Nemecko – Francúzsko 0:2 (kon.)
koniec
MTK Budapešť
2:0 (1:0)
FC Aktobe
cz Štvrtok 07.07.2016, 18:00 • Gyirmóti Stadion, Gyor (HUN) • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    MTK Budapešť slaví postup do druhého předkola prestižní UEFA Europa League. Kazašský klub se sice rval a první utkání na domácí půdě dokázal alespoň dotáhnout do nerozhodného výsledku, v otevřené odvetě ale už ale na maďarský celek nestačil, když se v sedmé minutě prosadil Darko Nikač a šest minut před koncem Barnabás Bese. Aktobe může odcházet se vztyčenou hlavou, rozhodně za sebou nenechalo špatný dojem, zejména potom brankář Otarbajev, který v obou zápasech přiváděl svými zákroky fanoušky k úžasu. Konečný výsledek. MTK Budapešť 2 FC Aktobe 0 (Agregát 3:1). (19:56:14)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vass fauloval Bočarova a v dnešním utkání už se s největší pravděpodobností nic nestane. MTK Budapešť míří do druhého předkola UEFA Europa League.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu MTK Budapešť: ze hřiště odchází József Kanta, přichází Dávid Jakab.
     
    89
    Střídající Ádam Hrepka se ocitl v obrovské šanci a po příchodu na hřiště se mohl zapsat mezi střelce, jenže se pouze přidal k hráčům, kteří ve vyložené pozici selhali.
     
    88
    MTK v závěru utkání jasně dominuje a kazašský celek už nemá síly ani víru na to, aby se zápasem něco zkusil udělat.
     
    87
    Aktobe do dnešního zápasu nastoupilo pouze z pěti muži na střídání a to navíc ještě došlo s největší pravděpodobností ke zranění střídající Gorbulova, místo něhož vyběhl na hrací plochu Abdulkarimov.
     
    86
    Torghelle je dnes hodně střelecky aktivní, zatím mu ale není přáno vstřelit gól, jeho pokus tentokrát zamířil mimo.
     
    85
    Maďarský obránce, který je 188 cm vysoký, přidává druhý pojišťující gól a podtrhuje dominanci MTK z posledních minut.
    84. Barnabás BESE - 2:0
     
    84
    MTK Budapešť právě vstřelilo branku!
    Vytáhlý střední obránce BARNABÁS BESE se prosazuje a s největší pravděpodobností pečetí postup MTK Budapešti do druhého předkola UEFA Europa League!!
     
    83
    Střídání v týmu MTK Budapešť: ze hřiště odchází Darko Nikač, přichází Ádám Hrepka.
     
    82
    Torghelle se dostal do zakončení a během necelých čtyř minut mohl podruhé pojistit vedení svého týmu, jeho pokus ovšem tentokrát postrádal razanci a stal se lahůdkou pro brankáře Otarbajeva.
     
    81
    Střídání v týmu FC Aktobe: ze hřiště odchází Dmitri Golubov, přichází Abilkhan Abdukarimov.
     
    80
    Aktobe připravuje druhé střídání. Deset minut před koncem už není na co čekat a trenér Juri Utkulbaev si je toho dobře vědom.
     
    79
    MTK Budapešť odmítla pojistit svůj postup do druhého kola UEFA Europa League! Brankář Otarbajev vytáhl parádní zákrok proti utěšené střele Torghelleho a k dorážce se poté dostal Gera, ani jeho pokus ale gólem neskončil. Jeden z hostujících hráčů se včas vrhl do rány a míč mířící do brány zablokoval.
     
    78
    Na to, že se v dnešním utkání poměrně často fauluje, hlavní rozhodčí Nikolaj Jordanov nevytáhl ze své kapsy ještě ani jednu žlutou kartu.
     
    77
    A vzápětí přichází další faul kapitána MTK Budapešť, Kanta si tentokrát vyšlápl na Cvejbu.
     
    76
    Hraje se kouskuje a k vidění je poměrně hodně faulů. Proti pravidlům se na domácí straně provinil Kanta, který fauloval Mitoševiće.
     
    75
    Dvacetiletý ruský obránce Sorokin fauloval unikajícího Torghelleho a MTK Budapešť může pokračovat ve svém útočném tažení.
     
    74
    Kanta rozehrál devátý rohový kop svého týmu a přesným centrem našel v pokutovém území obránce Bakiho, ten ovšem zakončoval v obtížné pozici mimo.
     
    73
    S Aktobe to už nevypadá příliš dobře, na druhou stranu je tu ale dost času na to, aby se mu z nějaké povedené akce podařilo vyrovnat.
     
    72
    Vzápětí na opačné straně hřiště zkoušel své střelecké štěstí střídající Golubov, jeho střela ale skončila pouze na rukavicích pozorného Hegedüse.
     
    71
    Gera napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné táhlé střele, jenže brankář Otarbajev vytáhl fantastický reflexivní zákrok a jeho střelu zneškodnil!
     
    70
    ROHOVÉ KOPY:

    MTK Budapešť 8 FC Aktobe 1
     
    69
    Kanta si rozehrávku rohového kopu vzápětí zopakoval, jenže druhá skvělá příležitost pojistit vedení MTK tentokrát po jeho centru nepřišlo.
     
    67
    Kanta rozehrál rohový kop a jeho následný centr našel zakončujícího Grgiće, který se ocitl ve velké šanci, z blízkosti ovšem bránu minul! Dojde i k jeho stažení ze hřiště?
     
    66
    Možná je to náhoda, ale můj osobní názor je, že když hráč zahodí opravdu stoprocentní šanci, tak to trenér nevydrží s nervy a zkrátka ho stáhne.
     
    65
    Je zajímavé, že jakmile Dao na jedné Lóránd Szatmári na druhé straně zahodili šanci, tak šli okamžitě ze hřiště.
     
    64
    Po Kantovi se dostal vzápětí ke střele také střední obránce Baki, jeho pokus ovšem dopadl úplně stejně.
     
    63
    Kanta v dnešním utkání rozehrál řadu standardních situací a rohových kopů a nyní se odhodlal také ke střele, ta ovšem byla nepřesná a zamířila mimo.
     
    62
    Střídání v týmu MTK Budapešť: ze hřiště odchází Lóránd Szatmári, přichází Bálint Borbély.
     
    61
    Szatmári se ocitl ve velké brankové příležitosti, jenže stejně jako na opačné straně hřiště Dao ji nedokázal proměnit a jeho následné zakončení z blízkosti zamířilo nad!
     
    60
    Ze zápasu uplynula necelá hodina a MTK Budapešť stále vede nad Aktobe 1:0. Rozdílový gól padl již v sedmé minutě utkání.
     
    59
    Kanta se ujal rozehrávky standardní situace poté, co se proti pravidlům provinil Žalmukan.
     
    58
    Střídající Dmitri Golubov se okamžitě po příchodu na hřiště dostal do zakončení, jenže Hegedüs dnes chytá zatím bezchybně.
     
    57
    Střídání v týmu FC Aktobe: ze hřiště odchází Lassina Dao, přichází Dmitri Golubov.
     
    56
    Mitošević se vzápětí pokusil protrhnout střelecké trápení Aktobe a jeho střela zamířila mezi tři tyče, jenže také do míst, kde stál připravený brankář Hegedüs.
     
    55
    Dao se ocitl v pokutovém území v obrovské šanci, jenže z blízkosti nedokázal zamířit mezi tři tyče a zahodil tak zřejmě největší šanci dnešního utkání!
     
    54
    Aktobe začíná opět roztáčet útočné pikle. MTK Budapešť se ovšem zatím bez nějakých větších problémů dokáže bránit.
     
    53
    Sitdikov příliš mnoho standardních situací na rozdíl od Kanty dnes nezahrával, přesto od rohového praporku posadil míč přesně na hlavu Sorokina, ten však hlavičkoval mimo.
     
    52
    Kanta rozehrál další z řady rohových kopů, po kterém se Aktobe vydalo do bleskového protiútoku, domácí se ovšem včas dokázali vrátit a nebezpečnou akci hostů zastavit za cenu rohového kopu.
     
    51
    Snad poprvé v utkání dokázal Kanta přesně nacentrovat a střední obránce Baki se dostal po jeho přesném pasu v pokutovém území ke střele, ta ovšem byla zablokována.
     
    50
    Kanta rozehrál rohový kop a vzápětí se celou situaci zopakuje, protože jeho centr našel pouze jednoho z hráčů kazašského týmu.
     
    49
    Žalmukan se pokusil vyrovnat stav utkání krátce po přestávce, jenže brankář Hegedüs byl ovšem znovu včas na místě a skvělým zákrokem jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    48
    Bočarov přišel do souboje s Besem pozdě a provinil se proti pravidlům.Domácí mohou v klidu rozehrávat.
     
    47
    Na Gyirmóti Stadionu začal před pár okamžiky druhý poločas, během kterého se Aktobe bude snažit odpovědět na gól MTK Budapešti, v jejímž dresu se prosadil již v sedmé minutě Darko Nikač.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    MTK Budapešť vstoupila do odvetného utkání pořádně zostra a již v sedmé minutě vykročila za postupem, když ji poslal do vedení nádhernou střelou Darko Nikač. Aktobe si poté vytvořilo řadu velkých brankových šancí, jenže si vždy vylámalo zuby na fantastickém brankářovi Hegedüsovi. Skóre po prvním poločase. MTK Budapešť 1 FC Aktobe 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    44
    Dao se dostal na vzdálenější tyči po přetaženém centru ke střele, jenže míč nedokázal dostatečně sklopit a jeho následný pohotový halfvolej zamířil vysoko nad.
     
    43
    Aktobe vybojovalo rohový kop a v závěru prvního poločasu se muže pokusit vyrovnat.
     
    42
    Vass si dobře pokryl míč a kapitán Aktobe Žalmukan ho poslal za rámcem pravidel k zemi.
     
    41
    Brankář Otarbajev odchytal v prvním zápase velice slušné utkání a ani dnes se nechce nechat zahanbit.
     
    40
    Jednadvacetiletý Ákos Baki se pokusil navýšit těsně před přestávkou jednobrankové vedení svého týmu, jeho střela ovšem pouze prověřila pozornost připraveného brankáře Otarbajeva.
     
    39
    Centr domácího kapitána byl sražen na rohový kop a Kanta vzápětí rozehrál další standardní situaci, ani tentokrát se ovšem po jeho centru žádný z jeho spoluhráčů k zakončení v šestnáctce nedostal.
     
    38
    Kdo jiný se mohl ujmout rozehrávky volného přímého kopu než kapitán Kanta, ten se sice snaží brát zodpovědnost na svá bedra, zatím se ovšem žádným nebezpečným pasem neprezentoval.
     
    37
    Sorokin fauloval Torghelleho, který otevřel skóre prvního vzájemného utkání ve třicáté minutě, a MTK bude zahrávat volný přímý kop.
     
    36
    Kanta se ujímá standardních situací, jenže jeho centry zatím nejsou nikterak nebezpečné, dokonale jsme se o tom přesvědčili před pár sekundami, kdy rozehrál rohový kop.
     
    35
    FC Aktobe je po většině stránek aktivnější, jenže kýžený vyrovnávací gól zatím nikde.
     
    34
    STŘELY NA BRÁNU:

    MTK Budapešť 3 FC Aktobe 4
     
    33
    STŘELY CELKEM:

    MTK Budapešť 6 FC Aktobe 7
     
    32
    Hra se trochu uklidnila a tak se pojďme podívat na statistiku střel.
     
    31
    Didar Žalmukan poprvé v dnešním utkání zamířil mezi tři tyče a jeho druhá střela měla gólové parametry, brankář Hegedüs ovšem vytáhl skvělý zákrok!
     
    30
    Kanta rozehrál rohový kop a uvnitř pokutového kopu se dostal k hlavičce obránce Baki, brankář Otarbajev byl ovšem připraven a předvedl snadný zákrok.
     
    29
    MTK se vrací ke hře z úvodu utkání a začíná pomalu šlapat na plyn, odměnou mu je rohový kop.
     
    28
    Lóránd Szatmári se opřel do míče, jeho zakončení ovšem bylo nepřesné, alespoň ale přerušilo hluchou pasáž ve hře domácí MTK Budapešti.
     
    27
    Dao se vzápětí opět pokusil pláchnout domácím zadákům, tentokrát mu ale vystavil stopku pro změnu Baki.
     
    26
    Osamocený útočník Dao se pokusil vyrazit směrem k šestnáctce maďarského celku, jenže byl včas zastaven, sice za cenu faulu, ale nebezpečná akce byla přerušena.
     
    25
    Během posledních minut to vypadá jako by MTK Budapešť rezignovala na útočení a snažila se především o to bránit jednobrankový náskok.
     
    24
    Kazašský klub má vetší držení míče a dokonce už také vede v počtu střel na bránu. Držení míče: MTK Budapešť 43% FC Aktobe 57%.
     
    23
    Aktobe inkasovaný gól probral a po úvodních patnácti minutách se výrazně začalo tlačit kupředu. Zatím se mu však vyrovnat nepodařilo.
     
    22
    Kairov se pokusil vybojovat míč, jenže to přehnal s důrazem a poslal k zemi proti pravidlům Poóra.
     
    21
    Didar Žalmukan nerozehrál volný přímý kop vůbec špatně a jeho střela mířila přesně mezi tři tyče, ale zároveň také do míst, kde stál brankář Lajos Hegedüs.
     
    20
    Hosté nutí hráče MTK Budapešť rychlými protiútoky faulovat a nyní mají k dispozici volný přímý kop. Rozehrávky se s největší pravděpodobností ujme kapitán Žalmukan.
     
    19
    Lajos Hegedüs vytáhl v rychlém sledu další dobrý zákrok, tentokrát proti střele agilního Bočarova.
     
    18
    Ruský obránce Marat Sitdikov se vydal na útočný výlet a odměnou mu bylo dobré zakončení, ovšem ne tak dobré, aby překonalo pozorného brankáře Hegedüse!
     
    17
    Aktobe začíná po vlažném vstupu do utkání přitápět pod kotlem a nyní je jasně aktivnější. Ke střele se dostal Dao, jenže jeho střela byla zablokována.
     
    16
    Bočarov se ujal rozehrávky volného přímého kopu a dobré šance k ohrožení domácí branky, jenže jeho následná střela skončila pouze na zdi.
     
    15
    MTK Budapešť mohla v klidu rozehrát, její následná kombinační akce ovšem k ničemu nevedla a dopředu mohou naopak spěchat hosté.
     
    14
    Bese se tlačil směrem kupředu, postup vpřed mu ovšem neumožnil hostující kapitán Žalmukan, který je ústřední postavou svého týmu.
     
    13
    Aktobe má možná trochu překvapivě větší držení míče, zatím mu to ovšem není nic platné, když od sedmé minuty prohrává po gólu Darka Nikaće.
     
    12
    Míče se u rohové zastávky ujal domácí kapitán Kanta, jeho následný centr ale vzápětí žádné ohrožení brány Aktobe nepřinesl.
     
    11
    Na opačné straně to zkusil Sándor Torghelle, který vstřelil gól v prvním zápase, jeho střelecký pokus byl ale zablokován a sražen na rohový kop.
     
    10
    Didar Žalmukan vypálil zpoza šestnáctky, jeho střela ovšem byla nepřesná a zamířila mimo. Aktobe vůbec poprvé výrazněji vystrčilo drápy.
     
    9
    Dániel Gera je dvacetiletým a velice talentovaným hráčem, který se již zapracoval do prvního týmu MTK Budapešť a je skvělým příslibem do budoucna, což by dnes rád ukázal na evropské scéně a zatím se mu to daří.
     
    8
    Skvěle to udělal také Dániel Gera, který našel Darka Nikaće přesnou přihrávkou a připsal si asistenci.
    7. Darko NIKAČ - 1:0
     
    7
    MTK Budapešť právě vstřelilo branku!
    DARKO NIKAČ si v prvním vzájemném zápase připsal asistenci a nyní k ní v odvetě přidává gól, kterým posílá svůj tým již v sedmé minutě do vedení!!
     
    6
    V dresu domácího MTK je hodně aktivní Gera, který již vyslal na bránu Aktobe jednu střelu, ta ovšem ve druhé minutě zamířila mimo.
     
    5
    Úvod utkání je poměrně opatrný, zejména ze strany hostů, kteří snaží zbytečně neztrácet míče.
     
    3
    Aktobe odehrálo doma proti MTK poměrně slušný zápas, jen v obraně to poměrně hodně skřípalo a nebýt skvělého Samata Otabajeva, mohlo před vlastním publikem inkasovat mnohem více než jeden gól.
     
    2
    Pětadvacetiletý Darko Nikač zkusil hned ve druhé minutě vypálit na bránu a jeho pokus nebyl vůbec špatný, brankáře Samata Otarbajeva ovšem výrazně nezaměstnal.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Nikolaj Jordanov z Bulharska dal právě pokyn k zahájení odvetného utkání prvního předkola UEFA Europa League, v němž domácí MTK Budapešť hostí Aktobe, kazašský tým, na jehož hřišti remizovala 1:1.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V sestavě obou týmů nechybí střelci z prvního vzájemného střetnutí. V dresu MTK Budapešť se po půlhodině hry prosadil veterán Sándor Torghelle, na jeho gól ale minutu před koncem prvního poločasu odpověděl z penalty kapitán kazašského týmu Didar Žalmukan. Skvělým výkonem se blýskl brankář Aktobe Samat Otarbaye, když předvedl šest ostrých zákroků.
     
    Úvodní sestavy:

    MTK Budapešť: Hegedüs – Bese, Baki, Grgić, Poór – Gera, Vaas, Kanta (C), Szatmari – Torghelle, Nikać. (rozestavení 4-2-2)
    Náhradníci: Groppioni, Deutsch, Jakab, Hrepka, Vukmir, Szatmári, Borbély. Trenér: Vaszilisz Teodoru (HUN).

    FC Aktobe: Otarbajev – Sitdikov, Sorokin, Kouadja, Kairov – Mitošević, Cvejba – Žalmukan (C), Bočarov, Kryukov – Dao. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Tamabaj, Azovskij, Šestakov, Abdukarimov, Golubov. Trenér: Juri Utkulbaev (RUS)

    Rozhodčí: Nikolaj Jordanov. Asistenti: Ivan Valčev, Georgi Slavov. Čtvrtý rozhodčí: Nikola Popov (všichni BUL).
     
    MTK Budapešť se ve čtvrtek večer utká v odvetném zápase prvního předkola UEFA Europa League s Aktobe, se kterým remizovalo v prvním zápase venku 1:1. Do druhého vzájemného střetnutí budou vstupovat v lepším rozpoložení domácí, ti měli v úvodním duelu spoustu šancí, dokázali ovšem vstřelit pouze jeden gól. Před odvetným zápasem je však tento gól postupový. Utkáním z hlavního maďarského města Vás s potěšením provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 7. Nikač, 84. Bese


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:15.
    MTK Budapešť: Hegedüs – Bese, Baki, Grgić, Poór – Gera, Vaas, Kanta (C) (90. Jakab), L. Szatmári (62. Borbély) – Torghelle, Nikać (83. Hrepka). (rozestavení 4-2-2)
    Náhradníci: Groppioni, Deutsch, Vukmir, I. Szatmári. Trenér: Vaszilisz Teodoru (HUN).

    FC Aktobe: Otarbajev – Sitdikov, Sorokin, Kouadja, Kairov – Mitošević, Cvejba – Žalmukan (C), Bočarov, Kryukov – Dao (57. Golubov – 81. Abdukarimov). (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Tamabaj, Azovskij, Šestakov. Trenér: Juri Utkulbaev (RUS)

    Rozhodca: Nikolaj Jordanov. Asistenti: Ivan Valčev, Georgi Slavov. Čtvrtý rozhodčí: Nikola Popov (všichni BUL)
    30.06.2016
    Aktobe - Budapešť 1:1

    Góly: 44. Žalmukan (pen.) – 30. Torghelle

    Karty:   72. Sitdikov (AKT), 86. Sorokin (AKT) – 83. Nikač (MTK), 90. Borbély (MTK)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:7.