Nemecko – Francúzsko 0:2 (kon.)
koniec
Nemecko
0:2 (0:1)
Francúzsko
Štvrtok 07.07.2016, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille, Francúzsko • Majstrovstvá Európy • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    13.11.2015 Francúzsko – Nemecko 2:0
    04.07.2014 Francúzsko – Nemecko 0:1
    06.02.2013 Francúzsko – Nemecko 1:2
    29.02.2012 Nemecko – Francúzsko 1:2
    12.11.2005 Francúzsko – Nemecko 0:0

    STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 3,00, na remízu okolo 3,00 a na výhru hostí približne 2,80.

    ROZHODCOVIA
    Dnešné stretnutie bude viesť taliansky rozhodca Nicola Rizzoli, ktorému na čiarach budú asistovať Elenito Di Liberatore a Mauro Tonolini. Bránkovými rozhodcami budú taktiež Taliani Daniele Orsato, Antonio Damato a štvrtým rozhodcom bude Slovinec Damir Skomina.

    ZHODNOTENIE
    Favoritom nie je určite ani jedno z mužstiev, pretože sa stretnú jedny z najlepších reprezentácii v Európe. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 2:1pk.
     
    FRANCÚZSKO
    Tím okolo Didiera Deschampsa má našliapnuté na veľmi dobrý výsledok na šampionáte, ale čaká ho neľahký súper. Doteraz si dokázal postupne poradiť s Rumunskom, Albánskom, ale potom prišla bezgólová remíza so Švajčiarskom. Následne v osemfinále zvíťazil nad Írskom a v štvrťfinále vyhral po gólových hodoch s Islandom. Skóre zápasu otvoril už v 12.minúte Giroud, ktorý poslal Francúzov do vedenia a o osem minút neskôr pridal druhý gól Pogba, lenže to zďaleka nebolo všetko. Krátko pred koncom prvého dejstva udreli aj Payet s Griezmannom, a tak šli mužstvá do šatní za stavu 4:0. V 56.minúte znížil Sigthorsson, ale hneď odpovedal presným zásahom Giroud. Gólovú bodku za týmto stretnutím dal Bjarnason, ktorý uzavrel na konečných 5:2. Francúzsko postúpilo už do semifinále a určite bude chcieť v domácom prostredí získať titul majstra Európy.

    Cesta do semifinále
    03.06.2016 Francúzsko – Island 5:2
    26.06.2016 Francúzsko – Írsko 2:1
    19.06.2016 Švajčiarsko – Francúzsko 0:0
    15.06.2016 Francúzsko – Albánsko 2:0
    10.06.2016 Francúzsko – Rumunsko 2:1

    Predpokladaná zostava: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann. Payet – Giroud
    Absencie: nikto
    Najlepší strelec: Antoine Griezmann – 4 góly
     
    NEMECKO
    Zverenci Joachima Löwa zatiaľ šlapú ako švajčiarske hodinky a na šampionáte dosiaľ neokúsili chuť prehry. Najprv vyhrali svoju skupinu po víťazstvách nad Ukrajinou, Severným írskom a remíze s Poľskom. Potom ich v osemfinále čakalo Slovensko, ale naša reprezentácia nemala šancu a prehrala rozdielom triedy 0:3. V poslednom dueli na EURE sa Nemci stretli s Talianskom a veru bola to dráma až do úplného konca. Síce diváci vo vyrovnanom prvom polčase gól nevideli, ale v 65.minúte sa o úvodný presný zásah postaral Özil, ktorý poslal Nemecko do vedenia. Odpoveď prišla o trinásť minút neskôr, keď Bonucci premenil pokutový kop a začínalo sa od začiatku. Keďže do konca základnej hracej doby gól nepadol a nevideli sme ho ani v predĺžení, tak na radu prišli pokutové kopy. V rozstrele mali viac šťastia Nemci, ktorí postúpili medzi štyri najlepšie mužstvá v Európe.

    Cesta do semifinále
    02.06.2016 Nemecko – Taliansko 2:1pk
    26.06.2016 Nemecko – Slovensko 3:0
    21.06.2016 Severné Írsko – Nemecko 0:1
    16.06.2016 Nemecko – Poľsko 0:0
    12.06.2016 Nemecko – Ukrajina 2:0

    Predpokladaná zostava: Neuer – Kimmich, Höwedes, Boateng, Hector – Kroos, Can – Götze, Özil, Draxler – Müller
    Absencie: Gomez, Khedira, Hummels, Höwedes (neisté), Schweinsteiger (neisté)
    Najlepší strelec: Mario Gomez – 2 góly
     
    Vítam Vás pri sledovaní semifinálového zápasu EURA 2016 medzi Nemeckom a Francúzskom. Z tohto stretnutia vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    -50
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Höwedes, Hector – Can, Schweinsteiger (C) – Özil, Kroos, Draxler – T. Müller.
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Mustafi, S. Khedira, Schürrle, Podolski, Weigl, Götze, Tah, Sané, Mario Gómez.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – P. Pogba, Matuidi – Moussa Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud.
    Náhradníci: Mandanda, Costil – Rami, Kanté, Cabaye, Gignac, Martial, Jallet, Schneiderlin, Mangala, Digne, Coman.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – Daniele Orsato, Antonio Damato (všetci Taliansko) – Damir Skomina (Slovinsko).
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Nemci sa predstavia v bielych dresoch a Francúzi v modrých farbách.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú Francúzi. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    V úvode majú loptu v moci hráči v modrých dresoch. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.

     
    3
    Dimitri Payet sa predieral do pokutového územia cez ľavú stranu a jeho následný center zblokoval na rohový kop Emre Can.
     
    4
    Exekútorom bol Dimitri Payet, ktorý roh rozohral nakrátko s Antoinem Griezmannom, ale jeho následný center do ohňa nenašiel žiadneho Francúza.
     
    5
    Francúzsko to skúšalo teraz dlhým center do pokutového územia, kde bol hľadaný Olivier Giroud, ale pri lopte bol prvý Benedikt Höwedes, ktorý ju odvrátil o bezpečia.
     
    6
    Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie a stále čakáme na prvú vážnejšiu šancu, či strelecký pokus.
     
    7
    Pri lopte sú do týchto chvíľ viac Francúzi, ktorí diktujú tempo hry a nepúšťajú Nemcov k ničomu. Tí sa nevedia vymaniť z ich tlaku.
    7. Manuel Neuer (GER), Antoine Griezmann (FRA)
     
    8
    Veľká šanca Francúzska! Antoine Griezmann sa predral do pokutového územia po dvoch narážačkách so spoluhráčmi a následne z vnútra vápna mieril na zadnú žrď. Tam však vyletela rukavica brankára Manuela Neuera, ktorý túto prízemnú strelu vyrazil a následne ju obrancovia odkopli ďaleko od jeho brány!
     
    9
    Nemecko sa snaží upokojiť hru a nikam sa s rozohrávkou neponáhľa. Doteraz bolo tlačené súperom, ale teraz si hráči v bielych dresoch prihrávajú loptu na útočnej polovici ihriska.
     
    10
    Prenesenie hry na pravú stranu, kde sa pohyboval Joshua Kimmich, nebolo presné, a tak budú mať výhodu vhadzovania Francúzi.
     
    11
    Opäť sú pri lopte Nemci, ktorí úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska. K centru sa dostal Joshua Kimmich, lenže jeho prihrávku do vápna zablokoval Patrice Evra.

     
    12
    Šanca Nemecka! Emre Can sa uvoľnil na pravej strane a následne spätnou prihrávkou pred bránu hľadal svojich spoluhráčov. Výborne si tam nabehol Thomas Müller, ale pošmykol sa a v páde zakončil vedľa francúzskej svätyne!
     
    13
    Veľká šanca Nemecka! Opäť v tom mal prsty Emra Can, ktorý však tentoraz strieľal spoza pokutového územia a jeho pokus nepríjemne skákal. Zakončenie k pravej žrdi brankára Huga Llorisa sa neskončilo presným zásahom, pretože gólman francúzskej reprezentácie vytiahol skvelý zákrok!
    13. Thomas Müller (GER)
     
    14
    Francúzsko je teraz tlačené súperom, ktorý prevzal iniciatívu nad zápasom a dostáva sa do jednej šance za druhou.
    14. Emre Can (GER), Hugo Lloris (FRA)
     
    15
    Dimitri Payet sa snažil prejsť do pokutového územia cez Joshuau Kimmicha, ale v súboji s ním si počínal nedovolene. Loptu do hry pošle brankár Neuer.
     
    17
    DRŽANIE LOPTY: 63% – 37%

    Obrovská územná prevaha Nemecka vyjadrená v číslach.
     
    18
    STRELY CELKOM: 4-1
    STRELY NA BRÁNU: 2-1

    Aj strelecky sú na tom lepšie Nemci, ktorí sú aj v tomto ukazovateli lepším mužstvom.
     
    19
    Toni Kroos chcel odcentrovať z ľavej strany, ale jeho úmysel bol zmarený a uvidíme prvý rohový kop pre Nemecko.
     
    20
    Pri lopte bol však prvý Laurent Koscielny, ktorý ju odhlavičkoval do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány a vyzval svojich spoluhráčov do protiútoku.
     
    21
    Agilný Toni Kroos sa predieral do pokutového územia, ale k zemi ho poslal Paul Pogba. Hlavný rozhodca Nicola Rizzoli bol blízko a rozhodol sa nenariadiť priamy kop pre Nemcov nakoľko posúdil tento súboj za "čistý".
     
    22
    Už máme za sebou vyše 20 minút a stav skóre sa stále nemenil. Obe mužstvá hrajú odvážne dopredu a nezameriavajú sa iba defenzívu, čo je pre divákov len dobré.

     
    23
    Bastian Schweinsteiger nedovolene podkopol prenikajúceho Dimitria Payeta, ktorý bol faulovaný a vybojoval pre svoje mužstvo výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    24
    Exekútorom priameho kopu bol sám faulovaný Dimitri Payet, ktorý ju poslal ponad múr, ale neumiestnil ju práve najlepšie. Manuel Neuer urobil dva kroky ku svojej pravej žrdi a bez problémov si s jeho pokusom poradil.
    24. Dimitri Payet (FRA)
     
    25
    K strele sa dostal Mesut Özil, ktorý pálil z voleja, ale jeho pokus bol zblokovaný húštinou tiel pred francúzskou bránou.
     
    26
    Pekná strela Schweinsteigera! Kapitán nemeckej reprezentácie sa odhodlal k technickej strele spoza pokutového územia, ale skvelý zákrok vytiahol Hugo Lloris, ktorý loptu vytlačil na rohový kop!
     
    27
    Nemecko je oveľa pozornejšie v obrane ako v úvode stretnutia a už nepúšťa svojho súpera do súbojov jeden na jedného, ale akcie zastavuje na polovici ihriska a prevažne sa mu to podarí bez nedovoleného zákroku.
    27. Bastian Schweinsteiger (GER), Hugo Lloris (FRA)
     
    28
    Die Mannschaft úspešne kombinuje na útočnej polovici ihriska, lenže nevie sa dostať do zakončenia. Les Bleus vytvorili hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncentrovaný.
     
    30
    Už máme za sebou polhodinu hry a stav skóre sa stále nemenil. Oveľa aktívnejší sú Nemci, ale ani jedna z ich striel sa zatiaľ neskončila úvodným presným zásahom.

     
    31
    Skvelý center poslal do ohňa pravý obranca Joshua Kimmich, ktorý hľadal Thomasa Müllera a Juliana Draxlera, ale druhému menovanému lopta od nohy odskočila pri spracovaní a nakoniec z toho nič nebolo.
     
    32
    K zemi bol na polovici ihriska nedovolene poslaný Mesut Özil, ktorého očividne fauloval stopér Samuel Umtiti. Voľný kop pre Nemecko.
     
    33
    Aktívny Mesut Özil posielal center do pokutového územia, keď hľadal spoluhráča Thomasa Müllera .Pri lopte bol ako prvý brankár Hugo Lloris, ktorý to skvele prečítal a už aj rozohral.
     
    34
    Faul na Paula Pogbu v strede poľa videl aj hlavný rozhodca. Lopta pre Francúzsko.
     
    35
    Antoine Griezmann sa predieral do pokutového územia, ale tesne pred ním ho k zemi poslal Emre Can (Nemecko), ktorý zaslúžene videl žltú kartu. Francúzsko má dobrú príležitosť na otvorenie skóre.
     
    36
    Exekútorom priameho kopu bol Paul Pogba, ktorého strela však mierila iba do stredu brány. Tam stál pripravený brankár Manuel Neuer, ktorý nemal žiaden problém.
     
    37
    Les Bleus sa opäť stiahli hlboko pred vlastné vápno a pozorne bránia. Nemci to hrajú do šírky a nevedia sa cez tento hustý blok dostať do zakončenia.
    37. Paul Pogba (FRA)
     
    38
    Thomas Müller sa rútil do otvorenej obrany súpera, ale tá tam bola v prevahe. Nakoniec zvolil možnosť strely zo strednej vzdialenosti, lenže výborne zakročil brankár Hugo Lloris, ktorý sa musel poriadne natiahnuť, aby tento pokus vyrazil do bezpečia!
     
    39
    Z následného rohového kopu nič nebolo, pretože sa k lopte nikto nedostal. Tá nakoniec prešla mimo bránu za bránkovú čiaru, a tak bude nasledovať kop od Llorisovej svätyne.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?
     
    41
    Obrovská šanca Francúzska! Stopér Jérôme Boateng urobil obrovskú chybu v defenzíve a vyzval do nájazdu dvojicu Oliviera Girouda, ktorého v závese dopĺňal Antoine Griezmann. Giroud nakoniec zasebčil a dlho sa napriahoval k strele, čo využil druhý stopér Benedikt Höwedes, ktorého včasný sklz zabránil ohrozeniu Manuela Neuera!
    41. Bastian Schweinsteiger (GER), Paul Pogba (FRA)
     
    42
    Francúzi majú loptu na svojich kopačkách a už nechcú urobiť zbytočnú chybu. Nakoniec teraz sa im podaril vybojoval aj rohový kop.
     
    43
    Patrice Evra (Francúzsko) zastavil prenikajúceho protihráča v strede poľa a videl aj žltú kartu.
    43. Olivier Giroud (FRA), Benedikt Höwedes (GER)
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    45
    Pokutový kop pre Francúzsko! K hlavičke sa po centri dostal Patrice Evra a veľmi nešikovne si v súboji s ním počínal Bastian Schweinsteiger, ktorého lopta trafila do ruky! Navyše kapitán nemeckej reprezentácie obdržal aj kartu žltej farby.
     
    45+1
    Francúzsko dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil ANTOINE GRIEZMANN, ktorý poslal brankára Manuela Neuera k jeho ľavej žrdi, zatiaľ čo on loptu k pravej tyčke! Les Bleus sa dostávajú do jednogólového vedenia!
    45+1. Antoine Griezmann (FRA) - 0:1
    45+1. Bastian Schweinsteiger (GER) - 0:1
     
    45+1
    Žltú kartu za protesty videl aj Mesut Özil (Nemecko), ktorý neudržal nervy na uzde a povedal rozhodcovi, čo si myslí o nariadenej penalte. Tá bola veľmi prísna, ale správne odpískaná a určite Rizzolimu pomohol aj bránkový rozhodca, ktorý videl situáciu oveľa lepšie.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Nemecka, ktorí boli aktívnejší, ale prehrávajú najtesnejším rozdielom 0:1. O jediný presný zásah sa v nadstavenom čase postaral Antoine Griezmann, ktorý premenil pokutový kop po ruke kapitána nemeckého mužstva Bastiana Schweinsteigera. Podarí sa Francúzom postrážiť si priaznivý výsledok alebo Nemci vyrovnajú, či dokonca otočia stav skóre? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 22:03.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Úvod druhého dejstva sprevádza množstvo nepresností, keď hráči oboch mužstiev nevedia presne prihrať svojim spoluhráčom na krátku vzdialenosť.

     
    48
    Do sľubnej šance sa dostal útočník Olivier Giroud, ktorý dostal prihrávku do pokutového územia od Paula Pogbu. Jeho strelu však zblokoval robustný stopér Jérôme Boateng.
     
    49
    Následne sa k strele dostal aj Antoine Griezmann, ale opäť skvele zakročil Jérôme Boateng, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    50
    Druhá 45-minútovka sa nesie v réžii Francúzska, ktoré je aktívnejšie. Má loptu viac na svojich kopačkách a je aj oveľa priamočiarejšie ako Nemecko.
     
    51
    Julian Draxler (Nemecko) stratil loptu po súboji s Moussom Sissokom a ten ho potom nešetrne poslal k zemi. Jasná žltá karta pre nemeckého krídelníka.
     
    52
    Agilný Moussa Sissoko sa predieral dopredu cez pravú stranu, keď prešiel cez dvoch obrancov, ale následne si loptu predkopol ďaleko od nôh, a tá prešla až za postrannú čiaru.
     
    53
    Francúzi sú tvrdší v obrane v porovnaní s prvým polčasom a dostupujú oveľa lepšie. Nemci majú problém dostať sa do lepšej príležitosti aj vďaka skvelému pozičnému postaveniu stredopoliarov Les Bleus.
     
    54
    Julian Draxler poslal pekný center pred bránu Huga Llorisa, ale tam výborne zakročil Samuel Umtiti, ktorý sa dostal k hlavičke a odvrátil nebezpečenstvo.
     
    55
    V tesnom ofsajde sa teraz ocitol Thomas Müller, ktorý vybiehal do súboja s Laurentom Koscielnym spoza jeho chrbta. Lopta pre Francúzsko.
     
    56
    Nemci kombinujú na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, ale tá stále neprichádza.
     
    57
    Stopér Jérôme Boateng sa ocitol na zemi v strede poľa po odohraní lopty a vyzerá to na svalové zranenie. Hra je prerušená.
     
    59
    Stále sa nehrá a pravdepodobne z toho bude aj striedanie. Do hry sa už pripravuje Shkodran Mustafi, ktorý si bude musieť počkať na výmenu.
     
    60
    Medzitým sa hra už začala a Nemecko je teraz na hracej ploche s desiatimi mužmi.
     
    61
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Shkodran Mustafi.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry a Francúzsko stále vedie najtesnejším rozdielom po gólu Antoineho Griezmanna zo záveru prvého polčasu. Odvtedy sa Francúzi v defenzíve zlepšili a nepúšťajú svojho súpera do žiadnych šancí.
     
    63
    Mimo hry bol Mesut Özil, ktorý si nedal pozor a ocitol sa za obranou Francúzska skôr ako chcel. Loptu do hry pošle brankár Hugo Lloris.
     
    64
    Nemecko roztáča útočný kolotoč pred pokutovým územím súpera, ale ten veľmi dobre bráni. Ani tentoraz to nevyšlo a Die Mannschaft to bude musieť skúsiť inou cestou.
     
    65
    Do hry sa o pár chvíľ dostane aj Mario Götze, ktorý už netrpezlivo čaká za postrannou čiarou na svoju šancu.
     
    66
    Dimitri Payet dostal úder loptou do hlavy a padol na zem. Bolo to po hlavičke stopéra Benedikta Höwedes z pomerne veľkej vzdialenosti, takže by to nemalo byť nič vážne.
     
    67
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Emre Can, prichádza Mario Götze.

     
    68
    Francúzi sa snažili využiť dieru v nemeckej obrane, lenže Dimitri Payet to nevyriešil práve najlepšie. Bolo z toho prečíslenie štyroch na troch, ale Payetova strela spoza pokutového územia mala slabú razanciu, a tak s ňou brankár Manuel Neuer nemal žiaden problém.
     
    70
    Nemecko malo teraz výhodu rohového kopu, ktorý už bol rozohraný, ale v pokutovom území si nedovolene počínal Thomas Müller. Lopta pre Francúzsko.
     
    71
    Po centri Mesuta Özil sa v ofsajde ocitol stopér Shkodran Mustafi a navyše jeho hlavička vôbec nebola presná. Loptu do hry pošle brankár Hugo Lloris.
     
    72
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Dimitri Payet, prichádza N'Golo Kanté.
     
    73
    Francúzsko dalo gól!
    Nemci urobili jednu chybu za druhou a nakoniec aj inkasovali. Zle odkopnutá lopta, nebezpečný center od Paula Pogbu, na ktorý ešte stihol zareagovať Manuel Neuer. Lopta sa však dostala presne na kopačku ANTOINEHO GRIEZMANNA, ktorý už nemal problém rozvlniť sieť! Les Bleus sa dostávajú do dvojgólového vedenia a už majú blízko ku finále!
    73. Antoine Griezmann (FRA) - 0:2
     
    75
    Brvno! Mohlo byť znížené, ale konštrukcia francúzskej brány bola iba opečiatkovaná. Joshua Kimmich sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti a jeho technický pokus trafil pravú žrď Llorisovej brány!
     
    76
    Čerstvý muž na trávniku N'Golo Kanté (Francúzsko) zastavil prenikajúceho protihráča a Nemecko bude mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície. Okrem toho videl Kanté aj žltú kartu.
     
    77
    Ďalšia šanca Nemecka! Exekútorom priameho kopu bol Julian Draxler, lenže jeho strela tesne minula bránu Francúzska! Hugo Lloris letel vzduchom zbtočne, ale tentoraz to bolo veru veľmi tesné!
     
    78
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza André-Pierre Gignac.
     
    79
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Bastian Schweinsteiger, prichádza Leroy Sané.
     
    81
    Nemci mali teraz hneď dve pološance, ale najprv prvá strela bolo zblokovaná na roh a po jeho zahraní sa k zakončeniu dostal Shkodran Mustafi, ale mieril iba do nebies!
    81. Shkodran Mustafi (GER)
     
    82
    Do konca zápasu aj s nadstaveným časom ostáva približne 10 minút. Podarí sa Francúzom udržať priaznivý výsledok alebo Nemci ešte vyrovnajú?
     
    83
    André-Pierre Gignac poslal k zemi Joshuau Kimmicha, ktorý cítil jeho ruku na chrbte a ochotne išiel k zemi. Nemci už rozohrali a rútia sa dopredu.
     
    84
    Pekná hlavička Höwedesa! Stopér majstrov sveta Benedikt Höwedes sa dostal k zakončeniu hlavou v pokutovom území, ale jeho pokus mieril tesne vedľa francúzskej brány!
    84. Benedikt Höwedes (GER)
     
    85
    Nemecko to ešte skúša a neustále posiela nepríjemné centre do pokutového územia. Obrana Francúzska je však veľmi pozorná a zatiaľ sa jej darí odvracať nebezpečenstvo.
     
    86
    Moussa Sissoko si počas celého zápasu poctivo plní defenzívne povinnosti, čo ukázal aj pred malou chvíľou, keď svojimi skúsenosťami vybojoval pre svoje mužstvo kop od vlastnej brány.
     
    87
    Francúzi už držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa, aby im to vydržalo čo najdlhšie. Nemci behajú bez nej a vôbec ich to nebaví a nahráva tomu aj fakt, že beží už 87.minúta.
     
    89
    Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.

     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    90+1
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Yohan Cabaye.
     
    90+2
    Na zemi sa ocitol Paul Pogba, ktorý si v predchádzajúcom sklze zrejme natiahol sval. Snáď to nebude nič vážne a bude môcť pokračovať.

     
    90+3
    Obrovská šanca Nemecka! Die Mannschaft mohol streliť čestný zásah, ale hlavičku Joshuau Kimmicha zastavil na bránkovej čiare brankár Hugo Lloris! Následne prišiel ďalší center do ohňa na Maria Götze, ale jeho zakončenie hlavou tesne minulo ľavú žrď francúzskej brány!
    90+3. Hugo Lloris (FRA), Joshua Kimmich (GER)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Francúzska, ktorí v semifinálovom dueli zdolali Francúzsko 2:0 a 10.júla sa s Portugalskom pobijú o triumf na EURE 2016.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:54:04)

    Marek Farkaš

    Góly: 45+1. Griezmann (pen.), 73. Griezmann

    Karty:   35. Can (GER), 45. Schweinsteiger (GER), 45+1. Özil (GER), 51. Draxler (GER) – 43. Evra (FRA), 76. Kanté (FRA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
    Nemecko: Neuer – Kimmich, J. Boateng (61. Mustafi), Höwedes, Hector – Can (67. Götze), Schweinsteiger (C) (79. Sané) – Özil, Kroos, Draxler – T. Müller.
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Mustafi, S. Khedira, Schürrle, Podolski, Weigl, Götze, Tah, Sané, Mario Gómez.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – P. Pogba, Matuidi – Moussa Sissoko, Griezmann (90+1. Cabaye), Payet (72. Kanté) – Giroud (78. Gignac).
    Náhradníci: Mandanda, Costil – Rami, Kanté, Cabaye, Gignac, Martial, Jallet, Schneiderlin, Mangala, Digne, Coman.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – Daniele Orsato, Antonio Damato (všetci Taliansko) – Damir Skomina (Slovinsko)