Ordabasy – Čukarički Belehrad 3:3 (kon.) | Shirak – Dila Gori 1:0 (4:1 po pen.) | Almaty – KF Teuta 5:0 (kon.)
Pjunik – Europa 2:1 (kon.) | Dacia Kišinev – Käpäz 0:1 (kon.) | Myjava – Admira Wacker Mödling 2:3 (kon.)
Samtredia – Qäbälä 2:1 (kon.) | Rudar – Kukësi 0:1 (kon.) | Jelgava – Breidablik 2:2 (kon.)
Budapešť – Aktobe 2:0 (kon.) | Mariehamn – Odd 1:1 (kon.) | Jūrmala – Minsk 0:2 (kon.)
Neftçi Baku – Balzan 1:2 (kon.) | Debrecín – La Fiorita 2:0 (kon.) | Helsinki – Atlantas 1:1 (kon.)
FK Radnik – Beroe 0:2 (kon.) | Lok. Záhreb – UE Santa Coloma 4:1 (kon.) | Kalju – Riteriai 4:1 (kon.)
RoPS Rovaniemi – Shamrock 1:1 (kon.) | Zagłębie – Slavia Sofia 3:0 (kon.) | Brøndby – Valur 6:0 (kon.)
Fola – Aberdeen 1:0 (kon.) | Omonia Nikózia – FC Banants 4:1 (kon.) | ND Gorica – Tel Aviv 0:1 (kon.)
Beitar Jeruzalém – FK Sloboda 1:0 (kon.) | Budućnost Podgorica – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | HB Tórshavn – Levadia Tallinn 0:2 (kon.)
Stabæk – Connah's Quay 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Partizani Tirana 0:0 (zruš.) | Zaria Balti – Fehérvár 2:0 (kon.)
FK Sūduva – Midtjylland 0:1 (kon.) | Bala Town – Štokholm 0:2 (kon.) | Víkingur – Ventspils 0:2 (kon.)
Soligorsk – Runavík 5:0 (kon.) | Novi Sad – Bokelj 5:0 (kon.) | Hibernians FC – Trnava 0:3 (kon.)
FK Sileks – Vaduz 1:2 (kon.) | Kraków – Škendija 1:2 (kon.) | Llandudno Town – Göteborg 1:2 (kon.)
Lusitans – Domžale 1:2 (kon.) | Folgore – Larnaca 1:3 (kon.) | Cork City – Linfield 1:1 (kon.)
Cliftonville – Differdange 2:0 (kon.) | Glenavon – Reykjavík 0:6 (kon.)
koniec po penal. (4:1)
Shirak Gyumri FC
1:0 (0:0)
Dila Gori
cz Štvrtok 07.07.2016, 15:00 • Gyumri City, Gyumri • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne všem příznivcům fotbalu! Ještě před večerní dávkou evropských předkol nás čeká předkrm v podobě odvety mezi Širak Gyumri FC a FC Dila Gori! Utkání startuje v 15:00 a jeho průběhem Vás prostřednictvím textového přenosu provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    První zápas

    Domácí Arméni dnes budou muset dohánět jednobrankovou ztrátu z úvodního duelu! Minulý týden ve čtvrtek totiž v Gruzii zvítězil FC Dila Gori! Jedinou branku utkání vstřelil Modebazdze.
     
    Úvodní sestavy:

    Širak Gyumri FC: Ajvazov – Darbinjan, Mikaeljan, G. Hovhannisjan (C), Davojan – Stošković, Hovsepjan, Udo, Hakobjan – Diarrassouba, Kouakou
    Náhradníci: Abrahamjan, A. Hovhannisjan, Ajvazjan, Aleksanjan, Muradjan, Kaba, Bichačkjan

    FC Dila Gori: Mujrišvili – Karkuzašvili, Samkharadze, Kvirkvelia – Gongadze, Razmadze, Tsikaridze, Japaridze – Dolidze, Eristavi, Modebadze (C)
    Náhradníci: Begešvili, Lomidze, Šarikadze, Nonikašvili, Kikabidze, Kapanadze, Sabadze

    Rozhodčí: Slyva – Dirda, Snarskis.
     
    Hlavní rozhodčí už přivádí hráče na pečlivě připravený trávník! Domácí budou hrát v oranžových dresech, zatímco celek z Gruzie oblékne modrou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zahájili dnešní utkání výkopem. Razmadze se hnal středem hřiště kupředu, ale ještě před hranicí pokutového území narazil na připravené obránce.
     
    2
    Mikaeljan u postranní čáry ostře atakoval kapitána hostujícího celku. Hosté mají hned v úvodu zápasu k dispozici standardní situaci. Všichni hlavičkáři už míří do vápna.
     
    2
    Hosté se ale rozhodli rozehrát nakrátko, což ovoce nepřineslo. Následný centr byl totiž velmi nepřesný a ohrozil pouze rohový praporek. Ajvazov bude odkopávat.
     
    3
    Vpřed se poprvé v utkání prohnali také domácí fotbalisté. Darbinjan centroval z pravé strany, avšak přízemní pobídkou nalezl pouze stopera hostujícího celku.
     
    4
    Razmadze předvedl skvělé čtení hry, když na polovině hřiště přečetl pomalou přihrávku a skvostně načasovaným skluzem získal míč na kopačky Gori.
     
    5
    Hra je přerušena! Ve středovém kruhu totiž zůstává ležet práve Razmadze, který utrpěl ránu v jednom ze soubojů. Středopolař Dila Gori však bude moci v utkání pokračovat.
     
    6
    Japaridze rozehrál další standardní situaci hostujícího celku. Hosté znovu rozehráli nakrátko a ani tentokrát nebyl následný centr úspěšný. Ajvazov si došel pro balón.
     
    7
    Stošković se dral za vysokým míčem před branku hostujícího celku. Jeden z obránců si však domácího střelce pohlídal a hlavou přizvedl míč mimo šestnáctku.
     
    8
    Hosté jsou v úvodních minutkách odvetného utkání o něco lepším týmem. Celek z Gruzie hraje častěji s míčem na kopačkách a drží se na polovině soupeře.
     
    9
    Hovsepjan se vydal na individuální průnik středem hrací plochy. Domácí středopolař prosvištěl s míčem u nohy až k brankové čáře, kde se chystal odcentrovat, ale obránce mu míč ukopl.
     
    10
    Modebadze si řekl o přihrávku mezi stopery domácího celku. Hostující kapitán míč obdržel, nicméně přihrávka byla příliš prudká a Modebadze si ji nedokázal převzít.
     
    11
    Dolidze se sice u rohového praporku otočil okolo bránícího hráče, ale jeho centr do pokutového území neoslovil nikoho v modrém dresu. Pro balón si došel Ajvazov.
     
    12
    Eristavi měl na levé straně spoustu času a prostoru k odcentrování před domácí branku. Centr mu ale sjel po kopačce a vysoký míč doplachtil za brankovou čáru.
     
    13
    Krásná kombinace hostů! Eristavi vše začal krásnou patičkou, kterou vybídl ke střele Tsikaridzeho. Druhý jmenovaný se do míče opřel z hranice šestnáctky, jenže trefil pouze obránce.
     
    14
    Hosté si s míčem hodně věří! Obránci celku z Gruzie předvedli riskantní kombinaci na jeden dotek v blízkosti vlastní šestnáctky. Vše nakonec přerušil hvizd sudího, hosté budou rozehrávat přímý kop.
     
    15
    Diarrassouba uvolnil přihrávkou na levou stranu Hakobjana, který se protlačil do pokutového území, jenže z těsné blízkosti bránícího hráče nedokázal procedit míč až k Mujrišvilimu.
     
    16
    Eristavi je na hrotu hostujícího útoku hodně aktivní! Střední útočník Gori obdržel přihrávku před pokutového území a hodně si věřil na kličku proti poslednímu obránci. Míč mu ale uskočil na opačnou stranu.
     
    17
    Stošković odcentroval do pokutového území, kde si míč zpracoval Hakobjan. Druhému jmenovanému ale nepřišel nikdo na pomoc a sám Hakobjan zády k brance zakončil nezvládl.
     
    18
    Tentokrát už se domácí fotbalisté dočkali zakončení! Diarrassouba se zády k brance vyšplhal na nadýchaný centr, který jen trošku lízl a přizvedl tak míč nad horní tyč.
     
    19
    Diarrassouba hraje sebevědomě! Nyní si navedl míč na střed hřiště a opřel se do něj levou nohou. Balón se od jednoho z obránců odrazil mimo branku a Mujrišvili nedopustil ani rohový kop.
     
    20
    Udo chtěl urychlit kombinaci Širaku přihrávkou do středu hřiště. Jeho pobídka postrádala potřebnou přesnost a hosté se díky dobrému zákroku jednoho z obránců dostávají k míči.
     
    21
    Hosté rozehrávali další přímý kop a tentokrát to bylo nebezpečnější! Eristavi vykouzlil centr do vápna, který jeden ze spoluhráčů přizvedl a Ajvazov měl plné rukavice práce!
     
    22
    Domácí fanoušci se zlobí! Darbinjan se totiž prosmýkl kolem dvojice obránců a poté se poroučel k zemi. Hlavní rozhodčí však posoudil zákrok jako dovolený.
     
    23
    Tlak Širaku pomalu roste! Domácí zahrávali rohový kop! Po secvičeném signálu zakončoval vnějším nártem Mikaeljan, jehož rána po zemi jen těsně minula hostující branku!
    23. Nebezpečné zakončení domácích po secvičeném signálu
     
    24
    Standardní situace jsou nyní k vidění na obou stranách hrací plochy. Nyní si ji mohli vyzkoušet hostující hráči. Centr do vápna tentokrát dolétl až do rukavic připraveného Ajvazova.
     
    25
    Ani domácím se však nepovedl pokus o rychlý přechod do útoku po levé straně hrací plochy. Obrana hostů zkušeně pohlídala cestu míče do zámezí.
     
    26
    Dolidze se prodíral vpřed podél postranní čáry. Do útoku se ale řítil jako jediný z fotbalistů v modrém dresu. Pro obranu Širaku nebyl problém míč odebrat.
     
    27
    Před pokutovým územím hostujícího celku se nepříjemně srazili dva hráči! Domácí Hakobjan za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu!
     
    28
    Darbindaj nechtěl zbytečně pospíchat vpřed podél postranní čáry, přenesl míč na druhou stranu hřiště, odkud už přilétl míč do vápna a Mujrišvili se musel činit, aby míč vyboxoval.
     
    29
    Nápor Širaku stále sílí! Na další centr do pokutového území si na vzdálenější tyči naskočil Stošković, jehož hlavička sice trefila zařízení, ale pro změnu postrádala potřebnou razanci.
     
    30
    Hosté podnikli rychlý protiútok, který zakončili centrem do vápna. Ajvazov míč pouze vyboxoval na hranici šestnáctky, kde se k němu dostal Eristavi, který ale nezakončil.
     
    32
    Diarrassouba si na malém vápně naskočil na nadýchaný centr, dokonce přeskočil vyššího obránce, ale z těsné blízkosti zamířil nad branku!
     
    33
    Stošković zatáhl míč do shluku hráčů před pokutovým územím. Ze shluku těl se míč odrazil do vápna, kde už si pro něj došel brankář Mujrišvili. Hostům se daří zastavovat útoky Širaku.
     
    34
    Stošković vybídl krásnou přihrávkou po lajně Kouakoua, který se uvolnil a dokonce odcentroval. Ani jeho pobídka však neoslovila nikoho v oranžovém dresu.
     
    35
    Po delší době se na polovině soupeře ukázali také hosté. Eristavi se ale z ostrého úhlu nedokázal protlačil do zakončení. Dila Gori ale zůstane u balónu.
     
    36
    Fotbalisté v modrém se nikam neženou. Dolidze postupoval podél postranní čáry, kde několikrát vybojoval autové vhazování. Nakonec o míč hosté přišli.
     
    37
    Stošković ztratil míč na polovině hřiště, ale okamžitě se pustil do hlavičkového souboje, který vyhrál. Fotbalisté v oranžovém mohou vyvinout v závěru prvního poločasu tlak.
     
    38
    Udo se otáčel s míčem na hranici pokutového území soupeře. V krkolomné pozici k němu přistoupili hned dva obránci, kteří jej čistým zákrokem poslali na trávník.
     
    39
    Hovsepjan natáhl ke střele ze čtyřiceti metrů! Jeho dělovka před Mujrišvilim ještě skočila a hostujícímu brankáři míč vypadl z náruče! Naštěstí pro něj nebyl před brankou nikdo v oranžovém!
     
    40
    Hovsepjan je nyní střelecky aktivní! Středopolař Širaku se do míče znovu opřel z úctyhodné vzdálenosti. Tentokrát si dal Mujrišvili na neposednou střelu pozor a míč schoval v rukavicích.
     
    41
    Razmadze obdržel přesnou přihrávku do pokutového území! Hostující záložník se do míče bez váhání opřel, jenže trefil jediného obránce široko daleko!
     
    42
    Eristavi se nyní vrátil na hranici vlastní šestnáctky, aby vypomohl obraně v závěru prvního poločasu. Hostující útočník získal míč a odkopl jej do bezpečí.
     
    43
    Eristavi je v posledních minutkách hlavním hrdinou na hrací ploše! Nyní si skvěle pokryl míč tělem a na polovině hřiště se nechal chytře faulovat.
     
    44
    Do třetice Eristavi! Od obranného zákroku, přes vymodlený faul až k zakončení! Eristavi byl nejrychleji u odraženého míče a tvrdou střelou jej napálil vedle pravé tyče.
     
    45
    V závěru poločasu si ještě Mujrišvili počkal na vysoký centr mířící na malé vápno! Hlavní rozhodčí nastaví jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Diváci v Arménii se zatím branky nedočkali! V prvním poločase byly k vidění šance na obou stranách, ale střelci si zatím seřizovali mířidla nebo si vylámali zuby na brankářích. Pokud chce Širak pomýšlet na postup do dalšího předkola, bude muset alespoň jednu branku vstřelit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí zahájili druhý poločas výkopem. Širak má pětačtyřicet minut na vstřelení alespoň jedné branky. Pokud se mu to nepovede, s evropskými poháry se rozloučí.
     
    47
    Domácí začali aktivně, nicméně hosté získali míč ještě před pokutovým územím. Diváci začínají dávat svou nevoli hlasitě najevo.
     
    48
    Jako by je Stošković vyslyšel! Fotbalista Širaku se totiž prosmýkl do pokutového území, kde se zbavil obránce a prověřil Mujrišviliho! Tomu míč vypadl, jenže Stošković poslal dorážku do ležícího brankáře!
     
    49
    Hosté stále nemohou získat míč do svého držení. Eristavi pouze přizvedl prudkou přihrávku za sebe ke stoperům Širaku. Oranžová vlna se opět valí vpřed.
     
    50
    Mikaeljan nyní zavařil svým spoluhráčům nepřesnou rozehrávkou. Stoper Širaku poslal míč do zámezí. Hosté se mohou nastěhovat do blízkosti pokutového území.
     
    51
    A ihned z toho bylo velké nebezpečí pro domácí branku! Hostující kapitán sklepl míč pod sebe a Eristavi se do něj opřel pravačkou. Ajvazov vyškrábl střelu konečky rukavic!
     
    52
    Na druhé straně hostující stopeři zkušeně pustili nepřesný centr do zámezí. Mujrišvili bude odkopávat od branky. Zdá se, že hosté vstup do druhé části zvládli.
     
    53
    S šancemi se roztrhl pytel! Stošković si znovu zasekl míč v pokutovém území a tentokrát se pokusil o technický obstřel! Míč těsně minul šibenici!
     
    54
    Širak dále kraluje dění ve druhém poločase. Domácí si vyměňují míč prostřednictvím krátkých přihrávek. Hosté postavili před pokutovým územím obranný val.
     
    55
    Modebadze sprintem po levé straně dostihl zdánlivě ztracený míč, píchl si jej vpřed a vybojoval alespoň autové vhazování. Hosté si na malou chvíli mohou oddechnout.
     
    56
    Jeden z domácích fotbalistů se navíc provinil nedovoleným zákrokem. Dila Gori bude rozehrávat přímý kop na vlastní polovině. Celek z Gruzie se může uklidnit.
     
    57
    Gongadze potáhl míč o dobrých padesát metrů dopředu, jenže poté pokazil přihrávku na krátkou vzdálenost. Obrana Širaku tentokrát zasahovat nemusela.
     
    58
    Hosté ale vybojovali rohový kop. Centrovaný míč směřoval na malé vápno, kde se snažil skákat Samkharadze, kterému scházelo několik decimetrů. Ajvazov si může oddechnout!
     
    59
    Diváci pískají na Tsikaridzeho, který se hodně ochotně poroučel k zemi po kontaktu s jedním z domácích hráčů. Hostující fotbalista nebude karetně potrestán.
     
    60
    Hakobjan se prosmýkl kolem obránce, píchl si míč vpřed a těsně před šestnáctkou se nechal faulovat! Domácí budou zahrávat přímý kop ze skvostné pozice! Samkharadze navíc vidí žlutou kartu!
     
    61
    Domácí ale velkou možnost dokonale zpackali! Střela se jim vůbec nepovedla a ani následný centr nenašel nikoho z fotbalistů v oranžovém dresu!
     
    62
    Mujrišvili teď poněkud zaváhal, když mu po zdánlivě snadném zákroku vypadl míč z rukavic. Hostující brankář se však rychle vzpamatoval a stačil zalehnout míč před soupeři.
     
    63
    Na další míč do pokutového území si naskočil Hakobjan. Ten ale zakončoval v obtížné pozici a jeho rána tak také vypadala. Hlavička zamířila vysoko nad hostující svatyni.
     
    64
    Hakobjan se znovu dostal k míči a vyslal do pokutového území nadýchaný centr! Domácí se dožadovali odpískaní pokutového kopu po ruce jednoho z obránců. Hlavní rozhodčí prohřešek nepostřehl.
     
    65
    Pro následný rohový kop vyrazil Mujrišvili z brankové čáry a jistým zákrokem na malém vápnu vyboxoval míč ven z pokutového území. Celek z Gruzie ještě čekají krušné chvíle.
     
    66
    Střídání v týmu Širak Gyumri FC: ze hřiště odchází Stošković, přichází Bichačkjan.
     
    67
    Tlak Širaku stále sílí! Domácí vybojovali další rohový kop. V pokutovém území už jsou opravdu všichni hlavičkáři obou týmů. Hraje se o hodně.
     
    68
    Střídání v týmu FC Dila Gori: ze hřiště odchází Eristavi, přichází Nonikašvili.
     
    69
    Rohový kop se Širaku vůbec nepovedl, pro míč si poněkolikáté v utkání s naprostým přehledem došel brankář Mujrišvili. Domácím se krátí čas.
     
    70
    Střídání v týmu Širak Gyumri FC: ze hřiště odchází Kouakou, přichází Ajvazjan.
     
    71
    Střídání v týmu Širak Gyumri FC: ze hřiště odchází Darbidjan, přichází A- Hovhannisjan.
     
    72
    Střídání v týmu FC Dila Gori: ze hřiště odchází Tsikaridze, přichází Šarikadze.
     
    73
    Obrázek hry je stále stejný. Domácí se snaží hrát a Dila Gori se brání. Hostům se však díky střídáním podařilo rostoucí tlak Širaku dosti oslabit.
     
    74
    Střídající Šarikadze zaváhal a přišel o míč před pokutovým územím svého celku. Nikdo v oranžovém ale jeho chybu nedokázal potrestat, Hakobjan se vytlačil do ostrého úhlu.
     
    75
    Diarrassouba si naběhl na nadýchaný centr z levé strany a z ničeho nic se ve vzduchu zjevil před hostujícím stoperem. Domácí hráč však netrefil branku a ještě se při dopadu poranil.
     
    76
    Pokračuje se ve hře! Hosté díky častým přerušením získali cenné vteřinky k dobru. Diváci na stadionu se zlobí a hlasitě pískají! Rozhodčí zůstává v klidu.
     
    77
    Dila Gori drží míč na své polovině hrací plochy. Hostům se povedlo otupit tlak Širaku. Oranžové dresy nejsou v útoku příliš aktivní.
     
    78
    Přesto si domácí vypracovali další rohový kop. Tentokrát se jeden z hráčů v oranžovém pokusil o efektní nůžky, nicméně asistent rozhodčího si všiml ofsajdu!
     
    79
    Nonikašvili se probíjel vpřed po levé straně, ale narazil na dobře postaveného obránce, který mu míč uzmul. Širak bude vhazovat, do hry se často zapojuje i brankář.
     
    80
    Gongadze se prosmýkl středem hrací plochy, kde přišel o míč a navíc si poněkolikáté v utkání pořádně natloukl. Jeden z nejlepších hráčů hostů má dnes smůlu!
     
    82
    Do konce utkání zbývá zhruba deset minut a domácí se stále nemohou dostat k ohrožení soupeřovy branky. Další akci Širaku zastavil dobře načasovaným skluzem Karkuzašvili.
     
    83
    Hostům se dokonce podařilo vyvézt míč až před pokutové území Širaku. Domácí obránci navíc předvádějí nepřesné přihrávky v rozehrávce. Tohle se hostům brání dobře.
     
    84
    Širak právě vstřelil branku!
    Výbuch radosti je tady! Domácí se přeci jen dočkali tolik vytoužené branky! Míč se dostal k VAHANU BICHAČKJANOVI, který si jej zpracoval, podíval se a krásnou technickou střelou rozjásal celý stadion!
    84. Vahan BICHAČKJAN - 1:0
     
    86
    Domácí diváci se najednou probudili a ženou své miláčky za vstřelením rozhodující branky ještě v základní hrací době! U míče je ale soupeř.
     
    87
    Obrovská chyba hostující obrany! Domácí se z ničeho nic dostali ke střele v pokutovém území! Jeden z obránců na poslední chvíli přizvedl míč nad břevno!
     
    88
    Po následném rohovém kopu se však domácí dopustili útočného faulu. Hlavní rozhodčí nyní musí krotit rostoucí emoce!
     
    89
    Mohlo být rozhodnuto! Hakobjan se řítil z pravé strany sám na hostujícího brankáře. Z ostrého úhlu se jej pokusil obstřelit, ale trefil pouze nohu Mujrišviliho!
     
    90
    Bichačkjan se dostal k dalšímu zakončení! Tentokrát jeho ránu zastavila obrana soupeře. Pro celek z Gruzie to budou ještě hodně těžké sekundy!
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut!
     
    90+2
    Hosté dlouhým odkopem pouze odevzdali míč Ajvazovovi. Domácí okamžitě otáčejí k dalšímu útoku. Na útočné polovině jsou všichni fotbalisté v oranžovém.
     
    90+3
    Diarrassouba si naskočil na centr do pokutového území! Aktivní hráč domácího celku se dobře uvolnil, ale jeho zakončení mířilo do míst, kde stál Mujrišvili.
     
    90+4
    Domácí se stále drží v blízkosti pokutového území soupeře. Pro fanoušky obou celků je závěr dnešního utkání obrovským zážitkem!
     
    90+5
    Tohle byla tutovka! Ajvazjan si naběhl na malé vápno, kam mířil centrovaný míč, ale špičkou kopačky poslal míč nad břevno hostující branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Širaku se nakonec povedlo vstřelit vytouženou branku! Domácí dlouho tlačili, ale obrana celku z Gruzie odolávala! Až v 84. minutě se do míče opřel Bichačkjan, jež rozvlnil síť a poslal dvojzápas do prodloužení! Čeká nás tedy dalších třicet minut zajímavého fotbalu!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Domácí obstarali výkop do první části prodloužení! Širak v něm bude chtít navázat na předvedenou hru ze závěru druhého poločasu.
     
    91
    Střídání v týmu FC Dila Gori: ze hřiště odchází Japaridze, přichází Kikabidze.
     
    92
    Do útoku se poprvé v prodloužení hnali hostující fotbalisté. Přihrávka po pravém křídle byla příliš prudká a brankář Ajvazov pouze pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    93
    Širak se v úvodu prodloužení nikam nežene. Domácí fotbalisté sice drží míč na svých kopačkách, ale nikam s nim nespěchají. Obrana hostů je zatím pozorná.
     
    94
    Mujrišvili musel dávat pozor na střelu z velké vzdálenosti. Hostující brankář měl čistý výhled a se slabým projektilem si bez problémů poradil.
     
    95
    Také diváci se v úvodu prodloužení poněkud uklidnili. Na stadionu je znovu hromové ticho. Hosté zahrávají zajímavou standardní situaci.
     
    96
    Centr se snesl přímo do míst, kde byl brankář Ajvazov, který si vystoupil z brankové čáry a pěstí vyboxoval balón ven z pokutového území.
     
    97
    Hosté se pokusili překvapit domácí obranu dlouhým autovým vhazováním. Následný centr ale mířil do míst, kde nebyl nikdo v modrém ani v oranžovém dresu.
     
    98
    Oba celky se střídají ve hře s míčem. Chvíli má míč na kopačkách Širak a chvíli zase hostující celek. Do přehnaného útočení se ale nežene ani jeden z nich.
     
    99
    Také Širak zahrával rohový kop. Jeden z hráčů si chtěl zpracovat míč zády k brance, nicméně obránce k němu včas přistoupil a balón mu odkopl.
     
    100
    Domácí Diarrassouba zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji. Aktivní fotbalista Širaku si stěžuje na křeče a musí být odnesen za čáru.
     
    101
    Modebadze si sběhl za obranu domácího celku na kolmou přihrávku. K jeho smůle byl míč příliš prudký a zamířil si to přímo za čáru.
     
    102
    Diarrassouba je zpátky na hřišti! Tohle je určitě důležitý faktor pro případný penaltový rozstřel! Domácí trenér už totiž nemůže sáhnout po střídání.
     
    103
    Hosté měli k dispozici další rohový kop. Centr mířil na přední tyč, kde si nejvýše ze všech naskočil Gongadze, jehož prudké hlavičce scházely centimetry!
     
    104
    Domácí obrana zazmatkovala v pokutovém území a málem darovala soupeři poukázku na vstřelení branky! Mikaeljan naštěstí pro Širak velkou chybu napravil.
     
    105
    Na druhé straně se míč povaloval na malém vápna, ale nikdo v oranžovém dresu jej nedokázal nasměrovat na branku! Mujrišvili si pro balón došel!
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    První část prodloužení je u konce! Největší šanci měli paradoxně hosté! Po rohovém kopu si na míč naskočil Gongadze, jehož hlavička těsně minula branku! Hráči si vymění strany a budeme pokračovat.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Druhou část prodloužení zahájili výkopem hostující fotbalisté! Hráči Dila Gori nikam nespěchají, naopak fotbalisté Širaku okamžitě presují.
     
    107
    Diarrassouba je dnes hodně nebezpečný! Nejlepší hráč Širaku si na hranici pokutového území naskočil na pěkný centr a jeho hlavičku musel Mujrišvili zastavovat až na brankové čáře!
     
    108
    Hosté zahrávali přímý kop. Do pokutového území mířil vysoký centr. Ajvazov měl situaci pod kontrolou a mohl si dovolit pustit míč do zámezí.
     
    109
    Domácí upalovali vpřed, avšak jejich nadšení zastavuje hvizd hlavního rozhodčího. Jeden z fotbalistů v oranžovém se totiž dopustil útočného faulu.
     
    110
    Diarrassouba si znovu hledal místo, odkud by hlavičkoval. Tentokrát si vybral vzdálenější tyč, ale na centr s opačnou rotací nedosáhl.
     
    111
    Domácí se dočkali vytoužené branky, ale radost tribun okamžitě zchladil asistent rozhodčího, který viděl ofsajd a okamžitě vystřelil praporek nad hlavu!
     
    112
    Tlak Širaku znovu sílí! Po zblokovaném centru z pravé strany budou domácí zahrávat rohový kop. Do vápna se stěhují všichni hlavičkáři.
     
    113
    Prudký centr prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo z hráčů před brankou zasáhl. Domácí si musejí počkat na další šanci, hosté si mohou oddechnout.
     
    114
    Jeden z hostů si nepohlídal zpracování, míč mu pod nohou utekl do zámezí a domácí fanoušci jej za technický nedostatek odměnili hlasitým posměchem.
     
    115
    Domácí chtějí rozhodnout o svém postupu ještě před penaltovou loterií. Po dalším sraženém centru bude Širak zahrávat další rohový kop.
     
    116
    Diarrassouba se znovu dral k centrovanému míči. Jeden z obránců před ním stačil odhlavičkovat míč do bezpečí! To je obrovský tlak!
     
    117
    Na druhé straně obrana Širaku srazila nepříliš nebezpečnou střelu zpoza hranice pokutového území. Ajvazov může založit další útok domácích.
     
    118
    Bichačkjan mohl být velkým hrdinou! Střídající fotbalista si zpracoval míč, ošálil obránce, zasekl míč, ale z ostrého úhlu napálil míč nad břevno hostující branky!
     
    119
    Další šance domácího celku! Diarrassouba se ocitl úplně sám na malém vápně, ale jako by se centrovaného míče zalekl a hlavičku poslal mimo tři tyče!
     
    120
    Infarktový závěr! Modebadze si naběhl na centr z pravé strany a na malém vápně se dostal před svého strážce! Střela kapitána hostujícího celku minula horní tyč domácí branky jen o centimetry!
     
    Konec zápasu.
     
    Ani prodloužení nám nepřineslo rozuzlení prvního předkola Evropské ligy mezi Širakem Gyumri a FC Dila Gori! O postupujícím tedy rozhodne až penaltová loterie!
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. séria
    1:0
    Hovsepjan poslal gólmana na druhou stranu a posílá domácí do vedení!
     
    1. séria
    1:0
    A pozor! Gongadze napálil penaltu do břevna!
    GONGADZE
     
    2. séria
    2:0
    Darbinjan také poslal brankáře na druhou stranu a s přehledem proměňuje!
     
    2. séria
    2:0
    A pozor! Tohle vypadá pro hosty špatně! Modebadze napálil pouze brankáře!
     
    3. séria
    3:0
    Ajvazjan také zkušeně proměňuje! Brankář neměl šanci!
     
    3. séria
    3:1
    Razmadze vykřesal hostům šanci! Brankář skočil na opačnou stranu.
     
    4. séria
    4:1
    Hakobjan se stává hrdinou Širaku! Domácí postupují do dalšího předkola!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Širak Gyumri FC dokázal otočit nepříznivý výsledek z prvního zápasu a postupuje do druhého předkola Evropské ligy! Dlouho to vypadalo, že hosté náskok udrží, ale v 84. minutě poslal zápas do prodloužení Bichačkjan! V něm mohly oba celky rozhodnout, ale zápas dospěl až k penaltám! Domácí v nich byli stoprocentní, zatímco hned dva exekutoři hostů selhali, a proto může Širak slavit postup!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (17:55:30)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 84. Bichačkjan

    Karty:   27. Hakobjan (SRK) – 60. Samkharadze (DGR)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Hovsepjan (SRK)
    1:0   Gongadze (DGR)
    2. séria:
    2:0   Darbinjan (SRK)
    2:0   Modebadze (DGR)
    3. séria:
    3:0   Ajvazjan (SRK)
    3:1   Razmadze (DGR)
    4. séria:
    4:1   Hakobjan (SRK)


    Shirak Gyumri FC: Ajvazov – Darbinjan (71. A. Hohannisjan), Mikaeljan, G. Hovhannisjan (C), Davojan – Stošković (66. Bichačkjan), Hovsepjan, Udo, Hakobjan – Diarrassouba, Kouakou (70. Ajvazjan)
    Náhradníci: Abrahamjan, A. Hovhannisjan, Ajvazjan, Aleksanjan, Muradjan, Kaba, Bichačkjan

    Dila Gori: Mujrišvili – Karkuzašvili, Samkharadze, Kvirkvelia – Gongadze, Razmadze, Tsikaridze (72. Šarikadze), Japaridze (91. Kikabidze) – Dolidze, Eristavi (68. Nonikašvili), Modebadze (C)
    Náhradníci: Begešvili, Lomidze, Šarikadze, Nonikašvili, Kikabidze, Kapanadze, Sabadze

    Rozhodca: Slyva – Dirda, Snarskis