Podbrezová – Myjava 0:0 (kon.) | Trenčín – Senica 3:0 (kon.) | Žilina – Ružomberok 3:2 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:2 (2:1)
MFK Ružomberok
Sobota 23.07.2016, 19:00 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Príjemný dobrý podvečer zo Žiliny, kde budeme dnes spoločne sledovať zápas 2. kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom hráči MŠK Žilina privítajú na svojom trávniku futbalistov MFK Ružomberok. Zápas sa začína o 19:00, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

    Žilinčania v letnej prestávke poriadne rozvírili prestupovú hladinu, keď sa im podarilo dotiahnuť odchod mládežníckeho reprezentanta Lászla Bénesa do bundesligovej Borussie Mönchengladbach. V klube okrem Bénesa nepokračujú ani stopér Švejdík, ktorému sa skončilo polročné hosťovanie, a brankár Patrik Le Giang, ktorému sa skončila zmluva.

    Nových tvárí je v žilinskom kádri viacero, štyri sú zahraničné. Obranu posilnili Kolumbijčan Herrera a Čech Kaša, krídelné priestory Nemec Mandiangu, v útoku by mohol priniesť góly Nigérijčan Otubanjo. Z hosťovania v Senici sa vrátil odchovanec žlto-zelených stredopoliar Michal Klec. V prípade Kašovho prestupu však ešte nie je celkom vyriešená dohoda medzi Žilinou a Baníkom Ostrava. Do žilinského kádra by mohol pribudnúť ešte jeden hrotový útočník. Možno ním bude aj bývalý zakončovateľ MŠK Momodou Ceesay, ktorý sa objavil v Žiline na skúške po angažmánoch v Kazachstane a Izraeli.

    V prvom kole Žilina na domácej pôde remizovala s Dunajskou Stredou 2:2, hoci viedla ešte minútu pred koncom riadneho hracieho času 2:0.
    MŠK Žilina – DAC D. Streda 2:2 (1:0)
    Góly: 27. Diaz (Hlohovský), 77. Špalek (Letić) – 89. Michalík, 90+4. K. Vida

    Ružomberok prežil sezónu, v ktorej bol raz hore, raz dole a nakoniec ju zakončil na šiestom mieste. Predstavitelia klubu si uvedomujú, že v silách kádra bolo vybojovať lepšie konečné umiestnenie. V mužstve aj v realizačnom tíme preto nastali viaceré zmeny. Tím pod vedením nového trénera Norberta Hrnčára chce byť mladší, odolnejší a úspešnejší ako v uplynulom ročníku. Pre tím spod Čebraťa ide už o dvadsiatu sezónu v rade v najvyššej súťaži, čím sa skutočne nemôže pochváliť každý klub.

    V prvom ligovom kole porazil Ružomberok na domácej pôde nováčika z Prešova pomerom 1:0.
    MFK Ružomberok – 1. FC Tatran Prešov 1:0 (0:0)
    Góly: 47. Chrien

    Zápas sa teda začína o 19:00, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Mandous – Letić, Vavro, Králik, Mabouka – Hlohovský, Škvarka, Pečovský, Diaz – Špalek, Otubanjo.
    Náhradníci: Leško – Hučko, Vallo, Mazáň, Káčer, Haskič, Jaramillo.

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak, Maslo, Gál-Andrezly, Maslo – Nagy, Kupec, Chrien, Ďubek – Mareš, Lačný.
    Náhradníci: Hajdúch – Faško, A. Lovás, Menich, Daniel, Gerec, Sapara.

    Rozhodca: Vlk – Balko, Kováč.
     
    -45
    V Žiline dnes vládne ideálne futbalové počasie, navyše po piatich rokoch bojkotu sa vracajú späť na Severnú tribúnu Žilinskí fanatici, takže dnes očakávame na štadióne MŠK skvelý futbal a skvelú atmosféru.
     
    -20
    Dôležitá informácia pre všetkých fanúšikov MŠK Žilina! Pred stretnutím s Ružomberkom podpísal zmluvu s tímom Žiliny Momodou Ceesay!
     
    Na trávnik prichádzajú futbalisti oboch tímov vedení rozhodcovskou trojicou Vlk, Balko a Kováč.
     
    Hostia dnes v tradičnej oranžovo-čiernej kombinácii dresov, domáci v nezvyčajnej neónovo žltej sade dresov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu v prospech domácej Žiliny. Nuž a domáci fanúšikovia od úvodu zápasu skvele ženú svoj tím dopredu. Dámy a páni, toto je futbalová atmosféra ako sa patrí.
     
    2
    Žilina v prvom náznaku útočnej akcie, Špalekov center z pravej strany bol zblokovaný.
     
    3
    Yusuf Otubanjo v prvej útočnej akcii v drese Žiliny, tento nigérijský útočník bol však strážený trojicou hráčov Ružomberka.
     
    4
    Tomáš Ďubek je dnes kapitánom Ružomberka, ale prvý center do šestnástky Žiliny mu vôbec nesadol na kopačku, lopta chytila úplne opačný falš. Nuž, aj také veci sa stávajú.
     
    5
    Žilinčania sa od úvodu zahryzli do súpera, no na vlastnej polovici získal loptu Peter Gál-Andrezly a okamžite vyrazil do protiútoku. Napokon bol asi 25 metrov od Volešákovej bránky faulovaný a získal štandardnú situáciu pre svoj tím.
     
    6
    Prvý rohový kop Ružomberka, všetko s prehľadom hlavičkou vyriešil Otubanjo.
     
    7
    Michal Škvarka sa šikovne dostával cez Dominika Kružliaka, ktorý ho stiahol za dres, domáci majú výhodu priameho kopu. Ten zahral nakoniec Filip Hlohovský a obrana Ružomberka loptu s prehľadom odvrátila ďaleko od Macíkovej bránky.
     
    8
    Žilinčania majú loptu viac na svojich kopačka, defenzíva hostí je zatiaľ viac než pozorná.
     
    9
    Miloš Volešák sa zahral na Manuela Neuera, veľká časť tribúny v tomto momente pomerne dosť stŕpla.
     
    9
    Hostia kopu v krátkom čase druhý rohový kop, ktorý im ale vôbec takticky nevyšiel. Filip Hlohovský však fauloval jedného zo súperov a tak Ružomberčania ostávajú na polovici Žiliny.
     
    10
    Nikolas Špalek sa snažil rýchlou kolmicou vysunúť dopredu Diaza, no skvelým obranným zákrokom sa prezentoval Šimon Kupec.
     
    11
    Pozor, pretože Ružomberok sa z ničoho nič ocitol v obrovskej šanci. Konkrétne to bol Miloš Lačný, ktorému chýbalo azda pol kroka k tomu, aby centrovanú loptu usmernil za chrbát Miloša Volešáka.
     
    12
    Žilina dala gól!
    Nigerijský útočník v službách Žiliny YUSUF OTUBANJO si práve otvoril strelecký účet v slovenskej lige a stalo sa tak v jeho prvom ligovom zápase! Centrovaná lopta z ľavej strany preletela celou šestnástkou hostí, dostala sa presne pred hrotového bombardéra Žiliny a ten už bez problémov otvoril skóre dnešného duelu.
     
    13
    Hostia zahrávajú svoj tretí rohový kop, no ani tento im nevyšiel. Nasleduje rýchly odkop lopty dopredu pre nabiehajúceho Špaleka. Pred mladým záložníkom Šošonov musel núdzovým odkopom zachraňovať situáciu brankár hostí Macík.
     
    14
    Domáci znovu vo svojom typickom kombinačnom prejave na vlastnej polovici.
     
    15
    Centrovaná lopta Bojana Letića končí za čiarou, nasledovať bude rohový kop domácich futbalistov.
     
    16
    Letić skúsil center na druhý pokus, Ján Maslo je však skvelý hlavičkár a odvrátil tak črtajúcu sa hrozbu.
     
    17
    Hostia sa snažili v šestnástke domáceho tímu niečo vymyslieť, Miloš Lačný skúsil trošku divadelný pád na trávnik, no hlavný rozhodca stál až príliš blízko.
     
    18
    Od vlastnej bránky bude loptu odkopávať Miloš Volešák.
     
    19
    Ďalší rýchly útok Žiliny, centrovanú loptu z ľavej strany rezolútnym odkopom nasmeroval do stredu poľa Dominik Kružliak.
     
    20
    Žilina v tomto momente zatvorila hostí vo vlastnej šestnástke, Viktor Pečovský poslal centrovanú loptu pre Špaleka. Nikolas ju sklepol pre Diaza, ktorý však zahral nechtiac rukou.
     
    21
    Denis Vavro pri odkope z vlastnej polovice trafil protihráča a tak sa do šance dostal kapitán hostí Tomáš Ďubek. Mladý stopér Vavro však výborne zabojoval a následnú Ďubekovu strelu zblokoval na rohový kop. Z neho Ružomberčania už tradične nič nevyťažili.
     
    22
    Máme za sebou polovicu prvého polčasu, Žilina zásluhou premiérového gólu Otubanja vyhráva nad Ružomberkom 1:0. Sledujeme výborný futbal, hrá sa hore dole a oba tímy sa snažia o ofenzívnu hru.
     
    24
    Miloš Lačný sa snažil atakovať rozohrávajúceho Miloša Volešáka, brankár Žiliny si však dal pozor.
     
    25
    Pečovský našiel na pravej strane číhajúceho Mabouku, ktorý sa snažil posadiť loptu na hlavu Otubanja, napokon je z toho rohový kop pre domácu Žilinu.
     
    26
    Trošku naivnú rozohrávku na Škvarku nahradil Mabouka bojovnosťou a zastavil Ďubekovu kolmicu na Miloša Lačného. Nuž, ak by táto lopta prešla k útočníkovi hostí, tak by sa črtala naozaj nepríjemná situácia pre Volešáka.
     
    28
    Pekná akcia domáceho tímu, Otubanjo sa dostal k strele vo vnútri šestnástky, loptu však zatočil vonkajším priehlavkom do bočnej siete Macíkovej bránky.
     
    29
    Hostia dnes ale výborne bojujú o každý meter ihriska a nič nedajú domácim zadarmo a presne tak to má byť.
     
    30
    Skvelý Viktor Pečovský stíha byť všade. Útočí, bráni, tvorí hru, znovu je to motorová myš Žiliny v starej dobrej forme.
     
    31
    Filip Hlohovský sa z pravej strany preštrikoval pred šestnástku hostí, prízemnou strelou preveril pozornosť Matúša Macíka v bránke Ružomberka.
     
    32
    Dlhé autové vhadzovanie hostí až do šestnástky Žiliny, obrana MŠK bola pozorná a lopta tak smeruje do stredu ihriska.
     
    34
    Ružomberok dal gól!
    Krásna akcia hostí, Martin Nagy vycvičil na pravej strane celú obranu Žiliny a hoci ho Letić fauloval, tak Nagy vystrelil. Volešák jeho strelu vyrazil presne pred MARTINA CHRIENA, ktorý ju poslal do žilinskej siete. Pre Chriena je to už druhý gól v aktuálnej sezóne.
     
    35
    Gól hostí vyburcoval i lavičku Žiliny, Adrián Guľa už hlasito rozdáva pokyny svojim hráčom.
     
    36
    Žilina však po vyrovnaní pritlačila hostí v obrannej časti, centrovanú loptu pred Denisom Vavrom odvrátila obrana Ružomberja na ďalší rohový kop.
     
    38
    Žilina dala gól!
    Nuž a po ňom už Žilina vedie 2:1, pretože k lopte sa znovu dostal YUSUF OTUBANJO a pridal svoj druhý gól v dnešnom stretnutí!
     
    40
    Viktor Pečovský sa znovu objavil v útoku Žiliny, no jeho strela z hranice šestnástky bola zblokovaná.
     
    41
    Žilinčania kombinačne dominujú v strede poľa a snažia sa nájsť voľný priestor v obrane Ružomberka.
     
    42
    Dlhý výkop Matúša Macíka smeroval za obranu Žiliny, Bojan Letić však dobre čítal hru.
     
    43
    Domáci sa snažia stoj čo stoj pridať tretí gól, no Hlohovský v súboji doslova zvalcoval gólmana hostí a tak sa píska útočný faul.
     
    44
    Blíži sa nám záver prvého polčasu.
     
    45
    Letić na dvakrát skúšal center do priestoru pred Matúšom Macíkom, no obrana hostí bola pozorná.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas zápasu MŠK Žilina – MFK Ružomberok, po ktorom vedie domáci tím zásluhou dvoch gólov Otubanja 2:1. Za hostí skóroval v 34. minúte Martin Chrien. Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    O chvíľu sa začne druhý polčas dnešného zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začali výkopom hostia, oba tímy nastúpili bez zmien v zostavách.
     
    47
    Žilina začína tradične ofenzívne a kombinačne, máme z toho ďalší rohový kop. Ten domáci rozohrali nakrátko, nasledoval center pred Macíka, ktorý však výborne čítal hru a loptu stiahol do svojich rukavíc.
     
    48
    Peter Gál-Andrezly narobil teraz prievan na pravej strane žilinskej obrany, jeho centrovanú loptu odvrátila obrana MŠK len na rohový kop.
     
    49
    Nuž ale rohové kopy dnes hosťom naozaj vôbec nefungujú.
     
    50
    Mabouka sa pokúsil o svoj typický prienik po čiare, je z toho ďalší roh pre Žilinu.
     
    51
    Lopta sa dostala k Ivanovi Diázovi, ktorý ju posunul Pečovskému. Viktor sa pohral s obrancom hostí a nabil Otubanjovi, no Nigérijčan v službách Žiliny tentoraz nemieril presne.
     
    52
    Matúš Macík posiela spoluhráčom dlhým odkopom na polovicu domácej Žiliny.
     
    53
    Hostia z tohto odkopu napokon vyťažili rohový kop.
     
    54
    Nuž a táto centrovaný lopta po rohovom kope hostí už mala zaujímavé parametre, napokon však všetko poriešila obrana MŠK.
     
    55
    Yusuf Otubanjo si trúfa v súboji jeden na jedného azda na každého dnešného protihráča. V súboji s Dominikom Kružliakom v šestnástke Ružomberka skončil na zemi, pískať sa však nebude.
     
    56
    Filip Hlohovský sklepol loptu do priestoru pre Letića, ktorý bol zozadu jasne faulovaný Gálom-Andrezlym. Hráčovi hostí sa však verdikt rozhodcu nepáči a tak mu hlavný rozhodca Vlk rázne dohovára.
     
    57
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Martin Chrien, prichádza Erik Daniel.
     
    58
    Hostia dnes hrajú veľmi sympaticky, nezatvárajú sa do obrannej ulity, práve naopak a to im skutočne slúži ku cti.
     
    59
    Šanca na strane hostí, lopta však po strele končí nad bránkou Miloša Volešáka. Nasleduje rýchla rozohrávka domáceho tímu, Hlohovský si výborne zbehol do šestnástky Ružomberka, no jeho prízemná prihrávka bola zblokovaná na rohový kop.
     
    60
    Dnešné stretnutie sleduje 2891 divákov.
     
    61
    Miloš Lačný sa prebíjal do útoku, ale všadebol Viktor Pečovský ho obral o loptu. Nuž, budem sa opakovať, ale Pečovský je ako dispečér Žiliny znovu vo výbornej forme.
     
    62
    Ružomberčania sa veľmi snažia ovládnuť stred poľa, no to sa im nedarí. Erik Daniel si teraz nabiehal po čiare, no spoluhráč jeho myšlienku vôbec nepochopil.
     
    63
    Agilný Miloš Lačný sa vrútil po pravej strane do šestnástky Žiliny, namiesto strely volil prihrávku na spoluhráča, Ivan Diáz však loptu v rozhodujúcom momente zastavil a rozohral v prospech Žiliny.
     
    64
    V Žiline je približne 22°C, ideálne futbalové počasie a my skutočne sledujeme výborný zápas. Oba tímy sa snažia presadiť v ofenzívne a takýto futbal prosto musí divákov baviť.
     
    65
    Veľké penzum práce v strede poľa hostí odvádza Jakub Mareš, no nie vždy sa mu podarí presne jeho zámer.
     
    66
    Michal Škvarka z pravej strany hľadal po zemi Otubanja, obrana Ružomberka odvrátila loptu na ďalší rohový kop.
     
    67
    Otubanjo vnútri vápna z otočky tesne míňa pravý horný roh Macíkovej bránky! Macík však ostal stáť na čiare ako prikovaný!
     
    68
    Tak tlak Žiliny v týchto minútach naberá na obrátkach, ďalšia strela Šošonov však letela vysoko nad bránku hostí.
     
    69
    Centrovaná lopta Nikolasa Špaleka do šestnástky hostí, Matúš Macík výborne čítal hru a vo vzduchu stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    70
    Filip Hlohovský skúsil z približne 20 metrov prestreliť obranný val hostí, to sa mu však nepodarilo.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Michal Faško.
     
    71
    Žilina dala gól!
    Dámy a páni, tak toto bola výstavná akcia Žiliny. Ernest Mabouka našiel centrom z pravej strany úplne voľného FILIPA HLOHOVSKÉHO, ktorý si loptu jedným dotykom spracoval, počkal si na pohyb Matúša Macíka a nešťastného gólmana hostí s prehľadom technicky obstrelil.
     
    72
    Žilinčania už hrajú vo veľkej pohode, ale to hrali už aj pred týždňom, keďže v 89. minúte stretnutia viedli nad Dunajskou Stredou 2:0 a napokon po šokujúcom závere remizovali 2:2.
     
    73
    Kombinácia domácich na vlastnej polovici, je v nej zapojený i Miloš Volešák.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Miloš Lačný, prichádza Marek Sapara.
     
    76
    Domáci sa i napriek dvojgólovému vedeniu stále tlačia dopredu, aktuálne budú zahrávať ďalší rohový kop.
     
    77
    Prvé striedanie chystá i domáca Žilina. Do hry príde Kristián Vallo.
     
    78
    Tempo hry akoby mierne opadlo. Filip Hlohovský v strede poľa nepekne zostrelil Petra Masla.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Filip Hlohovský (MŠK Žilina).
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva necelých 10 minút, Žilina vedie nad Ružomberkom stále 3:1.
     
    80
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Kristián Vallo.
     
    81
    Rýchla akcia domáceho tímu, na jej konci bol skvelý Otubanjo, ktorý sa do lopty oprel v plnom behu. Jeho delovku však zblokoval jeden z obetavých obrancov hostí.
     
    82
    Ružomberok dal gól!
    Nuž ale hostia sa znovu doťahujú na rozdiel jediného gólu, pretože strelecký účet v slovenskej lige si otvára český legionár JAKUB MAREŠ.
     
    83
    Žilinčania mali opäť v podstate jasný zápas, do konca pár minút, nuž a znovu sa z toho črtá dráma.
     
    84
    Hostia sa snažili kombinačne dostať pred Miloša Volešáka, no napokon všetko vyriešil práve žilinský brankár.
     
    85
    Tak teraz to na štadióne Žiliny len tak zahučalo, pretože Michal Škvarka sa oprel z hranice šestnástky do lopty a opečiatkoval brvno Macíkovej bránky!
     
    86
    Adrián Guľa už stojí na hranici svojho priestoru a nabáda svojich hráčov k väčšiemu pokoju v rozohrávke. Hostia totiž zatlačili domácich do obrany.
     
    87
    Nikolas Špalek teraz vyviezol loptu až do šestnástky hostí a napokon je z toho ďalší rohový kop pre domáci tím.
     
    88
    Do zakončenia sa po rohovom kope dostal Otubanjo, v páde však na dvakrát nedokázal usmerniť loptu do siete Ružomberka.
     
    89
    Začala sa posledná minúta riadneho hracieho času.
     
    90
    Pozor, rýchly protiútok Žiliny, Macík vybehol ďaleko z bránky, Otubanjo si ho obhodil, no následne sa už lopty zmocnil vracajúci sa obranca hostí!
     
    90
    Nadstavovať sa bude minimálne jedna minúta.
     
    90+1
    Do hry príde v drese Žiliny Miroslav Káčer.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Miroslav Káčer.
     
    90+1
    V závere ešte pekná akcia hostí, Volešák centrovanú loptu z pravej strany vyboxoval ďaleko do poľa.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie druhého kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom futbalisti MŠK Žilina porazili hráčov MFK Ružomberok 3:2 (2:1). Za domácich skórovali v 12. a 38. minúte Yusuf Otubanjo a v 71. minúte Filip Hlohovský. Za hostí sa presadil v 34. minúte Martin Chrien a v 82. minúte Jakub Mareš. To je odo mňa zo Žiliny na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a verím, že nášmu portálu Onlajny.eu i naďalej zachováte svoju priazeň. Dočítania priatelia. (20:50:57)

    Dávid Švec

    Góly: 12. Otubanjo, 38. Otubanjo, 71. Hlohovský (Mabouka) – 34. Chrien (Nagy), 82. Mareš

    Karty:   79. Hlohovský (ZIL)


    MŠK Žilina: Volešák – Letić, Vavro, Králik, Mabouka – Hlohovský (80. Vallo), Pečovský (C), Škvarka (90+1. Káčer), Diaz – Špalek, Otubanjo.
    Náhradníci: Leško – Jaramillo, Mazáň, Hučko, Káčer, Vallo, Haskič.

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak, Maslo, Gál-Andrezly, Maslo – Nagy, Kupec, Chrien (57. Daniel), Ďubek (C) (70. Faško) – Mareš, Lačný (75. Sapara).
    Náhradníci: Hajdúch – Faško, A. Lovás, Menich, Daniel, Gerec, Sapara.

    Rozhodca: Vlk – Balko, Kováč

    Diváci: 2891