6. etapa: Arpajon-sur-Cère – Montauban Mark Cavendish (Dimension Data) (kon.)
koniec udalosti
6. etapa: Arpajon-sur-Cère – Montauban

Mark Cavendish (Dimension Data)

Štvrtok 07.07.2016, 12:50Tour de France
    TOP 10 šiestej etapy

     
    Z našej strany je to na dnes všetko. Ďakujeme, že ste dnešnú etapu strávili v našej spoločnosti. Tour de France bude zajtra pokračovať siedmou etapou, ku ktorej sledovaniu vás takisto pozývam. (17:57:44)
     
    Peter Sagan v cieli stratil na oboch svojich najväčších konkurentov, z čela bodovacej súťaže klesol na jej tretie miesto. V zelenom drese sa zajtra predstaví Mark Cavendish.

    V celkovej klasifikácii nenastala na významných pozíciách žiadna zmena. Držitelia všetkých dresov ostávajú nezmenení, až na už spomínaný zelený dres.
    Dnes to nebolo o klasických šprintérskych vláčikoch, ale o získaní správnej pozície

    Mark Cavendish skompletizoval hetrik vyhraných etáp

     
    6. etapa Tour de France z Arpajon-sur-Cère do Montauban sa skončila.
     
    Cieľ
    Mark Cavendish je zatiaľ absolútnou šprintérskou jednotkou tohtoročnej Tour de France, ktorá ho zastihla v parádnej forme. Brit svojimi výkonmi necháva spomenúť na roky svojej totálnej nadvlády, keď to bolo v hromadných dojazdoch len o ňom.
     
    Cieľ
    Technický dojazd ponúkol veľmi zaujímavý a tak trošku aj netradičný špurt. Peter Sagan mal dlho vcelku dobrú pozíciu, no v samotnom závere ho jeho protivníci k ničomu nepustili. Nešlo to sprava ani zľava, a tak Sagan skončil na šiestom mieste bez toho, aby vôbec začal špurtovať.
     
    Cieľ
    V samotnej koncovke sa cez slovenského cyklistu dostali ešte aj McClay, Alexander Kristoff a Laporte, s ktorými sa až tak nepočítalo. Na popredných miestach znovu chýbal André Greipel, ale aj Bryan Coquard, ktorého tím sa dnes snažil na svojho lídra pracovať najviac, ako to len bolo možné.
     
    Cieľ
    Peter Sagan sa dnes do poriadneho špurtu ani nedostal, snažil sa držať v závetrí, no z oboch strán bol zavretý, a tak sa dnes musí uspokojiť len so šiestim miestom.
     
    Cieľ
    Víťazom šiestej etapy sa stal Mark Cavendish, ktorého v posledných kilometroch nebolo príliš vidno, no nakoniec predviedol opäť fantastický špurt, vďaka ktorému na páske prekonal Marcela Kittela!
     
    1
    Je to poriadne tesné, vpredu je množstvo cyklistov.
     
    1,9
    Peter Sagan si veľmi úpenlivo hľadá tú správnu pozíciu.
     
    2,5
    Z favoritov na dnešné víťazstvo majú zatiaľ najhoršiu pozíciu Marcel Kittel a Mark Cavendish. Etixx sa však už snaží posúvať dopredu.
     
    3
    Tri kilometre pred cieľom sa začína najkľúčovejšia fáza celej dnešnej etapy. Začína tuhý boj o vybudovanie čo najlepšej možnej východiskovej pozície.
     
    5,5
    Na čelo sa sformovali spomínaní domestici Andrého Greipela. Práve do vláčiku tímu Lotto-Soudal sa zatiaľ zaradil Peter Sagan.
     
    7
    Peter Sagan je zabudovaný na výhodnej pozícii, pohybuje sa v okolí Andrého Greipela a Bryana Coquarda.
     
    9,7
    Okrem Marcela Kittela a jeho tímu zatiaľ v popredí chýbajú aj dresy Lotto-Soudal, ktorý by mal pracovať na Andrého Greipela. Dá sa však predpokladať, že akonáhle pelotón vstúpi do ochrannej zóny, ktorá začína tri kilometre pred cieľom, tak tímy s jazdcami na celkové poradie z absolútneho čela vycúvajú a prenechajú svoje miesto práve Etixxu s Lottom.
     
    10,4
    Na špici je aj Sky, ktorý sa týmto spôsobom snaží chrániť svojho lídra Chrisa Froomea.

    Michal Bakoš