Cross-country Olympic - Ženy U23 Vítěz: J. Rissvedsová (SWE) (kon.) | Cross-country Olympic - Muži Elite Vítěz: N. Schurter (SUI) (kon.)
koniec udalosti
Cross-country Olympic - Ženy U23

Vítěz: J. Rissvedsová (SWE)

cz Nedeľa 03.07.2016, 11:00 • Vysočina aréna, Nové Město na Moravě • Mistrovství světa horských kol
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (13:02:32)
     
    Medailové pořadí

    1. Rissvedsová (SWE)
    2. Freiová (SWI)
    3. Kellerová (SWI)
     
    Do cíle už pouze dorážejí další závodnice! O všem podstatném je rozhodnuto! Program v Novém Městě na Moravě však nekončí. Od 15 hodin nás čeká vrchol šampionátu – závod elitní kategorie mužů!
     
    Cíl
    Závod je u konce.
     
    Cíl
    A Barbora Průdková v cílové rovince předjela švýcarskou bikerku a ve spurtu si dojela pro šestnáctou pozici!
     
    Cíl
    Jana Czeczinkarová dorazila do cíle na dvanáctém místě! Nejlepší českou jezdkyni do třiadvaceti let doprovodilo ohlušující přivítání!
     
    Cíl
    Do cíle dojíždějí další a další závodnice! Počkejme si ještě na umístění českých reprezentantek.
     
    Cíl
    Na druhém místě dokončila dnešní závod Sina Freiová a jako třetí dojela do cíle její reprezentační kolegyně Alessandra Kellerová!
    Dojezd Jenny Rissvedsové do cíle
     
    Cíl
    Je to tak! Jenny Rissvedsová se stává mistryní světa v kategorii do třiadvaceti let!
     
    4
    O medailových pozicích už je podle všeho rozhodnuto! Nejlepší závodnice za pár chvil projedou cílovou páskou ve Vysočina aréně!
     
    4
    České bikerce se to bohužel nepovedlo! Jana Czeczinkarová stále zůstává na jedenácté pozici.
     
    4
    Šance pro Janu Czeczinkarovou! Francouzská bikerka si totiž přivodila defekt, což může českou reprezentantku posunout do elitní desítky!
     
    4
    Také souboj o druhé místo nabývá nových rozměrů! Sina Freiová už přeskočila svou reprezentační kolegyni Kellerovou!
     
    4
    Rissvedsová se naposledy pustila do náročného sjezdu. Švédská bikerka si suverénně jede pro titul!
     
    4
    Jana Czeczinkarová se stále snaží dotáhnout do elitní desítky dnešního závodu. Česká závodnice ale na francouzskou jezdkyni ztrácí.
     
    4
    Zajímavý souboj se ale svede o druhé místo! Alessandra Kellerová si to o stříbrnou medaili rozdá se Sinou Freiovou!
     
    4
    Rissvedsová pomalu krájí poslední kilometry dnešního závodu. Pokud se nic neočekávaného nestane, tak si švédská bikerka dojede pro mistrovský titul!
     
    4
    Barbora Průdková na svou reprezentační kolegyni ztrácí a po třech okruzích jí patří sedmnáctá pozice.
     
    4
    Jana Czeczinkarová projela třetím okruhem ve společnosti italské bikerky. Česká bikerka je aktuálně jedenáctá a na nejlepší desítku ztrácí pouhých dvanáct sekund!
     
    3
    Pořadí po třetím okruhu

    1. Rissvedsová
    2. Kellerová +0:50
    3. Freiová +1:22
    Pád Ramony Forchiniové
     
    3
    A pozor! Ramona Forchiniová neustála náročnou sekci, zaseklo se ji přední kolo a úřadující mistryně se poroučela k zemi!
     
    3
    Rissvedsová si užívá podporu fanoušků podél trati. Znovu se budu opakovat, ale atmosféra v Novém Městě na Moravě je opravdu fantastická.
     
    3
    Jana Czeczinkarová se hodně vzdálila své reprezentační kolegyni. Průdková se ve stoupání ocitla v dalších problémech.
     
    3
    Náskok Rissvedsové na dalším mezičase narostl už na devětatřicet sekund. Švédka si dokonce může dovolit mírně zvolnit.
     
    3
    Rissvedsová nechce nic riskovat a v náročných pasážích raději seskočí z kola a absolvuje část trati po svých. Švédka si to se svým náskokem může dovolit.
     
    3
    Barbora Průdková dokončila druhý okruh na čtrnácté pozici, zatímco Czeczinkarová projela druhý okruh jako šestnáctá.
     
    3
    Fanoušci kolem trati neúnavně ženou všechny bikerky vpřed hlasitým potleskem. Vysočina arénou se nesou zvuky trubek a řehtaček.
     
    2
    Pořadí po druhém okruhu

    1. Rissvedsová
    2. Kellerová +0:25
    3. Freiová +0:52
     
    2
    Barbora Průdkova se už posunula do první patnáctky! České závodnice začínají dohánět další bikerky před sebou.
     
    2
    Švédka naopak ještě vystupňovala své ostré tempo. Její soupeřky to mají hodně těžké. Rissvedsová si jde za vytouženým cílem.
     
    2
    Rissvedsová se znovu vrhla do prudkého sjezdu. Švédka zatím nepřipouští žádné komplikace. Svým pronásledovatelkám se stále vzdaluje.
     
    2
    Rissvedsová si na své pronásledovatelky vytvořila už desetisekundový náskok. Kellerová bude mít stíhací jízdu opravdu těžkou.
     
    2
    Stejně jako včera se i dnes kolem trati rozestavili fanoušci, kteří vytvářejí skvělou atmosféru! Závodnicím se v těchto podmínkách musí jet skvěle.
     
    2
    Jenny Rissvedsová se osamostatnila na čele závodu! Švédskou jezdkyni pronásleduje pouze Alessandra Kellerová ze Švýcarska.
     
    2
    Také Evie Richardsová se v jednom ze stoupání ocitla v problémech. Ve tváři britské bikerky bylo k vidění obrovské vypětí všech sil.
     
    2
    České bikerky projely cílem po prvním okruhu na šestnáctém respektive sedmnáctém místě. Obě bikerky začínají pomalu odpadat.
     
    2
    Sina Freiová se stále snaží dotáhnout na čelo závodu, ale Rissvedsová je zatím nechytatelná.
     
    1
    Jana Czeczinkarová musela na náročném sjezdu plném kamenů seskočit z kola kvůli jedné ze švýcarských závodnic. Pro českou závodnici je to velká škoda.
     
    1
    Pořadí po prvním okruhu

    1. Rissvedsová
    2. Kellerová +0:06
    3. Richardsová +0:15
     
    1
    Sina Freiová odpadla z čela závodu. Jenny Rissvedsová jede opravdu ve velkém tempu a suverénně drží první příčku.
     
    1
    Sina Freiová měla mírné problémy při průjezdu náročnou části plnou kořenů. Švýcarská bikerka vše zvládla a dokázala rozhození ustát.
     
    1
    Jenny Rissvedsová stále pokračuje ve strojovém tempu. Vedoucí čtveřice se nám pomalinku začíná roztahovat.
     
    1
    Vedoucí kvarteto si už na své pronásledovatelky vytvořilo třicetisekundový náskok. Dnes se podle všeho bude rozhodovat mezi nimi.
     
    1
    Ve stejné pasáži musely postupovat po svých také obě české závodnice. Průdková s Czeczinkarovou se stále drží na hranici první desítky.
    Náročnost trati v Novém Městě na Moravě
     
    1
    Všechny čtyři vedoucí jezdkyně musely v náročné pasáži plné velkých kamenů seskočit ze sedla a vyběhnout část trati po svých.
     
    1
    Rissvedsová se stále drží na samotné špici vedoucí skupinky. Švédská bikerka se snaží čtveřici roztrhat, ale zbývající tři jezdkyně se jí drží.
     
    1
    Na čele startovního pole se stále drží kvarteto velkých favoritek. Ve vedoucí čtyřce však chybí obhájkyně vítězství Ramona Forchiniová.
     
    1
    Diváci ve Vysočina aréně doprovodili průjezd českých reprezentantek cílovou rovinkou bouřlivým potleskem. Ztráta českých bikerek už ale narostla na jednu minutu.
     
    1
    Závodnice mají za sebou zaváděcí kolo! Do cíle dnešního závodu jim zbývá ještě čtyři okruhy!
     
    Jenny Rissvedsová stále zvyšuje tempo na špici startovního pole. Švédská reprezentantka si snaží vypracovat náskok už v zaváděcím kole.
     
    České bikerky zatím drží umístění v první desítce. Czeczinkarová dokonce drží sedmou pozici.
     
    Sina Freiová neustála jednu z náročných pasáží a poroučela se k zemi. Úřadující mistryně Evropy se rychle vyšvihla zpět do sedla a je zpět v kontaktu s čelem závodu.
     
    Startovní pole se vrhlo do sjezdu z kopce. Trať v Novém Městě na Moravě v noci smočil déšť, takže jezdkyně to budou mít hodně těžké.
     
    Na čele startovního pole si kvarteto závodnic utvořilo mírný náskok. Bohužel pro české fanoušky se ve vedoucí skupince neveze ani jedna česká reprezentantka.
     
    A právě Rissvedsová našlápla hned od začátku k svižnému tempu. Obě české bikerky se favoritky dnešního závodu zatím drží.
     
    Na čele závodu se aktuálně veze Jenny Rissvedsová, která má dnes ty největší ambice. Jako velká favoritka se od startu dere vpřed.
    Start dnešního závodu
     
    Všem závodnicím se podařilo v pořádku odstartovat do dnešního závodu. Startovní pole se zatím drží pohromadě.
     
    START
    Závod byl odstartován!
     
    V dnešním souboji žen do třiadvaceti let bude mít Česká republika dvojnásobné zastoupení! Na trať v Novém Městě na Moravě vyrazí Jana Czeczinkarová a Barbora Průdková!
     
    Vysočina aréna hostí světový šampionát bikerů už od středy! V úvodních sprintech čeští závodníci na medaile nedosáhli. Chuť si však zpravili v páteční štafetě, kde obsadili druhou pozici! Sobotním trhákem byl závod elitní kategorie žen, ve kterém bylo české želízko v ohni! Kateřina Nash ale na medaili nedosáhla a cílovou páskou projela jako sedmá.
    Souhrn sobotního dne v Novém Městě na Moravě

     
    Příjemné nedělní dopoledne všem příznivcům cross-country! Nové Město na Moravě hostí poprvé v historii světový šampionát horských kol! Celý program vyvrcholí v neděli odpoledne závodem elitní kategorie mužů. Ještě před ním se ale navnadíme závodem žen do třiadvaceti let! Start závodu je naplánován na 11 hodin a prostřednictvím textového přenosu Vás jím provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Tomáš Kubečka

    Medailové pořadí
    1. Rissvedsová (SWE)
    2. Freiová (SWI)
    3. Kellerová (SWI)