Wales – Belgicko 3:1 (kon.)
koniec
Wales
3:1 (1:1)
Belgicko
Piatok 01.07.2016, 21:00Majstrovstvá Európy • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Belgicko

    Úvodné stretnutie sa neskončilo dobre. Belgičania nepodali najlepší výkon a proti perfektne fungujúcemu stroju menom Taliansko prehrali po zásahoch Giaccherini a Pellého 0:2.

    Potom už ale prišli dve výhry. Najprv pohodlná nad Írskom 3:0. Prebudil sa Romelu Lukaku, ktorý strelil dva góly a pridal sa aj Axel Witsel.

    Posledný zápas nepriniesol pekný futbal, ale za to účinný a hlavne v ňom Belgicko získalo tri body. Proti Švédom sa presadil iba Nainggolan perfektnou strelou spoza šestnástky.

    Tabuľka skupiny E

    1. Taliansko 3 2 0 1 3:1 6
    2. Belgcko 3 2 0 1 4:2 6
    3. Írsko 3 1 1 1 2:4 4
    4. Švédsko 3 0 1 2 1:3 1

    Osemfinále

    Náročné Maďarsko sa po celý zápas zdalo byť silným protivníkom a konečný výsledok úplne nekorešponduje s dianím na ihrisku, pretože aj napriek gólu Alderweirelda z prvého polčasu sa naši južní susedia statočne bránili a hrozili aj v ofenzíve. Záver však patril Belgicku a tri góly od 78. minúty do úplného záveru sú voči Maďarom trochu nespravodlivé, aj keď belgický postup je zároveň zaslúžený.

    Strelci Belgicka

    1. Lukaku 2
    2. Witsel, Nainggolan, Alderweireld, Batshuayi, Hazard, Carrasco 1
     
    Wales

    Wales bol prvým slovenským súperom na Majstrovstvách Európy. Už v desiatej minúte perfektným priamym kopom Gareth Bale prekvapil a Matúša Kozáčika "Draci" šli do vedenia 1:0. V druhom dejstve síce Ondrej Duda vyrovnal, avšak desať minút pred koncom sa hrdinom národu stal Hal Robson-Kanu.

    Dobre naladený bojovný tím šiel do derby s Anglickom v lepšej nálade, ako súper, avšak prehral. Napriek tomu, že perfektne pracujúca defenzíva nepúšťala "Albion" do mnohých šancí. Skóre opäť z priameho kopu otvoril Gareth Bale, no Royovi Hodgsonovi skvele vyšli striedania. Na druhé dejstvo poslal do hry Vardyho so Sturridgeom a práve táto dvojica otočila skóre. Najprv to bol útočník Leicesteru, ktorý sa presadil asi z ofsajdu a v nadstavenom čase aj so šťastím Škrtelov spoluhráč pečatil na 2:1.

    Záverečné stretnutie skupiny proti Rusku prinieslo pohodlné víťazstvo Walesu 3:0. Postupne sa presadili Aaron Ramsey, Neil Taylor a aj Gareth Bale. "Draci" si tým pádom zaistili prvé miesto v skupine.

    Tabuľka skupiny B

    1. Wales 3 2 0 1 6:3 6
    2. Anglicko 3 1 2 0 3:2 5
    3. Slovensko 3 1 1 1 3:3 4
    4. Rusko 3 0 1 2 2:6 1

    Osemfinále

    Tu čakalo britské derby so Severným Írskom. Hráči Walesu neboli z Willa Grigga vydesení a to asi aj preto, že útočník vôbec nenastúpil. Na postup stačil jeden gól a ani ho nedal hráč Walesu, ale Gareth McAuley do vlastnej siete. Waleská rozprávka tak pokračuje.

    Strelci Walesu

    1. Gareth Bale 3
    2. Ramsey, Taylor, Robson-Kanu 1
    3. McAuley (vl.) 1
     
    Úvodné zostavy:

    Wales: Hennessey – Chester, A. Williams (C), Davies – Taylor, Allen, Ledley, Ramsey, Gunter – Robson-Kanu, Bale.
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – A. King, Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, Vaughan, Jonathan Williams, Church, Vokes, G. Williams.

    Belgicko: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku – Nainggolan, Witsel – Ferreira-Carrasco, De Bruyne, E. Hazard (C) – R. Lukaku.
    Náhradníci: J-F. Gillet, Mignolet – Fellaini, Kabasele, Origi, D. Mertens, Benteke, Dembélé, Batshuayi, Ciman..
     
    -2
    Dozneli štátne hymny, pomaly sa všetko chystá na veľký zápas v Lille.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Belgicko po výkope drží loptu a prihráva si medzi svojimi obrancami. Začiatok v upršanom počasí je opatrný.
     
    2
    Center sprava do šestnástky Walesu hľadal Lukakua, ten medzi dvomi obrancami súpera nedokázal zakončiť a Allen už vyváža dopredu.
     
    3
    Carrasco sa vedľa šestnástky otočil medzi dvomi protihráčmi a dokázal aj odcentrovať, avšak pas na Lukakuho nie je presný.
     
    4
    Dlhý nákop zo zadných radov Belgicka na hrot ofenzívy nie je, od svojej brány bude odkopávať Hennessey.
     
    5
    Žltú kartu dostáva Ben Davies (Wales).
     
    6
    Po akcii Jordana Lukakua centroval z krídla ľavačkou Hazard, avšak cez Taylora dokázal poslať loptu iba nad bránu Walesu.

     
    7
    Neuveriteľné šťastie Walesu! Lukaku našiel centrom na odvrátenej strane malého vápna Carrasca, ktorý trafil Hennesseyho, ale lopta sa odrazila len k Meunierovi, ktorého ranu zastavili Walesania na bránkovej čiary a všetko zakončil zrazenou strelou Hazard.
    7. Yannick Ferreira-Carrasco (BEL)
     
    8
    Hráči Walesu mali menšie problémy pri prechode dopredu, no nakoniec sa to podarilo a po centri z krídla hlavičkoval nad bránu Robson-Kanu.
     
    9
    Carrascova akcia skončila pred šestnástkou súpera, kde ho zastavil až tretí protihráč.
     
    10
    Bale prešiel až do šestnástky súpera cez ľavé krídlo, lenže dostal sa do pozície, ktorá bola dosť z uhlu a preto svoju strelu nasmeroval len do bočnej siete.
     
    11
    Robson-Kanu sa síce dostal za chrbát defenzívy súpera, lenže v súboji s protihráčom si pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    12
    Gunter síce stratil loptu v strede poľa, ale Belgicko prešlo dopredu len veľmi pomaly. Walesu sa podarilo akciu zabrzdiť.
     
    13
    Belgicko dalo gól!
    Práve sme videli asi najkrajší gól šampionátu. RADJA NAINGGOLAN dostal loptu pred šestnástku presne na nohu a vystrelil tak skvele, že trafil do rohu brány, kde nemal Hennessey šancu zasiahnuť.
    13. Radja Nainggolan (BEL) - 0:1
     
    14
    Prihrávka stredom defenzívy Belgicka na Kanuho na hrote síce prešla do šestnástky, no dobre postavení stopéri odkopli do bezpečia.
     
    15
    Wales opäť pri lopte, lenže pre vysoké napádanie Belgicka sa veľmi pomaly dostáva dopredu. Po krídle by sa to však mohlo podariť.
     
    16
    Žltú kartu dostáva James Chester (Wales).
     
    17
    Gareth Bale síce dokázal vyhrať hlavičku na útočnej polovici, lenže prihrávkou za seba našiel iba priestor vedľa ihriska. Pri lopte teda budú Belgičania.
     
    18
    Center zľava Jordana Lukakuho končí na kopačke stopéra Williamsa, ten z prvej odkopol do autu a akcia Belgicka pokračuje.

     
    19
    Síce to netrvalo dlho, ale ani Bale sa ďaleko nedostal, pretože jeho prihrávka skončila pri nohách súperových obrancov.
     
    20
    Ledley prihrávkou doľava Taylora na krídle nedokázal nájsť, keďže včas vystúpil Meunier a loptu uchmatol. Prihral ju však späť na červené dresy hráčov Walesu.
     
    21
    Allen po akcii Ramseyho na krídle prestrčil loptu do uličky za chrbát obrancov Belgicka, aktívneho Guntera našiel len v postavení mimo hry.
     
    22
    Belgicko síce drží lopty, ale veľmi ďaleko od brány súpera. Stopéri a obrancovia kombinujú v strede poľa.
     
    23
    Po akcii na ľavej strane prichádza center smerom na Balea, ten sa nedokázal predrať do zakončenia cez stopéra Denayera.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Chris Gunter (Wales).
     
    25
    Hazard zahral v strede poľa rukou, keď si myslel, že bol faulovaný, lenže faul sa nepískal. Walesania sa dožadujú žltej pre kapitána súpera, tá neprichádza.

     
    26
    Neil Taylor mohol vyrovnať na 1:1, lenže jeho strela z hranice päťky do brány nešla. Courtois predviedol neskutočný zákrok a vyrazil loptu do bezpečia.
    26. Neil Taylor (WAL)
     
    28
    Faul Allena v strede poľa na Nainggolana v podstate nevyriešil nič, pretože po rozohrávke sa hrá ďalej v strede poľa.
     
    29
    Robson-Kanu sa dostal cez Jordana Lukakuho do šestnástky
    súpera z krídla, lenže jeho center zrazil De Bruyne na roh,
     
    30
    Wales dáva gól!
    Kapitán ASHLEY WILLIAMS sa ocitol nestrážený na hranici päťky po rohovom kope Ramseyho a hlavou dokázal loptu usmerniť k žrdi. V Lille začíname od začiatku.
    30. Ashley Williams (WAL) - 1:1
     
    32
    Belgicko sa rýchlo snaží o odpoveď, ale Nainggolan je v strede poľa síce tvrdšie, no čisto od lopty odstavený, takže momentálne nič dôležité neuvidíme.
     
    33
    Carrascov nebezpečný center letel prudko cez šestnástku Walesu. Lukaku na loptu nedočiahol kvôli dobrému teču brankára Henneseyho.
     
    34
    Protiútok Walesu zakončil strelou pravačkou cez Denayera Bale do stredu brány, kde bol Couortis a nie úplne razantnú strelu dokázal prikryť.
     
    35
    Gunter sa snažil prekvapiť obranu súpera prudkou prihrávkou z krídla na os šestnástky, lenže stopéri "Red Devils" boli pripravení aj na túto variantu.
     
    36
    Od druhého gólu hrá s loptou Wales, Belgicko sa len bráni, aj keď nájazdy hráčov z Britských ostrovov nie sú nijako extra nebezpečné.

     
    37
    Prenesenie hry zo stredu poľa na ľavé krídlo Taylora nájsť nedokázalo, takže dlhý pas skončil nepresne za autovou čiarou.
     
    38
    Taylor sa dostal zľava k centrovanej lopte, ktorou síce našiel iba hlavu Nainggolana, avšak nasledovať bude rohový kop.
     
    39
    Center na zadnú tyč našiel hlavu Chestera, avšak ten cez Jordana Lukakuho nedokázal presne zakončiť a poslal loptu veľmi nepresne nad.
     
    40
    Alderweireld zakončil hlavou rohový kop, avšak nedokázal dať lopte dostatočnú razanciu a tá teda skončila v rukaviciach brankára Hennesseyho.
     
    41
    Ramseyho nákop zo stredu poľa za obranu Belgicka Robsona-Kanuho nájsť nedokázal, pretože lopta bola dlhá a skončila v rukaviciach Courtoisa.
     
    42
    Ramsey spoza šestnástky vyslal veľmi nebezpečnú strelu, ktorá bola navyše tečovaná a len tesne bránu Courtoisa minula. Nasledovať bude rohový kop.
     
    43
    Ashley Williams zakončil ďalší roh hlavou, keď traja hráči Walesu boli takmer úplne voľní na hranici päťky. Kapitán bránu míňa.
     
    44
    De Bruyne si pred šestnástkou súpera prehodil loptu z ľavačky na pravačku a takmer po nijakom rozbehu zakončil, bránu sa mu trafiť nepodarilo.
     
    45
    Na otvorené pravé krídlo si nabehol Meunier a z prvej prudko odcentroval do šestnástky súpera, lopta ale bola vysoká a bez dotyku preletela za šestnástku.
     
    45
    Ramsey dokázal ešte v úplnom závere polčasu nájsť v šestnástke hlavu Robsona-Kanu, ten cez protihráča namieril do rukavíc Courtoisa.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po polčase je stav druhého štvrťfinále vyrovnaný, pretože na nádherný gól Nainggolana dokázal odpovedať Ashley Williams. Celkovo sledujeme vyrovnaný zápas, ktorý môže priniesť ešte zaujímavé divadlo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Marouane Fellaini.
     
    47
    Belgicko kombinuje v strede poľa, ale hráči Walesu dobre vykrývajú priestor a nedarujú súperovi ani kus priestoru zadarmo.
     
    48
    Romelu Lukaku dostal presný center sprava a ocitol sa úplne osamotený medzi stopérmi súpera na päťke. Hlavou bránu netrafil!
    48. Romelu Lukaku (BEL)
     
    49
    Kevin De Bruyne si pripravil pozíciu pred šestnástkou súpera. Strelu vyslal po prehodení lopty na ľavačku, bránu však prestrelil.
     
    50
    Eden Hazard si naviedol loptu z krídla do šestnástky a strelou krížom na vzdialenejšiu žrď chcel bránu ohroziť, no minul ju.
    50. Eden Hazard (BEL)
     
    52
    Nebezpečný center sprava hľadal Lukakuho, ktorý sa takmer dostal k zakončeniu, lenže tesne pred ním loptu odvrátil na rohový kop Williams.
     
    53
    Po strate lopty od hráčov Belgicka pred šestnástkou súpera sa kontra Walesu nechystá, pretože Nainggolan akciu zastavil rýchlym faulom.
     
    55
    Wales dáva gól!
    Nákop zo stredu poľa spracoval Ramsey, posunul na spoluhráča a HAL ROBSON-KANU neskutočným otočeným na mieste oklamal troch protihráčov, ocitol sa sám pred Courtoisom a otočil skóre.
    55. Hal Robson-Kanu (WAL) - 2:1
     
    56
    Toto Belgicko a ani väčšina fanúšikov určite nečakali. Ako zareaguje favorit?
     
    57
    Prechod Belgicka dopredu skončil už veľmi rýchlo po prekročení polovice, Wales získal loptu a snaží sa s ňou kombinovať na vlastnej časti ihriska.
     
    58
    Prechod hráčov Walesu dopredu prišiel veľmi rýchlo a lopta sa ocitla až pred šestnástkou Belgicka, kde sa jej ale obrancovia tejto krajiny chopili.
     
    59
    Gareth Bale dostal najprv zásah sklzom od Nainggolana a následne do neho narazil aj Fellaini. Bude to žltá karta pre hráča Manchestru United.
     
    60
    Ramsey stihol dlhú loptu na bránkovej čiare a spravil to najlepšie, čo mohol v danej situácií. Nakopol Meuniera a získal roh.
     
    61
    Courtois mal problémy s centrovanou loptou a kapitán Williams sa takmer dostal do veľkej šanci, lenže po tom, ako lopta spadla na zem zblízka trafil len do brankára Belgicka.
     
    62
    Robson-Kanu spracoval dlhú loptu na polovici súpera a získal autové vhadzovanie. Wales sa nikam neponáhľa, drží loptu na svojich kopačkách.
     
    63
    Nainggolan faulovaný sklzom pred šestnástkou Walesu, takže nasledovať bude priamy kop a to po neskorom sklze kapitána Ashleyho Williamsa, takže z hráčov Walesu má žltú už každý stopér.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Ashley Williams (Wales).
     
    64
    Ashley Williams dokázal síce prestreliť múr, no poslal loptu len do stredu brány, kde ju pokryl úplne jednoduchým spôsobom brankár Hennessey.
     
    65
    Prechod Walesu dopredu končí aj napriek nevôli Belgičanov rohom, ktorý rozohrá záložník Arsenalu Aaron Ramsey.
     
    66
    Po nedôraznom odkope Jordana Lukakuho sa po snahe Allena k zakončeniu z voleja dostal kapitán Ashley Williamsa, bránu minul.
     
    67
    Gareth Bale sa veľmi dobre vrátil dozadu vypomôcť svojim obrancom a získal pre Wales aut, takže hráči v červených dresoch sa pomaly môžu posunúť dopredu.
     
    68
    Center De Bruyneho mal nájsť na hrote útoku Romelua Lukakuho, avšak tento mohutný útočník sa k lopte kvôli nepresnosti nedostal.
     
    70
    Neil Taylor po aute odkopol loptu smerom na polovicu súpera, avšak Fellaini ho pri tom fauloval a belgickému záložníkovi sa píska ofenzívny faul.
     
    71
    Center do šestnástky Walesu je síce pomerne dobrý, ale Chester mal k lopte najbližšie a tak sa útoční hráči belgického národného tímu do zakončenia nedostali.
     
    72
    Alderweireld odkopol loptu z vlastnej polovice dopredu, hľadal Lukakuho, lenže toho zastavili dvaja stopéri Walesu.
     
    73
    Po nepresnej rozohrávke v strede poľa sa k lopte dostal Hazard, ktorého okamžite dostúpil Ledley a aj napriek faulu ho zastavil.
     
    74
    Alderweireldova lopta našla v šestnástke hlavu Fellainiho, ktorý sa predral do zakončenia na hranici päťky, lenže priestor troch žrdí trafiť nedokázal.
    74. Marouane Fellaini (BEL)
     
    75
    Žltú kartu dostáva Aaron Ramsey (Wales).
     
    75
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Jordan Lukaku, prichádza Dries Mertens.
     
    76
    Mertenes sa aj napriek ataku dvoch protihráčov dostal k prudkému centru do šestnástky na Fellainiho, tomu na roh loptu odkopol Chester.
     
    77
    Witsel sa takmer dostal do zakončenia po prihrávke hlavou od Fellainiho, avšak spolupráca dvoch záložníkov sa strelou nekončí.
     
    78
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Joe Ledley, prichádza Andy King.
     
    79
    Lukaku si hodil loptu cez dvoch hráčov súpera do šestnástky a následne spadol, faul sa nepíska a hra plynie ďalej.
     
    80
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Hal Robson-Kanu, prichádza Sam Vokes.
     
    82
    Williams sa v šestnástke Walesu v súboji stretol s Nainggolanom a belgický záložník padá na zem. Penalta z toho nebude.
     
    83
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Jordan Lukaku, prichádza Michy Batshuayi.
     
    84
    Center sprava na prednú tyč odvrátil pred Batshuayim Davies, nasledovať bude rohový kop.
     
    85
    Belgičania nedokázali zakončiť a Bale vyrazil dopredu. Síce loptu stratil a napriek protestom sa faul Belgičanov nepískal, Ramsey sa už na zemi ocitá po nedovolenom zákroku.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Toby Alderweireld (Belgicko).
     
    86
    Wales dáva gól!
    Wales pri premiére na Eure do semifinále? Dámy a páni, toto je takmer realita. Žolík trénera Colemana SAM VOKES si neskutočne dobre nabehol na center Guntera a famóznou hlavičkou z hranice päťky trafil cez Alderweirelda nechytateľne do siete.
    86. Sam Vokes (WAL) - 3:1
     
    87
    Rohový kop Belgicka sa zo šestnástky Walesu dostáva preč, následný pas späť však končí ďalším rohom.
     
    88
    Ani druhý roh v krátkom slede sa neujal, Belgicko však zostáva v ofenzíve. Centre letiace do šestnástky tímu z Britských ostrovov sú však veľmi rýchlo a nekompromisne odvracanné.
     
    89
    De Bruyneho pas do šestnástky takmer našiel hlavu Fellainiho, pred ním však zakročili obrancovia na čele s Williamsom.
     
    90
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Jonathan Williams.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Nezdá sa, že Belgicko sa ešte na niečo zmôže. Defenzíva Walesu funguje skvele a navyše už zostáva veľmi málo času.
     
    90+3
    Prihrávka na hrot ofenzívy pre Batshuayiho sa neujala, obranca pred ním skvele vystúpil a poslal loptu smerom k svojmu brankárovi. Malá domov sa nepíska.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Ďalšie neuveriteľné prekvapenie šampionátu. Belgicko, favorit na zisk titulu, končí s Walesom. Neskutočné prekvapenie z Britských ostrovov pokračuje a má na dosah postup do finále a to ako nováčik! V semifinále nás teda čaká skvelý súboj medzi Ronaldom a Baleom (Portugalsko vs. Wales). (22:51:59)

    Matej Kubove

    Góly: 30. A. Williams, 55. Robson-Kanu, 86. Vokes – 13. Nainggolan

    Karty:   5. Davies (WAL), 16. Chester (WAL), 24. Gunter (WAL), 64. A. Williams (WAL), 75. Ramsey (WAL) – 59. Fellaini (BEL), 85. Alderweireld (BEL)


    Wales: Hennessey – Chester, A. Williams (C), Davies – Taylor, Allen, Ledley (78. A. King), Ramsey (90. Jonathan Williams), Gunter – Robson-Kanu (80. Vokes), Bale.
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – A. King, Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, Vaughan, Jonathan Williams, Church, Vokes, G. Williams.

    Belgicko: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku (75. D. Mertens) – Nainggolan, Witsel – Ferreira-Carrasco (46. Fellaini), De Bruyne, E. Hazard (C) – R. Lukaku.
    Náhradníci: J-F. Gillet, Mignolet – Fellaini, Kabasele, Origi, D. Mertens, Benteke, Dembélé, Batshuayi, Ciman.