1
    Maxwell potáhl míč po levé straně a hnal se na branku Interu. Jenže o míč záhy přišel, když ho zachytil jeden z obránců Milána.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Tak ještě hlasatel postupně hlásí jména hráčů na hřišti. Na všech aktérem zápasu je ale vidět, že se na utkání moc těší.
     
    Hotovo, vše je už nyní opravdu připraveno a začínáme.
     
    Kapitáni si za malý okamžik vymění vlaječky a nyní se oba soupeři vzájemně zdraví.
     
    Oba týmy jsou už na hrací ploše a zápas tak za malou chvilku začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič – D´Ambrosio, Miranda, Ranocchia, Erkin – Biabiany, Melo, Kondogbia, Nagatomo – Palacio, Jovetič
    Náhradníci: Carrizo, Berni, Di Gregorio, Santon, Miangue, Della Giovanna, Bessa, Zonta, Bakayoko, Pinamonti

    Paris Saint-Germain: Areola – Aurier, Thiago Silva, Kimpmbe, Maxwell -Callegari, Rabiot – Lucas, Stambouli, Ikone – Ben Arfa
    Náhradníci: Trapp, Cavani, Pastore, Di Maria, Meunier, Kurzawa, Edouard, Nkunku, Georgen.
    V Autzen Stadium v Oregonu je už vše připraveno. Hráči se pomalu rozcvičují na hřišti.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského roku. Bylo to 30. 12. 2015 v rámci přátelského utkání a tehdy zvítězili hráči Paris Saint-Germain 1:0.
    Pařížský tým dorazil do místa konání prvního utkání International Champions Cupu - do Eugene ve státě Oregon (USA)

     
    Paris Saint-Germain

    Paris Saint-Germain se nyní musí vyrovnávat s velkou ztrátou ve svých řadách. Jejich největší hvězda, švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovič totiž v létě přestoupil do anglického Manchesteru United. Francouzský tým zatím odehrál pouze jediný přípravný zápas, když porazil anglický West Brom těsně 2:1. Jeho dnešní soupeř tak má o dva přípravné duely k dobru navíc a může tedy být v lepším herním tempu. Samozřejmě to ale nemusí vůbec nic znamenat. Zápas by měl nabídnout kvalitní podívanou.
    Fotbalisté Interu Milán na dnešním ranním tréninku.

     
    Inter Milán

    Inter Milán má za sebou v přípravě před novou sezónou zatím tři utkání. Nejprve remizoval s rakouským Wattensem 0:0, ten další prohrál 1:2 s CSKA Sofie a poslední zápas už byl vítězný. 2:1 totiž porazil americký Real Salt Lake. Uvidíme tedy, jak si dnes povede s daleko zvučnějším mužstvem na International Champions Cupu, a sice s PSG.
     
    O International Champions Cup

    International Champions Cup je přípravný mezinárodní turnaj fotbalových klubů, který se hraje každoročně na přelomu července a srpna. Založila ho firma Relevant Sports za účelem propagace fotbalu v USA, hraje se od roku 2013 a navazuje na soutěž World Football Challenge, existující v letech 2009–2012. Hlavním sponzorem je pivovar Guinness.

    Turnaje se účastní přední evropské velkokluby a účastníci Major League Soccer. V prvních dvou ročnících nastoupilo osm týmů rozdělených do dvou skupin, jejichž vítězové se pak utkali o celkové prvenství. Hrálo se v USA a Kanadě, od roku 2015 turnaj expandoval do Austrálie a Číny; formát se změnil na tři paralelní skupiny, dvě tříčlenné a jednu desetičlennou (do ní se americkým týmům započítávaly vzájemné zápasy hrané v rámci MLS), z nichž každá má svého vítěze. V desetičlenné skupině se nehraje každý s každým: tabulka se sestaví poté, co všechny týmy odehrají vylosované čtyři zápasy. K ročníku 2016 se přihlásilo sedmnáct klubů, část zápasů se bude konat i v Evropě.

    Pravidla turnaje mají následující zvláštnost: ani ve skupinové fázi nesmí zápasy skončit remízou, v případě nerozhodného výsledku po devadesáti minutách následuje penaltový rozstřel. Body se přidělují následujícím způsobem: výhra v normálním čase tři body, výhra na penalty dva body, prohra na penalty jeden bod a pouze za prohru v normální hrací době tým nedostane žádné body.
     
    Hezký pozdní večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes je na programu další zápas v rámci mezinárodního International Champions Cupu a my prostřednictvím našeho textového online přenosu budeme sledovat atraktivní zápas mezi italským týmem Inter Milán a francouzským velkoklubem Paris Saint-Germain.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 45+2. Jovetič (pen.) – 14. Aurier, 61. Kurzawa (Arfa), 87. Aurier (Georgen)

    Karty:   27. Kimpmbe (PSG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
    Inter Miláno: Handanovič (71. Carrizo) – D´Ambrosio, Miranda, Ranocchia, Erkin (71. Santon) – Biabiany (86. Pinamonti), Melo, Kondogbia (79. Zonta), Nagatomo (71. Bakayoko) – Palacio, Jovetič
    Náhradníci: Carrizo, Berni, Di Gregorio, Santon, Miangue, Della Giovanna, Bessa, Zonta, Bakayoko, Pinamonti

    Paríž Saint-Germain: Areola (46. Trapp) – Aurier, Thiago Silva (73. Meunier), Kimpmbe, Maxwell (46. Kurzawa) – Callegari, Rabiot (74. Pastore) – Lucas (83. Di Maria), Stambouli (83. Georgen), Ikone (74. Nkunku) – Ben Arfa (74. Cavani)
    Náhradníci: Trapp, Cavani, Pastore, Di Maria, Meunier, Kurzawa, Edouard, Nkunku, Georgen