3. etapa: Granville – Angers Mark Cavendish (Dimension Data) (kon.)
koniec udalosti
3. etapa: Granville – Angers

Mark Cavendish (Dimension Data)

Pondelok 04.07.2016, 11:55Tour de France
    Konečné poradie dnešnej etapy!

     
    Takmer po šiestich hodinách víťazí v dnešnej etape Mark Cavendish. Britský pretekár si na svoje konto pripisuje 28. víťazstvo na Tour de France, čím vyrovnáva legendárneho Francúza Bernarda Hinaulta. V závere tesne zdolal Andrého Greipela, čo potvrdila aj cieľová fotografia. Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na štvrtom mieste, no udržal si žlté tričko pre lídra celkovej klasifikácie. Na druhej strane však žilinský rodák prichádza o zelený dres, ktorý získava víťaz dnešných pretekov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám ešte pekný zvyšok dňa. (18:11:20)
    To ale bolo tesné! Víťazom tretej etapy Tour de France 2016 sa stáva britský pretekár Mark Cavendish.

     
    Cieľová fotografia rozhodla! Víťazom dnešnej etapy je skutočne MARK CAVENDISH. Peter Sagan napokon končí na štvrtom mieste, keď ho ešte predstihol Bryan Coquard.
     
    Tak to bol záver! Vyhral zrejme MARK CAVENDISH, ktorý tesne predstihol Andrého Greipela. Ešte si však počkajme na oficiálne výsledky etapy.
     
    1
    POSLEDNÝ KILOMETER! Pripomínam, 200 metrov pred cieľom je nepríjemná zákruta doprava a koniec etapy je tiež mierne do kopca!
     
    2
    Posledné dva kilometri. Etixx-Quick Step má pekný vláčik a videli sme aj menší pád jedného z členov tímu Orica Greenedge. Záver je poriadne napínavý.
     
    3
    Záver dnešnej etapy je pomerne technický. Vidíme veľa nepríjemných zákrut. Už teraz rozhodne musia byť šprintéri na čele, pretože im v zadných pozíciach hrozí pád. Cyklisti sú v chránenej zóne.
     
    4
    Posledné štyri kilometre, tak ako to dopadne? Peter Sagan môže získať svoje šieste víťazstvo na Tour de France. Zrejme si bude strážiť zadné koleso Marcela Kittela.
     
    5,5
    Na čele pretekov je Petr Vakoč. Spoločne s Tonym Martinom sa bude snažiť vytvoriť pozíciu pre Marcela Kittela, ktorý je zrejme najväčším favoritom etapy.
     
    7
    Tak teraz je v pelotóne poriadny zmätok. Snáď päť tímov sa snaží postaviť si svoj špurtérsky vláčik. Peter Sagan sa ale zrejme bude musieť spoľahnúť na seba.
     
    8,5
    Je koniec úniku! Thomas Voeckler a najmä Armindo Fonsecu sú dobehnutí. Teraz nám tak začína skutočné pretekanie. Favoritov na víťazstvo je hneď niekoľko.
     
    10
    Posledných desať kilometrov tretej etapy tohtoročného ročníka Tour de France. Náskok už spadol pod úroveň desiatich sekúnd. Pelotón má únik na dosah.
     
    11
    Pelotón stále vyčkáva. Akoby chcel únik dobehnúť až v samotnom závere. Samozrejme, francúzske duo bojuje, no nemôže stačiť sile pelotónu.
     
    12,5
    Julien Vermote z tímu Etixx-Quick Step sa stará o dobehnutie náskoku unikajúcej skupiny. Zatiaľ manko pelotónu zredukoval na 15 sekúnd.
    Aktuálna situácia pred cieľovým mestom Angers

     
    14
    Náskok klesol na úroveň 20 sekúnd! S najväčšou pravdepodobnosťou sa dočkáme vyvrcholenia v podobe záverečného špurtu.
     
    15
    Lotto Soudal formuje svoj vláčik po ľavej strane vozovky. Na jeho konci je samozrejme André Greipel. Dobrou správou je, že aj Peter Sagan tam stále má dvoch tímových kolegov.
     
    17
    Najmä Thomas Voeckler sa ale nechce vzdať. Snaží sa ísť podobnou rýchlosťou ako pelotón, no jeho náskok je len 30 sekúnd. To zrejme nebude stačiť.

    Miroslav Kováčik